Alykit nem fogjuk kihagyni, megszoktuk, h a görögöknél 10 előtt kinnt kell lenni a parton, és akkor van hely!
Pedig rohadtul utálok korán kelni...........))[/quote]
Mi Alykin nem is fürödtünk , rengeteg érdekes látnivaló van és mire bejártuk a félszigetet ,jól eltelt az idő.Mi ide motorral mentünk ,autóval nem is tudom hol parkoltunk volna.
#2266332015-02-01 08:52:31 Válasz a #226628. hsz-ra
Köszi Accord.
Thassoson sok minden van, amit nem lehet kihagyni, bár nekem tényleg Alyki a kedvencem. Gyönyörűek a hófehér sziklák (ókori márványbánya) a kék tengerrel, és mellette még egy csomó ókori rom..nekem ez volt a kánaán.
Mi tudtunk parkolni, pedig nem reggel mentünk, bár tény, hogy jó hosszan állnak már olyankor a kocsik az út szélén.
Jó sok vizet vigyetek körbejárni a félszigetet. Van ott is egy pici bolt, sőt egy étterem is.
Idén nyáron tervezünk 2 hét tahssos-i utat. Érdeklődnék, hogy a sziget mennyire "nyüzsgős"? Melyik más "hagyományos" magyarok által látogatott helyhez lehetne hasonlítani? Pl. Lefkada, Korfu Paralia, Sarti stb.
#2266432015-02-01 12:15:03 Válasz a #226635. hsz-ra
Mi Lefkadán voltunk ugyanolyan időpontban, augusztus elején és szerintem sokkal kevésbé nyüzsgő Skala Potamia, mint például Nidri. A sok strandon az a tömeg is nagyon szétoszlik.
Mi korán reggel mentünk az Alyki félszigethez. 2 emberrel találkoztunk, az egyik jógázott, a másik meditált, kelt fel a nap, nagyon szép volt
Alykit nem fogjuk kihagyni, megszoktuk, h a görögöknél 10 előtt kinnt kell lenni a parton, és akkor van hely!
Pedig rohadtul utálok korán kelni...........))
Mi Alykin nem is fürödtünk , rengeteg érdekes látnivaló van és mire bejártuk a félszigetet ,jól eltelt az idő.Mi ide motorral mentünk ,autóval nem is tudom hol parkoltunk volna.[/quote]
Messinia, Dragont!
Próbálom gyűjteni itt az infókat a látnivalókról, vagy 150 oldalt visszaolvastam már itt is.
Ovisok még a gyerekek, úgyhogy azért a séta távolságunk eléggé korlátozott a nyári hőségben, de azért elég szívósak a kölykök, fogunk velük csavarogni. Egy napnál többet egyetlen helyen sem szoktunk lenni, minden nap más partszakaszt nézünk meg.
#2266562015-02-01 13:44:41 Válasz a #226635. hsz-ra
Skala Potamia elég nyüzsis este, sőt, inkább a főváros Limenas, ahol több az ember, bolt, taverna, cukrászda stb... de az ott van Potamia mellett - ha kocsival mentek.
Nekünk elég volt Skala Potamia is, pedig én szeretem a nyüzsgést - módjával.
Sartihoz és Paraliához azért egyik sem hasonlit, ha olyan nagy tömegre vágysz.
Mi harmadszor megyünk idén vissza, fiatalok vagyunk, pici gyerekkel fogunk menni.
#2266582015-02-01 13:46:57 Válasz a #226647. hsz-ra
Accord, kocsival mentek?
Mert ha igen, akkor mindenhová el tudtok jutni autóval, minimálisak a távok, amit a parkoló autótól kell megtenni.
De kiránduláshoz is találtok kisebb távolságokat szerintem.
Mi terveink szerint július végén augusztus elején mennénk ketten egy Mazda 6-al. Már tavaly is kerestünk utitársakat de akkor nem jött össze. Most is fel van dobva a labda! Jó lenne ha lenne utitárs, egyrészt olcsóbb lenne az utikőltség, másrészt társaságban jobb utazni.
Accord, kocsival mentek?
Mert ha igen, akkor mindenhová el tudtok jutni autóval, minimálisak a távok, amit a parkoló autótól kell megtenni.
De kiránduláshoz is találtok kisebb távolságokat szerintem.
igen autóval. Ezt a távot egy éjszaka símán levezetem, a gyerekek addig alszanak, mire felébrednek odaérünk.
Jobban szeretem így, mert szeretünk csavarogni mindenfelé.Minden nap a szigetnek egy újabb részét nézzük meg. Szeretnénk minden nyáron valami újabb részt felfedezni Görögországból, idén ez Thassos lesz, és egy kis Chalkidiki-félsziget a végére. Ha majd végigérünk minden fontos szépségen, akkor majd jönnek a duplázások. Pl. Lefkadát mindenképpen meg kell ismételjük még!
Viszont akkor már egy gyors kérdés is:
Kicsit megkeveredtem a múltkor..........
A kis márványpart az = Salaria beach, a nagy márványpart meg = Vathi?????????
Ezek ugyanazt jelentik?
Kicsit megkeveredtem a múltkor..........
A kis márványpart az = Salaria beach, a nagy márványpart meg = Vathi?????????
Ezek ugyanazt jelentik?[/quote]
Ez két külön part.
Az odavezető út elég kalandos.Mi itt is motorral voltunk.Először a kicsire lehet rátalálni ,nekem a kövei miatt volt nagyon különleges.Aztán ha tovább indultok ,van még egy öböl ahol nagy márvány kavics kupacok is vannak ,mi ezt hittük a nagy márványpartnak ,de nem az .Tovább kellett volna mennünk még és ott lett volna a Vathi.Azért ez sem maradt ki ,mert a hajókiránduláson megálltunk itt egy kis fürdőzésre.
Miért nem foglaltok booking-on? Vagy thassos.hu, go-thassos. Rengeteg szállás van! Biztos találnátok megfelelőt! És általában még olcsóbbak is az irodás áraknál!
Mi a go-thassoson találtunk, több mint 300 szállás van fent!
Érdemes megpróbálni!