Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 346
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kerkyra
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20929 Üzenet linkje2007-02-23 11:57:42 

Dijuska!
Vagyunk így egy páran. icon_wink.gif
Alig várom, hogy nyár legyen! A szállásunk már megvan, csak oda kell jutni. icon_smile.gif

# 347
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#20937 Üzenet linkje2007-02-23 12:56:44  Palekas

# 348
Banyaveron
Aktív fórumos
Aktív fórumos
222 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21017 Üzenet linkje2007-02-24 18:34:46 

egyszer Korfura még én is visszatérek
ezt sem elég egyszer látni. meg van még amit kihagytam tavaly. meseszép sziget

# 349
DANI0315
Aktív fórumos
Aktív fórumos
226 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21062 Üzenet linkje2007-02-25 18:03:40 

sziasztok!Mi még nemvoltunk Korfun,de idén ide szeretnénk utazni.Annyi jót és szépet hallottunk erröl a szigetröl,hogy elhatároztuk,hogy megnézzük saját szemünkkel is.Volt már valaki Benitesen nyaralni,milyen hely,a tengerpart milyen,nyüzsi van vagy nyugodtság?Ha tud valaki irjon rola egy pár sort köszi
# 350
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21064 Üzenet linkje2007-02-25 18:50:36 

Benitszesz tengerpartja aprókavicsos, a tengerparti sétányon sok szálloda, apartman, taverna, kávézó, szórakozóhely és üzlet van.
Mi egy hét alatt egyszer sem fürödtünk itt a parton (kicsit sokan is vannak), fõleg azért, mert napközben általában máshol voltunk.

# 351
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21067 Üzenet linkje2007-02-25 19:38:57 

DANI0315 írta:
Volt már valaki Benitesen nyaralni,milyen hely,a tengerpart milyen,nyüzsi van vagy nyugodtság?Ha tud valaki irjon rola egy pár sort köszi

Szia!

Tavaly Benitsesben nyaraltunk. A tavernák, apartmanok elõtti tengerpart szép ugyan (és ahogy már Jox is írta, aprókavicsos), de elég zsúfolt és picit keskeny is, úgyhogy mi inkább arrébb motoroztunk kicsit (Korfu város felé), ahol nyugis, kihaltabb részeket találtunk.
Vannak olyanok is, ahova hosszú lépcsõsoron lehet lejutni, nagyon eldugott partok. icon_smile.gif
Nekünk nagyon tetszett Benitses, annak pedig kiváltképp örültünk, hogy hamar eljutottunk Kerkyrába, sõt igazából bárhova.
(Szinte) minden könnyen megközelíthetõ, így könnyen lehet olyan helyet találni, amilyenre vágytok. icon_smile.gif

Tavalyelõtt Sidariban voltunk, az sokkal nyüzsgõbb és hangosabb volt.
Benitsesben is lehet találni bárokat, néhány diszkót, de kellemes, csendesebb tavernákat is. Az ófaluja pedig gyönyörû, ott aztán tényleg nyugalom van. icon_smile.gif

Az apartman, amiben laktunk távolabb volt a forgalmas fõúttól, de ha el akartunk jutni egy közértbe vagy vacsorázni, akkor néha nehezen tudtunk átjutni a fõút túloldalára. Néhol kevés a hely, de a legtöbb helyen van járda.

Remélem, tudtam egy kicsit segíteni, ha bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolok. icon_redface.gif icon_smile.gif

# 352
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21068 Üzenet linkje2007-02-25 19:44:38 

Ha már írtam ebbe a topikba, azt még mindenképpen hozzá kell tennem, hogy imádom Korfut és bármikor szívesen visszamennék. icon_smile.gif

A kedvesemmel a kedvenc helyünk a kis híd volt Perama és a Kanoni félsziget között.
Érdemes verõfényes napsütésben és késõ délután is megnézni, egészen más látványt és érzést kelt.

Hm, máris indulnék. icon_lol.gif icon_redface.gif

# 353
DANI0315
Aktív fórumos
Aktív fórumos
226 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21070 Üzenet linkje2007-02-25 20:56:23 

szia Geot!
Köszi az infokat Benitsesrõl,majd irunk,ha lesz még kérdésünk!

# 354
Dijuska
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
164 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21098 Üzenet linkje2007-02-26 11:21:50 

Én a barátnõmmel utaztam tavalyelõtt június végén Korfura. A Zorbas apartmanban laktunk Moraitikán, a tulajdonos, Theos nagyon kedves és ráadásul ha bármi gond van, elérhetõ, hiszen Õ is ott lakik a családjával.
Nekem a legjobban Glyfada tengerpartja tetszett, gyönyörû icon_lol.gif Igaz, állandóan fújt egy kis szél és ebbõl kifolyólag a homok önálló életre kelt:)
De hülyeség is kiemelnem bármit, hiszen az egész sziget csodálatos...

# 355
Kerkyra
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21150 Üzenet linkje2007-02-26 18:41:51 

Dani!
Benitses tényleg a nyüzsgõbb helyek közé tartozik, ahogy a többiek is írták, érdemes más strandokra ellátogatni, vannak sokkal szebbek. Viszont helyben lesz nektek a Kagylómúzeum, amit érdemes megnézni, mi meglepõen érdekesnek találtuk. Ha beszéltek angolul, a tulajdonos szívesen tart élménybeszámolót is. icon_smile.gif

Dijuska!
Mirtiotissára nem néztetek át? Ott van Glifadha közvetlen közelében. Az aztán a vadregényes part! icon_smile.gif

# 356
Dijuska
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
164 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21285 Üzenet linkje2007-02-27 08:39:16 

Na látod, az kimaradt:(
Majd legközelebb, hiszen én úgyis vissza akarok menni valamikor...
Illetve "haza" icon_biggrin.gif
Két éve lesz lassan, de még mindig fel tudok idézni bármilyen pillanatot, képet, illatot és a KABÓCÁKAT:)
Idén szárazföldi utunk lesz, szerintem abba is bele fogok szeretni...

# 357
Tnori
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21539 Üzenet linkje2007-02-27 22:31:15 

Helló minden kedves Korfu/Görögország rajongónak!
Lelkesen olvasgatom a fórumot, és nagyon sok gyönyörû élménnyel/beszámolóval ajándékoztatok meg, ha csak másodkézbõl is...köszönet érte icon_biggrin.gif ! Idén én is szeretnék a párommal eljutni erre a csodálatos helyre-éppen mostanság szedem az infókat ez ügyben. Nem tudom, miért pont Korfu, de menni, látni, átélni KELL, valahogy ezt érzem...talán butaság icon_redface.gif ...,majd szeptemberben kiderül!
És én is habzsolom a témával kapcsolatos útikönyveket, képeket, DVD-ket, szóval asszem ez lassan, de biztosan egy nagy szerelem kezdete icon_lol.gif ...
Üdv Nektek, és kitartás: nemsokára jön a nyaralási szezon!!!

# 358
DANI0315
Aktív fórumos
Aktív fórumos
226 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21553 Üzenet linkje2007-02-28 09:15:41 

Sziasztok!
Ma lefoglaltuk a szállásunkat a Diasnál,az úticélunk,Korfu-Benitses,Potamaki hotel.Augusztus 11-18 ig repülõvel megyünk.Minden info érdekelne minket Benitessel és Korfuval kapcsolatban,még nem jártunk itt.Köszi!Most már lehet számolni a napokat.Bár két hét mulva indulunk Párizsba,most erre koncentrálunk jobban,aztán teljes gözzel Korfura.Köszi ha irtok!

# 359
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21566 Üzenet linkje2007-02-28 10:29:56  no comment

# 360
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#21933 Üzenet linkje2007-03-04 22:01:24 

DANI0315 írta:
Sziasztok!
Minden info érdekelne minket Benitessel és Korfuval kapcsolatban,még nem jártunk itt.

Mire lennél kíváncsi?
Annyi látnivaló van Korfun, hogy órákig lehetne sorolni. icon_smile.gif
Szeretnétek elmenni szervezett kirándulásokra?
Hány napot töltenétek aktív pihenéssel?

Benitsesben érdemes megnézni a Kagylómúzeumot, lehet sétálni az ófaluban vagy az új kikötõben...
Van nyüzsgõbb rész, ahol lehet fagyizni, nézelõdni a "bazárokban".

Szerintem érdemes lenne vennetek egy útikönyvet - ha eddig még nem tettétek meg. icon_smile.gif

Hm, Korfuról még írni is imádok. icon_redface.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 23 24 25 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu