Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 526
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24322 Üzenet linkje2007-04-01 19:28:17 

Ja,és megyünk búvárkodni...köszi a tippet,szülinapos!!!
# 527
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24363 Üzenet linkje2007-04-02 12:30:22 

Szia Judit!

Nagyon remélem, hogy sikerül 1-2-3-4-5 icon_biggrin.gif szuper nyári ruha darabot találnom, mérsékelt áron. Persze nem a vásárlás a fõ cél, de ha már ott vagyunk... icon_biggrin.gif
Remélem a szülõk megkönyörülnek rajtam, ha belebotlok valami igen tuti kis üzletbe.. icon_cool.gif Ugyanis nekem nem nagyon lesz fedezetem ott költekezni icon_sad.gif

# 528
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24365 Üzenet linkje2007-04-02 12:32:36 

Szia Kriszta!

Ti mikor jöttök haza Rómából? Hol fogtok lakni? Meg van már nagyjából a program? Egyénileg mentek v. utazási irodával?
Ha már leírtad valahol akkor visszakeresem, bocsi!

# 529
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24375 Üzenet linkje2007-04-02 14:31:10  Válasz a #24322. hsz-ra Előzmény #24322

Miskolciutas!
Köszönöm a köszöntést!

A múzeumokat ingyen azt jelenti, hogy nem kell belépõt fizetni (úgy emlékszem, több helyet említett a Sógorasszony).

A búvározást Sarti-val kapcsolatban ajánlottam, ugye? (csaknem London icon_question.gif icon_lol.gif )

# 530
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24390 Üzenet linkje2007-04-02 16:04:26 

Estella írta:
Szia Kriszta!

Ti mikor jöttök haza Rómából? Hol fogtok lakni? Meg van már nagyjából a program? Egyénileg mentek v. utazási irodával?
Ha már leírtad valahol akkor visszakeresem, bocsi!

Szia Estella!

Mi vasárnaptól szerdáig leszünk kint. A húgomékkal megyünk édes 4-be, és õ a Szent István házba foglalt szállást. Az apácák miatt némi fentartásaim vannak, de már utána olvastam, és normális szállás. Tudod ami belefér 4 napba azt nézzük meg. Az biztos kemény lesz ez is, mint minden ilyen város nézésünk az utóbbi idõbe. Amit látni szeretnék, és remélem sikerül is a Vatikán Angyal vár, Trevi kút, spanyol lépcsõ, Colosseum, Forum Romanum, Capitolium, Victor Emmanuel emlékmû.

Ha ezen felül még van tipped akkor megköszönném ha leírnád. Estella ti vettetek roma pass kártyát?

# 531
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24397 Üzenet linkje2007-04-02 16:25:38 

HJudit!

Megkérdeznéd esetleg a sógorasszonyt-még van idõ,juliusban megyünk- ezekrõl?Én pontosan az utazási kiállitáson kérdeztem meg az idegenvezetõt,és õ azt mondta,hogy "nem érvényesithetõ" a nemzetközi tanárigazolvány és a diákigazolvány...Mondjuk Firenze-Róma vonalon megyünk És persze Sartiban búvárkodni!

# 532
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24398 Üzenet linkje2007-04-02 16:28:02 

Szia Kriszta!

Nem mi nem vettünk kártyát, mindenhova megvettük a kis belépõt + a 3 napos utazási bérletet. Utolsó nap nem volt bérletünk, akkor a buszon megengedtünk egy kis bliccelést icon_wink.gif
Igazából mi is ezeket néztük meg, amiket Ti fogtok.
Én még megakartam nézni a Circus Maximust, ugyh oda is elmetróztunk. Igazából az semmi különös: egy rét, ami tiszta kutya kaki, és látszik egy keréknyom. Mindenestre én örültem, hogy láttam és sétáltam egy tisztelet kört. icon_biggrin.gif
Jah meg a Borghese Museumban voltunk, az iszonyú messze van, fõleg júliusban 40fokban..Szerintem ezt idegenvezetõvel lett volna érdemes megnézni, mert szép-szép, de nem tudtuk melyik szobor miért is van ott??? Annyira nem ajánlom.
Szerintem a Trevi kútat este érdemes megnézni, olyan romantikus icon_smile.gif
A szállással kapcsolatban szerintem nem lesz semmi gond, ismerõseim voltak ott, egy szóval nem szidták, pedig nekik mindig van vmi.kifogásolnivalójuk.
Csak azt nem tudom, mi miért nem hallottunk errõl az apácás szállásról??

# 533
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24401 Üzenet linkje2007-04-02 16:36:53  Válasz a #24398. hsz-ra Előzmény #24398

Köszi!

Este szeretnék sok mindent megnézni, mert akkor más hangulata van mindegyik városnak, mint nappal. Mivel itt a zsebesek jól dolgoznak, remélem nem lesz semmi baj majd velünk.

Nem tudom miért nem hallottál az apácákról, pedig kalocsaiak, persze én se tudtam, hogy vannak,még a húgom nem mondta, hogy oda foglalt. Gondolhatod elsõ hallásra majd elájultam, hogy hova megyünk. Sajna én abszolut nem vagyok hívõ, aztán arra gondoltam, hogy e fajta köteleségünk is lesz. De utána megnyugtatott, hogy ez csak szállás, és semmi más.
No meg én is szeretnék, néhány jó rucit venni, hisz tavaly Párizsba is nagyon jókat fogtam ki. Azok most láttam, hogy nálunk divat, ami tavaly már ott az volt.

# 534
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24404 Üzenet linkje2007-04-02 16:48:54 

Bevallom én is vásároltam icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Azóta is az a kedvenc felsõm.
Én a metrón féltem nagyon a zsebesektõl, a szállásadó is mondta, hogy az melegágyuk.
Nekem csak pozítiv tapasztalataim vannak Rómáról. Velünk mindenki rettenetesen segítõkész volt a rendõrtõl kezdve a metró ellenõrön át, a busz vezetõig. Ugye állandó segítségre szorultunk, mert nem igazán találtuk, hogy merre is az arra icon_redface.gif De ettõl függetelenül sikerült mindenhova eljutnunk, ahova akartunk, kicsit lassabban, néhol kerülõvel icon_redface.gif
A szívem egyik csücske, Görögország mellett.

# 535
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24411 Üzenet linkje2007-04-02 17:30:08  Válasz a #24404. hsz-ra Előzmény #24404

Jaj én találtam egy szuper beszámolót leírja melyik metróval melyik látványosság nézhetõ meg. Én szeretnék sokat gyalogolni, mert akkor látok igazán sokat. No ezt meglátjuk, ki hogy bírja a csapatból majd. A zsebesekrõl storykat én is hallottam, legjobban a csecsemõt szoptató anyuka "tetszett" icon_lol.gif , erre is érdemes vigyázni, elképesztõ!!!!

Nekem is Olaszország nagy kedvencem, Görögország elõtt szinte minden évben itt nyaraltunk, valahol Velence mellett pl. Bibione, Jesolo. Valahogy Róma eddig kimaradt, most bepótoljuk. Bibionét/tiszta Parália/ imádtam. De sajna a szívem már másé, ha görögül tanulok, akkor gondolhatod a vonzalom részemrõl mekkora!!

