Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 5821
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Gama
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175948 Üzenet linkje2011-09-22 18:46:48  Válasz a #175931. hsz-ra

azt hiszem én 3 bankautomatát láttam a fouton.
# 5822
Kitty
Aktív fórumos
Aktív fórumos
282 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175950 Üzenet linkje2011-09-22 19:43:11  Válasz a #175931. hsz-ra Előzmény #175931

Van 3 bankautomata is, bár a bank már bezárt.

Nekünk még remek időnk volt, kedden délelőtt szépen sütött a nap, tudtunk indulás előtt strandolni. Amikor már felöltözve vártunk a buszra, akkor borult be az ég és senki se fürdött, pedig aznap volt a legjobb a tenger.

1997 óta járunk Toloba, és most voltam ott 6. alkalommal. Első nap kissé el is szomorodtam, mert nagyon sok minden megváltozott. Úgy éreztem, ez már nem az a falu, amibe akkor beleszerettem, és azóta is a szívem egy darabja ott maradt. Persze a tenger, a kis sziget, a környező hegyek ugyanolyan szépek mint ezelőtt is, de annyira más már minden. Valószínűleg a válság miatt történt, hogy sok üzlet és apartman, szálloda bezárt, jóval kevesebb a túrista is mint régen. A régi, kedves ismerősök üzletei is eltűntek, helyettük bár van, aminek az asztalainál alig pár ember üldögél.
Persze aki előszőr jár Toloban, az nem érzékeli a változást, mert most is remekül lehet ott nyaralni és mi is nagyon jól éreztük magunkat. Szerencsére a Hydrás hajó is az utolsó pillanatban indult és a görög buli is fantasztikusan jó volt! Persze érdemes késő éjszakáig ott maradni, mert akkor már csak a helyi görögök szórakoznak és az az igazi buli! icon_smile.gif

# 5823
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175952 Üzenet linkje2011-09-22 20:17:17  Válasz a #175950. hsz-ra Előzmény #175950

Köszönöm nektek, közben Ági is megírta, hogy vannak automaták. Kicsit elszomorodtam, hogy most rossz idő van, dehát ez eléggé kiszámíthatatlan. A neten utánanéztem és ott jövő hétre már jó időt mutat, 27-30 fokot és picit felhős, de száraz időt. Remélem így lesz, a fiam és persze a többi nyaraló miatt is!
Inkább azt sajnálnám, ha nem lenne már minden kirándulás esetleg az időjárás vagy a szezon vége miatt! Remélem nem így lesz?!

Kitty, a Hydra majdnem elmaradt? Ez szomorú lenne, mert Ákos is el szeretne menni oda,és persze még másfelé is.
Na de majd kiderül ha már ott lesz, én szerintem jobban izgulok, mint Ő, és ez így is lesz végig.

Sajnos mi is minden évben látjuk a változásokat, ha már ismert helyen járunk, de ez így van itthon nálunk is, ez ellen sajnos nem lehet tenni, de azért remélem még Görögország azért megőrzi hagyományait és sokáig jó lesz odajárni kikapcsolódni!

Köszönöm a válaszokat.

# 5824
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175953 Üzenet linkje2011-09-22 20:32:15  Re:

rudiandi67 írta:

Ne siess! Nagyon elszaródott az idő. Állandóan esik, fúj, vagy be van borulva. Úgy látom az időjárás sirat benneteket, hogy elmentetek icon_lol.gif

Szia Andi

Akkor sajnos beigazolódott az előrejelzés icon_cry.gif
A hőfok is leesett biztos, de a tenger azért még biztos jó!
Azért ezt a borongós időt is el tudnám viselni, ha még egy hetet maradhattam volna icon_wink.gif
Picit könnyebb lesz eljönnötök, ha eljön az ideje icon_wink.gif

# 5825
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175955 Üzenet linkje2011-09-22 20:39:52  Válasz a #175953. hsz-ra Előzmény #175953

Melus, ez egy kicsit igaz. MI már pár éve mindig úgy járunk, hogy odaérkezéskor is esik, meg amikor jövünk el, akkor is beborul, esik. MIndig sajnáljuk az ottmaradtakat, de azért egy picit tényleg könnyebb úgy eljönni, mint ragyogó napsütésben. De azért még lehetne jó idő, hisz még lesz azt hiszem három turnus legalábbis a Grand Toursnál. És körutak is vannak még később is, úgyhogy még "Süss fel nap...." icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
# 5826
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175967 Üzenet linkje2011-09-23 09:46:56  Válasz a #175955. hsz-ra Előzmény #175955

Most, hogy mondod, tényleg, mi is mindig borús, felhős időben szoktunk eljönni, tavaly még egy kiadós felhőszakadásban is részünk volt Kavala környékén. Igaz, ez szeptember végén volt.
Idén viszont csodás időben jöttünk végig, lehet, hogy az égiek szerint még nem is kellett volna eljönnünk?

# 5827
Kitty
Aktív fórumos
Aktív fórumos
282 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175983 Üzenet linkje2011-09-23 19:12:23  Válasz a #175952. hsz-ra Előzmény #175952

A Hydrás hajóút elég bizonytalan. A 2 nagy hajó, a Pegazus Cruise hajói, most ott állnak a kikötőben, mert valami engedéllyel kapcsolatos problémák vannak. Másfél hétig nem is volt hajókirándulás, de szerencsénk volt, mert egy kisebb hajót mégis indítottak, az viszont lassabb és így tovább tart az út, kevesebb a szabadidő a két szigeten.
Hazafelé viszont bort, uozót, olajbogyót és pici szendvicsfalatkákat kínált a hajó személyzete. icon_smile.gif

# 5828
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175987 Üzenet linkje2011-09-23 22:17:10  Válasz a #175967. hsz-ra Előzmény #175967

Melus, legközelebb meg kell beszélnünk az égiekkel, hogy jelezzenek mit akarnak az időjárással elérni, ne legyen tévedés.
lehet, hogy még maradnotok kellett volna!? Még nem késő! Indulás vissza! De mennék én is!
A fiam ma indult, most írt, hogy már Makedóniában vannak, ha minden jól megy kora reggel már Görögország! icon_smile.gif

# 5829
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175988 Üzenet linkje2011-09-23 22:18:50  Válasz a #175983. hsz-ra Előzmény #175983

Kitty, sajnálom a hajókat. Azért remélem, ha más nem, a kis hajó lesz a fiaméknak is, mert nagyon szeretne menni Hydrára. Ha nem sikerül, akkor legközelebb már velünk jön és addigra hátha rendeződik majd ez a dolog is?! Ettől féltem így szezon végén, hogy már lesznek ilyen-olyan problémák, de remélem azért jól fogja magát érezni!?
Nagyon jók a képek, köszi, hogy megosztottad velünk! icon_biggrin.gif

# 5830
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#175989 Üzenet linkje2011-09-24 09:43:54  Válasz a #175987. hsz-ra Előzmény #175987

Hát, tudod annyi látnivaló maradt még arrafelé, hogy ha engedné a pénztárcám mennék is icon_lol.gif Talán jövőre is megadatik egy kis görög út, leglábbis reménykedem benne icon_lol.gif
Azóta a fiadék bár biztosan megérkeztek, az is lehet, hogy már éppen lubickolnak icon_cool.gif

Mi pont az utolsó induló kirándulással voltunk Hydrán, ezzel szerencsénk volt.
Befizettünk a Spetsesi fesztiválra is, de egy nappal előtte szólt Ági, hogy elmarad az út. Valakiknek kedve támadt a hajók hivatalos engedélyeinek ellenőrzésére, és 40 hajó rögtön megbukott, mert kamu papírjaik voltak. Így aztán a hivatalnokok alaposabban belemerültek a témába, és innentől nem mentek a hajók, amíg vissza nem kapják a papírokat. A fene essen a nagy igyekezetükbe, nem tudtak volna várni a szezon végéig icon_cry.gif
Így lemaradtunk a fesztiválról, meg a társaságok is egy csomó pénzről.
Mi is láttuk a kölcsön-hajót, hát még messziről is látszott, hogy rengetegen vannak rajta, meg hogy nem túl nagy.
Egyénileg is megpróbáltunk eljutni a fesztiválra, aznap éppen abban az irányban kirándultunk ( Didyma, Lepitsa Beach ) és onnan elautóztunk Kostába. 2€-ért vittek volna át a kishajók a szigetre, de többszöri próbálkozásra sem találtunk az autónak helyet, ahol hagyhatnánk.
Már kora este minden létező és nem létező helyeken parkoltak, és egyre csak jött a tömeg. Ezek után feladtuk, de nagyon sajnálom.
Szemben millió autóval találkoztunk, el nem tudom képzelni, ők hová tették az autóikat.
Ezért lett volna jó a szervezett hajós kirándulás, de hát így jártunk icon_sad.gif

# 5831
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176011 Üzenet linkje2011-09-25 13:42:38  Válasz a #175989. hsz-ra Előzmény #175989

Szia Melus, én is bízom benne, hogy jövőre is sikerül egy görög utazás!? Ezzel mindig így vagyok, aztán tényleg vagy összejön, vagy nem? Én azért bizakodom.
A fiam megérkezett szerencsésen, annyit tudok, hogy szép idő van, de bővebben még nem jelentkezett. Úgyhogy a kirándulásokról, részletekről semmit nem írt még.
Az a lényeg, hogy jól érezze magát!? Szerintem rajta nem fog múlni. icon_biggrin.gif

