sziasztok!Mi még nemvoltunk Korfun,de idén ide szeretnénk utazni.Annyi jót és szépet hallottunk erröl a szigetröl,hogy elhatároztuk,hogy megnézzük saját szemünkkel is.Volt már valaki Benitesen nyaralni,milyen hely,a tengerpart milyen,nyüzsi van vagy nyugodtság?Ha tud valaki irjon rola egy pár sort köszi
Benitszesz tengerpartja aprókavicsos, a tengerparti sétányon sok szálloda, apartman, taverna, kávézó, szórakozóhely és üzlet van.
Mi egy hét alatt egyszer sem fürödtünk itt a parton (kicsit sokan is vannak), fõleg azért, mert napközben általában máshol voltunk.
Volt már valaki Benitesen nyaralni,milyen hely,a tengerpart milyen,nyüzsi van vagy nyugodtság?Ha tud valaki irjon rola egy pár sort köszi
Szia!
Tavaly Benitsesben nyaraltunk. A tavernák, apartmanok elõtti tengerpart szép ugyan (és ahogy már Jox is írta, aprókavicsos), de elég zsúfolt és picit keskeny is, úgyhogy mi inkább arrébb motoroztunk kicsit (Korfu város felé), ahol nyugis, kihaltabb részeket találtunk.
Vannak olyanok is, ahova hosszú lépcsõsoron lehet lejutni, nagyon eldugott partok.
Nekünk nagyon tetszett Benitses, annak pedig kiváltképp örültünk, hogy hamar eljutottunk Kerkyrába, sõt igazából bárhova.
(Szinte) minden könnyen megközelíthetõ, így könnyen lehet olyan helyet találni, amilyenre vágytok.
Tavalyelõtt Sidariban voltunk, az sokkal nyüzsgõbb és hangosabb volt.
Benitsesben is lehet találni bárokat, néhány diszkót, de kellemes, csendesebb tavernákat is. Az ófaluja pedig gyönyörû, ott aztán tényleg nyugalom van.
Az apartman, amiben laktunk távolabb volt a forgalmas fõúttól, de ha el akartunk jutni egy közértbe vagy vacsorázni, akkor néha nehezen tudtunk átjutni a fõút túloldalára. Néhol kevés a hely, de a legtöbb helyen van járda.
Remélem, tudtam egy kicsit segíteni, ha bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolok.
Ha már írtam ebbe a topikba, azt még mindenképpen hozzá kell tennem, hogy imádom Korfut és bármikor szívesen visszamennék.
A kedvesemmel a kedvenc helyünk a kis híd volt Perama és a Kanoni félsziget között.
Érdemes verõfényes napsütésben és késõ délután is megnézni, egészen más látványt és érzést kelt.
Én a barátnõmmel utaztam tavalyelõtt június végén Korfura. A Zorbas apartmanban laktunk Moraitikán, a tulajdonos, Theos nagyon kedves és ráadásul ha bármi gond van, elérhetõ, hiszen Õ is ott lakik a családjával.
Nekem a legjobban Glyfada tengerpartja tetszett, gyönyörû Igaz, állandóan fújt egy kis szél és ebbõl kifolyólag a homok önálló életre kelt:)
De hülyeség is kiemelnem bármit, hiszen az egész sziget csodálatos...
Dani!
Benitses tényleg a nyüzsgõbb helyek közé tartozik, ahogy a többiek is írták, érdemes más strandokra ellátogatni, vannak sokkal szebbek. Viszont helyben lesz nektek a Kagylómúzeum, amit érdemes megnézni, mi meglepõen érdekesnek találtuk. Ha beszéltek angolul, a tulajdonos szívesen tart élménybeszámolót is.
Dijuska!
Mirtiotissára nem néztetek át? Ott van Glifadha közvetlen közelében. Az aztán a vadregényes part!
Na látod, az kimaradt:(
Majd legközelebb, hiszen én úgyis vissza akarok menni valamikor...
Illetve "haza"
Két éve lesz lassan, de még mindig fel tudok idézni bármilyen pillanatot, képet, illatot és a KABÓCÁKAT:)
Idén szárazföldi utunk lesz, szerintem abba is bele fogok szeretni...
Helló minden kedves Korfu/Görögország rajongónak!
Lelkesen olvasgatom a fórumot, és nagyon sok gyönyörû élménnyel/beszámolóval ajándékoztatok meg, ha csak másodkézbõl is...köszönet érte ! Idén én is szeretnék a párommal eljutni erre a csodálatos helyre-éppen mostanság szedem az infókat ez ügyben. Nem tudom, miért pont Korfu, de menni, látni, átélni KELL, valahogy ezt érzem...talán butaság ...,majd szeptemberben kiderül!
És én is habzsolom a témával kapcsolatos útikönyveket, képeket, DVD-ket, szóval asszem ez lassan, de biztosan egy nagy szerelem kezdete ...
Üdv Nektek, és kitartás: nemsokára jön a nyaralási szezon!!!
Sziasztok!
Ma lefoglaltuk a szállásunkat a Diasnál,az úticélunk,Korfu-Benitses,Potamaki hotel.Augusztus 11-18 ig repülõvel megyünk.Minden info érdekelne minket Benitessel és Korfuval kapcsolatban,még nem jártunk itt.Köszi!Most már lehet számolni a napokat.Bár két hét mulva indulunk Párizsba,most erre koncentrálunk jobban,aztán teljes gözzel Korfura.Köszi ha irtok!
Sziasztok!
Minden info érdekelne minket Benitessel és Korfuval kapcsolatban,még nem jártunk itt.
Mire lennél kíváncsi?
Annyi látnivaló van Korfun, hogy órákig lehetne sorolni.
Szeretnétek elmenni szervezett kirándulásokra?
Hány napot töltenétek aktív pihenéssel?
Benitsesben érdemes megnézni a Kagylómúzeumot, lehet sétálni az ófaluban vagy az új kikötõben...
Van nyüzsgõbb rész, ahol lehet fagyizni, nézelõdni a "bazárokban".
Szerintem érdemes lenne vennetek egy útikönyvet - ha eddig még nem tettétek meg.