Mióta ígérted a beszámolót, azóta lesem, hogy mikor írod be. Nagyon érdekelne engem is, és szerintem a többi Kréta fórum olvasót is.
Megoldható lenne, hogy betedd ide a közösbe? Örömmel olvasnánk.
Köszi
blanchelor írta:
Szia Rita!
Megpróbáltam elküldeni a (félkész) beszámolót a krétai élményeinkről az e-mail címedre, de visszaírt valaki, hogy szerinte rossz a cím
Hová küldhetem?
Blanchelor
Ismerős az érzés, tudom miről beszélsz
Én még tavaly decemberben kezdtem gondolkodni azon, hogy idén Krétára kellene menni, aztán belekezdtem a magánszervezésbe, és 200 fölött volt a napok száma, mikor indult a visszaszámlálás
Azt hittem soha nem jön el az utazás napja, de igy azért már jobb érzés, hogy csak két hét van hátra
Biztositást még nekünk is kell kötni, illetve még hátra van naptej, meg ilyesmi beszerzése, meg persze a pakolás..... De mivel ilyenkor ált. elég sokan vannak szabin, a munkahelyemen is helyettesitek, szóval eléggé káoszos most ez az utolsó időszak....
A repüléstől ne félj, szerintem nagy élmény, én nagyon szeretek nézelődni fentről Főleg, ha már közeledünk és a többi sziget is látható, az nagyon szép és érdekes. Meg lehet játszani, hogy ki ismeri fel hamarabb, melyik-melyik sziget
De a felszállás meg a landolás a legjobb, kicsit vidámpark feelinges
Szép napot!
Üdv. Adri
Szia Adri!
Nem szeretem a vidámparkot
Hát addig is kitartást neked a munkahelyeden, nem sokára eljön a mi időnk és elfelejthetjük a munkahelyi gondokat!
Szép hétvégét!
Üdv: Rita
Sziasztok !
Szeretném megkérni azokat a fórumozókat, akik már voltak a Golden Coast apartmanházban(Rethymno ) írjanak már róla véleményt.
Szeptember 3-án megyünk oda az IBUSZ mediterrán tombolája keretében.
#1730542011-08-13 22:11:40 Válasz a #173020. hsz-ra
Szia Rita!
Hirtelen nem jutott eszembe jobb hasonlat, mint a hullámvasúthoz hasonlítani a fel- és leszállást, az biztos, hogy nagy erő van ezekben a gépekben.... De szerencsére már nem kell sokat várni és megtapasztalod te is, hogy milyen a repülés! Vagy még esetleg olyan, mint amikor mész autóval és egy viszonylag nagyobb emelkedő után, hirtelen lejtő jön...
Azért majd térjünk erre vissza, kíváncsi vagyok, hogy neked majd mi jut eszedbe róla!
Most látom csak, hogy ti már a finish-ben vagytok!
Nem is tudom, hogy hány napot lesztek Krétán és főleg, mikor jöttök haza? Csak azért, hogy váltani fogjuk egymást, vagy tőled is remélhetünk még indulás előtt egy-két infót?
Mindenesetre nagyon jó utat, kellemes pihenést és szuper nyaralást kívánok!
A terv: Makrygialos, Theodora apartman
B terv: ezt még keressük. Ehhez lenne szükségem Blanchelor beszámolójára, mert azt a szálláshelyet, ahol ők voltak én is nézegettem, de nem tudok róla semmit.
A repülőn utazás olyan mint az opera. Vagy elsőre beleszeret az ember, és akkor mindig élvezni fogja, vagy nagyon nem jön be neki, és akkor csak értetlenül áll mindig az előtt, hogy más ember mit élvez rajta. Semmiféle hasonlattal nem lehet kedvet csinálni hozzá. Vagy van "szeretés", vagy nincs. És ez az első útnál (operánál) eldől.
Én a szerencsésebbek közé tartozom, mert bár nem tudtam, hogyan fogok reagálni rá, de nyitott voltam. S lőn!! A repülőt élveztem elsőre. Pedig nem a legjobb felszállásunk volt.
Az azt követő évben volt, mikor azon az augusztus 20-án az a csúnya vihar volt. 2007 augusztus 20-án repültem először. Akkor is volt vihar, a tüzijátékot el is halasztották miatta ugyanúgy, mint a felszállásunkat. Végül a vihar csillapodtával elindulhattunk, de a széljárás miatt északnak szálltunk fel, ezért a dunakanyar felett meg kellett fordulni. A gép hánykolódott (én azt hittem, hogy ez normális) de cserébe felülről nézhettük a tüzijátékot. Mire belejöttem volna, már le is szálltunk.
Hazafelé sokkal simább és gyorsabb volt. Az utastársak röhögtek rajtam, hogy odafagy az orrom az ablakoz, mert folyamatosan az alattunk elterülő tájat néztem. (megjegyzem éjszaka repültünk)
Adri79 írta:
Szia Rita!
Hirtelen nem jutott eszembe jobb hasonlat, mint a hullámvasúthoz hasonlítani a fel- és leszállást, az biztos, hogy nagy erő van ezekben a gépekben.... De szerencsére már nem kell sokat várni és megtapasztalod te is, hogy milyen a repülés! Vagy még esetleg olyan, mint amikor mész autóval és egy viszonylag nagyobb emelkedő után, hirtelen lejtő jön...
Azért majd térjünk erre vissza, kíváncsi vagyok, hogy neked majd mi jut eszedbe róla!
Sziasztok!