Remélem valami jó ruhát sikerül vennem majd, mert a középsõ keresztfiam ballag 4-én pénteken... icon_wink.gif

# 536
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24412 Üzenet linkje2007-04-02 17:45:58 

Képzeld mi is nagy Jesolo rajongók vagyunk a családommal. Mondjuk mi nem apartmanba, hanem kempingben nyaraltunk(kb.6*eddig) A Jesolo-i sétáló utca egy álom volt gyerekként. A nagy nyüzgés, a sok butik meg kacat..
Aztán 3éve elkezdtem külön utakon járni, amit a szüleim még mindig nem nagyon tudnak elfogadni. icon_sad.gif
Akkor voltam elõször Görögországban és azóta rajongók érte folyamatosan. Szerintem marad is ez a szenvedélyem jó pár évig, ha csak abból indulok ki, hogy Olaszországba mennyi ideig jártunk ugyanoda vissza.
Már korábban olvastam/láttam, hogy görögül írsz..olyan szép hosszú mondatokat írtál azt hittem talán a férjed görög??!
de ezek szerint akkor csak önszántadból neki álltál ennek a nehéz nyelvnek és ilyen profi vagy..huh le a kalappal.. icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif

# 537
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24427 Üzenet linkje2007-04-02 19:52:25  Válasz a #24412. hsz-ra Előzmény #24412

Pont így vagyok ahogy Te Jesoloval, és Bibionéval, nekem az utóbbi jobban tetszett. icon_lol.gif icon_lol.gif

Nem görög a férjem szerencsére.

A tanulást végül is Stratosnak köszönhetem, azt hiszem miatta kezdtem el normálisan tanulni, már amit lehet itthon, és rendes nyelvtankönyv nélkül. Utána a többi már jön magától. Lehet ha végzel te is a kötelezõ dolgaiddal pár év múlva tanulni fogod. Ez a szenvedély kiváncsi leszek meddig tart majd nálunk, végül is nagy az ország, mégse egy csizma alakú, aztán sok helyet kell még bejárni. icon_lol.gif icon_lol.gif

# 538
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24471 Üzenet linkje2007-04-03 07:52:04 

Miskolciutas írta:
HJudit!

Megkérdeznéd esetleg a sógorasszonyt-még van idõ,juliusban megyünk- ezekrõl?Én pontosan az utazási kiállitáson kérdeztem meg az idegenvezetõt,és õ azt mondta,hogy "nem érvényesithetõ" a nemzetközi tanárigazolvány és a diákigazolvány...Mondjuk Firenze-Róma vonalon megyünk És persze Sartiban búvárkodni!

Kedves Miskolciutas!
Lehet, hogy van egy kis zavar itt icon_wink.gif Sógornõmék Londonban voltak, arról - és az ottani múzeumokról - írtam Estellának. Rómáról sajnos nem tudok írni.
Jó utat Nektek, bárhová mentek is! icon_wink.gif

# 539
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24490 Üzenet linkje2007-04-03 10:58:12 

Mono írta:
Rendben Juhi,akkor kedden számolj be róla.De az a kedd akkor már valóban kedd legyen. icon_biggrin.gif

Sziasztok!
Megígértem, hogy kedden jelentkezem. Szóval nagyon jó és szép utunk volt, és az idõjárásra sem tudok semmi rosszat mondani. icon_lol.gif
Gyönyörû idõnk volt egész nap. A kastélyt belülrõl végignéztük, és hallgattuk, mert mindenki kapott egy „telefon” szerû szerkentyût, amit beállítottak magyar nyelvre, s így mindig tudtuk mit látunk. icon_lol.gif
Ez 50-60 perc kb., és 11,50 euró a belépõ.
Sajnos a parkra megint nem jutott sok idõ, icon_cry.gif ezért már megnéztem a MÁV menetrendet, mikor megy vonat, hogy csak a parkra jusson egy nap.

# 540
Kristin1
Törzstag
Törzstag
501 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#24494 Üzenet linkje2007-04-03 11:16:16  Válasz a #24490. hsz-ra Előzmény #24490

Szia Juhi!

Örülök, hogy jól sikerült ez a kirándulás! Én még nem voltam Bécsben, de nagy kedvem van elmenni oda (is). Szép lehet az a kastély. Képeket csináltál?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 35 36 37 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu