Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 16 17 18 ... 391 392 393   >
Üzenet
  Balazsh | #19090 Üzenet | 2007-01-20 22:31:38 |
Üdv Mindenkinek !

A www.thassos.fw.hu oldalon van sok infó a szigetrõl. Vannak szálások is.
Az oldalt szivességbõl én szerkesztgetem, mivel tavaly megismerkedtünk Ágnessel személyesen és felajánlottam neki.

Mia!
A beszámolódat esetleg belinkelhetem az oldalra a sajátom mellé?
Bár ez egy kis ellen reklám nekem, mert Te sokkal szebben leírtad a leírni valókat. icon_smile.gif

balazsh
  Eeraa | #19142 Üzenet | 2007-01-22 08:37:42 |
Sziasztok!

Köszi mindenkinek icon_smile.gif Remélem jó idõ lesz most is. Azt nem bánom, ha nem lesz túrista dömping, többek között ezért is választottuk eddig mindig az utószezont.
Kónyu köszi icon_smile.gif nagyon jók a képeid. A válaszod kimerítõ volt, de ha idõközben lesz még kérdésem, megkereslek jó? Nem szeretek "felkészületlenül" elindulni. Tavalyi nyaralásunk alkalmával találkoztunk olyan honfitársunkkal, aki 2 nap alatt mindent megnézett Kósz szigetén, a hét második felében pedig unatkoztak. Mikor kérdezgettem tõlük hogy ezt meg azt is láttátok? hát volt nagy csodálkozás, hogy mennyi minden látnivalóról nem tájékoztatta õket az idegenvezetõ icon_smile.gif Mi két hétig folyamatosan kirándultunk, nézelõdtünk és még így is maradt olyan hely amit nem láttunk. Kicsit elkanyarodtam a témától bocs icon_smile.gif

Era
  Casmir | #19187 Üzenet | 2007-01-22 20:15:34 |
Kónyu köszönöm a választ idõközben már eldöntöttem, Thassos lesz az uticél a gyerek kedvezmény azért nyomós érv. icon_smile.gif icon_redface.gif
De nem félek attól, hogy rosszul fogjuk érezni magunkat, majd robogóra pattanunk és keresünk sziklás öblöket.

Most nézem Krisz beírását....hogy Aeolus nem szervez idén Skopelosra utat....akkor meg fõleg megnyugszom, idõben eldöntöttük és foglaltuk az utat. icon_razz.gif
  Vojandi | #19203 Üzenet | 2007-01-23 09:40:46 |
Árpád, most nézegetem a képeidet, csodálatosak, nagyon nagy élmény nézni õket, köszi. icon_smile.gif

Hol készültek pontosan azok aképek, amikor csónakkal kihajóztok és sziklás parton napozik pár ember, meg utána ilyen sziklakapuk vannak...? Thassos melyik részénél van ez?
  Kónyu | #19250 Üzenet | 2007-01-23 18:32:20 |
vojandi írta:
Árpád, most nézegetem a képeidet, csodálatosak, nagyon nagy élmény nézni õket, köszi. icon_smile.gif

Hol készültek pontosan azok aképek, amikor csónakkal kihajóztok és sziklás parton napozik pár ember, meg utána ilyen sziklakapuk vannak...? Thassos melyik részénél van ez?

Szia Andi!
Sokat segítene, ha képszámot mellékelnél, akkor nem kell 748 képet végigböngésznem, és akkor sem biztos, hogy ugyanarra a képre gondolunk.(Ha már így megszólítottál, köszi így utólag is az általad beírt,Hellaszon található leírást, nagy hasznát vettük, az alapján tájékozódtunk anno)
Üdv Kónyu
Szóval kérek egy háromjegyû számot, és megpróbálom visszaidézni a fotó helyszínét.
  Vojandi | #19253 Üzenet | 2007-01-23 18:42:41 |
Nagyon szívesen, örülök, ha bárki is hasznát tudja venni, hiszen Magyarországon nincs Thassosról útikönyv. Mindjárt nézem a képszámokat és írom is ide....

655, 656-os jpg. , 634-es jpg lenne a kérdés, hogy hol vannak. Ha mégegyszer megyek Thassosra, nem akarom kihagyni ezeket a helyeket.

Feltettem neked pár hónappal ezelõtt privátban egy kérdést a neveddel kapcsolatban. Arra nem reagáltál, talán meg sem kaptad. Nem akrom ide írni, írok újból privit.
Köszi

Andi
  Kónyu | #19255 Üzenet | 2007-01-23 18:48:11 |
Ha a partmenti sziklába vájt nagy medencére gondolsz kb. 653-658-ig, akkor az a "Natural Pool", amit másutt más így írt le:"... Limenas felõl, ha megyünk -Panagia-Skala Potamia-.... Astris út szélén tábla: Syrenes Bungalows, ott balra földút, kb. 800m ismét balra, felfelé (elég meredek) ismét kb. 800m, itt elfogy az út, jobbra a tenger felé gyalogolni kell kb. 10 percet, és hipp hopp, már ott is van, elképesztõen gyönyörû!!!..."
  Vojandi | #19262 Üzenet | 2007-01-23 20:14:26 |
Köszi, a 634-esen más van, egy sziklakapu, azaz boltív a sziklában...azt még írd le légyszi, hol van.... köszi
  Jox | #19311 Üzenet | 2007-01-24 21:03:25 |
  Kónyu | #19317 Üzenet | 2007-01-25 01:32:37 |
vojandi írta:
Köszi, a 634-esen más van, egy sziklakapu, azaz boltív a sziklában...azt még írd le légyszi, hol van.... köszi

Próbáltam fotót ide beszúrva reagálni, de most szünetel, ezért csak így válaszolok. Szóval az említett kép az Eros szigetkerülõ hajóútján készült, ha jól emlékszem, valahol Limenaria vagy Potos környékén. Mivel a vízrõl készült, így pontosan nem tudom, de klassz hely, a képen nem látható, de balra egy szép kis öböl van, ott tett ki a hajó egy kicsit úszkálni, mellette pedig azon a kis kapun a helyi strandra lehetett átjutni. Valaki majd biztos kisegít, mert ismert part. A hajókirándulást minden arrajárónak szívbõl ajánlom, méghosszá a leghosszabbat, mert alig drágább a többinél, sokkal hosszabb, és gyönyörõ partokat-tájakat láttat a résztvevõkkel, csupa olyan részletet ismerhetünk meg, amit a szárazföld felõl lehetetlen volna.
  Agica | #19352 Üzenet | 2007-01-25 11:28:53 |
Sziasztok!

Végigolvasgattam a fórumot, és nagyon tetszik ez a kis sziget, fõleg a beszámolók és leírások alapján!
Lenne viszont egy kérdésem! Szüleimet szeretném elvinni ide, és szeretnék tanácsot, pontosabban ajánlatot kérni!
Az utazást május végére tervezzük, ponotsabban pünkösdre, viszont csak autóval tudunk menni (anyuék idõsebbek és nehezen viselik a busszal való utazást, megjegyzem én is). Viszont velük nem szeretnék ott helyben keresgélni apartmanokat. Ha valaki tudna ajánlani vmit(utazási iroda vagy esetleg apartmanok), avagy esetleg kinti elérhetõséget, nagyon megköszönném!
  Busaianiko | #19359 Üzenet | 2007-01-25 13:12:27 |
Balázs! Köszi, hogy ideírtad ezt a címet, nagyon jó oldal. Akit érdekel Thassos szerintem rengeteg mindent megtud, ha idelátogat. icon_biggrin.gif
Most változott a helyzet nálunk kicsit, ezért lehet, hogy a Peloponnészosz helyett idén Thassos lesz az uticél.
Ha igen, akkor biztos, hogy igénybe vesszük az oldal segítségét.
Köszi mégegyszer! icon_lol.gif
  Vojandi | #19433 Üzenet | 2007-01-26 13:10:52 |
Kedves Kónyu, bemásolnám ide a két képedet, amikrõl itt beszéltünk, hogy a többiek is lássák ezeket a helyeket (remélem nincs ellenedre) :

Kónyu | #19462 Üzenet | 2007-01-27 00:14:23 |
[quote="vojandi"]Kedves Kónyu, bemásolnám ide a két képedet, amikrõl itt beszéltünk, hogy a többiek is lássák ezeket a helyeket (remélem nincs ellenedre)
Természetesen nincs ellenemre, már én is megtettem volna 2 nappal ezelõtt, de Jox tájékoztatott, hogy szünetel a képfeltöltés.
  Kónyu | #19463 Üzenet | 2007-01-27 00:30:53 |
Nna mégegyszer, mert valamit rosszul csináltam az idézet másolásánál.
Szóval nem haragszom, hog idemásoltad a 2 képemet, így akartam én is, de Jox tudatta, hogy szünetel a feltöltés. Így könyebb is a képekrõl beszélni:
A felsõn látható a "Natural Pool" nevû látványosság, mint a beídézett leírásból kiderül, nem egyszerû a megközelítése.
Az alsó képen ha kinagyítod, sejthetõ is, hogy 1-2 m úszással egy homokos strandra jutsz át, mivel a víz felõl érkeztünk, a pontos helyét nem tudom, valahol délen található. Viszont ha ide tudod másolni azt a kis öblöt is, ami a sziklakapu elõtti képen van, az ettõl az átjárótól éppen balra fekszik (ha szemben állunk a parttal), itt kötött ki az Eros II, hogy megmártózzunk egy kicsit.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 16 17 18 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu