Görög filmek, könyvek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 91
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
PepeVFTS
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17677 Üzenet linkje2006-12-23 11:52:18 

Sziasztok!!
Én is szeretem Peggy Zinát, különösen az új albuma tetszik.
De nem csak a zenéje és a hangja jó, hanem jól is néz ki:))

# 92
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17678 Üzenet linkje2006-12-23 12:23:34 

Szia Estella!

Nekem nincs sok görög zeném, mert eddig csak a nyaralások során mindig ilyen hagyományos zenei Cd-t vettem (sirtaki, buzuki zene), a modern mai pop elõadoktól alig ismertem valamit.
Egyszer átvett nekem Jox egy nagyon jó zenét: Stathis Xenos - Ligo Ligo c. albumát. Nekem ez a kedvencem az összes görög zeném közül. De nem lehet nagyon ismert az elõadó, mert a barátnõm férje, aki görög, sem ismerte.
Az idén vettünk kint egy dupla Cd-t, amin tavalyi slágerek vannak, mindenféle elõadótól.
Na azon pl. megtetszett nekem Antonis Remos, azóta át is vettem a barátnõmtõl két cd-jét. Errõl a dupla Cd-rõl tetszenek még: Natasa Theodoridou, Christos Dantis, Kaiti Garmpi, Kelly Kelekidou....
Andi

# 93
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17679 Üzenet linkje2006-12-23 13:25:17 

Látom megérte beírnom hogy nagyon szeretem Peggy Zina zenéjét, mert nem csak én vagyok így vele! Ennek nagyon örülök icon_smile.gif
A honlapján több mint 40számát meg lehet hallgatni és sztem nagyon jók, fõleg az 1-es, 5-ös, 10-es és 24-es szám...

(Bár én csak akkor hallgatom ezt a zenét amikor a család többi tagja nincs a közelben, mert õket egyenesen idegesíti az ilyen music szóval ízlések és pofonok, bár nem értem ezt hogy nem lehet szeretni. )

# 94
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17680 Üzenet linkje2006-12-23 13:29:35 

Szia Rekuc!

Az én párom is falra mászik a hagyományos (népiesebb) görög zenétõl icon_smile.gif icon_smile.gif De ezeket a moderneket bírja. icon_smile.gif

# 95
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17681 Üzenet linkje2006-12-23 13:31:54 

Engem csak egy zene idegesít nagyon, a krétai népzene, amiben van egy hangszer (néha hegedõhöz hasonló, néha meg skót dudára emlékeztetõ a hangja - én csak "nyenyerének" hívom). Magát a zenét meg kígyószelídítõ zenének nevezem, mert mindig egy török bazár jut róla eszembe, ahol a kígyóbûvölõ furulyázik és a kígyó meg emelkedik ki a fonott kosárból. icon_smile.gif Na ettõl a zenétõl én is fejfájást kapok. icon_smile.gif
# 96
PepeVFTS
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17682 Üzenet linkje2006-12-23 13:33:54 

Tudok küldeni bárkinek Peggy-t mert van tõle 5 albumom.
De más görög zenében is tudok segíteni.

# 97
Banyaveron
Aktív fórumos
Aktív fórumos
222 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17689 Üzenet linkje2006-12-23 20:02:40 

hadd csatlakozzam én is icon_razz.gif
peggy zina, elena paparizou, despin vandi, giorgos mazonakis, sarbel jaja és még sorolhatnám
ezektõl a zenéktõl meg lehet veszni szó szerint icon_biggrin.gif
teljesen egyértelmû számomra hogy imádjam mind a tempós mai slágereket mind a lassúbb szerelmes dalokat
ki nem ismeri még õket járjon utána mert van mit halgatni bõven icon_razz.gif icon_razz.gif

# 98
Lacka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
180 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17807 Üzenet linkje2007-01-03 14:36:58  Dalaras-Theodorakis: Romiosyni & Axion Esti

Biztosan nem fogja elnyerni mindenki tetszését, de hátha rajtam kívül mást is érdekel: decemberben megjelent a Dalaras - Theodorakis Romiosyni & Axion Esti címû lemez 24 számmal.

# 99
Lacka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
180 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17814 Üzenet linkje2007-01-03 17:15:47 

vojandi írta:
Engem csak egy zene idegesít nagyon, a krétai népzene, amiben van egy hangszer (néha hegedõhöz hasonló, néha meg skót dudára emlékeztetõ a hangja - én csak "nyenyerének" hívom). Magát a zenét meg kígyószelídítõ zenének nevezem, mert mindig egy török bazár jut róla eszembe, ahol a kígyóbûvölõ furulyázik és a kígyó meg emelkedik ki a fonott kosárból. icon_smile.gif Na ettõl a zenétõl én is fejfájást kapok. icon_smile.gif

Szerintem a lírára gondolhatsz:

Ha az ember nem arra figyel, hogy `milyen nyekergés ez általában`, hanem megpróbálja észrevenni a dalokon belüli számtalan apró dallamrészletet, ütemváltást, hajlítást, akkor megtalálja ennek a zenének is a szépségét.

Az biztos, hogy jobb könnyedebb feldolgozásokon keresztül megismerni a a végtelenül szenvedélyes és érzelmekkel gazdagon átitatott görög népzenét, utána az eredetiben - `nyekeregjen` akárhogy - már örömet jelent majd felismerni a dallamokat. Ugyanez a helyzet akár a szmirnai, a pondoszi, a szigeti zenékkel, akár a rebetikával például.

# 100
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17816 Üzenet linkje2007-01-03 17:50:21 

Szia Lacka!

Szépen írtál errõl a hagszerrõl. Énem azt mondom, hogy nem lenne szép az a zene, amire gondolok, de egyszerûen ennek a hagszernek a hangaj annyira éles, annyira fülbehasítóan zavaró, hogy magát a hangját nem szeretem.

Andi

# 101
Lacka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
180 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17842 Üzenet linkje2007-01-04 09:10:25 

vojandi írta:
Szia Lacka!

Szépen írtál errõl a hagszerrõl. Énem azt mondom, hogy nem lenne szép az a zene, amire gondolok, de egyszerûen ennek a hagszernek a hangaj annyira éles, annyira fülbehasítóan zavaró, hogy magát a hangját nem szeretem.

Andi

Ok, értem én. Magam is így vagyok a kölkeimmel. Szépek, szépek, de amikor visítani kezdenek... icon_biggrin.gif

# 102
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17845 Üzenet linkje2007-01-04 09:35:32 

Érdekes amit írtok. Én nagyon szeretem a görög zenét, gyönyörûek a dalszövegek, és szépek a dallamok, de a népzenétõl, valahogy én is ki tudnék futni a világból. A legszebb szerelmes dalokat a görögök készítik, szerintem.
Kaptam karácsonyra egy buzukis Cd-t, sajnos ez sem fogott meg. icon_lol.gif
Lehet rossz elõadóval kezdtem a hallgatást...

# 103
Banyaveron
Aktív fórumos
Aktív fórumos
222 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#17876 Üzenet linkje2007-01-04 15:56:34 

a népzene nekem sem akedvencem a görögöktõl
de én már hallottam rockot is az sem szól túl jól az õ nyelvükön
de annál inkább a hip-hop és a valóban könnyfacsró romantic számok
akár férfiakár nõ énekli azt nagyon tudják icon_smile.gificon_smile.gif

# 104
Banyaveron
Aktív fórumos
Aktív fórumos
222 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#18012 Üzenet linkje2007-01-06 21:15:55 

remélem észrevette más is hogy újra adják a A bazi nagy görög élet címû frenetikus sorozatot
nem épp a legjobbak közül való de azért van benne valami görög így nézhetõ
rtl klub hétköznap 13.35 körül
tessék és lássék icon_smile.gif icon_smile.gif

# 105
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#19054 Üzenet linkje2007-01-20 16:57:31 

Az utazási csatornán van most egy sorozat "Fork in the Mediterranian" a címe, körbejár -amint a címébõl is látszik- a Földközi tenger medencéjében, voltak már görög részei is, nagyon jó!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 61 62 63   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu