Az üvegfenekû hajón én személy szerint Paleokastricán ültem fel egy nagyobb csoporttal. Élménynek nme utolsó, de ki kell fogni a "halak állását" nem mindig van kedvük ficánkolni a lábunk alatt.
De a hangulat nagyon jó volt közben meg eldülöngéltünk jobbra-balra. Szóval röpült az idõ.
Télleg a Sissy, az Egér-sziget, reptér, Paleo, fõváros mind-mind látnivalókkal teli hely
Robogóval meg talán jobb is mint szervezettn
De mi 2 lány nem vállaltuk be, hogy neki indulunk az ismeretlenek 2 keréken . Arra csak éjszaka van bátorságunk, mikor Korfu városban kerestük a discokat
Kavosban én sem voltam, de láttam annó egy filmet róla. Amennyiben fiatal vagy, szeretsz bulizni és nem lepõdsz meg semmin akkor Neked való hely. Itt rengeteg az angol fiatal, akik bizony kábítóznak, folyton részegek, sok a homokos, és a szabad szex is nagyon divat a film szerint. Én messze elkerültem mikor Korfun nyaraltam, pedig a tengerpartja klassz homokos.
Motorkölcsönzõt biztosan találsz rengeteget, nem lesz gond a bérléssel.
Érdemes elmenni megnézni a Sissi kastélyt, Korfu várost, Kalamiban a Durrel házat, Sidariban a Canal d'Amour csatornát, Paleokasztritcát. Itt kishajóval el kell menni megnézni a barlangokat (Nauszika, Kék szem, stb.). A reptér mellett van a Vlacherna kolostor valamint az Egér-sziget (ide is át lehet hajózni). Glifadában isteni homokos a part, és hatalmas hullámok vannak általában.
Az üvegfenekû hajóval én Korfu városból voltam. A búvárok etették a halakat a víz alatt, hogy odajöjjenek. Mutogattak az üvegen keresztül homárokat is. Ezután kikötöttünk egy helyen, ahol fókashowt mutattak be. Nagyon aranyosak voltak. Ami nem nagyon tetszett az egészben, az az, hogy sokan voltunk és nem ülhettél végig lenn az üvegnél, visszaúton fel kellett jönni a fedélzetre, hogy a többiek is láthassák a halakat.
Járt valaki Paxoson, illetve Antipaxoson?
Azt olvastam, a Régi Kikötõbõl indulnak oda kompok és a szigetek ~14 km-re vannak Korfutól.
Próbáltam rákeresni a neten, hogy nagyjából mennyit kóstálnak a jegyek. Szárnyashajóval 15€ és egy óra alatt ér Paxosra.
De van tengeri taxi is.
Érdemes ellátogatni valamelyik szigetre? (szerintem igen, de azért kíváncsi lennék a véleményetekre:) )
Én voltam egy kirándulás erejéig Paxi fõvárosában Gaiosban Korfuról, ahol jellegzetes ion stílusú házak vannak, szûk kis utcácskákkal. Túl sok idõt nem töltöttem el ott, de aranyos, csendes, hangulatos kis sziget.
Az olajfákkal és fenyõkkel övezett kis tengerparti falu Lakka közelében található a Gyertyaszentelõ vízalatti barlangja egy bizánci templommal.
A festõi Longos falunál remek fürdési lehetõség kínálkozik.
Paxi hajókapcsolatban van Patras, Sivota, Igoumenitsa és Parga kikötõivel. Helyi járatok Antipaxi, Korfu és Parga felé vannak.
Nagyon szépen köszönöm a hasznos információkat!
Lehet még kérdésem?
Ti hogyan jutottatok el Paxira/Paxosra? Az utazási irodátok szervezett utat vagy elintéztétek magatoknak (ami gondolom, olcsóbb)?
Hol vettetek jegyet?
Nagyjából mennyi idõt lehet a szigeten tölteni? Azaz mikor indul visszafelé a komp/hajó?
Köszönöm elõre is!
Mi 2001-ben voltunk Paxin, és az utazási irodánk (az azóta megszûnt Eurotours) szevezésében voltunk Sidariból. Ez egy egynapos kirándulás keretében történt, elõbb Pargában voltunk, majd Antipaxi mellett elhajózva mentünk Paxira. Tudtommal sok iroda szervez ilyen utat, mert Pagra meseszép hely, és azt szokták összekötni Paxi meglátogatásával, így teljes a nap.
A több görög sziget topicban van külön Paxi-Antipaxi fejezet is, esetleg ott is érdeklõdhetsz, hátha van valaki aki több infóval rendelkezik Paxival kapcsolatban.
Köszönöm, megyek és megnézem a másik topikot is!
Még nem tudom, betervezzük-e ezt az utat, ez attól is függ, mire lesz idõnk. De Pargáról is szépeket hallottam, úgyhogy elgondolkodtató.
Nagyon érdemes elmenni Pargába és Paxira, mert Parga egyenesen csodálatos (az egyik legszebb görög városka szerintem), és Paxi is egy hangulatos, szép kis sziget. Egy napot szánjatok rá, megéri.
Ahogy irtad,a csuzdapark alapprogram!Ha kedveled az ilyen dolgokat,ki ne hagyd!Én,öreg harcos lévén nem annyira gondoltam jó ötletnek,mikor ott voltunk,de aztán nagyon kellemesen csalódtam!Az összes eddig látott ilyen park közül a legjobb volt/talán még kelet-Krétán van ilyen klassz!/Rengeteg csuszi,nagyon változatosak,különféle nehézségi fokkal,volt,amire nem mertem felmenni!Tisztaság,jó kaja,szóval dsaját tapasztalatból mondom,ki ne maradjon!Egyébként mi nem az iroda szervezésében voltunk,hanem Sidari fõutcáján egy másik irodában fizettük be,igy olcsóbb volt...
Az Aqualandba szerintem sem érdemes az utazási iroda szervezésében menni, ha meg tudjátok oldani nélkülük az odajutást.
A mi irodánk 40 €-ért hirdet egy olyan programot, ahol egy nap alatt elvisznek Glyfada homokos strandjára és utána a viziparkba.
Pedig a belépõ "csak" 20 € fejenként és már oda lehet menni reggel 10-kor.
(Oké, az iroda bérel buszt, van idegenvezetõ gondolom stb. stb., de nekem akkor is picit sok. Ha valakinek van jogsija, el is lehet robogózni - esetleg nemzetközi jogsival autózni.)
Persze senkit nem akarok lebeszélni, csak gondoltam, elmesélem.
Egy német csoporttal mentünk,de csak a buszon volt együtt a csoport,ott mindenki saját maga töltötte az idõt...Megmondták,este mikor indul vissza a busz,és kész.Valóban LÉNYEGESEN olcsóbb volt.
Ha valaki megy Messonghiba,keressétek meg Giannist a tengerparton,a napernyõs fiút,és mondjátok meg neki hogy Lilla naaaaagyon puszilja!:DNem túl magas tipikus görög fiú anyajeggyel az arcán.És nagyon kedves:)És ha valaki Messonghiba megy,érezze nagyon jól magát,mert az a világ egyik legjobb helye:)
Micsoda különös invitálás ez Messonghiba Lyl!!!
Én Moraitikán szívbõl pusziltatnám a Golden Beach összes alkalmazottját és az orvosi ügyeletest!!!
jah és a Babettet a kinti Bella Toursnál