Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 4036
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178886 Üzenet linkje2012-01-28 12:15:58  Kefalonia

Szia!

Nem akarlak megbántai, de az az érzésem, ez a sziget nem nektek való!

Ide azoknak érdemes menni, akik imádják felfedezni a szigetet, aki képes úgy is jól éreznie magát, hogy napközben vezet, akár majdnem 100 km-t is és csak este ejtőzik és relaxál a Te megfogalmazásod szerint (iszik). Vagy olyannak alkalmas, akinek van egy jó sofőr/társa és megosztják a napokat, egyik nap vezet, másik nap iszik.
Erre a szigetre fölösleges elmennetek, ha ezt a fajta kalandvágyat nem érzed magadban.
Szép-szép a fakultatív, és most sajnos Marcsi ellen beszélek, pedig nem akarnék....de azt az érzést egy szervezett program sem adja vissza, amit egyébként a sziget nyújtani képes.
Legalábbis én így gondolom.
Engem borzasztóan zavarna, ha kötött, menetrendhez lennék kötve, hogy mondjuk Myrtos megtekintéséhez van 20 percem és csak fentről.
Én (MÁR) tudom, hogy a sziget nem csak abból a "pár" megállóhelyből és partszakaszból áll, amire egy szervezett program keretei között idő és lehetőség van.
Nos, nem a fakultatívok ellen akartam szólni, félreértés ne essék, inkább azt akarnám kiemelni, hogy ha neked csak a "holiday feeling" kell, mely abból áll, hogy tenger, napsütés, jó kaják, és piák, akkor nem kellene ilyen messzire menned. Maximálisan megkaphatod ezt bármelyik anyaországi településen.

De ha neked a sziget CSODÁJA kell, akkor viszont vedd a bátorságot és egy kis fáradtságot és indulj neki, egyedül a kis családoddal és fedezd fel a szigetet!!

Ha visszaolvasol, láthatod, nem kell még jogsi sem, ahhoz, hogy csodát láss, erre legjobb példa Konyu.icon_smile.gif

(bocs, ha kritikának veszed, nem annak szántam)

# 4037
Kopter1976
Aktív fórumos
Aktív fórumos
201 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178910 Üzenet linkje2012-01-29 09:09:09 

Szia Casmir !

Dehogy veszem kritikának. Valahol igazad is van. van benne lustaság is + kényelem. A legjobb ha magad csinálsz mindent. Végre találtam olyan utazási irodát aki Skala-ba is szervez utat. éljen. most már könnyebben szervezek.

# 4038
Pordanniki
Aktív fórumos
Aktív fórumos
433 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178921 Üzenet linkje2012-01-29 12:45:24  Válasz a #178910. hsz-ra Előzmény #178910

Szia!

Skalaba nem csak a Grandtours szervez buszos utakat?

# 4039
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178931 Üzenet linkje2012-01-29 17:17:40 

kopter,csak nem az Ibusszal repülsz Skalaba?
# 4040
Kopter1976
Aktív fórumos
Aktív fórumos
201 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178933 Üzenet linkje2012-01-29 18:21:09  Válasz a #178931. hsz-ra Előzmény #178931

Hello!

Az IBUSZ oldalán nem látok Skalát. Unitravel indit Skalába repülős utat.

# 4041
Yegenye
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178937 Üzenet linkje2012-01-29 19:41:07 

Hali! Hülyeségnek tűnhet, de eddigi nyaralásainkkor mindig sikerült kiválasztani egy éttermet, ahová minden este visszajártunk. Az idegen nyelv ismeretének hiányában is sikerült mindig elérni azt, hogy az utolsó napon a pincérek jó szívvel búcsúzzanak el tőlünk. icon_smile.gif (megjegyzem, meg tudom különböztetni a marketing mosolyt az őszintétől)

Skálában keresek családias hangulatú tavernát, ahol nincs nagy nyüzsi s bár olvastam, hogy igazán nagy kulináris élményt a szigeten ne keressen az ember, mert az angolokhoz idomultak a vendéglátósok, ám mégis szeretnénk a lehetőségekhez mérten "görögül" étkezni.

Felmerült itt a néhány étterem neve, de mintha nem olvastam volna a Socrates nevű tavernáról? Van valakinek valamilyen tapasztalata? Vagy esetleg más ajánlás?

Akit hasonló "problémák" gyötörnek, azoknak itt egy link, s bár angol turisták véleményei, de egy kört mindenképp megérnek. 33 Skálában található étterem véleményezése: http://www.tripadvisor.co.uk/R.....ERVIEW_BOX Google fordító segít, ahogy nekem is.

# 4042
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178938 Üzenet linkje2012-01-29 19:57:07  Válasz a #178937. hsz-ra Előzmény #178937

Nagy kulináris élményre ne számíts?!
Hm...ezen egy kicsit pontosítanék. A tradicionális görög ételekre és annak megszokott ízvilágára ne számíts.

Viszont van a szigetnek egy specialitása.
Ez a Kefaloniai meat pie.
Ez valami isteni, főleg, ahogy a Fehér Ló étteremben készítik.
Beszámolómban írtam Manolisról is.
Mi ezt a két éttermet szemeltük ki és mindig jól éreztük magunkat.
Első helyen a pincér is hozzátett, második helyen, meg inkább a görögösebb "fíling"... bár, a közvetlenség és a mosoly hiányzott a szolgáltatásukból. De nagy adagot adtak és nagyon finomak voltak az ételek.