Végre elkészült a beszámolóm. MIvel képek is vannak benne, ezért azt olvastam a feltöltésnél, hogy e-mail-ben kell küldeni, nem egyszerűen feltölteni. Ezt meg is tettem, bár eléggé tudok bénázni az ilyesmivel, de remélem, mielőbb fel fog kerülni a Beszámolók rovatba. Elnézést a késlekedésért, de határidős munkáim voltak, nem tudtam hamarabb elkészíteni. Szívesen elküldöm bárkinek e-mail-ben is (word formátum), amennyiben ezt jelzi a henriett.katona (kukac) jnszvfa (pont) hu e-mail címen.
Jó utat az utazóknak, kitartást a várakozóknak!
Cofffos! Köszi a részletes leírást Remélem én is elsőre beleszeretek
Adri, természetesen ha visszajöttünk, beszámolok róla, hogy én mihez tudnám hasonlítani a repülést Én néha attól is rosszul vagyok, amit írtál, hogy az autó hirtelen lejtőre ér De ha nem arra figyelek, akkor nincs gond
#1731952011-08-15 12:05:06 Válasz a #173194. hsz-ra
Szia Rita!
Én rettenetesen féltem a repülőúttól és azt hiszem, továbbra sem tartozik a kedvenc tevékenységeim közé, de újra repülőre ülénk, ha szükséges.
A felszállás volt nekem a rosszabb: néhány másodperces hirtelen gyorsulás, de nem annyira vészes, mint mikor az autó gyorsul, aztán érezni, hogy a repülő nem egyenesen van. Ha hátul ülsz, látod az egész folyosót, hogy meg van dőlve a gép, amíg el nem éritek az utazómagasságot. Nekem legrosszabb a magasban töltött idő volt, mikor már egyenesben volt a gép, folyton a kamerákat figyeltem, hogy hol járunk, mennyivel megyünk, hány fok van odakinn stb. A gép néha megrázkódott, mikor rosszabb időjárási körülmények között repültünk. Ez kb. másfél óra volt, mármint a magasban töltött idő. Az érkezés előtt kb. fél órával kezdtük meg a leszállást, ez egyáltalán nem volt vészes és örültem, hogy alacsonyabbról esünk, ha esünk . Mivel a gép aránylag hosszú idő alatt, fokozatosan ereszkedik (mint egy tollpihe), és közben egyenesben marad, így csak azt veszed észre, hogy egyre közelebb vagytok a földhöz és jobban látsz mindent és hopp, már le is szálltatok.
#1732452011-08-15 22:25:38 Válasz a #173069. hsz-ra
Szia Coffos!
A makrigialosi Theodora apartman véleményem szerint nagyon jó választás lenne! Tavalyelőtt voltunk Makrigialoson, igaz, hogy mi a Korali apartmanban laktunk, de a barátaink a Theodorában. A tulaj, Kostas és felesége annyira kedvesek és vendégszeretők, hogy még minket is (akik nem nála laktunk) meghívott kétszer a Theodorába grillezős partira. A férjeket elvitte tengeri horgászatra, ami hatalmas élmény volt nekik és sértésnek vette, hogy ki szerettük volna fizetni a benzint a hajójába (mondván aznap csak a fiúk kedvéért indult el). Az apartman a tengerparton van és nagyon szép, felújított szobái vannak.
Nekem nagyon tetszett Dél-Kréta, gyönyörű helyek vannak a környékén, bár Rethymno sem lenne rossz választás. Elhiszem, hogy nehéz a döntés, de hátha tudtam egy kicsit segíteni.
Mivel tavaly óta olvasom a fórumot (az elejétől) így éppen ti segítettetek a választásban. Tavaly a Theodora volt a B tervünk.
Ki is gyűjtöttem a hasznosnak vélt infókat.
Jelenleg tárgyalásban állunk az Aeolussal. Hárman megyünk, de két légteres szobára van szükségünk. (anyukám a harmadik fő és nem szeretnénk egymás hegyén hátán aludni)
Az eddig még nem derült ki, hogy a két légterű apartman konkrétan két egymástól ajtóval elválasztott szoba? Szunyogháló van-e?
Valamint, ha innen szeretnénk átutazni az északi oldalra, ahonnan kompra tudunk szállni, hogy megnézzük Santorinit, akkor az mennyi időt vesz igénybe, és helyközi busszal megoldható-e?
Továbbá...a Theodora előtti partszakaszon milyen színű a homok?
(csak halkan merem megemlíteni, hogy bár nem a Seychelle szigeteki az etalon, hanem Sarti csillogó durva homokja. Kefalonia szürke homokjától irtóztam)
Relax írta:
Szia Coffos!
A makrigialosi Theodora apartman véleményem szerint nagyon jó választás lenne! Tavalyelőtt voltunk Makrigialoson, igaz, hogy mi a Korali apartmanban laktunk, de a barátaink a Theodorában. A tulaj, Kostas és felesége annyira kedvesek és vendégszeretők, hogy még minket is (akik nem nála laktunk) meghívott kétszer a Theodorába grillezős partira. A férjeket elvitte tengeri horgászatra, ami hatalmas élmény volt nekik és sértésnek vette, hogy ki szerettük volna fizetni a benzint a hajójába (mondván aznap csak a fiúk kedvéért indult el). Az apartman a tengerparton van és nagyon szép, felújított szobái vannak.
Nekem nagyon tetszett Dél-Kréta, gyönyörű helyek vannak a környékén, bár Rethymno sem lenne rossz választás. Elhiszem, hogy nehéz a döntés, de hátha tudtam egy kicsit segíteni.