Nagyon köszi a képeket és az infót. Remélem június elején is lesz egy kis jó idő, de csak ekkorra kaptunk szabadságot. Az időjárás remélem szerencsés lesz.
Nos anyu már most mondja hogy biztos imádni fogja, ugyanis én is adom neki rendesen a töltést Sokat mesélek neki és a tv-ben is mutigatom neki a görög dolgokat
Zakynhost azért választottuk, mert ez a lehetőség volt Körbe néztünk mindenhol és miután a szárazföldön sem lett volna olcsóbb, ezért úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a szigetet. Annyi jót írtak róla, meg hogy ez a legnépszerűbb sziget. Azért bízom benne, hogy ugyanolyan jól érezzük majd magunkat, mint eddig bárhol Göröhonban...
A tekit meg majd csak megtaláljuk így is Nagyon sokat szoktunk csavarogni, így nem aggódom, hogy nem jutunk el érdekes helyekre
Szeretném kérdezni, hogy saját napernyőt lehet -e leszúrni a strandon? Más görög helyeken lehetett. Ha nem mennyibe kerül a napernyő és az ágy bérlése? A másik kérdésem, hogy június 1-1o-ig van már olyan idő, hogy lehet fürdeni a tengerbe? Van-e bevásárlási lehetőség, mert hallottam,hogy van LIDL áruház? Csak ennyi ..bocs.
Ezen a részen, ahol a Ti szállásotok van, általában telepített napernyők vannak, sőt lehet, hogy az apartmanotoknak is van sajátja, ezt nem tudom.
Errefelé általában fogyasztásért lehet bérelni őket.
Arról nem tudok, hogy bármi is tiltaná a saját napernyőt, de ha jobbnak látjátok, csak keveset kell sétálnotok Kalamaki irányába, és vége a telepített résznek. Itt már kisebb a népsűrűség, bátran leszúrhatod a saját ernyődet! DE, arra vigyázz, hogy a víz szélétől 5m-en belül kell, hogy legyen!
Ez már a nemzeti park része, és fokozottan védik a kikelő teknősök életterét. Majd fogjátok látni a többieket, hogy hol szúrják le az övékét. Mindenféle tevékenységet csak ebben az ötméteres sávban lehet végezni. Pl. homokvár, homokfoci, bármi. A szélesebb részen csak átsétálni lehet, és ezt szigorúan veszik. Legkésőbb 3/4 8-kor el kell hagyni a területet, és reggel 7-ig még sétálni sem lehet.
Viszont cserébe, sokkal nyugisabb a hely, mi kedveltük ezt a részt.
Júniusban még sosem voltam, így a hőfokot sem tudom. De ezen a részen nagyon lassan mélyül a víz, és azt gondolom emiatt hamar is melegszik. Amikor mi voltunk, aug. vége, szept. eleje majdnem forró volt. Kb. 28-30 fokos, persze a szélénél.
A Lidl-t a Zante város felé vezető úton találjátok, gyalog messzi van. Kisebb boltok vannak közelebb is. Van Dia is a központban, olcsó, de nagyon lerabolt állapotban volt, az angolok miatt. Lehet, hogy júniusban még bőséges lesz a választéka.
Most ennyi jut eszembe, ha kérdésed lenne írj
Ha tudok, segítek
Szia Dettix! Mi 2009-ben voltunk ott és valószinűleg az én beszámolómban olvasál arról, hogy a Georginában van pékség. Nos akkor volt kisérleti jelleggel, (akkor volt a bevezetése és üzleti tesztelése) de hogy azóta ez változott e, azt nem tudom. Egyébként nem messze több helyen is van pékség és más élelmiszerbolt is, úgy, hogy ha már a Georginában nincs, akkor is könnyen be lehet vásárolni.
Üdv: Josza
Szia Sancho!
Zakynthos kiváló választás minden szempontból. Az egy külön kis világ. Nem igazán hasonlít Görögország más részeire,(építészetében erős a velecei hatás) de mégis őrzi a görög értékeket. Én elég sok szigeten voltam már, amikor odamentünk, de Zakynthos úgy természeti adottságaiban, mint kultúrális értékeiben különleges élmény. Feltétlenül járd be minden részét! Santorini mellett a kedvenc szigetem. (jobban tetszett, mint pl.:Mykonos)
A tekit bombabiztosan a reggeli órákban a diszkosziget bejáratánál lévő kis kikötőben láthatjátok meg. Ott etetik őket a halászok. 8-9 óra táján pucolják a hálóikat és a hulladékokat dobálják a tekiknek.
Jó készülődést!
Szia Ildima!
Ne aggódj! Mi is júniusban voltunk a szigeten ez ott már tejes"jogú" nyár. Rengeteget fürödtünk és olyan 24 fok körüli volt a víz. Csoki barnán jöttünk haza. Csak egyszer volt egy komolyabb vihar, egyébként csodás meleg nyári idő volt. Még jobb is volt, mintfőszezonban, mert nem volt annyi turista. Olvasd el a beszámolómat, " Kék öblök szigete" címmel.
Jó készülődést!
Köszi Josza a gyors választ. Valószínű, hogy nálad olvastam, azóta viszont inkább azt olvasom, hogy pékség nincs (Agios Sostisban), a közértekben max kifli szerű (vagy minek nevezzem) dolgot lehet kapni.
Köszönöm szépen a bíztatást, és ígérem ahova csak tudok elmegyek Nagyon szeretek tekeregni, meg lehet, hogy az eddigi nyaralásokhoz híven bérelek valami járművet és azzal is szétnézek majd. Szerencsére elég korán szoktam kelni a nyaralások alatt, úgyhogy a tekiket feltétlenül meglesem majd Azért bízom benne, hogy tényleg nem csak velencei hatások vannak, hanem azért a görög is megbújik valahol Jaj de sokára megyek még
Sziasztok! Valakinek van valami jó kis ötlete szállás ügyben??? A repülőt azt megoldom, csak valami jóféle apartman kellene! Valahogy nem nagyott jött be egyik sem a katalógusokból!
Segítsééééég!
Tavaly voltunk a párommal Agios Sostisban. Nos, a Georgina apartman utcájának végén egy dombon van egy taverna, na annak kellene nekem a neve. Aki tud légyszi segítsen, fontos lenne!!
Egyébként aki Agios Sostisba készül az Ibéria apartmant ajánlom, nekünk nagyon bejött és utastársaink tapasztalatait leszűrve ez volt a legjobb választás.
Ha bárkinek kérdése van Agios Sostisról, Laganasról, Grand Toursról nagyon szívesen segítek a következő emailen:
schumy77@citromail.hu
Ide írjátok a kérdéseteket,mert idén Korfu fórumon lógok