Köszi!! 2-en megyünk a barátommal! Első közös nyaralás!! Remèljük nem az utolsó!! Szóval akkor sètálunk!
Mèg egy kèrdès 1hètre megyünk önellátással ki mennyi pènzt váltana!? Tudom ,hogy ez pènztárca függő de vmi kiinduló pontot szeretnèk kèrni!!! Köszönöm!!
Hogy kinek mennyi pénz kell az tényleg egyéni,egy kéthetes nyaralással saját kocsival nem kevés kirándulással 600 eurobol vissza szoktunk hozni pénzt aminek nagy részét a határon a vámmentesben elköltjük ajándékokra,pedig a vacsora mindig étteremben történik és nem szeretünk éhezni,de ott mi nem fözünk,két hétre nem tudunk itthonrol annyi szalámit vinni ezért megvesszük a boltokban ami van,nekünk nagyon megfelel,2006 ban az elsö 12/9 es nyaraláskor irodával busszal mentünk,vittünk 800 eurot és felét visszahoztuk,nem tudtuk megenni,már kocsival járunk ez kicsit drágábbra jön ki,magunkkal persze nem hordunk rengeteg pénz de tartalék mindig van kártyákon egy meghibásodás esetére,véleményem az hogy ott nem a balatonon vagyunk ahol tizszeres áron adnak mindent mert egy szezonban kell meggazdagodni,normál bolti árak vannak csak euroban
Èn is úgy gondoltam , hogy a kártyán lesz tartalèk pènz ha bármire kell. Nem nagyon szeretek itthon se sok kèzpènzel járkálni. Azèrt is kèrdeztem ,hogy van-e ATM vagy lehet -e kártyával fizetni!
Köszönöm a válaszodat.
Kártyával nem tudsz fizetni a boltokban,söt nei poriban automata sincs,el kell sétálni platamonba a templomhoz,a helyi árakrol elég sok info van itt a forumban,tudsz elöre kalkulálni hogy kb mennyi fogy kajára stb,annyit viszel,ha szükséges akkor automatábol még vesztek ki,tankolni lehet a kutaknál kártyával,ha szerettek kirándulni és nem kocsival mentek akkor talán még lehet motort bérelni,most valami uj törvények vannak és nem elég az autos jogsi de nekem ezt eddig senki sem erösitette meg,szoval a mocit is lehet kártyára tankolni,szomszédom most jött haza horvátbol 10 napot voltak,olyan árak vannak hogy elment 800ezer a nyaralásra sátorral kempingben,iszonyatos kaja árak vannak,görög ettöl sokkal de sokkal olcsobb
Szia Langonikcsi! Bár mi Stavrosról jöttünk haza múlt héten, de tény, hogy úgy éreztük nem igazán drágultak, az árak tartják magukat a tavalyihoz. Két személyre 8 nap kb 400 eurót költöttünk úgy hogy mi semmi kaját nem vittünk..reggel egy kis péksüti és este pizza vagy girosz, illetve fagyi vagy palacsinta. Ebbe bele tartozik, hogy kényelmesen éltünk, tehát minden nap napágyon feküdtük ha megszomjaztunk rendeltünk... Ha nem akarsz sok kp-t vinni és Platamonaszban van automata, sztem nyugodtan használd, mi is vettünk le pénzt és sokkal jobban számolta át mint ahogy itthon váltottuk. Szóval idén még biztos hogy olcsó görögország....jövőre nem tudni. (Stavrosi árak, giros pitában átlag 2,5 eur, pizza 6 eur, palaicsinta 2 eur, fagyi 1eur/nagy gömb) Gondolom ez jellemző Nei porira is, ha nem olcsóbb. Jó utat!
#2343712015-08-12 12:12:24 Válasz a #234353. hozzászólásra
Szia Langonikcsi !
Mi is a párommal 400 eurot viszünk. Tavaly is elég volt magamnak a fele azaz 200 euro. Ebben még benne van egy Meteora fakultatív is amúgy. És természetesen főzés kilőve, illetve itthonról sem viszünk semmi ennivalót. Tavaly is mindent megkóstoltam amit szerettem volna, egyáltalán nem spóroltunk. Sőt... 10 euro még maradt is
De egyébként ez tényleg nagyon szubjektív hogy ki mennyit költ.
Köszike a válaszokat!! Èn is kb ennyire gondoltam!! Mert a főzèst Èn elakarom felejteni egy hètre!! Mi kirándulni nem megyünk csak majd átsètálunk a másik faluba!!! Amugy egèsz napos fekvèst ès napozást tervezünk!! Ez persze függ az időjárástól mert azèrt fèlek egy kicsit ettől a szeptember 7.-i indulástól!!
Köszike a válaszokat!! Èn is kb ennyire gondoltam!! Mert a főzèst Èn elakarom felejteni egy hètre!! Mi kirándulni nem megyünk csak majd átsètálunk a másik faluba!!! Amugy egèsz napos fekvèst ès napozást tervezünk!! Ez persze függ az időjárástól mert azèrt fèlek egy kicsit ettől a szeptember 7.-i indulástól!!
Szeptemberben jo idö szokott lenni,mi mindig augusztus végén szeptember elején megyünk,nincs akkora forroság de a viz szuper,nem birom a klimát ezért azt sem kell már bekapcsolni
Sziasztok!
Ide is eljutottam végre hogy regisztráltam és írok nektek!
Szóval: Debrecenből vagyok,és már hosszú hetek óta olvaslak/unk benneteket. Az úticélunkat azt itt olvasottak határozták meg!
Szeptember 7.-én indulunk a Grand Tours-sal 2 hétre!! Már nagyon várjuk,lassan az összes munkatárs nyaralós beszámolóját végighallgattam...Családilag megyünk, 4,5 éves gyerköccel.
Köszönjük az itt olvasott rengeteg hasznos infót!!
A mennyi pénzt vigyünk? nálunk is nagyon aktuális!! Eddig a 2 hétre 650 eurónk van,háát nemtom, remélhetőleg elég lesz.
Amit kérdeznék,hogy Nei Pori (közel/távolabbi)környékén van-e csúszdapark jellegű szórakoztató létesítmény?? Amit esetleg tömegközlekedéssel megtudnánk közelíteni?Nagy csúszda fan lett a kislányunk, egy napot szívesen csúszdáznánk.
Szia Jana,
csuszdaparkra nem emlékszek de a tengernél ez nem is annyira fontos,vennetek kell két buvárszemüveget pipával,nem drága és a gyerekek ott fognak lubickolni, kis halakat kergetni egész nap a vizben,kagylokat szedni kis rákokat megfogni,sokkal izgalmasabb. Melyik házban lesztek?
Szia Pinga!
A búvárkodás is jól hangzik! Nem fogunk csúszdázás nélkül sem unatkozni, abban biztos vagyok.
Marianna apartman. Júniusban már csak ez volt nekünk megfelelő időponttal. De arról is jókat olvastam.
Nagyon jo ott a part és lassan mélyülö a meder,nem kell semmilyen gumicipö vagy uszo cipö,nincsenek tengeri sünök,a meduzák joval messzebb vannak,pici halak csipkedik a lábat azért hogy kavarjátok fel a homokot,jol irtad csak én olvastam figyelmetlenül,a 4,5 öt ketté szedtem