Én teszek, ugyan úgy, mint sok görög. Tudjátok, amit mi görög salinak nevezünk, az igazából paraszt saláta. Szakácskönyvben és útifilmekben is láttam hasonlóan elkészítve. Sõt! A paprikás tv-n is rakott hozzá az a szimpi görög "bácsi".
Így jár az, aki utál fõzni. Ha tudnád, hogy hány szuper receptet "lopok" attól a csatornától. Van egy másik, ahol nem csak receptek vannak, de beutazhatom a fél világ mellett egész Hellaszt is.
Én teszek, ugyan úgy, mint sok görög. Tudjátok, amit mi görög salinak nevezünk, az igazából paraszt saláta. Szakácskönyvben és útifilmekben is láttam hasonlóan elkészítve. Sõt! A paprikás tv-n is rakott hozzá az a szimpi görög "bácsi".
Sokan azt hiszik/gondolják, hogy csak az az "igazi, eredeti" étel, amit a tavernákban eléjük raknak...
De akkor nálatok is megy ezek szerint!
A TV Paprika nálunk szinte nonstop megy az egyik tévén legalább, a férjem nagyon szereti.
A görögsaliba mi is rakunk paprikát és én is kisebb darabokban szeretem itthon mint ahogy kinn szokták kihozni. De jó, hogy szóba került, viszonylag régen volt már nálunk az asztalon. Ideje már görög hetet tartani a konyhában!
Én egy hete csináltam magamnak, 3 napig azt ettem. Nagyon jó tisztító kúra. Nem tudom, hogy citromlével mennyire õrzi meg a zöldség az állagát, de balzsamecettel végig ropogós maradt.
Mi sem szoktunk beletenni paprikát a horiatikiba. Sõt odakint se ettem még olyat amibe paprika volt, valahogy elkerült bennünket, vagy a citromleves változatát. De amikor rendelünk a tavernába ételt, én mindig a nevén rendelem lehet azért. Itthon is frissen fogyasztjuk.
Mondjuk az olajat, és ecetet, vagy citromlevet együtt csak a vlítába tudom elképzelni....
Szia Estella!
Bocsi, hogy nem tudtam válaszolni, de örömmel látom ,hogy kaptál egy csomó infót (nekem is jól jönnek). Nem vágom még annyira ezt a témát, de alakul. Szóval nem tudtam megtalálni a fûszer papirját, majd még keresem.(vagyis a nejem) Biztos elolvastad "lacka" üzeneteit rajta látszik, hogy benne van a témában.-honnan lehet valami jó avatar képet keriteni? Te honnan szerezted? Kéne valami jó!!!
Én kerülöm a kaprot, mert ki nem állhatom az ízét (hasonlóképpen utálom a fahéjaz is). Az én görög salimban jó nagy darabokban van minden, ahogy a gürügök is csinálják sokszor.
18 éves koromban semmit sem tudtam fõzni tojásrántottán kívül de nem is akartam, mert nulla érdeklõdésem volt a konyha felé. És azt is bevallom, hogy én csak 27 évesen tanultam meg fõzni, amikor elkerültem otthonról és magamra voltam utalva. Ennek az az elõnye, hogy nincs családi befolyás az ételeim ízében, mindent úgy kísérleteztem ki, ahogy nekem (és a páromnak) ízlik. De már kezdetektõl a mediterrán konyha felé hajlottam, meg pár kínait is fõzök...