# 4043
Yegenye
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178943 Üzenet linkje2012-01-29 20:28:50 

Köszönöm az infót. A "nem számítást" az angolcentrikusság függvényében írtam. De lehet hülyeséget írok, nem jártam még a szigeten. Jaja, olvastam a beszámolódat, az asszonykámmal is elolvastattam, be van rezelve, hogy le fogunk esni a szerpentinekről... icon_smile.gif Elolvasom újból, jobban odafigyelve a két étteremre. Arra a húsos pitére fenem a fogam, mióta olvastam itt róla... icon_smile.gif
# 4044
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178974 Üzenet linkje2012-01-30 20:41:01 

yegenye,hát a tavalyi tapasztalatokból kiindulva nagy gasztronómiai élményre tényleg csak hosszú kutakodás után lehet találni.Mi ilyet a Sirocco nevű étteremben találtunk.Javaslom,hogy-minden étteremnek van kinn nagy étlapja az utcán-itt az első részben van "tradicionális görög konyha",ezeket egyétek végig.Mi legalábbis igy tettünk,mivel mi is ezeket szeretjük...amúgy a Sokrastesben is voltunk egyszer-muszaka,báránysült,hát,annyira nem volt jó,amennyire kicsi volt az adag...szóval nem mentünk oda többet.Egyébként ez minden étteremre jellemző-mármint,hogy keveset adnak.Ha jó gyrost akarsz enni,érdemes más városokban próbálkozni-mi Skalaban nem igazán tudtunk,de mondták a többiek,hogy Samiban,és főleg Poros kikötőjében nagyon jót ettek!!!a leginkább családias étterem Skalaban a Renieri utcájának a végén volt,ha emlékei nem csalnak valami Georgiolus,vagy hasonló-ha megtalálom a kártyájukat beirom a pontos nevet.Itt volt egy megközelitően jkól kinéző gyros-tál,vagyis,ami nem féladagnak nézett ki...
# 4045
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178975 Üzenet linkje2012-01-30 20:49:03 

kopter,most néztem meg az Unitravel honlapját.a Starlingtra emlékszem,nagyon szép hotel a főutca tetejénél.Az apartmanházról nincs fenn kép,igy azt nem tudom.De a harmadik szálloda nagyon messze van a falutól,kocsival is vagy 10 perc.Ha gyalog vagy,azt nem ajánlom...
# 4046
Yegenye
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178983 Üzenet linkje2012-01-31 10:53:21  Válasz a #178974. hsz-ra Előzmény #178974

Miskolciutas, Gourgouris Grill, nem? icon_smile.gif Köszönöm az infót. Igazából oly fölösleges még ilyesmiken rágódnom, még hét hónap a nyaralásig, de hát olyan vagyok, mint a gyerek... számolom, hogy mennyit kell még aludni... tervezgetek, aztán teljesen máshogy alakul majd. icon_smile.gif
# 4047
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#178995 Üzenet linkje2012-01-31 20:05:08 

Yegenye írta:
Jaja, olvastam a beszámolódat, az asszonykámmal is elolvastattam, be van rezelve, hogy le fogunk esni a szerpentinekről... icon_smile.gif

icon_smile.gif Dehogy fogtok leesni!icon_smile.gif
Nem különb mint bármi másik két sávos útszakasz, csak a szélén nem bokor van, hanem szakadék, meg sziklafal.icon_smile.gif Na bummmm.icon_smile.gif
Volt néhány hely, ahol az úton szikladarabok hevertek, mert a hegyi kecskék kicsit megbontották a falat és lepotyogott az öklömnyi kő darabok.
Mivel az ember nyaral és nem száguldozik, így kényelmesen ki lehetett kerülni, minden veszélyes manőver nélkül.
Nem kell félni...a látvány úgy is kárpótol.icon_smile.gif

# 4048
Etta
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179005 Üzenet linkje2012-02-01 10:17:20 

sziasztok!
Yegenye asszonykáját,és másokat is szeretnék megnyugtatni,hogy amint Casmir is írta előttem,nem kell félni,nem fog leesni senki az útról!icon_smile.gif
Én is nagyon be voltam rezelve,mert olvasva az utakról,nagyon félelmetesnek tűnt számomra a közlekedés a szigeten,de amikor ott voltunk,már csak 1-2 helyen kapaszkodtam kicsit erősebben:D.
Aki vezet,annak "kell kicsit(!) félnie",de csak annyira,hogy elővigyázatos legyen,ne száguldozzon!Nem itthon van,senki nem fogja megszólni azért,ha néhány útszakaszon kifejezetten lassan megy! A sofőr sokszor nem tud gyönyörködni a tájban,mert nagyon figyelnie kell az utat,de az utasok nézelődjenek nyugodtan,próbálják meg elfelejteni az esetleges félelmeiket, inkább örüljenek az adrenalinnak!icon_smile.gif

# 4049
Yegenye
Aktív fórumos
Aktív fórumos
53 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179008 Üzenet linkje2012-02-01 12:42:39 

Casmir... bagatell, mi? Csak néhány kő az úton, kecske, meg szakadék... icon_biggrin.gif

Etta, bár lassan 20 éve nem vezettem buszt, de a katonaságnál a felelősségérzetet azért sikerült belém nevelni. icon_smile.gif Szóval nem hiszem, hogy gond lesz a vezetéssel. Természetesen, ha kell 20 km/h lesz a csúcssebesség. icon_smile.gif

Megeskettem az asszonyt, hogy nem fogunk azért csalódottan hazajönni, hogy csak azért nem mentünk le egy meredek lépcsőn, egy kanyargós úton, mert ő berezelt... Ahogy Etta írja: inkább örüljünk az adrenalinnak. És érezzük, hogy élünk. icon_smile.gif

# 4050
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#179014 Üzenet linkje2012-02-01 16:12:43 

etta!
Kezdő fórumos létedre fotóalbum is,beszámoló is,igy kell hozzáállni!Mindjárt meg is nézem az albumodat!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 269 270 271 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu