#1759502011-09-22 19:43:11 Válasz a #175931. hsz-ra
Van 3 bankautomata is, bár a bank már bezárt.
Nekünk még remek időnk volt, kedden délelőtt szépen sütött a nap, tudtunk indulás előtt strandolni. Amikor már felöltözve vártunk a buszra, akkor borult be az ég és senki se fürdött, pedig aznap volt a legjobb a tenger.
1997 óta járunk Toloba, és most voltam ott 6. alkalommal. Első nap kissé el is szomorodtam, mert nagyon sok minden megváltozott. Úgy éreztem, ez már nem az a falu, amibe akkor beleszerettem, és azóta is a szívem egy darabja ott maradt. Persze a tenger, a kis sziget, a környező hegyek ugyanolyan szépek mint ezelőtt is, de annyira más már minden. Valószínűleg a válság miatt történt, hogy sok üzlet és apartman, szálloda bezárt, jóval kevesebb a túrista is mint régen. A régi, kedves ismerősök üzletei is eltűntek, helyettük bár van, aminek az asztalainál alig pár ember üldögél.
Persze aki előszőr jár Toloban, az nem érzékeli a változást, mert most is remekül lehet ott nyaralni és mi is nagyon jól éreztük magunkat. Szerencsére a Hydrás hajó is az utolsó pillanatban indult és a görög buli is fantasztikusan jó volt! Persze érdemes késő éjszakáig ott maradni, mert akkor már csak a helyi görögök szórakoznak és az az igazi buli!
#1759522011-09-22 20:17:17 Válasz a #175950. hsz-ra
Köszönöm nektek, közben Ági is megírta, hogy vannak automaták. Kicsit elszomorodtam, hogy most rossz idő van, dehát ez eléggé kiszámíthatatlan. A neten utánanéztem és ott jövő hétre már jó időt mutat, 27-30 fokot és picit felhős, de száraz időt. Remélem így lesz, a fiam és persze a többi nyaraló miatt is!
Inkább azt sajnálnám, ha nem lenne már minden kirándulás esetleg az időjárás vagy a szezon vége miatt! Remélem nem így lesz?!
Kitty, a Hydra majdnem elmaradt? Ez szomorú lenne, mert Ákos is el szeretne menni oda,és persze még másfelé is.
Na de majd kiderül ha már ott lesz, én szerintem jobban izgulok, mint Ő, és ez így is lesz végig.
Sajnos mi is minden évben látjuk a változásokat, ha már ismert helyen járunk, de ez így van itthon nálunk is, ez ellen sajnos nem lehet tenni, de azért remélem még Görögország azért megőrzi hagyományait és sokáig jó lesz odajárni kikapcsolódni!
Ne siess! Nagyon elszaródott az idő. Állandóan esik, fúj, vagy be van borulva. Úgy látom az időjárás sirat benneteket, hogy elmentetek
Szia Andi
Akkor sajnos beigazolódott az előrejelzés
A hőfok is leesett biztos, de a tenger azért még biztos jó!
Azért ezt a borongós időt is el tudnám viselni, ha még egy hetet maradhattam volna
Picit könnyebb lesz eljönnötök, ha eljön az ideje
#1759552011-09-22 20:39:52 Válasz a #175953. hsz-ra
Melus, ez egy kicsit igaz. MI már pár éve mindig úgy járunk, hogy odaérkezéskor is esik, meg amikor jövünk el, akkor is beborul, esik. MIndig sajnáljuk az ottmaradtakat, de azért egy picit tényleg könnyebb úgy eljönni, mint ragyogó napsütésben. De azért még lehetne jó idő, hisz még lesz azt hiszem három turnus legalábbis a Grand Toursnál. És körutak is vannak még később is, úgyhogy még "Süss fel nap...."
#1759672011-09-23 09:46:56 Válasz a #175955. hsz-ra
Most, hogy mondod, tényleg, mi is mindig borús, felhős időben szoktunk eljönni, tavaly még egy kiadós felhőszakadásban is részünk volt Kavala környékén. Igaz, ez szeptember végén volt.
Idén viszont csodás időben jöttünk végig, lehet, hogy az égiek szerint még nem is kellett volna eljönnünk?
