Megérkeztünk Zakynthosról)((( Csodálatosan szép hely. A Blue Wavesbe laktunk és a HolidayLines-sal utaztunk. Nagyon jók a tapasztalataink Mi voltunk az első csoport ennél az irodánál és mondhatom, hogy nagyon meg voltunk elégedve. A buszuk nagyon kényelmes - az ülések távolsága a lehető legnagyobb - és éjjel tudtunk aludni. Kevesen voltunk a buszon - a 48 férőhelyen 26-an utaztunk A sofőrök udvariasak és nagyon hozzáértőek voltak. Kifelé majdnem 2 órával előbb értünk a komphoz és visszafelé is hazaértünk volna délután 4 órára , ha a magyar határőrök nem állították volna fel a buszokat és 3 órát várattak bennünket Ha valakit érdekel a Blue Waves kérdezzen nyugodtan. Az idő már jun.1-től is 28-3o fok volt és a víz is kb. 22 fokos. Tudtunk minden nap fürödni. A szállás kényelmes és nagy szoba volt és erkélyes. Cseréltünk a második nap után mert csak az első emeleten kaptunk helyet, de volt a másodikon is, igy felköltözhettünk , ahol egy kicsi tengert is láttunk az erkélyről kinézve, Szilvia segítségével. Szilvia az idegenvezetőnk volt és 12o %-ot teljesített A part lassan mélyülő, homokos és széles A fakultatív kirándulások lenyűgözőek voltak. Nagyon megérte, hogy ezzel az irodával mentünk. Kérdezzetek és amire tudok válaszolok. Nagyon irigyellek beneteket!!!!
#1870332012-06-11 10:58:26 Válasz a #187008. hsz-ra
Szia Isti!
Mi most jöttünk haza Zakyról és voltunk a Kalózhajóval a Navagió öbölben A hajóról a leszállás nem vészes , mert annyira kijön a partra a hajó, hogy kb térdig érő vízben kell kigázolni az apró homokos partra. Nagyon felemelő érzés ott lenni A kisebb hajókról kellett kiúszni. Most még nagyon hideg volt a víz, de akkor is belementünk.
#1870342012-06-11 11:02:58 Válasz a #186745. hsz-ra
Szia Zsanna!
A Navaggio kilátó sajnos leszakadt! Körül kerítették és hiába mentünk szigetkerülő buszos túrára sajnos nem lehet megközelíteni a helyet.Életveszélyes a szikla megközelítése, mondta az idegenvezetőnk. Igy nem tudtunk olyan szép fotót készíteni, mint amit itt láttam a fórumon.
#1870362012-06-11 11:10:48 Válasz a #185773. hsz-ra
Sziasztok!
Teknőst mi a kék barlangos kirándulás alkalmából nemcsak láttunk, hanem videóztunk is a nyílt tengeren Csodálatos állatok Ahogy kidugja a fejét hogy levegőt vegyen - hát az fantasztikus!!!!! És úgy hirdetik a parton a kirándulást, hogy ha nem láttok teknőst akkor visszafizetik az árát a hajózásnak. Biztosra mennek Most jöttünk haza és az élmények még nagyon frissek.
Teljes káosz volt a regisztrációmban, így csináltam egy újat egy -n-nel kevesebb zsana81 néven...
És ha minden igaz, így már sikerült beírni az uticélomat...
Köszi a segítséget!!
#1870592012-06-11 12:48:35 Válasz a #187032. hsz-ra
Szia Ildima!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy útlemondási biztosítást ti kötöttetek-e? Az utazási irodába azt mondták , hogy nem kötelező, mert csak nagyon extrém esetekbe fizet a biztosító. De mi van akkor ha az utazási iroda részéről nem indul a busz, mert erre semmit nem találtam a honlapjukon?
Szia Ildima!
Már nagyon vártuk hogy gyere! Te vagy az első aki új infóval szolgál majd nekeünk Minden érdekel minket, a sziget, az árak, a fakultatív programok, szóval mesélj!!!!
A kilátót akkor meg se tudtátok közelíteni?? Jajj ne....
Gondolom... Nagyon szép hely.. no meg azok a színek.. De majd Te is meglátod..
Persze, már nagyon várom, hogy utazzunk.. Barátnőm is már be van sózva.. Főleg mert Ő még nem járt Görögországban..
Hát azért el lehet süllyedni ám a sós vízben is.. Nekem is ezt mondták tavaly.. De mikor megállt a hajó nyílt vízi fürdőzés keretén belül és láttam az a tiszta tenger meg a több méter vízet megijedtem.. Jobb nekem a hajón mondom.. Nem tudok úszni megfulladni meg nem biztos, hogy itt akarok alapon.. Mentőmellény is kilőve.. Azzal sem vállalom be.. Van egy gyerekkori rossz élményem is és csak addig merek belemenni a vízbe amíg a lábam leér..
Hmm.. Pedig kellene olyannak ott lennie, hogy beírás.. Írj Jox-nak majd Ő segít neked..
Igen, sikerült. Össze-vissza voltam regisztrálva, de sikerült kiegyenesíteni a dolgot...
Ildima, elsősorban én is arra lennék kíváncsi hogy mi a helyzet a kilátónál??
A másik pedig ami érdekelne hogy mennyiért lehet most autót bérelni 2-3 napra??
#1870722012-06-11 13:25:53 Válasz a #187062. hsz-ra
Rendeztem a regisztrációmat, új néven nyomulok tovább....
Jó tudom, hogy nem tart fent, ez nem a Holt-tenger... Ha meg valakinek gyerekkori rossz élményei vannak, az soha vagy csak nagyon nehezen fog bemerészkedni a mély vízbe...
Pedig sok érdekes dolgot lehet látni a víz alatt... remélem Zak-on is találunk olyan partot ahol gazdag a tengeri élővilág!!
Eddig csak a páromnak volt búvárszemcsije meg békatalpa, de idén nekem is veszünk... Mostmár csak a tüdőkapacitásomat kéne növelni egy kicsit, mert az egyenlő a nullával...
Én is így vagyok ahogy az Isti, gyerekkori rossz tapasztalat... sajna...
Zsana! Biztos nagyon jó lehet búvárkodni, és tuti találtok majd szép helyeket ahol van sokminden látnivaló
Épp most olvastam máshol hogy körbe van kerítve a kilátó, de azért simán meg lehet közelíteni
Meg azt is hogy a kisahjóval akik mentek azoknak ki kell úszniuk a partra, aki meg nem tud az kap úszómellényt! Hát örülök neki nagyon... és olyankor hova teszed pl a fényképezőt meg a táskád meg ilyenek... nekem ez a parám...
Sziasztok!
Először a Hajós Szigettúrára mentünk. 32 Eu /fő. Egy kalózhajóval mentünk. Busz vitt Zante városba és onnan indult. Körbe jártuk az egész szigeten. A keleti oldalon rengeteg sziklabarlangot láttunk Tsivili, Drosia, Amoudi Alykanas, Alykes, Blue Caves. Nagyon szép tájak és gyönyörű a tenger. Az első megállás Navaggio -ban volt. Csodálatos a tenger , rögtön mélyülő, de nagyon hideg a víz. A hajóroncs regényes látvány. Kicsit sokan voltunk a szigeten, mert mindenki látni akarta a roncsot. Itt 1,5 órát töltöttünk. Visszafelé a nyugati part mentén jöttünk és másodszor is fürödhettünk a nyílt tengeren Keri mellett. 1 napos út volt . Nekünk nagy élmény. Másodiknak egy szárazföldi buszos túra volt. (28 Eu/fő) Kezdtünk Bohalival ahol a Zante város látképét fotóztuk. Utána Calipóban egy bor üzem (kostolóval) majd Szent Dionysos kolostorát néztük meg Anafonitriban. Sajnos a Navagio öblöt fentről nem tudtuk fotózni, mert leszakadt a kilátó és nem engedtek fel bennünket. Nagyon Sajnáltuk Azt mondták, hogy egyhamar nem tudják helyreállítani Mentünk Exo-Chora -ba ahol a 2ooo éves olajfát fotozhattuk, mellette a tavernában görög süti különlegességet kostólhattunk. A nevére nem emlékszem, de nagyon finom volt. Ezután Lithakiai olivaüzembe látogattunk. Megnéztük az olajgyártást és vásároltunk is 5 l extra szüz oliva 2o Eu volt. A harmadik utunk Kaiki kishajóval!(28 Eu / fő) 2 fürdés és a legfontosabb teknős keresés és találás!!!!! Fotók videó minden. Még a hajó is megdőlt! Kék barlangok , fürdőzés, és ebéd. Nagyon jó volt ez is. Mi ezeken a túrákon voltunk és ajándék volt Zakynthos városi shoping tura utolsó - péntek - este. Solomon tér, Szent Márk tér,Agios Dionisyos templom - Strada Marina bevásároló utca.
Igen, sikerült. Össze-vissza voltam regisztrálva, de sikerült kiegyenesíteni a dolgot...
Ildima, elsősorban én is arra lennék kíváncsi hogy mi a helyzet a kilátónál??
A másik pedig ami érdekelne hogy mennyiért lehet most autót bérelni 2-3 napra??
Köszi!
Sajnos a kilátó leszakad még tavasszal és nem engednek fel senkit. Ez nagy csalódás volt nekünk. De hát ilyen az élet Nekik is nagy probléma és mondták, hogy gyorsan megpróbálják helyre állítani. De a görögök sem olyan gyorsak sajnos. Autóbérlést sajnos nem tudok, mert mi nem tudunk vezetni, de szinte minden utcába van motor , autókölcsönző.