Sziasztok!
Mi idén nyáron Sartit tûztük ki úticélul.
Azt szeretném kérni ha valaki tud véleményt mondani vagy képet tudna küldeni a Jannis apartmanról vagy a Socrates hotelról azt nagyon szépen megköszönném!!!
És még az lenne a kérdésem, hogy a félpanziós kaja milyen lehet,és ezektõl a szállásoktól mennyire van a Narancspart?
Erre az e-mail címre küldhetitek a véleményeteket:szunyiszilvia@tvnetwork.hu
Szia Miskolciutas!
Sajnálom,hogy gyorsabb voltam,de a fórumokon olvastam,hogy nem árt ha gyors az ember/helyfoglalásnál/.Ezek szerint Ti is akkor jöttök amikor Mi.Hol sikerült szállást foglalno
tok?Mi 5-en megyünk és a 2 szobás apartmant foglaltuk le,és mikor lefoglaltam a szállást/január 20-án/ akkor azt hiszem volt még szabad helyük a galériásba apartmanba.Lehet,hogy nem csak én voltam gyosabb?
A család 2 felnõtt/39,38 év/2 lány/16,10év/ illetve egy 18éves udvarló.
A sör ivásba én is benne vagyok illetve a beszélgetésbe.
Üdv:Péter
Szia circulus, én úgy tudom, hogy a fp reggeli része kontinentális reggelit takar, a vacsoránál meg nem nagyon van más választási lehetõséged, mint amit eléd raknak. Legalábbis Korfun így volt, bár meg voltunk vele elégedve, ettünk muszakát, suvlakit, stb. Egy rózsaszínû trutymó volt csak ami nem ízlett.
Idén, Sartin önellátók leszünk. (Többek között az itteni fórumozók is amellett tették le a voksukat, az elõre befizetett kaja ellenében)
Mi is az Apollonnál szerettünk volna,mert ugy lényegesen olcsóbban kijöttünk volna,de sajnos sokan mások szemfülesebbek voltak mint mi.Vagyis lett volna még néhány házban hely,de azt meg nem szerettem volna,mert vagy nem tetszett,vagy a Beachen volt.Szóval egy kisebb debreceni céggel megyünk www.famencotours.huA ház viszont jól néz ki,hát nagy baj nem lehet...
Nem tudom, feltettem-e már a kérdést...azon töröm a fejem, hogy két embernek, aki nem nagyon szokott - csak társaságban- alkoholt inni (sört pláne nem), nem fog kocsit vagy robogót bérelni és átlagos igényû, max 2 kirándulásra (Meteora és Narancspart) mennénk, mennyi pénzre lehet Sartin szüksége. Mert ugye önellátók leszünk...
a Narancspartra tavaly szerveztek kisbuszos 8-10 fõs járatot 5 euro volt fejenként.
Reggel indultak a parkolóból 10 körül, és délután 2- kor jöttek vissza a Sithonos Leóék szervezték.
A Meteórát is érdemes nemcsak a Sithonnál megnézni, hanem a többi kinti irodánál, és a fõtéren a tauzánisnál is mert lehet közte 4-5 euro eltérés és ugye ez az utolsó napokban jól jöhet......
Egyébként a görög est is jó ha még nem voltatok ilyenen, de meg kell kérdeznetek ha el akartok menni, hogy hol tartják.
A sithon Sarti-ba tartja a fõút melletti sirtakiba, de ennél sokkal jobb az amelyik Marmarasba visz el, itt a mûsor is színvonalasabb és a kajcsi is finomabb. Ezt viszont nem a Sithon szervezi.
Dijuska!
Nézd meg az áras topikot, oda tavaly tettünk fel tájékoztatásul néhány árlistát alapvetõ élelmiszerekre meg éttermi árakra, azokkal tudsz kalkulálni.
Ha minden kötél szakad és itthon azért marad a számlátokon keret, van bankomat, lehet kivenni még, ha megszorulnátok (bár nem nagyon gazdaságos...).
Viszont a fakultatívval kapcsolatban én nagyon lebeszélnék mindenkit a Sartin tartandó görög estrõl. Tömegrendezvény, színvonalon aluli az étel, ital ellátmány, sajnáltam rá a pénzt. Maga a mûsor szép volt, de a magyar idegenvezetõk hozzáállása sem tetszett.
A Marmarasba szervezett estet viszont többen is ajánlották már.
Nem emlékszem már,hogy hol, de tavaly itthonról is le tudtam tölteni Sartis fakultatív listát árakkal. Talán a Sithon lapjáról (?)
Egy dolgot mindenképpen ajánlanék. Mi kipróbáltuk a búvárkodást, errõl írtam Sportok, hegymászás, stb. topikban. Életre szóló élmény volt.
Ne haragudj, hogy így elárasztottalak infókkal, tanácsokkal, amit jónak látsz, fogadd meg és ha bármi kérdésed van, írj csak még!
Jó tervezgetést!
Köszönöm a segítséget, nagyon aranyosak vagytok.
A görög est érdekes módon meg sem fordult a fejünkben, tulajdonképpen azt tud az ember magának is csinálni, nem igaz? na jó, talán a tánc talán nem olyan profi...
A Dias Zeusnál azt mondták, hogy helyben kell majd a kiválasztott kirándulásokat befizetni, az automatikusan a Sithont jelenti, vagy én döntöm el? Korfun az idegenvezetõ csajszinál kellett fizetni és kaptunk vmi nyugtaféleséget, hogy azzal szállhatunk fel a buszra. Ja és a Dias oldalán 27 euro van a Meteorákra asszem, bár az szerintem tavalyi ár...
dijuska!
Mivel nem ismerjük konkrétan az igényeiteket, így nehéz megmondani, hogy mennyi pénzt vigyetek. Tényleg az a legcélszerûbb, ha valamilyen sartis honlapon megnézitek, hogy általában mi mennyibe kerül és ahhoz m ár nagyjából tudsz viszonyítani.
Általában a görög árak egy picivel drágábbak az itthoninál és azt tapasztaltam, hogy szinte minden 1 eurónál kezdõdött, ez alatt nem nagyon kaptál semmit. Viszont annyira tartalmasak az ételeik, hogy kevéssel is jól laktok.
Pl. a fánkjuk 1,80 euró volt 1 db, de annyira tartalmas, hogy eggyel simán jól laktál, míg itthon a tescós fánkból többet is meg tud az ember enni.
De így volt pl. a fagyival is. Itthon simán lecsúszik akár 3 gombóc fagyi is, ott majdnem kifogott rajtam.
Sziasztok! Hát úgy tûnik, hogy már csak a Stelitsában van szabad hely számunkra! Van valaki, aki tud róla informálni? Azt már tudom, hogy az ófaluban van, majdnem a parton. Mennyire zajos, vagy jó a környék? Köszönöm!
Persze, Andra, ismeretlenül nem lehet tudni:)
Pl arra voltam kíváncsi, hogy mondjuk akik kettesben utaztak és nincsenek luxusigények, meg egy hét alatt nem akartak minden fakultatívon résztvenni, hogy õk kb mennyit szántak rá...
Bankkártyát nem akarok kivinni, meg asszem a Visa Electront külföldön nem is nagyon lehet használni. (Vagy igen? Még nem próbáltam)
Gondolkodtam a bickili kölcsönzésen, de édesapám azt mondja, hogy szerinte nem érdemes, csak ha valaki nagyon jól bírja kondival...