Eddig kétszer nyaraltunk Korfun (2005-ben augusztus 20-án indultunk, tavaly július végefelé), most augusztus végén tervezzük az utazást. Kérlek, nyugtassatok meg, akkor még meleg lesz, ugye?
2005-ben még 27-én is nagyon jó idõ volt, ebbõl következtetek, hogy talán a következõ hét is alkalmas lesz.
Ne aggódj nagyon jó idõ lesz! Mi is augusztus végén voltunk. napközben 30 fok körül volt és éjszaka is 22- 25 között volt! Mivel szinte állandóan fújt a szél nem volt elviselhetetlen a meleg.
Hú, köszönöm szépen! (Egy kicsit ) megnyugtattál. Szeptember elsõ napjaiban jönnénk haza.
Nézegettem a tavalyi és tavalyelõtti idõjárási adatokat, nem tûntek olyan borzalmasnak. (Sõt, mi 2005-ben augusztus 27-én jöttünk haza, akkor még meleg volt. De most pont ezután megyünk valamikor.)
Az a baj, hogy olvastam olyan rémtörténeteket, ahol azt írták, többször is esett az esõ.
Egy hét alatt csak 1-szer esett az esõ akkor is kb 10 percig. Pont a Sisi kastélyban voltunk. De sem elõtte, sem utána nem esett egy csepp sem. Végig gyönyörû napos idõ volt. A tenger meg augusztus végére kellõ képp felmelegszik és a víz is isteni volt! Nagyon jó utatok lesz! Ne aggódj.
Nagyon kedves tõled, köszönöm!
Lehet, hogy változik még az indulási idõpont, de én már elõre aggodalmaskodom.
Érdekes, amikor mi voltunk a Sissy kastélynál, akkor is esõre állt, borús volt az idõ. De aztán hamar kisütött a nap. Gyönyörû képeket lehetett készíteni.
Geot, szerintem az idõt nem lehet kiszámítani. Mi júliusban voltunk Korfun, mégis esett kétszer, de csak max. 10 percig. Barátnõmék szeptemberben voltak, náluk sokat esett az esõ. Ez puszta szerencse kérdése.
Helló mindenkinek!
Jómagam is lelkes Korfu-rajongó vagyok, már többször is jártam a szigeten. Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nagyon jó weboldalt, ami Korfuval foglalkozik, és szerintem szuper. www.korfuinfo.hu Több, mint 5000 kép van fennt, meg egy csomó leírás és érdekesség is!
Augusztusban megyünk Korfura, Kavosba! Minden infot megköszönnék!
Föleg a motorkölcsönzök érdekelnek. úgy tervezzük bebarangoljuk a szigetet robogóval!
Elõre is köszi!
Ugyan, én jártam Korfun, de Kavosba nem jutottam el. Úgy hírlik ott a legvadabb bulik vannak, sok-sok angollal
Szerintem nem sokan nyaraltak Kavoson a fórumról, megkockáztatom, hogy talán még senki.
De ha tévedek biztosan segíteni fognak neked, akik voltak!
Köszi a gyors választ! Merre jártál Korfun? Hova érdemes kirándulni?
Mondjuk mi mindenképp egyénileg robogóval szeretnénk megoldani!
A csuszdapark alapprogram! Kipróbálnánk az üvegfenekü hajót is, asszem Calypso Star és Korfu városból indul! Tudsz róla valamit?
Én Moraitikan voltam tavaly nyáron.
Hiába szerettem volna robogózni, annak ellenére, hogy van jogsim nem igazán vezetek, másokért pedig a felelõsséget végképp nem akartam vállalni, így mi csak szervezetten kirándultunk(sajnos).
Arról tudok csak beszámolni, amit az 1. napos túra keretei között láttam.
A Sissy kastélyt mi reggel látogattuk meg és igaza is volt ebben az idegenvezetõnknek ugyanis, tényleg kevesen voltak akkor.
Az Egér-sziget és a repülõtér szintén egy kedves látnivaló a szigeten, ez volt utunk következõ állomása.
Sidari mellett található a Szerelem csatorna, mi ott sajnos nem jártunk, csak magát az üdülõhelyet láttuk, de ha arra jártok ne hagyjátok ki
Paleokastrica( bevallom nem tudom pontosan, hogy kell helyesen leírni) is nagyon szép, feltétlenül érdemes oda is elrobogni
Az üveg-fenekû hajóra én szálltam fel, anyagi okok miatt,de a barátnõm volt rajta. Õszintén szólva, nem volt elájulva, ugyanis a halacskák nem igazán akartak a hajóhoz menni
Egyszer érdemes mondjuk ezt is kipróbálni
Amúgy a látnivalók Korfun topikban a sziget összes nevezetessége össze van szépen rendezetten szedve és sok mindenrõl képet is találsz.
Az alapján érdemes mazsolázgatnod és összállítanod az úti tervet, ugyanis mindenkihez más látnivaló áll közelebb
Ha kérdésed van szívesen válaszunk rá( persze csak ha tudunk )
Arra lennék kíváncsi, vannak-e Benitsesben (fogyasztás ellenében) igénybe vehetõ medencék?
(Igazság szerint mi nem találtunk, illetve egyet az ófaluban, de oda valahogy nem "mertünk" bemenni. Egy apartman/étterem része volt, de mégis úgy tûnt, csak a vendégek használhatják?!)
Az sem baj, ha a Korfuváros és Benitses közötti útvonalon tudtok egyet, kettõt, néhányat , esetleg Moraitikán, Messonghiban.
Sidariban rengeteg van ugyan, de az picikét messze lenne.
Elõre is nagyon szépen köszönöm!
Ömm, kicsit ellentmondásba keveredtem magammal.
Szóval úgy tûnt, hogy azt csak az apartman vendégei használhatják, eléggé el volt zárva.
De lehet, hogy csak mi voltunk bátortalanok.