#1759832011-09-23 19:12:23 Válasz a #175952. hsz-ra
A Hydrás hajóút elég bizonytalan. A 2 nagy hajó, a Pegazus Cruise hajói, most ott állnak a kikötőben, mert valami engedéllyel kapcsolatos problémák vannak. Másfél hétig nem is volt hajókirándulás, de szerencsénk volt, mert egy kisebb hajót mégis indítottak, az viszont lassabb és így tovább tart az út, kevesebb a szabadidő a két szigeten.
Hazafelé viszont bort, uozót, olajbogyót és pici szendvicsfalatkákat kínált a hajó személyzete.
#1759872011-09-23 22:17:10 Válasz a #175967. hsz-ra
Melus, legközelebb meg kell beszélnünk az égiekkel, hogy jelezzenek mit akarnak az időjárással elérni, ne legyen tévedés.
lehet, hogy még maradnotok kellett volna!? Még nem késő! Indulás vissza! De mennék én is!
A fiam ma indult, most írt, hogy már Makedóniában vannak, ha minden jól megy kora reggel már Görögország!
#1759882011-09-23 22:18:50 Válasz a #175983. hsz-ra
Kitty, sajnálom a hajókat. Azért remélem, ha más nem, a kis hajó lesz a fiaméknak is, mert nagyon szeretne menni Hydrára. Ha nem sikerül, akkor legközelebb már velünk jön és addigra hátha rendeződik majd ez a dolog is?! Ettől féltem így szezon végén, hogy már lesznek ilyen-olyan problémák, de remélem azért jól fogja magát érezni!?
Nagyon jók a képek, köszi, hogy megosztottad velünk!
#1759892011-09-24 09:43:54 Válasz a #175987. hsz-ra
Hát, tudod annyi látnivaló maradt még arrafelé, hogy ha engedné a pénztárcám mennék is Talán jövőre is megadatik egy kis görög út, leglábbis reménykedem benne
Azóta a fiadék bár biztosan megérkeztek, az is lehet, hogy már éppen lubickolnak
Mi pont az utolsó induló kirándulással voltunk Hydrán, ezzel szerencsénk volt.
Befizettünk a Spetsesi fesztiválra is, de egy nappal előtte szólt Ági, hogy elmarad az út. Valakiknek kedve támadt a hajók hivatalos engedélyeinek ellenőrzésére, és 40 hajó rögtön megbukott, mert kamu papírjaik voltak. Így aztán a hivatalnokok alaposabban belemerültek a témába, és innentől nem mentek a hajók, amíg vissza nem kapják a papírokat. A fene essen a nagy igyekezetükbe, nem tudtak volna várni a szezon végéig
Így lemaradtunk a fesztiválról, meg a társaságok is egy csomó pénzről.
Mi is láttuk a kölcsön-hajót, hát még messziről is látszott, hogy rengetegen vannak rajta, meg hogy nem túl nagy.
Egyénileg is megpróbáltunk eljutni a fesztiválra, aznap éppen abban az irányban kirándultunk ( Didyma, Lepitsa Beach ) és onnan elautóztunk Kostába. 2€-ért vittek volna át a kishajók a szigetre, de többszöri próbálkozásra sem találtunk az autónak helyet, ahol hagyhatnánk.
Már kora este minden létező és nem létező helyeken parkoltak, és egyre csak jött a tömeg. Ezek után feladtuk, de nagyon sajnálom.
Szemben millió autóval találkoztunk, el nem tudom képzelni, ők hová tették az autóikat.
Ezért lett volna jó a szervezett hajós kirándulás, de hát így jártunk
#1760112011-09-25 13:42:38 Válasz a #175989. hsz-ra
Szia Melus, én is bízom benne, hogy jövőre is sikerül egy görög utazás!? Ezzel mindig így vagyok, aztán tényleg vagy összejön, vagy nem? Én azért bizakodom.
A fiam megérkezett szerencsésen, annyit tudok, hogy szép idő van, de bővebben még nem jelentkezett. Úgyhogy a kirándulásokról, részletekről semmit nem írt még.
Az a lényeg, hogy jól érezze magát!? Szerintem rajta nem fog múlni.
Sziasztok!
Végre eljutottam odáig, hogy irjak pár sort. A nyaralásunk csodásan telt, nagyon tetszett Tolo és a környéke, végül is nem mászkáltunk olyan sokat - bár tudom rengeteg a látnivaló, de mivel elég sokszor volt strandidő, inkább a tengert választottuk. Voltunk Mükénében, Epidauroszban, és Hydrán, valamint átmentünk Nafplionba is. Mind-mind nagyon tetszett, imádtam a régi romokat, Nafpliont nagyon érdekesnek találtam, nekem olyan olaszos feeling-je volt.
Egyszer volt csak eső, pár óráig, mondjuk akkor özönvízszerűen, néha kis borulás, de amúgy tökéletes volt minden.
Nagyon ügyesek voltunk azt mondták a kinti irodában, mert 18 óra alatt kiértünk autóval, igaz végül is nem aludtunk egy szemet sem, levezette a párom egyben az egészet, de mindenütt jól tudtunk haladni, a határokon sem volt gond, sem sorbanállás.
Szóval nem csalódtam Toloban, minden igaz volt amit itt elmondtatok, fantasztikus hely, a Thetis apartmant is csak dicsérni tudom, közel a főúthoz, de mégsem hallatszott fel semmi zaj, tiszta, ami kell megvolt benne.
Örülök, hogy Tolot választottuk, a páromnak is nagyon bejött, pedig ő nem egy nagy nyaralós.
Jövőre is tuti Görögország a cél, de még nem tudjuk hová.
Nem vagyok hajlandó máshová menni.
Lányok, senkivel nem találkoztunk végül, bár lehet láttuk egymást, csak nem kérdeztük meg: Te vagy az a fórumról?
puszi Mindenkinek!
#1761222011-09-29 09:10:02 Válasz a #176109. hsz-ra
Szia Messinia!
Na, csakhogy ír már valaki, Andi is ígérte de még nem jelentkezett.
Ezek szerint velük sem találkoztatok, pedig nagyon közel laktatok egymáshoz.
Mi többször is összefutottunk velünk, egyszer még együtt is vacsiztunk. Az Ő nevében nem beszélhetek, de mi nagyon jól éreztük magunkat, olyan sokáig maradtunk, hogy még a csapolt sör is elfogyott, azon vettük észre magunkat, hogy már nincs más vendég a Tsirosban, eljött a záróra.
Ezenkívül Kelemen77-tel és családjával is találkoztunk, Ők szomszédaink voltak a Stellában. Velük is jókat beszélgettünk, és volt némi kis információ-csere.
Tényleg nagyon ügyesek vagytok, hogy 18 óra alatt lenyomtátok a távot.
Nekünk ez 23 óra lett, de 3 órát vesztettünk dugók és autó-szerelés miatt.
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és hogy az idő is jó volt, tudtatok fürdeni. Egy hét alatt éppen elég az a látnivaló mennyiség, amennyit láttatok, mert így pihentetek is.
Kevés volt az egy hét, ugye?
Legközelebb legalább kettőre menjetek, szerintem
Bármi is legyen az uticélotok jövőre, kívánom hogy legalább olyan jól sikerüljön, mint az idei nyaralás
#1761352011-09-29 21:36:52 Válasz a #176122. hsz-ra
Szia Melinda!
Szerintem egyébként tuti, hogy láttam Andiékat, mármint hogy találkoztunk, csak éppen nem tudtam, hogy ő éppen ő.
Tényleg nagyon nagyon jó volt a nyaralásunk, jó sokat pihentünk is persze, a párom ugye 10 napig volt itthon Ausztriából, szóval kis romantikus nyaralás volt.
Mi is a Tsirosban és a Romviban kajáltunk a legöbbet, a gyrost a Tsirosban nem tudtam megunni. És hát a Frappét is napjában többször is szervirozta nekem a párom. A péksütik közül pedig a cream pie a kedvencem - arra még anno Korfun rászoktam.
A partra is kocsival jártunk, igy fel tudtunk menni kajáért ha megéheztünk.
Szóval rájöttem ismét, hogy Görögország utánozhatatlan- és nem is tudom hogy bírtam ki, hogy évekig máshová jártunk.
Felnézegetek majd ide,ha szortiroztam a képeket talán rakok is fel párat, szóval jövök majd azért pletyuzni, várom, hogy Andi is jelentkezzen, nekik milyen volt.
Puszi
#1761442011-09-30 14:50:17 Válasz a #176135. hsz-ra
Mi sem tudtuk megunni a gyrost, többször előfordult, hogy valaki elhozta a vacsira való adagot, mellé egy kis fűszeres sültkrumpli, hmm.. isteni volt.
A képeknek én is csak mostanában fogok nekilátni, de kíváncsi vagyok a tieidre is