Magában én sem eszem a bogyókat. Kizárólag salátákhoz vagy húsokhoz.
Két tesóm viszont magában is imádja, de kizárólag a zöldet /azt viszont minden formában/.
Az olajat viszont nagyon szeretem, ezért nem keverem másikkal.
Szia Csutek!
Mustárt mindig hozok én is, ha sikerül a csípõset, de mind finom. Mindig ezt a flakonost hozom, ami a te képeden is van, mert még használni is könnyebb.
Hétvégén készítek 1-2 képet én is a suvenírjaimról.
Az olajbogyeszt én is nagyon szeretem, akár magában is. De nem éreztem késztetést még arra, hogy kinntrõl hozzak. Lehet hogy rosszul teszem? Nekem nem tünt finomabbnak a kinti mint az itthoni.
Amit elfelejtettem írni: minden évben kell haza hoznom valami ezüst ékszert. Aranyat nem hordok, így már ajándékba sem szoktam kapni, de a különleges ezüstékszereiket szeretem. Görög mintásak már vannak, így egyre nehezebb valami igazán érdekeset kiválasztani. Bár arra gondoltam, legközelebb fehér aranyat veszek, de annak meg elég húzós az ára, bár a minõségi ezüst sem olcsó dolog már.
Nem semmi, hogy miket haza nem hoztok (gondolok a mustárra). Nektek tényéeg azegész autó (busz) "görögorszggal" lehet teli.
Én az évek múltával egyre kevesebb dolgot hozok.
Most izgatottan várom, hogy megnyíljon egy görög üzlet. A tulaj eddig csak nagykerben szállított a görög éttermeknek, de most majd mehetnek a mezei emberkék is. Nem is kis bolt, rendes áruház és minden hellászból jön, originál. Ott biztosan bevásárolok fetát, tzatzikit, de leginkább az egyik Makedonikos bor hiányzik már, amit sehol sem lehet kapni. Remélem, nekik lesz.
Mustárt csak azért hoztam, mert a férjem teljesen oda van érte. Nekem jobban ízlik egy nyugati ország terméke. De tény, hogy az autó jobban tele volt hazafelé. Igencsak kiborult volna a határõr ha kinyitja a csomagtartót és a nyakába zúdul a tartalma.
Hát a csomagtartó visszafelé nagyon érdekes nálunk is. Idén csak akkor nyitottuk fel hazafelé ha nagyon muszály volt, mert kész tortúra volt visszazárni. Ráadásul hajnalban a magyar határõr az útlevélkezelés után azt mondta, fáradjak vámvizsgálatra. Nos ekkor lepergett elõttem az életem, ha most át akarja nézni a csomagokat reggelig nem tudok visszapakolni. De szerencsére csak érdeklõdtek nem vagyok-e fáradt és milyen volt a nyaralás. De tény: én szeretek a fél házzal útnak indulni, de visszafelé sokkal több a csomag. Szerintem engem a repülõre már oda felé sem engednének fel, visszafelé már esélyem sem lenne. Ezért is ragaszkodom a saját autóval való utazáshoz.
Mi induláskor elég sok kaját viszünk, mert ugye apuci gyomra nagyon kényes, ha nem gyrosról vagy palacsintáról van szó. Ha neki készítek valamit, akkor mi is azt esszük. Na ez a cucc elfogy a nyaralás alatt.
Viszont, ezt-azt vásárolunk is, nagy a család.
A lényeg, hogy míg kifelé kényelmes az utastér, visszafelé minden ott van, amire csak szükség lehet útközben (kaja, pia, meleg ruha, tisztálkodó szerek, stb). Ennek ellenére, még egy görög szunyogot sem tudnánk bepréselni a csomagtartóba.
Sziasztok! Már napok óta olvasgatom ezt a topikot. Nagyon tetszik! Tényleg érdekes, hogy kinek mi jut eszébe, hogy hazahozza. Hát ezek közül, amiket itt látok én is sokat hazaszállítottam már. Tervezem, hogy most hétvégén majd én is lefotózok párat, mert annyira jó itt viszontlátni.
Ez a mustár dolog tetszik, mert én is hoztam haza (igaz már elfogyott), és a párom azt mondta nem vagyok normális, mert szerinte ugyanolyan, mint az itthoni, szerinte másnak eszébe sem jutna ilyesmi! Hát most majd megmutatom neki, hogy mennyire tévedett!
Szerintem sokkal finomabb. Olajat is szoktam, és csomó dísztárgyat, de szappant, amirõl beszéltetek itt, még nem láttam, illetve nem vettem figyelembe, gondolom! Biztos jó lehet!
Köszi, hogy ilyet létrehoztatok.
Vannak dolgok, amiket nem viszek magammal az útra, ezeket a nyaralás helyszínén veszem meg. Ilyen az pl olaj és a bogyesz. Most, mikor kinn voltunk, vettünk egy-egy üveggel mind a kettõbõl. Mivel csak egyszer csináltam görög salit, nem fogyott el. Természetesen a maradékot hazahoztam. A kukoricaolaj azért kellett mert nagyon finom (és egészséges), itthon viszont baromi drága.
Bogyeszt szoktam hozni a családnak, mert a tesóim külön kérik. De magamnak sosem. Van egy fajta, amit imádok, de sajna nem görög.
A többi "kacat" amit hazahozok nagyon fontosak számomra. Sosem hozok kétszer ugyanolyat. Bármelyikre ránézek, rögtön tudom, hogy mikor és hol vettem. A világítótorony, amit ajándékba kaptunk, ma az egyik kedves emlékem, holott nem adnék érte 10 fillért sem.
Ha jól láttam akkor még senkinek a szuvenírjai között nem láttam olyan görög festményeket, amiket nagyon sok helyen lehet venni. (áruk elég változó 8urótól a csillagos égig..)
Én amikor elõször voltam Greekben, már beleszerettem ezekbe a képekbe, de akkor még nem vettem. Másodszorra hosszas keresgélés és válogatás után 1 Santorinis kép mellett döntöttem.(teljesen oda vagyok ettõl a kék-fehér szín kombinációtól )
Már most tervezem, hogy 1 Akropoliszos festmény lesz a következõ szerzeményem.
Jaj, alig várom!!!! Vagy csak én vagyok oda ezekért a képekért
Sziasztok! Estella! Én is imádom azokat a festményeket, amikrõl írtál, de még sosem vettem. De már nagyon tervezem, hogy legalább eggyel meglepem magam legközelebb.
Viszont hûtõmágnes, és ahhoz hasonló picit nagyobb képeket már párszor hoztam. Azt még ajándékba is barátnõimnek, mivel gyûjtik.
Szerintem lehetetlen összeírni, hogy kinek mi a kedves, mit szeretne itthon tovább nézegetni a nyaralás után is! Az a lényeg, hogy tudjuk Görögországból származik, igaz?
Pár fotót én is hoztam, bár mindent már nem is lehet lefotózni, hiszen "hol van már a tavalyi hó?"
Bocsi, ha kicsit sok lett, de még így is van, ami kimaradt!
Van, amit nem tudtam feltenni, mert úgy érzékelte, hogy neten lévõ kép. Ezt nem értem, mert én fotóztam itthon. De mindegy, majd késõbb még esetleg megpróbálom. Addig várom tõletek, mert olyan szépek! [/img]