Hétfőn este értünk haza, már dolgozom a beszámolón, s gondoltam, szólok, hogy már van fent 184 kép, bár még csak a 6. napnál tartok. A sok kép miatt most minden egyes nap külön oldalon lesz, így talán az információáradat is kezelhetőbb lesz. A szöveges résznek még csak az eleje van kész, inkább a képekkel haladok először, biztosan az érdekel mindenkit a legjobban, de előbb-utóbb az is elkészül majd. A linket lásd alább, Kykládok 2013 menüpont. A legkülönlegesebb és legszínesebb partokkal eddig Miloson találkoztunk, s aki erre vágyik, az nem fog csalódni, ha ide utazik. Hajrá Milos!
#2092162013-08-18 12:15:48 Válasz a #209207. hsz-ra
Az én lelkem már "kikészült" az első fotók után! Nagyon szépek a képek Bea, látom mindent tüzetesen megnéztetek!! Így kell ezt csinálni!!! Gratulálok!
Nagyon vágyakozom Milos után!!!!
De elvben tartom a szabályt! Ugyan oda még egyszer nem megyek! Túl rövid az élet és túl nagy Görögország ahhoz, hogy ismételjek egy szigetet. Inkább mindig újabb helyszínek!
Ma végre befejeztem a képek válogatását és felkerült a honlapomra mind az 1222 kép, amit az idei görög nyaralásunk bemutatására szánok. A szöveges rész még csak ezután jön, annak még csak az elején járok. Pár kép kedvcsinálónak a szigethez:
Theorichia/Paliorema:
Agios Ioannis:
Kastanas:
Milosról majdnem ezer képet tettem fel, a többi Kimoloson, Serifoson és a Meteoráknál készült. S csak azt tudom mindani, aki igazán különleges strandokra vágyik, az ne hagyja ki Milost, fantasztikus élményekben lesz része, főleg ha még a bányákat is megnézi!
#2100192013-09-07 15:52:33 Válasz a #210015. hsz-ra
Nosztalgiázok ezerrel...
Akármikor szívesen visszamennék, dehát van még ezeregy sziget...
Ami a képeket illeti, csodaszépek, de mind az ezer-valamennyit majd valamikor télen nézem meg, akkor több időm lesz a szívemet fájdítani... Mindenesetre, így előre is, köszi, Bea!
Bea! Gratulálok az ismét jól megszervezett úthoz! Valóban csodás képek!!! Annak ellenére, hogy nem éppen "zöld" ez a sziget, mégis sokféle színben pompázik!
#2101212013-09-12 10:28:53 Válasz a #210115. hsz-ra
Szia Hesztike!
Köszönöm szépen, s valóban Milos a legszínesebb sziget, ahol valaha jártunk, még akkor is, ha növényzetből igen nagy hiányt szenved. Itt még a bányák is igazi látványosságnak számítanak, s akkor most ezekről tennék fel néhány képet:
Voudia melletti kőfejtő:
Vani bezárt mangánbányája:
S még egyszer Theorichia ill. Paliorema, a bezárt kénbánya, szerintünk a sziget legkülönlegesebb helye:
Adamasban van bányászati múzeum, ahol részletesen bemutatják a szigeten bányászott ásványkincseket, a bányák történetét és az alkalmazott technológiákat, a honlapomon erről is vannak képek a 12. napnál. 9-14 ill. 17-22 óráig van nyitva, így egy esti séta keretében is látogatható. Nagyon igényes, s még azt is megértettük, miért szántják traktorral a leterített anyag tetejét: így szárítják pl. a bentonitot. Annyira megtetszettek nekünk ezek a bányák, hogy még Serifoson is ezeket kerestük, ahol valószínűleg több időtt töltöttünk bányajárással, mint strandolással, olyan érzés volt, mintha visszaugrottunk volna az időben. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Paliorema strandja ráadásul még az egyik legszebb is a szigeten, ahol még augusztusban sincs tömeg, teljesen egyedülálló az élmény, amiben ott részesül az ember!
Milos régóta a terveink közt van, de az is lehet, jövő nyáron tán megvalósul.
Sok infót gyűjtöttem már, ezt a fórumot másodszor olvasom, van képgyűjteményem is, ezek nagy részét nektek köszönhetem (Babarék, Döme, Szanna, Firka, Bea, Hlimacsura, Ottó).
Vannak ötleteink, de mivel még nem jártunk sem a Kikládokon, sem a Dodekániszoszon, ti, tapasztaltak könnyen tudnátok befolyásolni ... ha értitek
Június végén, július elején mennénk 2 hétre (nem úgy mint Firka). Nekünk biztosan nem lesz sok a két hét egy helyen (Vojandi), persze Kimolosra szentelnénk min egy teljes napot (Babar).
Bár semmilyen hasonló milosi tapasztalatot nem olvastam, mi nagyon szeretünk sétálni/túrázni, ha nincs forróság, akkor 10-15km séta egy nap simán belefér.
Emellett a buszozás sem derogál, sőt, több szigeten rendszeresen használtuk.
Milosi buszmenetrendem van a netről, sok helyre megy busz és gyakran, de nem tudom, hogy nem főszezoni-e ... Hlimacsura, te tudnál segíteni esetleg előszezoni buszmenetrenddel (júni vége - júli eleje)?
Kocsit nem egész időtartamra bérelnénk, nem használnánk ki, ahogy az imént írtam.
Mennyire megterhelő ott gyalogolni? A távolságokat és a "kis" szintkülönbségeket figyelembe véve (GoogleEarth) gondolom, simán lehet. pl:
Adamas kikötő - Paleorema 8,2 km, Adamas - Paleochori 6,9km,
de Pachenaból elvileg simán bejárható Pollónia, Voudia, a bányák, Sarakiniko. Vagy van valami ami miatt ez nem megoldható gyalog?
Az volt az első ötlet, hogy első héten északon leszünk, olcsóbb szállás, Pachena és onnat bejárni az északi részt (1 nap Kimolos, 1 nap hajókázás). És egy hét drágább a déli parton, na nem olyan drága, mint Döméé volt, de pl Provatas. Tán logikus is lenne.
De ha jól mennek a buszok és lehet túrázni a szigeten, akkor Adamas lenne a legjobb választás, bár ott elvileg nincs szép strand, de Achivadolomni onnét 4,2km. Az egy bő óra séta ...
Bármilyen kritikát, vagy észrevételt megköszönnék!