Nekem nincs sok görög zeném, mert eddig csak a nyaralások során mindig ilyen hagyományos zenei Cd-t vettem (sirtaki, buzuki zene), a modern mai pop elõadoktól alig ismertem valamit.
Egyszer átvett nekem Jox egy nagyon jó zenét: Stathis Xenos - Ligo Ligo c. albumát. Nekem ez a kedvencem az összes görög zeném közül. De nem lehet nagyon ismert az elõadó, mert a barátnõm férje, aki görög, sem ismerte.
Az idén vettünk kint egy dupla Cd-t, amin tavalyi slágerek vannak, mindenféle elõadótól.
Na azon pl. megtetszett nekem Antonis Remos, azóta át is vettem a barátnõmtõl két cd-jét. Errõl a dupla Cd-rõl tetszenek még: Natasa Theodoridou, Christos Dantis, Kaiti Garmpi, Kelly Kelekidou....
Andi
Látom megérte beírnom hogy nagyon szeretem Peggy Zina zenéjét, mert nem csak én vagyok így vele! Ennek nagyon örülök
A honlapján több mint 40számát meg lehet hallgatni és sztem nagyon jók, fõleg az 1-es, 5-ös, 10-es és 24-es szám...
(Bár én csak akkor hallgatom ezt a zenét amikor a család többi tagja nincs a közelben, mert õket egyenesen idegesíti az ilyen music szóval ízlések és pofonok, bár nem értem ezt hogy nem lehet szeretni. )
Engem csak egy zene idegesít nagyon, a krétai népzene, amiben van egy hangszer (néha hegedõhöz hasonló, néha meg skót dudára emlékeztetõ a hangja - én csak "nyenyerének" hívom). Magát a zenét meg kígyószelídítõ zenének nevezem, mert mindig egy török bazár jut róla eszembe, ahol a kígyóbûvölõ furulyázik és a kígyó meg emelkedik ki a fonott kosárból. Na ettõl a zenétõl én is fejfájást kapok.
hadd csatlakozzam én is
peggy zina, elena paparizou, despin vandi, giorgos mazonakis, sarbel jaja és még sorolhatnám
ezektõl a zenéktõl meg lehet veszni szó szerint
teljesen egyértelmû számomra hogy imádjam mind a tempós mai slágereket mind a lassúbb szerelmes dalokat
ki nem ismeri még õket járjon utána mert van mit halgatni bõven
#178072007-01-03 14:36:58 Dalaras-Theodorakis: Romiosyni & Axion Esti
Biztosan nem fogja elnyerni mindenki tetszését, de hátha rajtam kívül mást is érdekel: decemberben megjelent a Dalaras - Theodorakis Romiosyni & Axion Esti címû lemez 24 számmal.
Engem csak egy zene idegesít nagyon, a krétai népzene, amiben van egy hangszer (néha hegedõhöz hasonló, néha meg skót dudára emlékeztetõ a hangja - én csak "nyenyerének" hívom). Magát a zenét meg kígyószelídítõ zenének nevezem, mert mindig egy török bazár jut róla eszembe, ahol a kígyóbûvölõ furulyázik és a kígyó meg emelkedik ki a fonott kosárból. Na ettõl a zenétõl én is fejfájást kapok.
Szerintem a lírára gondolhatsz:
Ha az ember nem arra figyel, hogy `milyen nyekergés ez általában`, hanem megpróbálja észrevenni a dalokon belüli számtalan apró dallamrészletet, ütemváltást, hajlítást, akkor megtalálja ennek a zenének is a szépségét.
Az biztos, hogy jobb könnyedebb feldolgozásokon keresztül megismerni a a végtelenül szenvedélyes és érzelmekkel gazdagon átitatott görög népzenét, utána az eredetiben - `nyekeregjen` akárhogy - már örömet jelent majd felismerni a dallamokat. Ugyanez a helyzet akár a szmirnai, a pondoszi, a szigeti zenékkel, akár a rebetikával például.
Szépen írtál errõl a hagszerrõl. Énem azt mondom, hogy nem lenne szép az a zene, amire gondolok, de egyszerûen ennek a hagszernek a hangaj annyira éles, annyira fülbehasítóan zavaró, hogy magát a hangját nem szeretem.
Szépen írtál errõl a hagszerrõl. Énem azt mondom, hogy nem lenne szép az a zene, amire gondolok, de egyszerûen ennek a hagszernek a hangaj annyira éles, annyira fülbehasítóan zavaró, hogy magát a hangját nem szeretem.
Andi
Ok, értem én. Magam is így vagyok a kölkeimmel. Szépek, szépek, de amikor visítani kezdenek...
Érdekes amit írtok. Én nagyon szeretem a görög zenét, gyönyörûek a dalszövegek, és szépek a dallamok, de a népzenétõl, valahogy én is ki tudnék futni a világból. A legszebb szerelmes dalokat a görögök készítik, szerintem.
Kaptam karácsonyra egy buzukis Cd-t, sajnos ez sem fogott meg.
Lehet rossz elõadóval kezdtem a hallgatást...
a népzene nekem sem akedvencem a görögöktõl
de én már hallottam rockot is az sem szól túl jól az õ nyelvükön
de annál inkább a hip-hop és a valóban könnyfacsró romantic számok
akár férfiakár nõ énekli azt nagyon tudják
remélem észrevette más is hogy újra adják a A bazi nagy görög élet címû frenetikus sorozatot
nem épp a legjobbak közül való de azért van benne valami görög így nézhetõ
rtl klub hétköznap 13.35 körül
tessék és lássék
Az utazási csatornán van most egy sorozat "Fork in the Mediterranian" a címe, körbejár -amint a címébõl is látszik- a Földközi tenger medencéjében, voltak már görög részei is, nagyon jó!