Macilacispiders hozzászólása nagyon igaz, aki elindul elolvasni!
Lehet egyébként,hogy olcsóbbak a helyi irodák de kevesebb időt mennek ahogy néztem itt a fórumon és mi ebédet is kaptunk a Kaikisen nekem pozitív élményem volt ezzel kapcsolatban, én bevállaltam mert a gyermekemnek sikerült féláras jegyet kérni....Szilvia nagyon felkészült, nagyon nagy tudással rendelkezik sztem....én megvoltam elégedve vele nagyon...az autót viszont a Manthosnál béreltük...áthozták Laganasból Agiosba nekünk amikorra megbeszéltük....pontosak voltak...
Csicso Halihóóóóó! Milyen volt? Infót érnék, Zsana tőled is még amit nem tudok
Már hogyne csuklottam volna Nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltatok rám Én megmondtam hogy a Mythos nagyon finom. Most jön a reklám helye. Nagyon finom még a FIX, illetve a Hermes nevű sör. Hmmmmm... ha csak eszembe jut
Itt vagyok, szerencsésen hazaértünk, pedig én is maradtam volna még egy hetet, tekintve hogy kimaradt egy-két dolog amit a 2. héten lehetett volna pótolni, no de nem akarok telhetetlen lenni!!!
Mi már 5-re itthon voltunk, elég jól jöttünk, egy határnál se vártunk sokat, a Mo-ra pedig Tompánál jöttünk be, max. 10 perc várakozás után. Gondolom leadták a sofőröknek az infót hogy Röszkénél hosszú a sor.
Zakynthos nagyon tetszett, voltunk Limnionasban, Alykesben, Zantéban, Skinariban(itt érdemes lemenni a lépcsőkön és fürödni egyet!!), Tsiviliben, megnéztük a kilátást Kampinál, az öreg olajfát Exo Horában, a templomot Anafonitriában, lementünk Porto Vromiba, felülről megnéztük a Navaggiot, és a fővárosban ugyan nem mentünk fel a Bohali várba, de követtünk egy 'best view' táblát ami egy kávézóba vezetett és onnan is beláttuk az egész várost és a laganasi-öblöt is. Elsétáltunk a Kalamaki-beach-hez, nagyon sok kagylót szedtünk, és felettünk szálltak le a gépek. Át vizi-taxiztunk a teknősbéka-szigetre és ott strandoltunk, búvárkodtunk fél napot. Nagyon sajnálom hogy a Navaggionál nem kötött ki a hajó (mi mondjuk jártunk ott két éve) és azt is hogy mikor nálunk volt az autó, tűz volt Kerinél és oda se jutottunk el. Ezt viszont pótoltuk a kompról, mert onnan is a tengerbe bukott le a nap, ami gyönyörű látvány volt. Hatalmas élmény volt viszont, hogy Sotirisen kívül még kétszer is sikerült találkoznunk óriás tekivel, sőt úsztunk is velük!!! Amikor láttuk hogy érkeznek a teki-leső hajók az öbölbe, felkaptuk a békatalpat és egyszerűen beúsztunk. Volt hogy csak lent úszkált, de sokszor feljött a felszínre is. Csináltunk víz alatti képeket róla, remélem jól sikerültek!! Ahova lementünk víz-közelbe, ott fürödtünk is, sokat búvárkodtunk, volt hogy vagy száz hal úszott alattunk, láttunk tengeri uborkát, csillagot, süniket (süniházat hoztunk is haza) rákokat.
Hát ennyit röviden!! Nekünk nagyon jól telt a hét, remélem az ezután utazóknak is legalább ennyire élménydús nyaralásuk lesz!!
Ja, még annyit hogy én nem vagyok sörös, de bizony séta közben a 35 fokban, jól esett nekem is a Mythosból kortyolgatni...
Ettünk a Panosnál, nagyon fincsi a gyrosuk!!! A Syrtakiban minden nap 6-8-ig svédasztalos vacsi van 10eur/fő az ára, egy üdítő/sör ingyenes, a kajcsiból többször szedhetsz!!
Mi az Ibériában laktunk, nagyon jó a szállás, van wi-fi és szúnyogháló is, de egy kis sétára mindenki felkészülhet, mert nincs olyan közel a parthoz.
És autó kölcsönzésnél kössetek extra biztosítást (9eur/nap), mert pl. nekünk olyan kalandban volt részünk, hogy jöttünk fel Porto Vromiból és egy szerpentin közepén defektet kaptunk, elszállt a jobb első gumink. Nekiláttunk kicserélni, de az emelő nem volt stabil, tekintve hogy lejtőn voltunk (és egyikünk se cserélt még soha kereket) így nem mertünk hozzányúlni, mert féltünk hogy hátragurul a kocsi. Hívtuk volna a Smartot, de nem volt térerő... Így megmásztam egy-két dombot, mire tudtam nekik szólni. Kb. 1 óra várakozás után kis motorjával robogott felfele a hajós kapitány és szó nélkül fogta a szerszámot, és 10 perc alatt kicserléte a kereket!!! Innen is köszönet neki!!
Beszóltunk a Smartnak, hogy köszi de problem megoldva, bevittük az abroncsot, és egy centet nem kellett fizetnünk!!!
Ha van kérdés, szívesen válaszolok, amire tudok!!
További szép napot!!
Sziasztok!
Mi is megérkeztünk, csodálatos hetet töltöttünk el Zakynthoson!
Grandtourssal utaztunk (minden korrekt volt, idegenvezető is nagyon segítőkész), Georginában laktunk, teljesen megvoltunk vele elégedve, ingyen klíma, wifi, felszerelt konyha. A fürdőszobában második nap kellemetlen szag volt, dugulást történt, de ezt hamar helyrehozták.
Nekünk az apartman éttermének és az Ole-olenak ízvilága sem nyűgözött le, viszont látványra szépek nagyon.
Közelben van pár kisebb bolt, ahol minden nagyon drága.
Mikor megtehettük a Lidl-ben, és a Diában vásároltunk.
(Dia nem csak Laganas főutcáján van, hanem Zakynthost és Kerit összekötő főúton, Laganas és Lithakia közötti szakaszon)
Fakultatívban nem vettünk részt, helyette 5 napra a Motor Clubnál kb 85 euróért béreltünk egy robogót, ami mindenhol bírta az emelkedőket.
(Sokan nem ajánlották a motort, csak azoknak akiknek tapasztalata van benne. Én eddig összesen fél km-et mentem egy Simsonnal, Zakynthoson ültem elsőnek robogón, és nem volt gond. )
Utak tényleg veszélyesek, de óvatosan mentünk mindenhol.
Bejártuk vele szinte az egész szigetet, Gerekastól Keriig, Xigiától Porto Roxa, Vromi, Limnionasig... utóbbi kettő fürdőhely tetszett a legjobban.
Navagiot felülről kétszer is megnéztük, gyönyörű!
Hajókiránduláson sajnos betegség miatt nem tudtunk részt venni.
Pár képet feltöltöttem facebookra, itt találhatjátok őket:
képek
Remélem jó a link.
Bárkinek kérdése van, szívesen válaszolok. Szép nyaralást akik most mennek.
Sziasztok!
Mi is megérkeztünk, csodálatos hetet töltöttünk el Zakynthoson!
Grandtourssal utaztunk (minden korrekt volt, idegenvezető is nagyon segítőkész), Georginában laktunk, teljesen megvoltunk vele elégedve, ingyen klíma, wifi, felszerelt konyha. A fürdőszobában második nap kellemetlen szag volt, dugulást történt, de ezt hamar helyrehozták.
Nekünk az apartman éttermének és az Ole-olenak ízvilága sem nyűgözött le, viszont látványra szépek nagyon.
Közelben van pár kisebb bolt, ahol minden nagyon drága.
Mikor megtehettük a Lidl-ben, és a Diában vásároltunk.
(Dia nem csak Laganas főutcáján van, hanem Zakynthost és Kerit összekötő főúton, Laganas és Lithakia közötti szakaszon)
Fakultatívban nem vettünk részt, helyette 5 napra a Motor Clubnál kb 85 euróért béreltünk egy robogót, ami mindenhol bírta az emelkedőket.
(Sokan nem ajánlották a motort, csak azoknak akiknek tapasztalata van benne. Én eddig összesen fél km-et mentem egy Simsonnal, Zakynthoson ültem elsőnek robogón, és nem volt gond. )
Utak tényleg veszélyesek, de óvatosan mentünk mindenhol.
Bejártuk vele szinte az egész szigetet, Gerekastól Keriig, Xigiától Porto Roxa, Vromi, Limnionasig... utóbbi kettő fürdőhely tetszett a legjobban.
Navagiot felülről kétszer is megnéztük, gyönyörű!
Hajókiránduláson sajnos betegség miatt nem tudtunk részt venni.
Pár képet feltöltöttem facebookra, itt találhatjátok őket:
képek
Remélem jó a link.
Bárkinek kérdése van, szívesen válaszolok. Szép nyaralást akik most mennek.
Kedves Roland!
Jó a link. Gyönyörű képeket csináltatok! És nemsokára én is láthatom ezeket a csodaszép helyeket.
Megnyugtató, amit írtál a robogózásról, mert mi is azt szeretnénk bérelni, viszont mi sem nagyon mentünk még vele.
Köszi szépen Neked is a beszámolót!
Így 3 nappal indulás előtt még igyekszem minden információt magamba szippantani.
Merre van a Syrtaki étterem? Laganasban vagy Agios Sostisban?
Sajnos már régen volt időm bekapcsolódni az itteni életbe, de azért futólag olvastam az utólsó hónapban is.
Örülök hogy mindenkinek jól sikerült összeségében a nyaralása és köszönök szépen minden információt/tapasztalatot.
Végre el jött a mi időnk is, nagyon nehéz volt kivárni, de végre péntek késő délután rajt.
Amint hazaértem, a beszámoló természetesen nem fog elmaradni.
Mégegyszer köszi mindent, mindenkinek....
Sancho egészségére pedig mi is inni fogunk jó néhány Mythos-t
Mi is visszaérkeztünk Zakynthos-ról, egy remek hetet töltöttünk ott, bárcsak még mindig ott lehetnénk.
Mi Argassi-ban voltunk a Krinas-ban. Bár mi úgy terveztük,h több napra bérlünk kocsit és kihagyjuk a fakultatívokat,de barátnőm utazási irodában dolgozik, így azokból nem kevés kedvezményeket kaptunk,így gyors számolás után döntöttünk, h fakultatívozunk és csak egy napra bérlünk kocsit.
Szerdán pihenéssel, ismerkedéssel, strandolással töltöttük az időt. Este átmentünk Laganas-ba, bulizni egy jót.
Csütörtökön béreltünk kocsit, aminek az idejét be kellett osztani,mert a lényeg az volt, h 8 órára legyünk Keriben, a naplementére. Kezdtük az autókázást a Banana beach-el aztán irány Gerakas(a legszebb beach az egész szigeten!!!!), ezután vissza a fővárosban, megnéztük fentről a várost, utána pedig irány nyugat, Alykes, Alykanas érintésével mentünk Navaggio-t nézni. Elképesztő látvány, hihetetlen, nincsenek rá szavak...
Ezután már elindultunk Keri felé, itt volt a legviccesebb momentumunk. Barátnőm mondja, h a 2000 éves olajfa merre lehet. Mondtam, h még van egy kis időnk, ezért a koordinátákat a gps-ből átírtuk, aztán röhögve tapasztaltuk, h ezt 73 méterre az olajfától tettük meg
Ezután már tényleg mentünk Keri-be, csodaszép onnan tényleg a naplemente, aki arra jár annak nagyon ajánlom, h ezt ne hagyja ki. Visszafelé még bementünk a fővárosba, megnézni, h milyen az élet éjszaka. Nekünk nagyon tetszett.
Pénteken, szombaton és vasárnap voltak a fakultatív programok;
Pénteken reggel mentünk teknőslesre, sikerült elkapnunk az öreg tekit, nagyon aranyos volt. Ezután hajóval mentünk a teknősszigetre, ahol fürödtünk, visszafelé pedig láttunk a vízben egy nagyon szép teknőst.
Este volt mg egy fakultatívunk,mert telihold volt és nyárbúcsúztató, ezért megadták a görök a módját annak, h elköszöntsék a nyarat. Lementünk a keri kikötőbe és behajókáztunk a tengerre, ott meg adtak egy élőzenés műsort.
Szombaton Kefalóniára látogattunk el, komppal átmentünk és egy egész napos buszos körúton vettünk részt. Megnéztük a Myrtos-öblöt,ami vetekszik a Navaggio szépségével. Ezután bementünk a cseppkő-barlangba és a Melissani barlangba, ahol olyan érzésem volt,mintha az Avatarban lettem volna.
Vasárnap jött a nagy hajótúra Zakynthos körül. Kelet felé vettük az irányt, ezért csak délután 2 körül értünk a Navaggio-hoz. Már nagyon izgatott voltam,reméltem, h bemegyünk a partra,mert egy 3 emeletes hajóval voltunk és nagyon féltem, h kihagyjuk. Szerencsére nem így lett, gond nélkül kiköttünk, úgyh barátnőmmel egyből beleugrottunk a hajóról a vízbe. )) Visszafelé megnéztük a Kék barlangt és Xigiánál megálltunk még fürödni.
Hétfőn Argassiból indult egy ingyenes buszjárat a St. Nicholas-beach-re , ezért azt a napot ott töltöttük, kedden pedig szomorúan vettük tudomásul, h jönni kell haza.
Sok szép emlékkel, élményekkel gazdagodtunk, mindenkinek szívből kívánom, h töltsön el ezen a szép szigeten pár csodás napot!
Gyönyörűek a képeid Fazika!
Van egy kép, amin egy harangtorony van Tsilivi közelében, az nagyon eldugott helyen van vagy tudsz segíteni, hogy merre keressük?