Július 7-én indulunk Agios Sostis-ba, viszont ahová megyünk szállásról nem nagyon tudunk semmit, Ti tudtok valamit az Anastasia apartmanról? Elhelyezkedése? Berendezése?
Ezzel az apartmannal semmi problémánk nem volt, tiszta a felszereltsége tipikus. Aludni, reggelizni, majd irány a sziget -- erre tökéletes.(a Hotel Arkadianos-szal voltak problémák, joggal)
Az apartman mögött olajfaliget, a kabócák egész nap mondják a magukét.
Tényleg 150m-re van a strand.( Koukla beach)
Üdv,
06.21.-én megyünk Agios Sostisba az Anastasia apartmanba. Estleg valaki tudna egy-két szót mondani róla?
Válasz:
Szia Bikin !
Szerintem nagyon jó választás volt!1-2 perc sétával elérhető a tengerpart,valamint a Syrtaki étterem amit mindenképpen érdemes meglátogatni!
A Syrtaki mellett pedig található egy Gyros-os, ahol nem szabad kihagyni a pitás Gyros-t.Szerintem egész jól csinálják!
Sziasztok!
Tegnap jöttünk meg Zakynthosról.Szállásunk Laganasban a Blu Waves appartmanban volt. Az apartman felszereltsége nagyon alap illetve hiányosnak is nevezhetném. pl nem voltak teás bögrék vagy merőkanál. Viszont annyi kés kanál villa pohár kávés csésze és lapos illetve mély tányér volt ahány személyes az apartman.Egy kb 2 literes lábas és egy nagyobb méretű serpenyő állt rendelkezésünkre. Viszont adtak törölközőt fürdőlepedőt és hét közben ágyneműt is cseréltek. Minden nap takarítottak is.Az út komppal együtt kb 22 óra volt.Az árak nem nagyon változtak .
Gyros pitában 2-2,50
Musaka + saláta+sültkrumpli + tzatziki 6-90-12,50
Suvlaki+ saláta sültkrumpli: 8-12
kenyér: 0,80 - 1 euró
tej: 1,20-2.50
burgonya : 0,60-1 euró/kg
cseresznye: 4 euró/kg
sör mythos 0,33-as: 6 db 3.70
ásványvíz /soda/: 0.80
A Lidl-ben ezek az árak jóval alacsonyabbak de messzire van Laganasból.
Robogót kölcsönöztünk 50 köbcentis 12-15 euró/nap biztosítással
ha bérelsz motort vagy autót érdemes elmenni Porto Vromiba és Skinariba mindkét helyről 15 E/ felnőtt gyerek ingyen. Mi nagyon meg voltunk elégedve mindkettővel.
Porto Vromiból az odafele úton megálltunk több barlangnál az egyiknél úsztunk is és visszafele is megállt néhány helyen a program 3 óra.( És ha már itt vagy megnézheted a 2000 éves olajfát Exo Horánál, és lemehetsz Porto Limnionas-ra is)
Skinariból a Potamitis testvérek visznek egy nagyon gyors csónakkal (nagyon élveztük) a srác aki minket vitt, látta hogy a gyerekek még maradnának ,és felajánlotta hogy maradjunk még mert a következő turával jön a bátya és visszamehetünk vele, csak meg kellett mutatnunk a jegyünket. Amikor vissza mentünk átültünk egy kissebb csónakba és megmutatták még a kék barlangokat is.
Ha csak a Navaghio-hoz akarsz menni akkor 10E ha a barlangokhoz is akkor15E.Ez volt a leg jobb napunk.
Még egyszer elmentünk a Keri kikötőbe onnan, 12 órakor indult a hajó, Először teknős les a Laganasi öbölben, majd kikötött a Marathonisi szigeten 30percre utána Keri kék barlangok , elvitt egészen a Mizitres sziklákig 3 órára értünk vissza a kikötőbe. Ez is 15E/fő gyerek ingyen.
Mi a Grandal mentünk. A kedves Vivien a meatingen próbál mindenkit lebeszélni arról hogy egyedül vágjon neki a sziget felfedezésének mivel szerinte az utak balesetveszélyesek a "kálózirodák" pedig mindenkit átvernek. De ez nem igaz 3 hajókirándulásból 3 tökéletes volt.
#2175902014-06-10 10:58:05 Válasz a #217572. hsz-ra
Szia!
Köszönöm a választ! Nincs jogsi, kerékpár lesz ha lesz 15 euro az jó ár érte. De azért annyi elvileg (olvastam itt fórumon) mert közel van Navagiohoz meg a kék barlangokhoz. És hát érted..elég messze van Sostistól. Laganasból lenne legideálisabb. Azt olvastam, Sostison nincs olyan utazási iroda, ami Navagihoz visz. Mi is Grandal megyünk. Igen hallottam erről is, hogy le akarják beszélni az embert egyéni túrákról. De nekik csak így éri meg, ha náluk fizetedbe az utat...2012 árakat találtam. Laganasból 13euro Navaigo+kék barlang (4.5óra) 2014es jobba érdekelne
#2176152014-06-10 14:31:02 Válasz a #217593. hsz-ra
Ágica!
Pénteken amikor indultunk itt már hűvös volt. Szombaton reggel 6.-kor voltunk Kilinibe , de a komp fél8.-kor indult Zakynthosra.Amikor kiszálltunk a kompból 30 fok volt . Vasárnapra azonban szeles hűvös időnk lett és ez eltartott szerda délig. akkor megérkezett a kánikula és ronggyá égtünk volna ha nem bérelünk napernyőt.
A tenger első nekifutásra hidegnek tünt de nagyon kellemes volt ha már megmártóztunk.
Kedden akkora vihar volt , hogy a kishajókat ki sem engedték a kikötőkből de érdekes módon még így sem volt szemetes a part. kevés kis hínár rengeteg kagyló jelezte hogy előző nap meddig csaptak ki a hullámok.
Sajnos Laganasban szinte mindenütt fizetni kell a napernyőkért 3€/ fő azaz kompletten 2 ágy + napernyő 6.€. Ja és ezt nem tudtuk lerendezni fogyasztással pedig az idegenvezető szerint mindenütt működik , hogy egy frappé vagy sör egész napra fedezi az ott tartózkodást. Még a földre sem engedtek napozó gyékényt leteríteni a napozó ágyak közelében.
#2176172014-06-10 14:37:13 Válasz a #217576. hsz-ra
Szia!
Lehet hogy elszámoltam volna azt a 22 órát????
Reggel 8.-kor indultunk a Népligetből és másnap reggel 5.-kor voltunk a kikötőbe ( az ott már 6 óra az időeltolódás miatt)Másfél órát vártunk a kompra mert fél 8.-kor indult és kb egy órás volt a komp út. A komptól a szálláshely kb 20 perc volt.
Az biztos, hogy az ottani idő szerint 9 után pár perccel már elfoglaltuk a szobákat mivel mi voltunk az első turnus így nem kellett várni a takarításra.
Szia Mindenkinek!
Argassira indulunk az Agoulos-ba sajnos önnellátóra kértem...hogyan tudjuk olcsón megoldani az étkezést ? Van a közelben valami jó kis élelmiszerbolt vagy ilyesmi? Soha nem voltunk még ez lesz az első, nagyon várjuk már, olvasgattam már egy két jó tanácsot itt.
köszönöm előre is a válaszokat
Tsilivibe foglaltunk szállást. Az érdekelne, hogy onnan autóval melyik strandokat érdemes meglátogatni (ami nincs is olyan messze, de kihagyhatatlan )? Mindenkinek izgalmas készülődést a nyaralásra