Megvolt az idei első Görög utunk. Elég eseménytelen út volt, gondolkoztam is azon, hogy érdemes-e valamit írni,mert nem tudok sok újat mondani.
06.17-én reggel léptük át a Magyar-Szerb határt odafelé Ásotthalomnál 0 perc várakozással. Szerbiában simán tudunk haladni, mindenhol euróban fizetünk és nem volt átverés sehol. Szerb-Macedón határ, Macedón oldalán kb. 30 perccet vártunk.
Macedóniában, ha euróban fizetsz 1.08-at kérnek a gázolajért és 1.2-t a benzinért. (első Lukoil kút).
Egy magyar mesélte nekünk görögben hogy Szerbiában egy fizető kapunál igazoltatták kérték az autó papírjait és az utazók iratait.
Az egyik hátul utazó kikapcsolta az övet, hogy előtudja kaparni a személyit és megbüntették,mert kikapcsolta az övet.
Szóval az övet ne kapcsoljátok ki, ha hasonló helyzetbe kerültök.
Úgy emlékszem 10 euró volt a bünti a helyszínen.
Görögben is a legnagyobb rendben volt minden, ott benzin árára emlékszem kapásból. 1.65 volt.
Szoktam beszélgeti Magyarokkal ,volt akik autót szereltetek,mert sajnos pont kint érte őket a balszerencse.
Megnyugtatok mindenkit, hogy nem németországi tarifával dolgoznak az elmondottak alapján. (ha megtörténik a váratlan baj)
Hazafelé Szerb-Macedón határ Szerb oldalán 30 perc várakozás, mivel az úton nem volt nagy forgalom, Röszkét kipróbáltuk és bejött,mert Szerb oldalon 10 perc várakozás, Magyar oldalon szintén kb 10 perc.
Szerbiában folyamatosan épül az autópálya, a következő években nagy előrelépés várható.
Mindenkinek jó utat, nincs meglepetés itthonihoz képest,hasonló árak, hasonló körülmények az utakon. Semmi váratlan.
Köszönjük Zolee a beszámolót, ezek szerint semmi extrára nem kell készülni
Itt a határátkelés ami kiszámíthatatlan, Nektek simán ment minden.
Mi augusztusban megyünk a határokra kíváncsi leszek.
Érdeklődnék Zolle, hogy gyerkőccel mentetek ? Mert írtál az utazás gyerekkel topikba is, ezért kíváncsi lennék a tapasztalatokra. Hogy bírta az utat, hol álltatok meg. Ezek szerint volt már forgalom a határokon, mert nekem a 30 perc júniusban soknak tűnik, vagy csak nem volt munkakedv, ilyennel is találkoztunk már.
Figyelgettem az MK - GR határátkelő kameráját, kb 1 órája borzalmas nagy sor volt pedig 5 oszlopban álltak az autók.Az imént feltehetően az összes sorompót felnyitották és ráengedték a Görögökre az áradatot.Minden sor folyamatosan haladt,meg sem állt senki kivéve a buszok és kamionok.
Remélem megtartják jó szokásukat.Jövő héten mi is kb ebben az időben leszünk ott.
Átutazó szállás felől érdeklődnék Szerbiában, kifele Leskovacnál lesz egy éjszaka a Gros Hotelben, ezt már le is foglaltam, hazafele Szendrő magasságában gondolkodnánk egy szállásban
Meg tudná valaki mondani, hogy melyik az a biztosító, ami 12 év feletti autóra is köt assistance szolgáltatást?
Emlékszem, hogy valaki linkelte már, de nem találtam...........
Tegnap jöttünk Bitolából és gőzerővel dolgoztak a Gradsko-Prilep gyorsforgalmin, ha az kész lesz, akkor szerintem kb. felére csökken a Gradsko-Prilep szakasz menetideje. 9.5 óra volt a bitolai szállásunktól Budapest, nagyjából betartva a sebességhatárokat.
A múlt éveben még a K&H is kötött, (idén már nem, csak 12 évesig ).
Annyit még hozzátennék,lehet így volt már 2017-ben is,de nekem ott volt kötelezőm is,most
vagy méltányosságból,vagy dolgozói kedvezménnyel.de lehetett rá kötni./nem emlékszem pontosan/.
Mi Aegonnál kötöttünk mostani utunkra. Szerencsére nem kellett használni.
15 évesig alapáron 20évesig csökkentett kifizetéssel, vagyis térítési összegekkel.