Egy olyan kérdésem lenne, hogy útlemondási biztosítást ti kötöttetek-e? Az utazási irodába azt mondták , hogy nem kötelező, mert csak nagyon extrém esetekbe fizet a biztosító. De mi van akkor ha az utazási iroda részéről nem indul a busz, mert erre semmit nem találtam a honlapjukon?
Szép napot!
Mi a kötött utazási szerződésben olvastuk az utlemondás szabályait. Erre külön nem kellett fizetni. A HolidayLines külön ezért nem számolt díjat. Vagy ha igen, akkor benne volt az árban. A mi buszunk az első turnus volt, és 26 fővel is elindult a 48 fős buszon. Egyébként nagyon kényelmesen utaztunk Az idegenvezetőnk pedig kapcsolatban volt a helyi orvossal és bármi baj lett volna - mondta is - tudott volna segíteni. A turista társaink leégtek és ingyen kenőcsöt hozott ettől az orvostól. Egyébént érvényes az EU Egészségbiztosítási kártya és a bankkártyákhoz is kötődik biztosítás. Lehet biztosítóknál is kötni külön utakra biztosításokat. Remélem tudtam segíteni. Jó nyaralást!
#1871092012-06-11 16:34:12 Válasz a #187085. hsz-ra
Szia Ildima!
Köszi a gyors választ, mi ia a Halidaysal mennénk, azért kérdeztem a stornó biztosítást. Ha jól értelmeztem akkor baleset biztosítást se kötöttetek.?
Köszi az infókat esetleg az árakról is ha tudsz írni jó lenne (gyros, kenyér, gyümölcs, stb...).
Hát igen sajnos ez így van Zsana.. De nem baj mert ettől függetlenül nagyon jól szoktam magam érezni.. No és a tengerbe is belemegyek ameddig biztonságban érzem magam..
Az tuti.. A víz alatti élet érdekes lesz.. De majd idén megnézzük ezt üvegaljú hajóval..
Persze, hogy találtok.. Ott is sok sok állatka van.. No meg nem beszélve a tekikről.. Most ahogyan írom ezeket a sorokat eszembe jutnak a tavalyi élmények.. Hmm.. De jó is volt kint.. Az a nyugodtság és tudtam csak pihenni mentem oda és, hogy jól érezzem magam..
Hát akkor rá kell majd gyúrni pl a fürdőkádban... Aztán jöhet zaky..
#1871272012-06-11 18:27:26 Válasz a #187082. hsz-ra
Akkor ezek szerint nem csak a kilátóhoz nem engednek fel, de a mellette lévő sziklákhoz sem lehet elsétálni, ahol pl. Isti készítette azokat a szép képeket??
A Grand oldalán olvastam hogy kivették a fakultatívból ezt a megállót, de ha autóval megyünk, akkor sem engednek fel?? Nagyon sajnálnám ha így lenne...
Így viszont nem bánom ha nem telnek olyan gyorsan a napok, legyen csak idejük kijavítani azt a kilátót...
Felejtsék el a sziesztát egy pár napra, hiszen ez a sziget egyik fő nevezetessége. Elég nagy luxus lenne így hagyni egész nyárra...
Nem kell korán kelni a nap minden szakában előfordulnak. A legbiztosabb,hogy találkozz vele mi úgy csináltuk figyeltük a kisebb teknős leső hajókat mikor láttuk egy oldalra dől a hajó ott biztos teknős van.Oda úsztunk megvártuk míg a hajó elmegy és együtt úsztunk a teknőssel.Nagyon nagy élmény volt! Még a hátsó lábát meg is fogtam!
Szia Ildima!
A komp végül is mennyibe került? Azért kérdezem, mert ugye az utazási iroda honalpján az van, hogy kb 18 euro. Annyi volt vagy kicsit több?
Köszönöm!
#1871492012-06-11 20:36:30 Válasz a #187142. hsz-ra
Szia!
Ti is a Halidaysal mentek , melyik apartmanba.? Amint látom már most hétvégén mentek.Majd várom várom az infókat. Mi 29.-én indulunk.
Jó pihenést!
Szia Ildima!
A komp végül is mennyibe került? Azért kérdezem, mert ugye az utazási iroda honalpján az van, hogy kb 18 euro. Annyi volt vagy kicsit több?
Köszönöm!
A komp pontosan 18 Eu volt /fő és 5 Eu/ fő az IFA . Ez retúr jegy volt.
Többet nem kellett fizetnünk. A buszon szedték össze a sofőrök.
Szia Ildima!
Köszi a gyors választ, mi ia a Halidaysal mennénk, azért kérdeztem a stornó biztosítást. Ha jól értelmeztem akkor baleset biztosítást se kötöttetek.?
Köszi az infókat esetleg az árakról is ha tudsz írni jó lenne (gyros, kenyér, gyümölcs, stb...).
Szia!
