Nem akarlak megbántai, de az az érzésem, ez a sziget nem nektek való!
Ide azoknak érdemes menni, akik imádják felfedezni a szigetet, aki képes úgy is jól éreznie magát, hogy napközben vezet, akár majdnem 100 km-t is és csak este ejtőzik és relaxál a Te megfogalmazásod szerint (iszik). Vagy olyannak alkalmas, akinek van egy jó sofőr/társa és megosztják a napokat, egyik nap vezet, másik nap iszik.
Erre a szigetre fölösleges elmennetek, ha ezt a fajta kalandvágyat nem érzed magadban.
Szép-szép a fakultatív, és most sajnos Marcsi ellen beszélek, pedig nem akarnék....de azt az érzést egy szervezett program sem adja vissza, amit egyébként a sziget nyújtani képes.
Legalábbis én így gondolom.
Engem borzasztóan zavarna, ha kötött, menetrendhez lennék kötve, hogy mondjuk Myrtos megtekintéséhez van 20 percem és csak fentről.
Én (MÁR) tudom, hogy a sziget nem csak abból a "pár" megállóhelyből és partszakaszból áll, amire egy szervezett program keretei között idő és lehetőség van.
Nos, nem a fakultatívok ellen akartam szólni, félreértés ne essék, inkább azt akarnám kiemelni, hogy ha neked csak a "holiday feeling" kell, mely abból áll, hogy tenger, napsütés, jó kaják, és piák, akkor nem kellene ilyen messzire menned. Maximálisan megkaphatod ezt bármelyik anyaországi településen.
De ha neked a sziget CSODÁJA kell, akkor viszont vedd a bátorságot és egy kis fáradtságot és indulj neki, egyedül a kis családoddal és fedezd fel a szigetet!!
Ha visszaolvasol, láthatod, nem kell még jogsi sem, ahhoz, hogy csodát láss, erre legjobb példa Konyu.
Dehogy veszem kritikának. Valahol igazad is van. van benne lustaság is + kényelem. A legjobb ha magad csinálsz mindent. Végre találtam olyan utazási irodát aki Skala-ba is szervez utat. éljen. most már könnyebben szervezek.
Hali! Hülyeségnek tűnhet, de eddigi nyaralásainkkor mindig sikerült kiválasztani egy éttermet, ahová minden este visszajártunk. Az idegen nyelv ismeretének hiányában is sikerült mindig elérni azt, hogy az utolsó napon a pincérek jó szívvel búcsúzzanak el tőlünk. (megjegyzem, meg tudom különböztetni a marketing mosolyt az őszintétől)
Skálában keresek családias hangulatú tavernát, ahol nincs nagy nyüzsi s bár olvastam, hogy igazán nagy kulináris élményt a szigeten ne keressen az ember, mert az angolokhoz idomultak a vendéglátósok, ám mégis szeretnénk a lehetőségekhez mérten "görögül" étkezni.
Felmerült itt a néhány étterem neve, de mintha nem olvastam volna a Socrates nevű tavernáról? Van valakinek valamilyen tapasztalata? Vagy esetleg más ajánlás?
Akit hasonló "problémák" gyötörnek, azoknak itt egy link, s bár angol turisták véleményei, de egy kört mindenképp megérnek. 33 Skálában található étterem véleményezése: http://www.tripadvisor.co.uk/R.....ERVIEW_BOX Google fordító segít, ahogy nekem is.
#1789382012-01-29 19:57:07 Válasz a #178937. hsz-ra
Nagy kulináris élményre ne számíts?!
Hm...ezen egy kicsit pontosítanék. A tradicionális görög ételekre és annak megszokott ízvilágára ne számíts.
Viszont van a szigetnek egy specialitása.
Ez a Kefaloniai meat pie.
Ez valami isteni, főleg, ahogy a Fehér Ló étteremben készítik.
Beszámolómban írtam Manolisról is.
Mi ezt a két éttermet szemeltük ki és mindig jól éreztük magunkat.
Első helyen a pincér is hozzátett, második helyen, meg inkább a görögösebb "fíling"... bár, a közvetlenség és a mosoly hiányzott a szolgáltatásukból. De nagy adagot adtak és nagyon finomak voltak az ételek.
Köszönöm az infót. A "nem számítást" az angolcentrikusság függvényében írtam. De lehet hülyeséget írok, nem jártam még a szigeten. Jaja, olvastam a beszámolódat, az asszonykámmal is elolvastattam, be van rezelve, hogy le fogunk esni a szerpentinekről... Elolvasom újból, jobban odafigyelve a két étteremre. Arra a húsos pitére fenem a fogam, mióta olvastam itt róla...
yegenye,hát a tavalyi tapasztalatokból kiindulva nagy gasztronómiai élményre tényleg csak hosszú kutakodás után lehet találni.Mi ilyet a Sirocco nevű étteremben találtunk.Javaslom,hogy-minden étteremnek van kinn nagy étlapja az utcán-itt az első részben van "tradicionális görög konyha",ezeket egyétek végig.Mi legalábbis igy tettünk,mivel mi is ezeket szeretjük...amúgy a Sokrastesben is voltunk egyszer-muszaka,báránysült,hát,annyira nem volt jó,amennyire kicsi volt az adag...szóval nem mentünk oda többet.Egyébként ez minden étteremre jellemző-mármint,hogy keveset adnak.Ha jó gyrost akarsz enni,érdemes más városokban próbálkozni-mi Skalaban nem igazán tudtunk,de mondták a többiek,hogy Samiban,és főleg Poros kikötőjében nagyon jót ettek!!!a leginkább családias étterem Skalaban a Renieri utcájának a végén volt,ha emlékei nem csalnak valami Georgiolus,vagy hasonló-ha megtalálom a kártyájukat beirom a pontos nevet.Itt volt egy megközelitően jkól kinéző gyros-tál,vagyis,ami nem féladagnak nézett ki...
kopter,most néztem meg az Unitravel honlapját.a Starlingtra emlékszem,nagyon szép hotel a főutca tetejénél.Az apartmanházról nincs fenn kép,igy azt nem tudom.De a harmadik szálloda nagyon messze van a falutól,kocsival is vagy 10 perc.Ha gyalog vagy,azt nem ajánlom...
#1789832012-01-31 10:53:21 Válasz a #178974. hsz-ra
Miskolciutas, Gourgouris Grill, nem? Köszönöm az infót. Igazából oly fölösleges még ilyesmiken rágódnom, még hét hónap a nyaralásig, de hát olyan vagyok, mint a gyerek... számolom, hogy mennyit kell még aludni... tervezgetek, aztán teljesen máshogy alakul majd.
Jaja, olvastam a beszámolódat, az asszonykámmal is elolvastattam, be van rezelve, hogy le fogunk esni a szerpentinekről...
Dehogy fogtok leesni!
Nem különb mint bármi másik két sávos útszakasz, csak a szélén nem bokor van, hanem szakadék, meg sziklafal. Na bummmm.
Volt néhány hely, ahol az úton szikladarabok hevertek, mert a hegyi kecskék kicsit megbontották a falat és lepotyogott az öklömnyi kő darabok.
Mivel az ember nyaral és nem száguldozik, így kényelmesen ki lehetett kerülni, minden veszélyes manőver nélkül.
Nem kell félni...a látvány úgy is kárpótol.
sziasztok!
Yegenye asszonykáját,és másokat is szeretnék megnyugtatni,hogy amint Casmir is írta előttem,nem kell félni,nem fog leesni senki az útról!
Én is nagyon be voltam rezelve,mert olvasva az utakról,nagyon félelmetesnek tűnt számomra a közlekedés a szigeten,de amikor ott voltunk,már csak 1-2 helyen kapaszkodtam kicsit erősebben:D.
Aki vezet,annak "kell kicsit(!) félnie",de csak annyira,hogy elővigyázatos legyen,ne száguldozzon!Nem itthon van,senki nem fogja megszólni azért,ha néhány útszakaszon kifejezetten lassan megy! A sofőr sokszor nem tud gyönyörködni a tájban,mert nagyon figyelnie kell az utat,de az utasok nézelődjenek nyugodtan,próbálják meg elfelejteni az esetleges félelmeiket, inkább örüljenek az adrenalinnak!
Casmir... bagatell, mi? Csak néhány kő az úton, kecske, meg szakadék...
Etta, bár lassan 20 éve nem vezettem buszt, de a katonaságnál a felelősségérzetet azért sikerült belém nevelni. Szóval nem hiszem, hogy gond lesz a vezetéssel. Természetesen, ha kell 20 km/h lesz a csúcssebesség.
Megeskettem az asszonyt, hogy nem fogunk azért csalódottan hazajönni, hogy csak azért nem mentünk le egy meredek lépcsőn, egy kanyargós úton, mert ő berezelt... Ahogy Etta írja: inkább örüljünk az adrenalinnak. És érezzük, hogy élünk.