# 5832
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176109 Üzenet linkje2011-09-28 17:25:16 

Sziasztok!
Végre eljutottam odáig, hogy irjak pár sort. A nyaralásunk csodásan telt, nagyon tetszett Tolo és a környéke, végül is nem mászkáltunk olyan sokat - bár tudom rengeteg a látnivaló, de mivel elég sokszor volt strandidő, inkább a tengert választottuk. icon_smile.gif Voltunk Mükénében, Epidauroszban, és Hydrán, valamint átmentünk Nafplionba is. Mind-mind nagyon tetszett, imádtam a régi romokat, Nafpliont nagyon érdekesnek találtam, nekem olyan olaszos feeling-je volt.
Egyszer volt csak eső, pár óráig, mondjuk akkor özönvízszerűen, néha kis borulás, de amúgy tökéletes volt minden.
Nagyon ügyesek voltunk azt mondták a kinti irodában, mert 18 óra alatt kiértünk autóval, igaz végül is nem aludtunk egy szemet sem, levezette a párom egyben az egészet, de mindenütt jól tudtunk haladni, a határokon sem volt gond, sem sorbanállás.
Szóval nem csalódtam Toloban, minden igaz volt amit itt elmondtatok, fantasztikus hely, a Thetis apartmant is csak dicsérni tudom, közel a főúthoz, de mégsem hallatszott fel semmi zaj, tiszta, ami kell megvolt benne.
Örülök, hogy Tolot választottuk, a páromnak is nagyon bejött, pedig ő nem egy nagy nyaralós. icon_smile.gif
Jövőre is tuti Görögország a cél, de még nem tudjuk hová.
Nem vagyok hajlandó máshová menni. icon_smile.gif
Lányok, senkivel nem találkoztunk végül, bár lehet láttuk egymást, csak nem kérdeztük meg: Te vagy az a fórumról?icon_smile.gif
puszi Mindenkinek!

# 5833
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176122 Üzenet linkje2011-09-29 09:10:02  Válasz a #176109. hsz-ra Előzmény #176109

Szia Messinia!

Na, csakhogy ír már valaki, Andi is ígérte de még nem jelentkezett. icon_wink.gif
Ezek szerint velük sem találkoztatok, pedig nagyon közel laktatok egymáshoz.
Mi többször is összefutottunk velünk, egyszer még együtt is vacsiztunk. Az Ő nevében nem beszélhetek, de mi nagyon jól éreztük magunkat, olyan sokáig maradtunk, hogy még a csapolt sör is elfogyott, icon_lol.gif azon vettük észre magunkat, hogy már nincs más vendég a Tsirosban, eljött a záróra.
Ezenkívül Kelemen77-tel és családjával is találkoztunk, Ők szomszédaink voltak a Stellában. Velük is jókat beszélgettünk, és volt némi kis információ-csere.

Tényleg nagyon ügyesek vagytok, hogy 18 óra alatt lenyomtátok a távot.
Nekünk ez 23 óra lett, de 3 órát vesztettünk dugók és autó-szerelés miatt.

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és hogy az idő is jó volt, tudtatok fürdeni. Egy hét alatt éppen elég az a látnivaló mennyiség, amennyit láttatok, mert így pihentetek is.
Kevés volt az egy hét, ugye?
Legközelebb legalább kettőre menjetek, szerintem icon_wink.gif
Bármi is legyen az uticélotok jövőre, kívánom hogy legalább olyan jól sikerüljön, mint az idei nyaralás icon_lol.gif

Melinda

# 5834
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176135 Üzenet linkje2011-09-29 21:36:52  Válasz a #176122. hsz-ra Előzmény #176122

Szia Melinda!
Szerintem egyébként tuti, hogy láttam Andiékat, mármint hogy találkoztunk, csak éppen nem tudtam, hogy ő éppen ő. icon_smile.gificon_smile.gif
Tényleg nagyon nagyon jó volt a nyaralásunk, jó sokat pihentünk is persze, a párom ugye 10 napig volt itthon Ausztriából, szóval kis romantikus nyaralás volt.
Mi is a Tsirosban és a Romviban kajáltunk a legöbbet, a gyrost a Tsirosban nem tudtam megunni. És hát a Frappét is napjában többször is szervirozta nekem a párom. icon_smile.gif A péksütik közül pedig a cream pie a kedvencem - arra még anno Korfun rászoktam. icon_smile.gif
A partra is kocsival jártunk, igy fel tudtunk menni kajáért ha megéheztünk. icon_smile.gif
Szóval rájöttem ismét, hogy Görögország utánozhatatlan- és nem is tudom hogy bírtam ki, hogy évekig máshová jártunk. icon_smile.gif
Felnézegetek majd ide,ha szortiroztam a képeket talán rakok is fel párat, szóval jövök majd azért pletyuzni, várom, hogy Andi is jelentkezzen, nekik milyen volt.
Puszi

# 5835
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#176144 Üzenet linkje2011-09-30 14:50:17  Válasz a #176135. hsz-ra Előzmény #176135

Mi sem tudtuk megunni a gyrost, többször előfordult, hogy valaki elhozta a vacsira való adagot, mellé egy kis fűszeres sültkrumpli, hmm.. isteni volt.
A képeknek én is csak mostanában fogok nekilátni, de kíváncsi vagyok a tieidre is icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 388 389 390 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu