Mi szeptember 16.-án indulunk Celia Apartmanház,Vassilikos...14 éjszakára. Nem túl sok információnk van erről a helyről, de ígérem, beszámolok róla !!! Addig is olvasgatom a fórumot, próbálok eltanulni autó illetve motor bérléssel kapcsolatos tudnivalókat.
No persze és hogy hová, merre érdemes és " muszáj" elmenni !!!!
Üdv minden fórumozónak,sokat ellestünk már tőletek, köszi érte !!
Buszközlekedés csak a keleti oldalon van.. Ott is leginkább az ismertebb üdülőhelyek között:) Nyugati partra semmi nem megy... Mármint helyi közlekedés..
Pl Keribe is Xigiába sem megy busz.. Alykesbe igen, de ritkán jár.. Igaza van Melusnak.. Aki szép tájat szeretne látni az béreljen autót. Úgy olyan helyekre is el lehet jutni ahová máshogyan nem:) De vigyázni kell mert az utak nagyon szerpentinesek..
Én jártam Tsiliviben..
A környék nagyon jó tiszta.. Kajáldák léptem nyomon van.. Nem kell attól félni, hogy éhen marad valaki...
Szerintem nagyon zsúfolt.. A strandon sokan voltak.. Mindenhol napágyak.. Nincsen egy szabad hely sem, ami napágymentes lenne.. Nekem nem tetszett...
Megtekintettem a képeidet, azért csak sikerült látnod ezt-azt a szigetből.
Látom, összejött a randi a teknőssel
Nekem tetszett Tsilivi, mert jóval kisebb Laganasnál, emberközelibb, barátságosabb. A strand is szép, bár én a kisebbeket kevelem, ha lehet, akkor minél kisebb tömeggel.
De vannak, akiknek ez kedvence lesz
Igen, ma végre eljutottam odáig, hogy feltöltsem a képeket:) Persze sok mindent láttam a szigetből.. Pont ez miatt mentem el 3 programra:)
Igen össze ám.. Egyik reggel kimentem és el is jött a randira Sostis.. Nagyon nagy volt..
Igen ez igaz, hogy kisebb.. De mindenhol csak napágy.. Nah az ami nem tetszett.. Mondjuk ez Laganasban is ugyan úgy megvolt.. Pont ez miatt ez sem tetszett.. Nem szeretem a zsúfoltságot.. Én inkább Agios Sostisban az csendesebb helyeken fürcsiztem..: Ahol a halak csíptek:D
Persze.. Ez emberfüggő.. Én is inkább a kisebb tömeges helyeket szerettem:)
#1734682011-08-18 12:27:44 Válasz a #173460. hsz-ra
Amit a strandról írtál elég lehangoló számomra is. A tömeget nem imádom én sem.Mi az Alexandra beach hotelben leszünk, úgy látni a képeken mintha saját strandjai lennének, egy kisebb meg egy nagyobb. Persze lehet, hogy a valóság más lesz.
A közlekedésről: olvastam valahol, hogy meg lehet alkudni taxisokkal, hogy egész nap vigyenek-hozzanak amerre akarod.Erről tud valaki valamit?
Köszönöm Etel
#1734692011-08-18 12:42:34 Válasz a #173464. hsz-ra
Mi Laganas és Kalamaki között nagyszerű csendes helyen fürödtünk, már azokon a napokon, amikor nem volt járművünk Nekünk tetszett a kiépítetlen partszakasz, tudjuk, hogy a teknősök miatt van ez így.
Este felé jöttek a parkőrök, mindenkit figyelmeztettek, hogy el kell hagyni a területet, hogy a teknősöket senki ne zavarhassa. Közben egyengették a feltúrt homokot, elsimították a nappal épített homokvárakat, és még szemetet is szedtek, amit a kedves nyaralók széthagytak a nemzeti park területén.
#1734762011-08-18 14:48:55 Válasz a #172856. hsz-ra
Szia, Manya !
Mi is Keriben voltunk, júniusban, onnan nem indult teknősles, csak Agios Sostis-ból, üvegfenekű hajóval. Keri beach-en motorcsónak-bérlésre volt lehetőség, de nem próbáltuk. Tekit Laganasban láttunk, a strandon, amikor észrevettük, hogy egy kishajó sokat köröz odabenn, és az emberek valamit néznek a tengerben. Amikor a kishajó odébbment, beúsztunk odáig - és ott volt !
Keriben sétáljatok fel a Mythos kávézóba, nagyon szép onnan a kilátás az öbölre. Jól teszitek, hogy autót béreltek, bár hozzáteszem, mi Keri beach-en is szerettünk fürdeni. A kedvenc strandunk a Vassilikos félszigeten volt, Azurro. Ahogy behajtatok a félszigetre, táblák fogják jelezni. A 4653. hozzászólásban láttam róla nagyon szép képeket, ehhez én sem tudok mit hozzátenni. A tavernájukban nagyon finom volt a grillezett tengeri sügér (seabass).
Újdonságként viszont hadd említsem meg Marathiát, nagyon közel van Kerihez. Azoknak ajánlom, akik szeretik a kevésbé kiépített, vadregényes sziklás partokat. Túristák persze itt is voltak, csak nem sok. A Vochalo(remélem, jól írtam) tavernából szintén remek kilátás nyílik az öbölre.
Sziasztok kedves görög-imádók, topictársak!
Eljött az utazás előtti este, még jár az agyam mit kéne becsomagolni, mindennel kész vagyok-e. Az begyűjtött információk kinyomtatv a táskámban lapulnak, szerintem mindenre válasz lesz benne, ha úgy adódik... Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólása, beszámolója, képei alapján fel tudtam készülni, külön köszönet Melusnak és Adrinak, akiket még privátban is "kifacsartam"
Holnap korai indulás, s ha visszajöttem - bár nem tartom valószínűleg, hogy újdonságokkal tudok szolgálni - igyekszem én is hozzájárulni ahhoz, hogy az utánunk utazók, vagy akár jövőre ideigyekvők hasznos információkhoz jussanak.
Ahogy nézem az előrejelzést most kicsit kifordul az időjárás magából, és ahhoz képest, hogy augusztus huszadika után szokott elromlani, most még belehúz és igyekszik bepótolni az idei lemaradását, így akik itthon vannak már, vagy még csak készülnek, azért élvezhetik a meleget
Holnap ilyenkor már a Jón-tenger partján iszogatunk, és hallgatjuk a tenger morajlását... El is teszem magam, mindenkinek szép napot!
zsokri
#1736342011-08-20 14:51:22 Válasz a #173476. hsz-ra
Szia, Zuzana!
Köszönöm, hogy írtál. Persze mi is fürdünk majd Keriben is. Láttam képeket a strandról, tetszett. Csendes, nyugodt helyet kerestünk, ezért választottuk Kerit. 4-5 napra szeretnénk autót bérelni.
A kérdésem óta olvastam itt a fórumon Imrebácsi útleírását, ők Keriből mentek át Marathonisi-szigetre és teknősles is indult innen. Ők két éve voltak. Mindegy, a helyszínen majd kiderük.
Jó tavernát tudsz ajánlani Keriben?
Köszönöm,
Manya
#1737902011-08-22 09:53:13 Válasz a #173634. hsz-ra
Ahogy leértek a kikötőhöz, rögtön jobbra az első. Keri Restaurant-nak hívják, úgy emlékszem, és az oldalában Gyrost is árulnak. Mi nyulat ettünk és finom volt.
A szomszédaink dícsérték azt a helyet, ami az öböltől balra eső domboldalon van, de mi ezt nem próbáltuk.
A nyugati parton Porto Roxában érdemes halat enni, ezt az idegenvezetőnk ajánlotta, de itt sem voltunk.
Amit viszont kipróbáltunk, jó volt Anafonitriában a Margarita étterem, ez a hajóroncsra néző kilátó felé vezető úton van, eléggé "faluvége", de bőséges adagokat kaptunk olcsón.
Sziasztok!
Tegnap érkeztünk haza Agios Sostisból. Az Ibériában szálltunk meg. Nagyon jól éreztük magunkat, akinek van kérdése, nagyon szívesen válaszolok mindenre! Voltak jó és kevésbé jó élmények, de összességében istenkirály a hely. Azért a 45C és a 100%-os páratartalmat rendesen megéreztük =)