Tegnap megérkeztünk Görögországból.
Nagyon jól sikerült a kiklád körutazásunk, mindkettőnknek teszett a szigetek közötti utazgatás.
Különösebb problémánk nem volt az út során, ha azt leszámítjuk, hogy egy kompunkat (Sea jet) törölték, illetve egy szállásfoglalásunkat, de azok szerencsére pótolhatók voltak.
Nálam az abszulút kedvenc a szigetek közül Amorgos, míg a párom Donoussát emlegeti.
Hamarosan jelentkezem még részletekkel.
Aki teheti, Amorgost tervezze be mihamarabb! Még jó az idő, akár idén is mehettek...
#1762072011-10-03 09:58:14 Válasz a #176193. hsz-ra
Szia Döme!
Nem felejtettem el, szépen lassan a háttérben haladok. Már letöltöttem és át is néztem mind a 2000 fotót, ami készült. Elsőként Donoussáról tervezek felrakni infókat, képeket, majd Amorgosról.
Még egy kis türelmet kérek...
#1762232011-10-03 17:41:13 Válasz a #176207. hsz-ra
Szia Szilvi!
Most már én is nagyon-nagyon várom a képeket és az infókat!
Azt már most tudom, hogy Amorgos és a Kis-Kikládok nekem a terveim között szerepel az első helyen, úgyhogy tuti célpont. Már csak az a kérdés mikor?
#1763502011-10-07 17:53:22 Válasz a #176345. hsz-ra
Köszi a képeket Szilvi! Csodálatos helyeken jártatok!
Annyi szép képet láttam a hazaérkezőktől! Már gondolatban tervezgetek egy utazást. Illetve többet is. Nagyon mehetnékem van és azt hiszem a kikládokra.
Sziasztok,
látom nem nagyon pörög a topic, remélem, hogy sikerül fellendíteni.
Jövő évre tervezek egy Kilkádok szigetkombis utazást, de nem tennék bele sokmindent: autóval és sátorral mennénk és 3 gyerkőccel (a legkisebb akkor lesz 1 éves ).
első nekifutásra a Pireus-Milos-Folegandros-Santorini-Pireus vonalat néztem, mivel inkább a néptelenebb, autentikusabb helyeket kedveljük, Santorini (és most remélem nem köveztek meg ezért a mondatért:) csak kényszerű, technikai megálló lenne a kompok útvonala miatt, Miloson és Folegandroson maradnánk 5-7 napot, ez természetesen menetrendfüggő.
Milosról azonban eléggé szíven ütött az, hogy a csodálatos partoktól eltekintve többeteknek nem nyújtott olyan mélyreható élményt, mint azt első ránézésre gondoltátok (vagy gondolom én is). Nekem a Peloponnészosz a szívem csücske, azon belül is a Mani-félsziget, olyan kis bensőséges, felfedeznivaló, hangulatos. ahol megismerkedhetsz a helyi tavernással, zöldségessel, stb. ahol azért van hol esténként sétálni, de nem kínai csetreszeket árusító üzletsorok várnak. szóval ha van tipp (mert idő az még bőven akad ), akkor szívesen olvasnám.
na hát állítom, hogy ebbe bele lehet dilizni. úgy rákattantam, hogy kinyomtattam az anek menetrendjét, és elkezdtem sorra venni a szigeteket az itteni fórum és a leírások alapján, na meg a térkép szerint. azért anek, mert bár tudom hogy lassú, de annyival olcsóbb mint a többi hajótársaság, hogy bár 2-3 órát lehet hogy veszítünk időben, 2 nappal is tovább maradhatunk a megspórolt pénzből. szóval az anek-nek van Pireus-Milos-Pireus járata, természetesen 1 napot mindenképp rászánnánk Kimolosra is. na de bajban vagyok a másik szigettel. Folegandrost annyira dicsértétek Milossal szemben, hogy elbizonytalanodtam... és Folegandros az Anek-kel pedig csak valamilyen átszállással közelíthető meg, tehát a Pireus-Milos-Folegandros-Pireus vonal kizárva. vagy másik szigetet keresek, vagy más hajótársaságot, ami ugye drágább... és azt hiszem Folegandros-Pireus közvetlen csak olyan társaságnál van, ahol nem lehet neten előre foglalni, bár még csak 2. napja foglalkozom a dologgal, és jövő júniusról lenne szó...
#1943172012-08-22 16:17:59 Válasz a #194307. hsz-ra
Szia!
Megkérdezhetném, mit értesz azon, hogy az ANEK közvetlen járata? Netán megállás nélkül közlekedik Pireusból Milosra, vagy Folegandrosra? Meddig tart az út a menetrend szerint és mennyibe kerül? (hány felnőtt, hány gyerek (mennyi évesek) autóval, vagy anélkül?
a közvetlent úgy értem, hogy átszállás nélkül. odafelé mondjuk ha jól nézem, nem áll meg máshol, a visszafelét nem látom rendesen...
autóval, hasraütés szerűen most szeptemberi dátumokat írtam be mert ezek ugye fent vannak, 10 napos ott tartózkodással (3 vagy 10 nap a lehetőség, ha ragaszkodom az anek-hez), deck jeggyel, 2 felnőtt, egy 4 éves egy 3 éves és egy 1 éves gyerkőccel (utóbbi kettőnek egyébként ingyenes): 296 eur oda-vissza.
bevallom, a sátrazás miatt már az udaút is szivatós, na de a vissza... az mindenképp gáz. az ára viszont kerek 100 euroval olcsóbb, mint más társaságnál.