Kristin, nem akartalak megijeszteni, én is más fórumokon olvastam ilyet! Meg hát nem hinném, hogy minden irodánál teltház van! De ettõl függetlenül szerintem érdemes már lassan meghozni a végleges döntést és lefoglalni az utat, a kedvezmények miatt. (Én mondjuk nem is az Aeolusszal akarok menni...)
Szerintem nem csak a kedvezmény a fontos. Ilyenkor még van lehetõség arra, hogy válogassunk a nekünk tetszõ helyek között. Ez nekem többet jelent, mint a kedvezmény.
Igen, többször jártunk mi is úgy, hogy a kiállításon a kinézett szállást már eladták. De azért mindig találtunk helyette mást, így nem olyan gáz a dolog. Nekem inkább megnyugvás, hogy le van foglalva, lehet készülni, tervezgetni. Én már el is raktam a jó minõségû kávét egy dobozzal, õ már utazik velünk. Azért nem vagyok komplett dilis! De amikor bemegyek a kamrába ráköszönök és magamban szólok neki õ is készüljön a nagy útra!
Nem is tudom mi lesz jövõre, amikor is tuti, hogy nem utazunk. Bár akkor meg egészen mással leszek elfoglalva, mást kell tervezgetni.
Na ugye! Csak még új fürdõrucim nincs, nyár elején szoktam venni két hasonló fazont a fehér foltok végett. Szóval kicsit várjunk még, az egy fontos dolog a nyaraláshoz!
Szerintem nem csak a kedvezmény a fontos. Ilyenkor még van lehetõség arra, hogy válogassunk a nekünk tetszõ helyek között. Ez nekem többet jelent, mint a kedvezmény.
Nagyon tetszik Rebekának ez a kávéköszöntõs dolga.Ez is segit,hogy folyamatosan szinten tartsuk az utazási lázat,én is ki fogok próbálni valami ilyesmit!!!!Egyébként az idén annyira késõn van a BNV-n az utazási kiállitás,hogy szerintem is jobb lesz elõtte foglalni!Ugy hallottam,hogy Debrecenben hamarabb lesz,márc.22-én kezdõdik,a Pesti pedig csak 29-én.
Én nem járok utazás kiállításra, internetezek. Tény, hogy a kiállításokra a legjobb helyek elkelnek. Csak azt nézzétek, hogy itt a fórumon, az aktív tagok közül hányan foglaltuk le az utat és hányan szeretnék lefoglalni egy-két héten belül. Mi a kisebbség vagyunk és mégis elég magas %-ban foglalunk. Biztos, hogy a leg tutibb helyek elkelnek a kiállításra, ha az iroda tisztességes és az összes ajánlatát kipakolja, ha az ügyfél februárban szeretne foglalni.
Miskolciutas!
Az én szekrényemben nem a mumus lakik, hanem egy öltözet hálóruha, amit minden nap meglátogatok és megvígasztalom, hogy augusztus 25.-tõl használatba kerül.
Sziasztok!
Mi idén az Apollonnal megyünk Thassosra. Január közepe felé foglaltuk le az utat, akkor még prosi sem volt. Mikor az ut. irodában voltunk, hallotttuk, volt olyan apartman - igaz Sartin- , ahol már nem volt hely. Mivel szerény véleményem - és tapasztalataim - szerint ez az utazási iroda az egyik legmegbízhatóbb (nem elõször megyünk velük), az utazás kiállításra már nem hiszem, hogy túl sok helyük lesz.
Mivel tavaly igen csak megbántuk, hogy a nyár közepén már csak az Aeolus-nál volt szabad hely, (a képeknek és a hozzáfûzött leírásnak a fele sem volt igaz) inkább idén a lehetõ leghamarabb lefoglaltuk az apartmant, (ahogy egyébként évek óta) és persze nem náluk.
Az utazási kedv fenntartásához csak annyit tennék hozzá, hogy van egy 6 évesem, aki már február elején azt kérdezi, hogy hányat kell még aludni a nyaralásig. Júli 20 még messze van, egyelõre csak kb. saccolunk a hátralévõ éjszakák számára, viszont az utazási kedv ettõl csöppet sem csökken, sõt, így hamar elkezdtük a visszaszámlálást. Ráadásul a lányom már összepakolta azokat a cuccokat, amiket hozni akar, mivel nem lehet elég korán elkezdeni. Engem csak az tart vissza, hogy nem lenne hova tenni a bõröndöt.
Az utazási kedv fenntartásához csak annyit tennék hozzá, hogy van egy 6 évesem, aki már február elején azt kérdezi, hogy hányat kell még aludni a nyaralásig. Júli 20 még messze van, egyelõre csak kb. saccolunk a hátralévõ éjszakák számára, viszont az utazási kedv ettõl csöppet sem csökken, sõt, így hamar elkezdtük a visszaszámlálást.
Még 147 napot kell aludni a lányodnak. Az enyém minden reggel a naptárhoz rohan és lehúzza a számokat (visszafelé beszámoztam a napokat, hogy naprakész legyek, ha a lányom felteszi a "nagy" kérdést)
Szerintem az utazási kiállításra nem érdemes kimenni. Tavaly voltam elõször és utoljára. Ráment egy egész nap, plusz a belépõ ára és semmire nem jutottunk. Az utaztatók általában ugyanazokat a kedvezményeket adják az irodában is a kiállítás ideje alatt és még pár nappal tovább. Az internetes kapcsolat nem mindig mûködik a stand meg az iroda között, nem is biztos, hogy mondjuk egy órás sorbanállás után meg tudják mondani, hogy adott idõszakra van-e még hely a kinézett apartmanban. Mi legalábbis így jártunk tavaly.
Nem tudom, minden iroda közvetíti-e szívesen mások útjait, nálunk a városban egy kicsi iroda van és általában bármelyik partner katalógusából lehet foglalni. Tehát még csak az sem szempont, hogy a kiállításon egy helyen van mindenki.......
Tavaly mi is voltunk, de csak a tömeget láttuk szinte. Néha sikerült egy egy prosira rácsapni. Mivel a foglalásunk már meg volt, mi is inkább kíváncsiság miatt mentünk, de ott tényleg semmi olyan plusz nincs amit a neten meg nem lehet nézni.
SZia Csutek!
Köszi a segítséget! Ha már megvan a kiinduló pont, akkor visszafelé számolni nem nehéz. Egyébként jó a módszered. Talán jövõre én is alkalmazom, addigra a csirke suliba megy, megtanulja a számokat, és majd - a Tiédhez hasonlóan - õ is szalad a naptárhoz.
Ha meg van az uticél és már az apartmant is kinéztétek, akkor mi tart vissza benneteket a foglalástól?
Az anyagi része? Vagy nem biztos, hogy el tudtok menni szabira? Ha egyik sem, akkor szerintem ne nagyon várjatok vele, mert tényleg félõ, hogy lemaradtok valamirõl.
Bár tavaly a kollegám Krétára nyáron foglalt helyet utószezonba és volt még hely, bár éppen, hogy. Igaz, hogy 5 csillagos hotelba All inclusive ellátással mentek, az lehet, hogy nem annyira kapós, mint egy olcsóbb szállás.
Igaza van Csuteknak is és Rebekának is. Az is jó a korai foglalásban, hogy még van mibõl válogatni. És a biztonság is jó, hogy tudom, hogy már meg van a helyem. De azért nekem az a 10 % se mindegy.