#1815392012-03-29 17:21:25 Válasz a #181535. hsz-ra
Nagyon köszi a képeket és az infót. Remélem június elején is lesz egy kis jó idő, de csak ekkorra kaptunk szabadságot. Az időjárás remélem szerencsés lesz.
#1815512012-03-29 20:54:10 Válasz a #181537. hsz-ra
Szia melus!
Nos anyu már most mondja hogy biztos imádni fogja, ugyanis én is adom neki rendesen a töltést Sokat mesélek neki és a tv-ben is mutigatom neki a görög dolgokat
Zakynhost azért választottuk, mert ez a lehetőség volt Körbe néztünk mindenhol és miután a szárazföldön sem lett volna olcsóbb, ezért úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a szigetet. Annyi jót írtak róla, meg hogy ez a legnépszerűbb sziget. Azért bízom benne, hogy ugyanolyan jól érezzük majd magunkat, mint eddig bárhol Göröhonban...
A tekit meg majd csak megtaláljuk így is Nagyon sokat szoktunk csavarogni, így nem aggódom, hogy nem jutunk el érdekes helyekre
Szeretném kérdezni, hogy saját napernyőt lehet -e leszúrni a strandon? Más görög helyeken lehetett. Ha nem mennyibe kerül a napernyő és az ágy bérlése? A másik kérdésem, hogy június 1-1o-ig van már olyan idő, hogy lehet fürdeni a tengerbe? Van-e bevásárlási lehetőség, mert hallottam,hogy van LIDL áruház? Csak ennyi ..bocs.
#1815752012-03-30 18:51:44 Válasz a #181563. hsz-ra
Szia Ildima!
Ezen a részen, ahol a Ti szállásotok van, általában telepített napernyők vannak, sőt lehet, hogy az apartmanotoknak is van sajátja, ezt nem tudom.
Errefelé általában fogyasztásért lehet bérelni őket.
Arról nem tudok, hogy bármi is tiltaná a saját napernyőt, de ha jobbnak látjátok, csak keveset kell sétálnotok Kalamaki irányába, és vége a telepített résznek. Itt már kisebb a népsűrűség, bátran leszúrhatod a saját ernyődet! DE, arra vigyázz, hogy a víz szélétől 5m-en belül kell, hogy legyen!
Ez már a nemzeti park része, és fokozottan védik a kikelő teknősök életterét. Majd fogjátok látni a többieket, hogy hol szúrják le az övékét. Mindenféle tevékenységet csak ebben az ötméteres sávban lehet végezni. Pl. homokvár, homokfoci, bármi. A szélesebb részen csak átsétálni lehet, és ezt szigorúan veszik. Legkésőbb 3/4 8-kor el kell hagyni a területet, és reggel 7-ig még sétálni sem lehet.
Viszont cserébe, sokkal nyugisabb a hely, mi kedveltük ezt a részt.
Júniusban még sosem voltam, így a hőfokot sem tudom. De ezen a részen nagyon lassan mélyül a víz, és azt gondolom emiatt hamar is melegszik. Amikor mi voltunk, aug. vége, szept. eleje majdnem forró volt. Kb. 28-30 fokos, persze a szélénél.
A Lidl-t a Zante város felé vezető úton találjátok, gyalog messzi van. Kisebb boltok vannak közelebb is. Van Dia is a központban, olcsó, de nagyon lerabolt állapotban volt, az angolok miatt. Lehet, hogy júniusban még bőséges lesz a választéka.
Most ennyi jut eszembe, ha kérdésed lenne írj
Ha tudok, segítek
#1816902012-04-02 12:40:23 Válasz a #181678. hsz-ra
Szia Dettix! Mi 2009-ben voltunk ott és valószinűleg az én beszámolómban olvasál arról, hogy a Georginában van pékség. Nos akkor volt kisérleti jelleggel, (akkor volt a bevezetése és üzleti tesztelése) de hogy azóta ez változott e, azt nem tudom. Egyébként nem messze több helyen is van pékség és más élelmiszerbolt is, úgy, hogy ha már a Georginában nincs, akkor is könnyen be lehet vásárolni.
Üdv: Josza
#1816912012-04-02 12:54:02 Válasz a #181551. hsz-ra
Szia Sancho!
Zakynthos kiváló választás minden szempontból. Az egy külön kis világ. Nem igazán hasonlít Görögország más részeire,(építészetében erős a velecei hatás) de mégis őrzi a görög értékeket. Én elég sok szigeten voltam már, amikor odamentünk, de Zakynthos úgy természeti adottságaiban, mint kultúrális értékeiben különleges élmény. Feltétlenül járd be minden részét! Santorini mellett a kedvenc szigetem. (jobban tetszett, mint pl.:Mykonos)
A tekit bombabiztosan a reggeli órákban a diszkosziget bejáratánál lévő kis kikötőben láthatjátok meg. Ott etetik őket a halászok. 8-9 óra táján pucolják a hálóikat és a hulladékokat dobálják a tekiknek.
Jó készülődést!
Legutóbb josza2 szerkesztette (2012-04-02 13:06:52), összesen 1 alkalommal
#1816932012-04-02 13:00:55 Válasz a #181680. hsz-ra
Szia Ildima!
Ne aggódj! Mi is júniusban voltunk a szigeten ez ott már tejes"jogú" nyár. Rengeteget fürödtünk és olyan 24 fok körüli volt a víz. Csoki barnán jöttünk haza. Csak egyszer volt egy komolyabb vihar, egyébként csodás meleg nyári idő volt. Még jobb is volt, mintfőszezonban, mert nem volt annyi turista. Olvasd el a beszámolómat, " Kék öblök szigete" címmel.
Jó készülődést!
Köszi Josza a gyors választ. Valószínű, hogy nálad olvastam, azóta viszont inkább azt olvasom, hogy pékség nincs (Agios Sostisban), a közértekben max kifli szerű (vagy minek nevezzem) dolgot lehet kapni.
#1817022012-04-02 16:39:36 Válasz a #181691. hsz-ra
Szia Josza!
Köszönöm szépen a bíztatást, és ígérem ahova csak tudok elmegyek Nagyon szeretek tekeregni, meg lehet, hogy az eddigi nyaralásokhoz híven bérelek valami járművet és azzal is szétnézek majd. Szerencsére elég korán szoktam kelni a nyaralások alatt, úgyhogy a tekiket feltétlenül meglesem majd Azért bízom benne, hogy tényleg nem csak velencei hatások vannak, hanem azért a görög is megbújik valahol Jaj de sokára megyek még
Sziasztok! Valakinek van valami jó kis ötlete szállás ügyben??? A repülőt azt megoldom, csak valami jóféle apartman kellene! Valahogy nem nagyott jött be egyik sem a katalógusokból!
Segítsééééég!
Tavaly voltunk a párommal Agios Sostisban. Nos, a Georgina apartman utcájának végén egy dombon van egy taverna, na annak kellene nekem a neve. Aki tud légyszi segítsen, fontos lenne!!
Egyébként aki Agios Sostisba készül az Ibéria apartmant ajánlom, nekünk nagyon bejött és utastársaink tapasztalatait leszűrve ez volt a legjobb választás.
Ha bárkinek kérdése van Agios Sostisról, Laganasról, Grand Toursról nagyon szívesen segítek a következő emailen:
schumy77@citromail.hu
Ide írjátok a kérdéseteket,mert idén Korfu fórumon lógok