Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5716
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vivien64
Aktív fórumos
Aktív fórumos
136 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195107 Üzenet linkje2012-09-03 22:01:21 

Macilacispiders hozzászólása nagyon igaz, aki elindul elolvasni!
Lehet egyébként,hogy olcsóbbak a helyi irodák de kevesebb időt mennek ahogy néztem itt a fórumon és mi ebédet is kaptunk a Kaikisen nekem pozitív élményem volt ezzel kapcsolatban, én bevállaltam mert a gyermekemnek sikerült féláras jegyet kérni....Szilvia nagyon felkészült, nagyon nagy tudással rendelkezik sztem....én megvoltam elégedve vele nagyon...az autót viszont a Manthosnál béreltük...áthozták Laganasból Agiosba nekünk amikorra megbeszéltük....pontosak voltak...

Csicso Halihóóóóó! Milyen volt? icon_lol.gif Infót érnék, Zsana tőled is még amit nem tudok icon_wink.gif

# 5717
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195110 Üzenet linkje2012-09-03 23:29:15  Válasz a #195089. hsz-ra Előzmény #195089

Szia skata!

Naugye icon_smile.gif Mondtam én, hogy bennem meg lehet bízni icon_smile.gif

# 5718
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195111 Üzenet linkje2012-09-03 23:32:09  Válasz a #195105. hsz-ra Előzmény #195105

Szia Vivien icon_smile.gif

Már hogyne csuklottam volna icon_smile.gif Nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltatok rám icon_smile.gif Én megmondtam hogy a Mythos nagyon finom. Most jön a reklám helye. Nagyon finom még a FIX, illetve a Hermes nevű sör. Hmmmmm... ha csak eszembe jut icon_smile.gif

# 5719
Zsana81
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195115 Üzenet linkje2012-09-04 08:47:31 

Kalimera Mindenkinek!!!

Itt vagyok, szerencsésen hazaértünk, pedig én is maradtam volna még egy hetet, tekintve hogy kimaradt egy-két dolog amit a 2. héten lehetett volna pótolni, no de nem akarok telhetetlen lenni!!! icon_redface.gif
Mi már 5-re itthon voltunk, elég jól jöttünk, egy határnál se vártunk sokat, a Mo-ra pedig Tompánál jöttünk be, max. 10 perc várakozás után. Gondolom leadták a sofőröknek az infót hogy Röszkénél hosszú a sor.
Zakynthos nagyon tetszett, voltunk Limnionasban, Alykesben, Zantéban, Skinariban(itt érdemes lemenni a lépcsőkön és fürödni egyet!!), Tsiviliben, megnéztük a kilátást Kampinál, az öreg olajfát Exo Horában, a templomot Anafonitriában, lementünk Porto Vromiba, felülről megnéztük a Navaggiot, és a fővárosban ugyan nem mentünk fel a Bohali várba, de követtünk egy 'best view' táblát ami egy kávézóba vezetett és onnan is beláttuk az egész várost és a laganasi-öblöt is. Elsétáltunk a Kalamaki-beach-hez, nagyon sok kagylót szedtünk, és felettünk szálltak le a gépek. Át vizi-taxiztunk a teknősbéka-szigetre és ott strandoltunk, búvárkodtunk fél napot. Nagyon sajnálom hogy a Navaggionál nem kötött ki a hajó (mi mondjuk jártunk ott két éve) és azt is hogy mikor nálunk volt az autó, tűz volt Kerinél és oda se jutottunk el. Ezt viszont pótoltuk a kompról, mert onnan is a tengerbe bukott le a nap, ami gyönyörű látvány volt. Hatalmas élmény volt viszont, hogy Sotirisen kívül még kétszer is sikerült találkoznunk óriás tekivel, sőt úsztunk is velük!!! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif Amikor láttuk hogy érkeznek a teki-leső hajók az öbölbe, felkaptuk a békatalpat és egyszerűen beúsztunk. Volt hogy csak lent úszkált, de sokszor feljött a felszínre is. Csináltunk víz alatti képeket róla, remélem jól sikerültek!! Ahova lementünk víz-közelbe, ott fürödtünk is, sokat búvárkodtunk, volt hogy vagy száz hal úszott alattunk, láttunk tengeri uborkát, csillagot, süniket (süniházat hoztunk is haza) rákokat.
Hát ennyit röviden!! Nekünk nagyon jól telt a hét, remélem az ezután utazóknak is legalább ennyire élménydús nyaralásuk lesz!!

Üdv., Zsana

# 5720
Zsana81
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195117 Üzenet linkje2012-09-04 09:06:26 

Ja, még annyit hogy én nem vagyok sörös, de bizony séta közben a 35 fokban, jól esett nekem is a Mythosból kortyolgatni... icon_lol.gif icon_lol.gif
Ettünk a Panosnál, nagyon fincsi a gyrosuk!!! A Syrtakiban minden nap 6-8-ig svédasztalos vacsi van 10eur/fő az ára, egy üdítő/sör ingyenes, a kajcsiból többször szedhetsz!!
Mi az Ibériában laktunk, nagyon jó a szállás, van wi-fi és szúnyogháló is, de egy kis sétára mindenki felkészülhet, mert nincs olyan közel a parthoz.
És autó kölcsönzésnél kössetek extra biztosítást (9eur/nap), mert pl. nekünk olyan kalandban volt részünk, hogy jöttünk fel Porto Vromiból és egy szerpentin közepén defektet kaptunk, elszállt a jobb első gumink. Nekiláttunk kicserélni, de az emelő nem volt stabil, tekintve hogy lejtőn voltunk (és egyikünk se cserélt még soha kereket) így nem mertünk hozzányúlni, mert féltünk hogy hátragurul a kocsi. Hívtuk volna a Smartot, de nem volt térerő... icon_rolleyes.gif Így megmásztam egy-két dombot, mire tudtam nekik szólni. Kb. 1 óra várakozás után kis motorjával robogott felfele a hajós kapitány és szó nélkül fogta a szerszámot, és 10 perc alatt kicserléte a kereket!!! icon_lol.gif icon_lol.gif Innen is köszönet neki!!
Beszóltunk a Smartnak, hogy köszi de problem megoldva, bevittük az abroncsot, és egy centet nem kellett fizetnünk!!!
Ha van kérdés, szívesen válaszolok, amire tudok!!
További szép napot!!

# 5721
Roland1
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195124 Üzenet linkje2012-09-04 12:50:13 

Sziasztok!
Mi is megérkeztünk, csodálatos hetet töltöttünk el Zakynthoson! icon_smile.gif icon_biggrin.gif

Grandtourssal utaztunk (minden korrekt volt, idegenvezető is nagyon segítőkész), Georginában laktunk, teljesen megvoltunk vele elégedve, ingyen klíma, wifi, felszerelt konyha. A fürdőszobában második nap kellemetlen szag volt, dugulást történt, de ezt hamar helyrehozták.

Nekünk az apartman éttermének és az Ole-olenak ízvilága sem nyűgözött le, viszont látványra szépek nagyon.

Közelben van pár kisebb bolt, ahol minden nagyon drága.
Mikor megtehettük a Lidl-ben, és a Diában vásároltunk.
(Dia nem csak Laganas főutcáján van, hanem Zakynthost és Kerit összekötő főúton, Laganas és Lithakia közötti szakaszon)

Fakultatívban nem vettünk részt, helyette 5 napra a Motor Clubnál kb 85 euróért béreltünk egy robogót, ami mindenhol bírta az emelkedőket.
(Sokan nem ajánlották a motort, csak azoknak akiknek tapasztalata van benne. Én eddig összesen fél km-et mentem egy Simsonnal, Zakynthoson ültem elsőnek robogón, és nem volt gond. )
Utak tényleg veszélyesek, de óvatosan mentünk mindenhol. icon_smile.gif
Bejártuk vele szinte az egész szigetet, Gerekastól Keriig, Xigiától Porto Roxa, Vromi, Limnionasig... utóbbi kettő fürdőhely tetszett a legjobban.
Navagiot felülről kétszer is megnéztük, gyönyörű!
Hajókiránduláson sajnos betegség miatt nem tudtunk részt venni.

Pár képet feltöltöttem facebookra, itt találhatjátok őket:
képek
Remélem jó a link.

Bárkinek kérdése van, szívesen válaszolok. Szép nyaralást akik most mennek. icon_smile.gif

# 5722
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195131 Üzenet linkje2012-09-04 20:22:14 

Roland1 írta:
Sziasztok!
Mi is megérkeztünk, csodálatos hetet töltöttünk el Zakynthoson! icon_smile.gif icon_biggrin.gif

Grandtourssal utaztunk (minden korrekt volt, idegenvezető is nagyon segítőkész), Georginában laktunk, teljesen megvoltunk vele elégedve, ingyen klíma, wifi, felszerelt konyha. A fürdőszobában második nap kellemetlen szag volt, dugulást történt, de ezt hamar helyrehozták.

Nekünk az apartman éttermének és az Ole-olenak ízvilága sem nyűgözött le, viszont látványra szépek nagyon.

Közelben van pár kisebb bolt, ahol minden nagyon drága.
Mikor megtehettük a Lidl-ben, és a Diában vásároltunk.
(Dia nem csak Laganas főutcáján van, hanem Zakynthost és Kerit összekötő főúton, Laganas és Lithakia közötti szakaszon)

Fakultatívban nem vettünk részt, helyette 5 napra a Motor Clubnál kb 85 euróért béreltünk egy robogót, ami mindenhol bírta az emelkedőket.
(Sokan nem ajánlották a motort, csak azoknak akiknek tapasztalata van benne. Én eddig összesen fél km-et mentem egy Simsonnal, Zakynthoson ültem elsőnek robogón, és nem volt gond. )
Utak tényleg veszélyesek, de óvatosan mentünk mindenhol. icon_smile.gif
Bejártuk vele szinte az egész szigetet, Gerekastól Keriig, Xigiától Porto Roxa, Vromi, Limnionasig... utóbbi kettő fürdőhely tetszett a legjobban.
Navagiot felülről kétszer is megnéztük, gyönyörű!
Hajókiránduláson sajnos betegség miatt nem tudtunk részt venni.

Pár képet feltöltöttem facebookra, itt találhatjátok őket:
képek
Remélem jó a link.

Bárkinek kérdése van, szívesen válaszolok. Szép nyaralást akik most mennek. icon_smile.gif

Kedves Roland!

Jó a link. Gyönyörű képeket csináltatok! És nemsokára én is láthatom ezeket a csodaszép helyeket. icon_smile.gif
Megnyugtató, amit írtál a robogózásról, mert mi is azt szeretnénk bérelni, viszont mi sem nagyon mentünk még vele.

Köszi a beszámolót és a képeket!

Anikó

# 5723
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195132 Üzenet linkje2012-09-04 20:25:07 

Kedves Zsana!

Köszi szépen Neked is a beszámolót!
Így 3 nappal indulás előtt még igyekszem minden információt magamba szippantani. icon_smile.gif
Merre van a Syrtaki étterem? Laganasban vagy Agios Sostisban?

Anikó

# 5724
Zsana81
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195137 Üzenet linkje2012-09-05 08:39:54  Válasz a #195132. hsz-ra Előzmény #195132

Szia!

A Syrtaki étterem Agios Sostisban van, a parton.
Jó nyaralást nektek!!

Üdv.,Zsana

# 5725
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195140 Üzenet linkje2012-09-05 12:04:49 

A beszámolóm elkészült. Jox-on múlik, hogy mikor olvashatjátok.

Addig is:
Zakynthos fotók

# 5726
Feca84
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
34 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195142 Üzenet linkje2012-09-05 13:59:08 

Sziasztok!

Sajnos már régen volt időm bekapcsolódni az itteni életbe, de azért futólag olvastam az utólsó hónapban is.
Örülök hogy mindenkinek jól sikerült összeségében a nyaralása és köszönök szépen minden információt/tapasztalatot.
Végre el jött a mi időnk is, nagyon nehéz volt kivárni, de végre péntek késő délután rajt. icon_biggrin.gif
Amint hazaértem, a beszámoló természetesen nem fog elmaradni.
Mégegyszer köszi mindent, mindenkinek.... icon_smile.gif

Sancho egészségére pedig mi is inni fogunk jó néhány Mythos-t icon_wink.gif

# 5727
Gergogergo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195143 Üzenet linkje2012-09-05 15:51:11 

Sziasztok!

Mi is visszaérkeztünk Zakynthos-ról, egy remek hetet töltöttünk ott, bárcsak még mindig ott lehetnénk. icon_smile.gif

Mi Argassi-ban voltunk a Krinas-ban. Bár mi úgy terveztük,h több napra bérlünk kocsit és kihagyjuk a fakultatívokat,de barátnőm utazási irodában dolgozik, így azokból nem kevés kedvezményeket kaptunk,így gyors számolás után döntöttünk, h fakultatívozunk és csak egy napra bérlünk kocsit.
Szerdán pihenéssel, ismerkedéssel, strandolással töltöttük az időt. Este átmentünk Laganas-ba, bulizni egy jót.
Csütörtökön béreltünk kocsit, aminek az idejét be kellett osztani,mert a lényeg az volt, h 8 órára legyünk Keriben, a naplementére. Kezdtük az autókázást a Banana beach-el aztán irány Gerakas(a legszebb beach az egész szigeten!!!!), ezután vissza a fővárosban, megnéztük fentről a várost, utána pedig irány nyugat, Alykes, Alykanas érintésével mentünk Navaggio-t nézni. Elképesztő látvány, hihetetlen, nincsenek rá szavak...
Ezután már elindultunk Keri felé, itt volt a legviccesebb momentumunk. Barátnőm mondja, h a 2000 éves olajfa merre lehet. Mondtam, h még van egy kis időnk, ezért a koordinátákat a gps-ből átírtuk, aztán röhögve tapasztaltuk, h ezt 73 méterre az olajfától tettük meg icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Ezután már tényleg mentünk Keri-be, csodaszép onnan tényleg a naplemente, aki arra jár annak nagyon ajánlom, h ezt ne hagyja ki. Visszafelé még bementünk a fővárosba, megnézni, h milyen az élet éjszaka. Nekünk nagyon tetszett.
Pénteken, szombaton és vasárnap voltak a fakultatív programok;
Pénteken reggel mentünk teknőslesre, sikerült elkapnunk az öreg tekit, nagyon aranyos volt. Ezután hajóval mentünk a teknősszigetre, ahol fürödtünk, visszafelé pedig láttunk a vízben egy nagyon szép teknőst.
Este volt mg egy fakultatívunk,mert telihold volt és nyárbúcsúztató, ezért megadták a görök a módját annak, h elköszöntsék a nyarat. Lementünk a keri kikötőbe és behajókáztunk a tengerre, ott meg adtak egy élőzenés műsort.
Szombaton Kefalóniára látogattunk el, komppal átmentünk és egy egész napos buszos körúton vettünk részt. Megnéztük a Myrtos-öblöt,ami vetekszik a Navaggio szépségével. Ezután bementünk a cseppkő-barlangba és a Melissani barlangba, ahol olyan érzésem volt,mintha az Avatarban lettem volna.
Vasárnap jött a nagy hajótúra Zakynthos körül. Kelet felé vettük az irányt, ezért csak délután 2 körül értünk a Navaggio-hoz. Már nagyon izgatott voltam,reméltem, h bemegyünk a partra,mert egy 3 emeletes hajóval voltunk és nagyon féltem, h kihagyjuk. Szerencsére nem így lett, gond nélkül kiköttünk, úgyh barátnőmmel egyből beleugrottunk a hajóról a vízbe. icon_smile.gif)) Visszafelé megnéztük a Kék barlangt és Xigiánál megálltunk még fürödni.

Hétfőn Argassiból indult egy ingyenes buszjárat a St. Nicholas-beach-re , ezért azt a napot ott töltöttük, kedden pedig szomorúan vettük tudomásul, h jönni kell haza.

Sok szép emlékkel, élményekkel gazdagodtunk, mindenkinek szívből kívánom, h töltsön el ezen a szép szigeten pár csodás napot!

# 5728
Laci75
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195147 Üzenet linkje2012-09-05 16:45:10 

sziasztok
14.én nem jön valaki??
reggel 8 kor indulás Peströl...laganas

# 5729
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195156 Üzenet linkje2012-09-05 21:11:13  Re:

zsana81 írta:
Szia!

A Syrtaki étterem Agios Sostisban van, a parton.
Jó nyaralást nektek!!

Üdv.,Zsana

Köszönjük Zsana! icon_smile.gif

# 5730
AniFeri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
333 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#195157 Üzenet linkje2012-09-05 21:13:40 

Fazika írta:
A beszámolóm elkészült. Jox-on múlik, hogy mikor olvashatjátok.

Addig is:
Zakynthos fotók

Gyönyörűek a képeid Fazika! icon_smile.gif
Van egy kép, amin egy harangtorony van Tsilivi közelében, az nagyon eldugott helyen van vagy tudsz segíteni, hogy merre keressük?

Köszönöm előre is:
Anikó

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 381 382 383 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu