Jól gondolkodsz, érdemes 16 órát kalkulálni az útra, mert szerintem ez egy átlag, sok mindentől függ.
Nekünk is két alternatíva van,
Az egyik, hogy reggel 7-re ott vagyunk az ásotthalmi határon és este 7-8 között érkezünk. Azért az ásotthalmi határt tűztük ki, mert tavaly röszkén 2km sor volt és kis kitérőt tettünk ahol nem volt senki a határon.
A másik pedig a szokásos, hogy veszünk ki egy szobát ahonnan reggel indulunk és kora délután már sartin vagyunk.
#2124492014-01-20 15:22:10 Válasz a #212379. hsz-ra
Szia suvimarta!
Igen, mindenki azt írja, hogy dél körül, vagy még később indultak, és hajnalban vagy éjszaka mér ott voltak. De én éppen ezt akarom elkerülni, hogy este ismeretlen helyen vezessek. Ezért gondoltam a hajnali indulást. Amint már többen is írtak kb 16 órát lehet számolni az úttal. Akkor ha minden ideális, este 8-9 körül Sartin lennénk. Akkor még el tudunk menni sétálni, beülni valahova, stb...
Ha éjszaka, vagy hajnalban érkezünk, akkor viszont ott ülünk a nagy semmiben és csak lesünk ki a fejünkből. Este alszunk a kocsiban, vagy lehet hogy kapunk egy szobát már előző estére is és másnap átvesszük rendes időben a szobát. Egy picivel előbb ott lehetnénk
Arról is olvastam, hogy nem mindenhol lehet kártyával fizetni és mit csinálnék, ha épp nem lehet? Amúgy, mint említettem is anyuéknak készpénzünk van, tehát amúgy sem tudjuk a kártyát használni Már vettek némi EURO-t az útiköltségre, majd ezzel gazdálkodunk. A helyi fizető eszköznél nem kell nézelődnöm , hogy mennyit kell átszámolni, mit kapok vissza stb. Ha marad, akkor azt visszafelé úgy is fel tudom használni, a maradékot meg majd elfagyizzuk júliusban, amikor újra megyünk
Én már kétszer jártam Sartin, most a szüleim szeretnének elmenni, én csak a sofőr leszek Kiránduló helyeket tudok egy párat, csak valami régi görög település kellene, mert apu szeretne egy ilyet megnézni. Ezért gondoltam Sikhiára, mert ott vannak kis zegzugos utcák és régi házak Az Athos túra engem is érdekelne, mert nagyon szeretnék egyszer elmenni arra a félszigetre, de sajnos nagyon lusta vagyok beszélni a követséggel a vizum miatt...
Még egy kalóztúrát gondolok Arnoldékkal és a görög estet, ahol múltkor is fantasztikus hangulat volt. De persze lehet hogy útközben is eszünkbe jut valami. Macedóniában tele tankolom az autót és akkor Göröghonban is tudunk mászkálni mindenfelé.
A Narancsparton csak egyszer jártam, mert annyi rosszat írtak és mondtak róla, hogy inkább kihagytuk
Kaja ügyben majd kiderül mi lesz, mert apu csak a röfit hajlandó megenni, abból is csak a tipikus magyar ételeket, ezért már előre fél, hogy ő mit fog enni. Az édességeket biztos kipróbáljuk, azt én is mindig falok, főleg baklavát és halvát
Nagyon szépen köszönöm az ötleteket és a jókívánságokat a szüleim nevében is
Én is kívánok csodás nyarat és egy fantasztikus nyaralást
#2124512014-01-20 15:25:55 Válasz a #212382. hsz-ra
Szia rabolac!
Igen, valóban sokan sokfélét írtak, majd akkor marad a saját káromon tanulás Mint írtam is többet nem szándékozok kocsival menni, csak most a szülők miatt, de a reggeli indulással már aznap este ott lehetnénk és így egy picivel előbb ott tudnánk lenni és sétálni, sörözni, vagy valami jó dolgot csinálni és másnap elfoglalnánk a szobát A sok vezetéstől annyira nem tartok, mert vezettem már haza egyhuzamban a Francia határtól is. Most azért meg fogunk állni néha.
#2124522014-01-20 15:30:35 Válasz a #212409. hsz-ra
Szia Kiss László!
Igen én is úgy tervezem, hogy Sartira kb 16 óra alatt kiérünk. Legalább is bízom benne Mivel ez még nem főszezon és a vendégmunkások is később indulnak, talán még gyorsabban is meg lehet tenni, de ez majd kiderül
Mi nem nagyon szeretnénk a foglalás napján délután érkezni, hanem minél többet szeretnénk élvezni Göröghonból Ezért szeretnénk már előző este odaérni és akár a kocsiban aludni...
Arnold azt mondta hogy esetleg ha nincs senki akkor már előtte átvehetjük a szobát, vagy tud nekünk szerezni máshol egy éjszakára, de az autóban alvás sem riaszt el minket
A hatért én az M%-ön közelítem meg, június közepén még talán nincs akkora forgalom...
#2124562014-01-20 19:47:15 Válasz a #212449. hsz-ra
Szia!
Nem tudom mennyire keresel régi görög települést, de Parthenonas eléggé annak tűnt. Nekünk úgy mondták hogy Neos Marmaras "ófaluja". Kicsit skanzen jellege van, de egy sétát megér, a kilátás is csodás, ellátni a tengerig. Marmarasból kell felmenni kb öt km, ki van táblázva a főúton.
#2124612014-01-20 21:01:40 Válasz a #212456. hsz-ra
Szia Szabó Réka!
Nagyon szépen köszönöm. Marmarasban már voltam kétszer is, de erről a településről még nem hallottam Be kell menni Marmarasba és onnan lehet elmenni? Még arra gondoltunk, hogy esetleg elmennénk autóval Uranopolisba. Valamikor ott is jártam és elég érdekes volt az is. Majd attól függ mennyit eszik kinn az autónk
2011-ben nyaraltam Sartiban, akkor szerveztek hajókirandulast Uranopolisba, ott kikötöttunk, majd mentunk tovabb Amulianiba hajóval, ami egy tunemenyes kis falu, nem beszelbve arról, hogy sok delfint is lattunk.
Nem tudom mennyi idosek a szuleid, de ha bírjak, akkor ezekre a helyekre talan erdemesebb hajóval menni.
#2124642014-01-20 22:38:48 Válasz a #212462. hsz-ra
Szia fekikecske!
Köszönöm szépen. Én már jártam Uranupolisban, de majd körbenézünk kirándulás ügyben. Inkább autóval mennénk, mert sajnos k már nem túl fiatalok, főleg apu miatt nem nagyon tudunk nagyon mozogni...
Értem. Auval biztosan nagyon sok helyre lehet eljutni, többet lehet latni. Sarti környeke tele van szép helyekkel, oda nagyon jó az auto. Mi mindig busszal megyunk, így a szervezett utakat valasztjuk, ami szinten nagyon jó, de így a környekbol csak annyit latunk ami gyalogosan bejarható, szóval a szervezett és egyeni utaknak is megvan az elonye és a hatranya.
Majd írj beszamolot ha megjöttetek, tudom még messze van, de kivancsi vagyok nagyon milyen most Sarti.