#1924462012-07-30 13:44:24 Válasz a #192443. hsz-ra
Mézet Porto Katsiki felé az úton ezer helyen tudsz venni néniktől-bácsiktól. Az hogy fenyő-e nem tudom garantálni, kérdezd meg. Általában vegyes virágméz, de fincsik. Még kóstolókat is kaptunk belőlük kis kanalakkal.
Házi olivaolaj? Én mindig Nidriben az Apollon Travel utazási irodában veszem. Ott van egy ember, aki a saját oliva olaját árulja és az nagyon fincsi. Az ára minden évben nekünk 8 EUR/l volt, azóta lehet hogy emelt rajta, de még így is megvenném. Ja ha ott veszed akkor egy séta alkalmával jelezd bárkinek aki ott dolgozik, és egy másik séta alkalmával elhozhatod, mert nem tartja az irodában, általában másnapra beviszi és otthagyja neked.
#1924492012-07-30 13:58:51 Válasz a #192443. hsz-ra
Mi évek óta ezt hozzuk, nagyon bevált, jó minőségű. Bár ez nem Lefkadán készül, de nem tudom, hogy ez fontos-e. Az ár 1 hónapja nem ennyi volt, mint a honlapon, hanem 17 euró. Egyébként évek óta 13-17 euró között mozog. És ezért 5 litert kapsz. Egyébként sokféle van a free shopban, de mi nem is akarunk váltani, mert ez fantasztikusan jó.
#1926552012-08-01 21:57:28 Válasz a #192096. hsz-ra
Köszi az infókat, de már sikerült megtapasztalni.
Ma jöttünk haza a Sun Rise-ból és mindenkinek csak ajánlani tudom!!! Remek hely, remek szobákkal, remek kilátással és persze az csak hab a tortán, hogy a mi turnusunkra készült el, feltöltve a medence. Nekünk nem volt szúnyogunk sem, a kabócák hadát meg amúgy is lehet mindenhol hallani.
Mivel mindenki már annyiszor méltatta a strandokat ezért én ezt most nem teszem...röviden csak annyi, hogy a nyugati part elképesztően szép.
A helyi buszmenetrend hiteles volt és a buszok is rendben megérkeztek időben. Ami meglepő volt, hogy általában teljesen tele volt, még az állóhelyek is.
Amiről nem láttam viszont beírást eddig az a stoppolás. Meganisin Vathiból felfelé indulva kipróbáltam a dög melegben, hogy hátha megáll valaki. Az első autó megállt és elvitt minket a Limonari strandra. :O Aztán onnan eljövet is megpróbálkoztunk és megint az első autó felvett és elvitt Spartochoriba.
Na több se kellett nekünk és eldöntöttük, hogy másnap a Katsikire is így jutunk le. Vassilikibe lebuszoztunk és ismét szerencsének volt a stoppolással. Olyannyira, hogy merem mondani szereztünk három görög barátot magunknak, akikkel végül is az egész napot töltöttük.
Egy dolog rondított bele az egész hetünkbe...a szerbek. Állítólag egy hónapon keresztül 1000 szerb fiatalnak volt - remélem már csak múltidőben írhatom - lefoglalva rengeteg apartman. Többek között a Filionál is és a Sun Rise mellett is. Hát hogy ezek micsoda egy őrült társaság..... Minden este 11-ig matt részegen üvöltötték a saját slágereiket, aztán elmentek bulizni a partra és hajnalban kisebb csapatokban még hangosabban szállingóztak haza.
Az ott töltött hetünk utolsó két napja, amikor már elmentek a szerbek végre teljesen idilli volt.
Szerintem én is visszatérő vendég leszek Lefkadán mert lenyűgöző látvány és élmény volt számunkra. De legközelebb csak szeptemberben megyek....a 37-39 fok nem nekem való. Jah igen...hát az accuweather hidegfrontja nem jött be.
#1926592012-08-01 22:43:53 Válasz a #192655. hsz-ra
Stoppolás: Görögországban nagyon erősen az a hely, ahol bárhol, bármikor és bátran lehet (és ahogy a példa mutatja érdemes is ).
Én már jártam úgy, h nem is akartam stoppolni de megálltak, h de-de-de, ők már pedig elvisznek minket..
Zavaró utasok: egyszer lennél észak krétán, pl. egy hersonissos-szerű helyen, ahhoz képest, amit ott az angolok tudnak csinálni, könnyen lehet (így látatlanban), visszasírnád a mostani csapatot..
(zárójeles megjegyzés: például ezért se mennék ilyen turistakp-ba sosem. Túl nagy rizikó. )
Időjárás: ezt már előtte se értettem, hogy merülhetett fel, h görögföldön júliusban elromolhat az idő. :p
.... Szerintem én is visszatérő vendég leszek Lefkadán mert lenyűgöző látvány és élmény volt számunkra. De legközelebb csak szeptemberben megyek....a 37-39 fok nem nekem való. Jah igen...hát az accuweather hidegfrontja nem jött be.
Na, ugye, megmondtam én, hogy nem lesz se hideg, se eső
Örülök a pozitív élményeknek, annak, hogy a szerbek ellenére is jól sikerült a nyaralásotok, hogy megszerettétek Lefkadát - ez bíztató a mi számunkra is, akik még csak készülődünk (szeptemberben megyünk, amikor már nem lesz olyan meleg )
#1926672012-08-02 08:05:30 Válasz a #192655. hsz-ra
Szia Elf!
Örülök hogy tetszett a sziget. Ezek szerint a buszmenetrend főszezonban nem gond, betartják. Aki szeptemberben megy az továbbra is figyeljen, mert olyankor már akadozik.
Stoppolást Kónyu egyszer említette még régen, hogy ők is "használták".
Mi mindig elő- vagy utószezonban voltunk. Olyankor már kevés a túrista, ezért nem nagyon tudtunk stoppolni. Alig-alig járt arra autó amerre mentünk. Egyszer próbáltuk ki és kb egy óra keresgélés után vettek fel minket, így mi ezzel a lehetőséggel nem nagyon élünk.
Meganissin kihagytátok a gyaloglást, pedig szerintem nagy élmény végigmenni a hegygerincen, szép a kilátás.
holnap indulunk és elvileg felkészülten, hisz nagyon sok infót kaptam tőletek!
Írtátok többen a Ionian tavernát, ami a kikötőtől délre van, ugye?
Miti említette még az Apollon tavernát
és a "The best and the cheapest" supermarketet.
Abban még segítenétek, hogy ezeket kb merre találjuk?
Mi a Filioban leszünk, de gondolom Nidrin belül semmi sincs "túl messze"...
#1929012012-08-05 11:32:24 Válasz a #192888. hsz-ra
Apollo taverna a kikötőben van (a szobortól északra), a szupermarket pedig az egyik keresztutcában, aminek az elejére ki van téve egy irányjelző tábla Paleokatouna irányába. Egyébként Nidri D-i végén van még egy másik bolt (coop), ami itteni viszonylatban olcsó...
#1929612012-08-05 22:08:31 Válasz a #192888. hsz-ra
Mi egy Market In nevezetű nagy boltban vásároltunk szint mindig és az ottani árak is olyanok voltak mint itthon. Ez Nidri főutcáján van a kis sárga templom toronytól kb. 60 méterre északra. Este 9-ig van hétköznap nyitva.
Jó utat neked!
Sziasztok, sikeresen hazaértünk.Azt nem garantálnám,hogy még egyszer saját hajóval és 8 személyes busszal neki vágunk,de biztos vissza megyünk még.Egy kis kedvcsináló http://www.youtube.com/watch?v=xvQnAl3P-mk