El sem hiszem, hogy végre úgy írhatok ide, hogy én is végre utazni megyek Képzeljétek a családommal egy hirtelen felpattant ötlet szikra alapján elhatároztuk, hogy elutazunk egy kis SIGHT-SEEING TOUR-ra LONDONBA. Igazából ez a tesómnak meg nekem lesz nagy élmény, mivel mi még nem voltunk. Az õsök hajdanán már látták a city-t.
Sármellékrõl indulunk, kiváncsi leszek az ottani reptérre
Május.1 -ei szünetben lesz amúgy az útunk...
Bárcsak a görög úttal is lenne már valami
Ha valamelyikõtök tudna nekem tippet adni, hogy mi az amit semmi szín alatt ne hagyjak ki, feltétlenül várom!
VIVA LONDON!
Szia!
A szokásos látnivalókon kívül (Tower, Westminster apátság stb), ha van idõtök, utazzatok Hampton Courtba. Csodálatos kastély van ott. A Waterloo pályaudvarról indul a vonat, sûrûn jár és kb fél vagy háromnegyed óra alatt ott van.
Az õrségváltásnál a Buckingham palotánál mindig nagyon sokan vannak és kerítésen belül zajlik, de elõtte a lovas õrségváltás a House Guards-nál sokkal jobban élvezhetõ. Azt hiszem 11 órakor kezdõdik, de nem biztos.
Ha vásárolni is szeretnétek, sportos ruhákat, akkor a Piccadilly Circuson van egy nagyon jó áruház, a Lillywhite's. Hatalmas leárazások vannak mindig.
Azért ennyi idõ alatt a legfontosabb dolgokat meg lehet nézni. Csak nagyon-nagyon kényelmes cipõt kell vinni! Mi úgy vagyunk ilyen városnézéseken, hogy ahová lehet inkább gyalog megyünk, addig is ismerkedünk a várossal. Egyszer mikor már vonszoltam magam, úgy gondoltam, egy megállóra felszállok a metróra. Nem kellett volna. Annyit kellett gyalogolni a föld alatt, hogy ezalatt rég odaértem volna fent is.
Jó utat!
Igen, ténylegesen gyalog jó menni.
Rómában ezt az elvet követtük, csak akkor nem voltak ott a családunk férfiúi tagjai (õk kevésbé szeretnek bámészkodni, ha pedig sétáló utcához érünk, hirtelen köddé akarnak válni )
Hogy ha az Oxford street tényleg a vásárlás Mekkája, akkor szegényeknek nem lesz menekvés!
Aztán írjál ide némi beszámolót, én nagyon fogom várni!!!!
Sógornõmék egy szupi kis bõröndöt is vettek kinn. (Különben nem tudták volna elhozni a ruhákat, amit a gyerkõcöknek vásároltak.....)
Sok szépet is láttak, múzeumokat ingyen, nem utolsó dolog, hogy a világ minden tájáról összegyûjtött mûremekeket "csak úgy" meg lehet nézni....
Szia Andi! Elolvastam ezt a beszámolódat is, mert nekem is régi álmom, hogy egyszer egy romantikus alpesi házban tölthessek pár napot, ugyanígy, mint Te, hogy kandalló, hatalmas hó stb.
Remélem nekem is összejön. Gyönyörûek a fotók, köszi az egészet, nagyon élveztem.