A gyros 2,5 Eu volt és minden tavernában adtak elvitelre. Láttunk a laganasi főutcába is egy helyen 2 EU-ért. A kenyér 0,3o és 1 Eu között volt. Egyetlen pék van a laganasi főutcán. A gyümölcs elég drága volt. Eper 2,9 Eu/kg. Sárga barack 2,7 Eu, sárga dinye és görögdinnye 2 és 2,9 Eu. Szóval az áraik borsosak. Persze még júniusban talán drágább , később biztosan engednek belőle. Tej 1,19 Eu. Gyümölcslevek 1,9 és 2,2 Eu között. Egy Lidl üzlet van , de az 6 km -re a Laganasi úton. Csak autóval érdemes megközelíteni. Bementünk Zante városba shopingolni /Buszmegálló a laganasi főutca tenger felőli részén a megálló 2 Eu/ itt volt egy Spar !! De ott sem voltak nagyon olcsó árak. Nem a mi magyar spar üzleteink. Mi a Blue Wavesbe laktunk és a másik végén lévő apartmanokhoz közeli marketeket nem tudom. A szállásunkkal szemben lévő marketbe vásároltunk, de majdnem mindenütt csak cent különbségek voltak. Vacsizni /3 x/ a parton "The Isles" görög étterembe jártunk, ahol a Görög népviseletbe öltözött pasi áll. Nagyon jó volt a séfjük és nagyon kedvesek voltak. Mindig kaptunk ajándék Quzot meg gyümölcslevet. Itt volt minden este görög esti tánc és tányérdobálás Este olyan 1/2 9 körül kell menni. Kb. fizettünk 2 főre előétel-főétel - sör - coca cola - 23-26 Eu . között. Megérte
Akkor ezek szerint nem csak a kilátóhoz nem engednek fel, de a mellette lévő sziklákhoz sem lehet elsétálni, ahol pl. Isti készítette azokat a szép képeket??
A Grand oldalán olvastam hogy kivették a fakultatívból ezt a megállót, de ha autóval megyünk, akkor sem engednek fel?? Nagyon sajnálnám ha így lenne...
Így viszont nem bánom ha nem telnek olyan gyorsan a napok, legyen csak idejük kijavítani azt a kilátót...
Felejtsék el a sziesztát egy pár napra, hiszen ez a sziget egyik fő nevezetessége. Elég nagy luxus lenne így hagyni egész nyárra...
Szia!
Azt mondta az id.vezető, hogy ő nem vihet fel, mert életveszélyes. De ha valaki átbújik a kordonon akkor talán. De ez saját felelősség! Mi sajnos lemaradtunk erről a szép látványról.
Szia Ildima!
Köszönöm a választ. Esetleg azzal kapcsolatban tudsz nekem segíteni, hogy a buszon milyen a klíma? Nem igazán tudom eldönteni, hogy mit vegyek fel. Hosszú nadrágban melegem lenne szerinted? Vagy éjszaka mennyire van hideg a buszon?
Köszi előre is!
Egyébként a Holidaylines-szal megyünk, igen, a Villa Palmerasba. Majd írok beszámolót a nyaralás után.
A buszra kényelmes ruhában ami ülésnél nem szorítja el a lábadban a vérkeringést. Én tréning ruhában és papucsban szoktam utazni. Amit mindenképpen vigyél a buszra nyakpárna vagy kispárna és egy vékony polár takaró.Éjszakára jól jön elég hűvös van a buszon.
Szia Ildima!
Köszönöm a választ. Esetleg azzal kapcsolatban tudsz nekem segíteni, hogy a buszon milyen a klíma? Nem igazán tudom eldönteni, hogy mit vegyek fel. Hosszú nadrágban melegem lenne szerinted? Vagy éjszaka mennyire van hideg a buszon?
Köszi előre is!
Egyébként a Holidaylines-szal megyünk, igen, a Villa Palmerasba. Majd írok beszámolót a nyaralás után.
Szia!
A buszon jó a klíma és odafelé még éjjel be is kapcsolták a melegítést!
De egyébként azért hosszú kényelmes nadrágot érdemes venni és én mindig viszek egy kardigánt-bár nem vagyok fázós. Zoknit és zárt cipőt odafelé , visszafelé meg már elég lazán papucsban vagy szandálban jövök. Nyakpárna és kis felfújhatós párna mindig van a csomagban. Ha szerencsétek lesz talán nem lesz tele a busz és így több férőhely jut. Mi nagyon szerencsések voltunk, mert a 48 fős buszon 26-an utaztunk De nagyon kényelmes a busz, mert az ülések elég távol vannak egymástól. Jó utazást és nagyon jó nyaralást kívánok !
Meglestem a Holíday Lines facebookos linkjét. Nagyon klasszul néz ki, mind a busz, mind a Blue Waves apartman Picit kékebb, mint a régi képeken, de nagyon klaaszul néz ki és már alig várjuk, hogy birtokba vehessük. Kiváncsi leszek, lesz-e a fórumról más is, aki abban az időben jön majd Zakynthosra. Eddig nem túl sokan jelezték, pedig az előző útjainkon mindig voltak akikkel le tudtunk ülni egy Mythost meginni és egy jót beszélgetni...