Alykit nem fogjuk kihagyni, megszoktuk, h a görögöknél 10 előtt kinnt kell lenni a parton, és akkor van hely!
Pedig rohadtul utálok korán kelni...........))[/quote]
Mi Alykin nem is fürödtünk , rengeteg érdekes látnivaló van és mire bejártuk a félszigetet ,jól eltelt az idő.Mi ide motorral mentünk ,autóval nem is tudom hol parkoltunk volna.
Thassoson sok minden van, amit nem lehet kihagyni, bár nekem tényleg Alyki a kedvencem. Gyönyörűek a hófehér sziklák (ókori márványbánya) a kék tengerrel, és mellette még egy csomó ókori rom..nekem ez volt a kánaán.
Mi tudtunk parkolni, pedig nem reggel mentünk, bár tény, hogy jó hosszan állnak már olyankor a kocsik az út szélén.
Jó sok vizet vigyetek körbejárni a félszigetet. Van ott is egy pici bolt, sőt egy étterem is.
Idén nyáron tervezünk 2 hét tahssos-i utat. Érdeklődnék, hogy a sziget mennyire "nyüzsgős"? Melyik más "hagyományos" magyarok által látogatott helyhez lehetne hasonlítani? Pl. Lefkada, Korfu Paralia, Sarti stb.
Mi Lefkadán voltunk ugyanolyan időpontban, augusztus elején és szerintem sokkal kevésbé nyüzsgő Skala Potamia, mint például Nidri. A sok strandon az a tömeg is nagyon szétoszlik.
Mi korán reggel mentünk az Alyki félszigethez. 2 emberrel találkoztunk, az egyik jógázott, a másik meditált, kelt fel a nap, nagyon szép volt
Alykit nem fogjuk kihagyni, megszoktuk, h a görögöknél 10 előtt kinnt kell lenni a parton, és akkor van hely!
Pedig rohadtul utálok korán kelni...........))
Mi Alykin nem is fürödtünk , rengeteg érdekes látnivaló van és mire bejártuk a félszigetet ,jól eltelt az idő.Mi ide motorral mentünk ,autóval nem is tudom hol parkoltunk volna.[/quote]
Messinia, Dragont!
Próbálom gyűjteni itt az infókat a látnivalókról, vagy 150 oldalt visszaolvastam már itt is.
Ovisok még a gyerekek, úgyhogy azért a séta távolságunk eléggé korlátozott a nyári hőségben, de azért elég szívósak a kölykök, fogunk velük csavarogni. Egy napnál többet egyetlen helyen sem szoktunk lenni, minden nap más partszakaszt nézünk meg.
Skala Potamia elég nyüzsis este, sőt, inkább a főváros Limenas, ahol több az ember, bolt, taverna, cukrászda stb... de az ott van Potamia mellett - ha kocsival mentek.
Nekünk elég volt Skala Potamia is, pedig én szeretem a nyüzsgést - módjával.
Sartihoz és Paraliához azért egyik sem hasonlit, ha olyan nagy tömegre vágysz.
Mi harmadszor megyünk idén vissza, fiatalok vagyunk, pici gyerekkel fogunk menni.
Accord, kocsival mentek?
Mert ha igen, akkor mindenhová el tudtok jutni autóval, minimálisak a távok, amit a parkoló autótól kell megtenni.
De kiránduláshoz is találtok kisebb távolságokat szerintem.
Mi terveink szerint július végén augusztus elején mennénk ketten egy Mazda 6-al. Már tavaly is kerestünk utitársakat de akkor nem jött össze. Most is fel van dobva a labda! Jó lenne ha lenne utitárs, egyrészt olcsóbb lenne az utikőltség, másrészt társaságban jobb utazni.
Accord, kocsival mentek?
Mert ha igen, akkor mindenhová el tudtok jutni autóval, minimálisak a távok, amit a parkoló autótól kell megtenni.
De kiránduláshoz is találtok kisebb távolságokat szerintem.
igen autóval. Ezt a távot egy éjszaka símán levezetem, a gyerekek addig alszanak, mire felébrednek odaérünk.
Jobban szeretem így, mert szeretünk csavarogni mindenfelé.Minden nap a szigetnek egy újabb részét nézzük meg. Szeretnénk minden nyáron valami újabb részt felfedezni Görögországból, idén ez Thassos lesz, és egy kis Chalkidiki-félsziget a végére. Ha majd végigérünk minden fontos szépségen, akkor majd jönnek a duplázások. Pl. Lefkadát mindenképpen meg kell ismételjük még!
Viszont akkor már egy gyors kérdés is:
Kicsit megkeveredtem a múltkor..........
A kis márványpart az = Salaria beach, a nagy márványpart meg = Vathi?????????
Ezek ugyanazt jelentik?
Kicsit megkeveredtem a múltkor..........
A kis márványpart az = Salaria beach, a nagy márványpart meg = Vathi?????????
Ezek ugyanazt jelentik?[/quote]
Ez két külön part.
Az odavezető út elég kalandos.Mi itt is motorral voltunk.Először a kicsire lehet rátalálni ,nekem a kövei miatt volt nagyon különleges.Aztán ha tovább indultok ,van még egy öböl ahol nagy márvány kavics kupacok is vannak ,mi ezt hittük a nagy márványpartnak ,de nem az .Tovább kellett volna mennünk még és ott lett volna a Vathi.Azért ez sem maradt ki ,mert a hajókiránduláson megálltunk itt egy kis fürdőzésre.
Miért nem foglaltok booking-on? Vagy thassos.hu, go-thassos. Rengeteg szállás van! Biztos találnátok megfelelőt! És általában még olcsóbbak is az irodás áraknál!
Mi a go-thassoson találtunk, több mint 300 szállás van fent!
Érdemes megpróbálni!