Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 526
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27923 Üzenet linkje2007-05-14 22:47:00  Válasz a #27864. hsz-ra

Köszi Rebeka! Örülök, hogy neked legalább egyvalami bejött abból, amit ajánlottam, bár tudom,hogy Te jól érezted magad Makriban. És hál' istennek még többen is vannak, akiknek tetszett.
Sajnos ha valaki csak Kriszta véleményét olvasná, akkor azt hihetné, hogy az egész falu egy "lepra", amit nem érdemes még megnézni sem, csak azért, mert nem nyüzsög a sok turistától, mint Paralia!
És szerintem a Diasban sem csupa csõlakó lakik, amikor ott van, és még senkitõl nem hallottam annyira negatív véleményt, mint Krisztától.
Nem vitatom, hogy nagyon rossz lehetett az, amit átélt, de azért mindenkinek csak a negatívumot ajánlani a faluból szerintem nem igazán igazságos!!! icon_biggrin.gif
Fõleg, ha amint írja, nem is érdekli, hogy "a falu többi részén mi van"!? Akkor talán el kellene felejteni az egészet, és hagyni, hogy mások saját maguk tapasztalják meg, hogy milyen is az a hely!
Bocsi, ha kicsit magamra vettem a kritikát, de már kicsit durva ez az ellenkampány!!

Én nem szeretem Paraliát, de még soha nem írtam egy negatív véleményt sem a topicba, mert úgy gondolom, akit érdekel majd megnézi, és megszereti, aki nem, az nem megy oda többé!!! icon_biggrin.gif

# 527
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27937 Üzenet linkje2007-05-15 07:20:39  Válasz a #27923. hsz-ra Előzmény #27923

Drága Anikó!

Magával a faluval semmi bajom nem volt, ezt írtam, csendes, nincs látnivaló és kész. Aki ott volt az tudja mirõl beszélek. Az emberek kedvesek voltak ezt is leírtam.
Sajnálom, hogy a kedvenc apartmanodat én nyugodt szívvel nem tudom senkinek ajánlani azok után amit ott tapasztaltam. Inkább legyen azoknak pozitív csalódás, az én írásom után a szálló, mint ahogy nekünk negatív. Nézd én kaki szagba nem szeretek élni, sajnálom ha ez neked nem tetszik. A másik tény, olyan koszos szemetes volt a tenger, hogy én még ilyet nem tapasztaltam sehol. Sajnálom, hogy ez neked ismét csak nem tetszik. Nem írhatom le azt, hogy gyönyörû, ha muszáj voltunk máshova átjárni fürdeni, mert a srácaimat nem akartam valami fertõzéssel a nyaralás végén orvoshoz vinni. A másik a Makedón taverna nagyon jó volt, mi a fenének kéne nekem mást is megnézni ha ezzel meg voltam elégedve, erre írtam, hogy nem is érdekel a másik irányba milyen tavernák vannak.
Nekem nem azzal volt bajom, hogy nem nyüzsis hely volt, hanem a kosszal és az igénytelenséggel, az idegenvezetõk hozzáállásával.

Sajnálom, Parálián ezeket még eddig nem tapasztaltam,de más nyaraló helyeken, de ha ezek lennének ott is, valószínû, hogy azt is leírnám.

Nagyon sajnálom, hogy a Rebi rokona akikkel együtt voltunk itt nem tag, és nem írhatja le a véleményét., hogy mennyi domestost tettünk a wc-be, hogy legalább a szobában megtudjunk maradni fújjogás nélkül.
Ja és ha ismét idézel engem már itt is akkor légy szíves pontosan tegyed már meg!!!!!!!!
Köszönöm

# 528
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27949 Üzenet linkje2007-05-15 09:11:13  Válasz a #27937. hsz-ra Előzmény #27937

Kedves Kriszta!

Próbálom ellensúlyozni a lehangoló véleményed, de van alapja annak amit mondasz, csak úgy érzem ezt egy kicsit eltúlzod.
Miért is?
Nem egy idõben voltunk ott, tehát a tengerrõl nem állíthatom, hogy tiszta, de azt sem, hogy zavaros. Talán nekem az a szerencsém, hogy sehol nem olvastam azt, hogy kristály tiszta átlátszó lenne. Így nem ért csalódás, viszon annál nagyobb volt az élmény Koukounaries(Skiathos) strandján. Majd, pedig még nagyobb a kis Pydna-i területen, ahol szintén csodálatosan tiszta volt (Makrigialos részének tekintik!), valószínüleg ezért kapta a part a kék zászlót.

Koszos: Ez mindig az áramlattól függ és attól, hogy mit szórnak bele a Szalonikibe tartó hajókról. Mi nem tapsztaltunk ilyet. A part azonban több felé is néha szemetes volt, ez leginkább a sólepárló elõtti utolsó résznél, ahol valami kempingszerû volt.

De tény, hogy sok a tengeri fû, és nagyobb hullámverésnél nagyobb a felkavart homok is = zavaros, de nem koszos. Ez szerintem összefügg a homokos aljzattal és a vízszint magasságával. Ez pedig nem szép látvány. Amikor mi voltunk, az egy hét alatt 1x volt szép, mert másik irányba fordult az áramlat. De nem keseredtünk el, mert ez egy hosszú part, ahol sok strand van, amelyek más jellemzõkkel bírnak (vízmélység). Itt a szomszédos strandot, ami még ide tartozik említeném, ami 100 m-ig is térdig ér és "nagyon tiszta".
Nagyon tiszta = átlátszó és nincs felkavart homok.
Hangsúlyozom, hogy szeméttel nem találkoztunk a vízben (pedig biztosan kell lennie)

Az apartman:
Én már voltam rosszabb helyen is Magyarországon, pedig az H.Hotel volt a balcsinál. Reggel 6-kor "bejött a vonat az ablakon", pedig volt vagy 1 km-re a sín. Na ebbõl is látszik, hogy engem a zaj tud nagyon gyötörni.
A studio szerintem olyan, amit az irodában mutattak. A víz azonban valóban nagyon gyengén folyik. Azthiszem azért, mert a tetõn van a melegítõ (vagy csak azt a magasságot használják) és innen nem lehet nagy nyomást elérni (ez fizika). Viszont nem keveredik a hidegvízzel és így jobb a hatásfoka, mint nálunk. Viszont nekünk úgy tûnik, hogy nincs nyomás (hát ez nem is nyomásicon_smile.gif). Nekünk ez nem gond, mert otthon is kisnyomáson zuhanyzunk, de valóban másoknak gondot és kényelmetlenséget jelenthet. A néha eltünõ víz viszont már valóban gond és a mi turnusunkban is elõfordult, hogy valaki szappanos maradt. icon_sad.gif Most ezeket elõre tisztázzuk!
Írtad, hogy a wc-be öntöttetek fertõtlenítõt. Hát a wc az szép tiszta volt nálunk és a vízzár miatt nem is jöhetett onnan bûz. Az utikalauznál írtam, hogy a bûz forrása a más rendszerû építési eljárás, azaz a konyhában, a mosogató alatt nem volt meg ez a vízzár (otthon nézz be a kagyló, mosogató alá), ami hivatott a bûzt kizárni. Így szabadon áramolhat a bûzös gõz, gáz visszafelé a szobába. Erre a megoldás, hogy bedugjuk a nyílást. Nekem egy pohár erre tökéletesen meg is felelt, és attól kezdve már nem is jött a szag. Idén másik apartmanban leszünk. Azt persze nem tudom, hogy ez egy általános építési mód, vagy csak itt voltak az építõk ilyen együgyüek. Kérdés, hogy a zuhanytálca alatt is van-e bûzzár kialakítva, ja oda egy vödör vizet raktam, amúgy is jól jöhet, ha éppen nem volt víz, mert ilyen viszont volt! De nem ért minket váratlanul icon_smile.gif

OFF én most vettem egy zuhanykabint, ahol azt írta a használati utasítás, hogy ha igényli a bûzzárt, akkor építse ki, mert azt nem adnak hozzá. Ezek szerint nem minden országban használják? ON

Görögben jártassabbak, légyszi nézzetek utána!

Azt azonban kijelenhetem, hogy tavaly is voltak akik nem elõször voltak Makrigialoson és mi is visszamegyünk. És olvastam, hogy az elõttem szólók közt is akadtak ilyenek. Ha rossz lenne, biztos nem mennének, mennénk. Azonban ajánlom mindenkinek, hogy szervezzen valamilyen jármûvet (autó, motor, bicaj), mert a 2 km is messze van a melegben. A strand pedig (különbözõ néven) legalább 10 km hosszú.
Aki utazik, és információt szeretne, az olvassa el a beszámolóknál minden idevágó írást és döntsön utána! Nekem a beszámolókból az derül ki, hogy Makrigialos csendes, nyudodt halászfalu, amely jó kiindulási pont a környék látnivalóihoz, majd este csendben pihenhet az ember. Megerõsítem.

# 529
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27951 Üzenet linkje2007-05-15 09:18:18 

"... Makrigialos csendes, nyudodt halászfalu, amely jó kiindulási pont a környék látnivalóihoz, majd este csendben pihenhet az ember..."

Igen, Makrigialosznak ez a lényege.

Mi egy belül nagyon lepukkant apartmanban voltunk ott 2003-ban, de azt ajándékba kaptuk (egy hetet), ezért nem annyira érdekelt.
Ha nem is pont a tengerparton, de kicsit beljebb biztos hogy kristálytiszta a víz, mert feketakagyló telepek vannak a közelben, azok pedig csak a legtisztább vizekben élnek. Mellesleg Makrigialosznak kékzászlós a tengerpartja. (Ettõl függetlenül mi talán egyszer ha fürödtünk ott a parton...)

# 530
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27956 Üzenet linkje2007-05-15 09:37:54 

Hát ez az, amirõl már írtam... Az igények és a hozzáállás nem egyforma, ezért nem érzi mindenki feltétlenül jól magát ott, ahol mások igen...
Problémák, gondok persze bárhol elõfordulhatnak...
A zuhanytálcát legtöbbször (nem Görögországra gondolok) padlóösszefolyóba kötik be, ezért nem kell hozzá külön bûzelzáró, azaz szifon.

# 531
Aszterimu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
174 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27960 Üzenet linkje2007-05-15 11:29:11 

Én imádom Makrit! icon_biggrin.gif Nekem a szívem csücske!!! De tényleg hozzállás kérdése az egész!
# 532
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27962 Üzenet linkje2007-05-15 12:14:49  Válasz a #27960. hsz-ra Előzmény #27960

Kedves ratio!

Ne akarj kérlek lyukat beszélni a hasamba, nem túlzok, tényeket írok. Nem zavaros volt a tenger, hanem wc papírok úszkáltak a tetején, ami számunkra gusztustalan volt. Engem a hínár nem zavart volna. Arról már nem is írtam, hogy a leszakadt kagylók ott voltak parton és hemzsegtek a rovarok körülöttük.
Az apartmanba, pedig nem a konyhával volt baj, hanem a fürdõszobával, hogy is írjak kultúráltan alattunk beletojt valaki, és az a szag jött fel, csatorna szag volt. A vízkorlátozást pedig lehet illenék közölniük, nem pedig a kedves vendég ott marad víz nélkül beszappanozva, és amikor kérdezzük akkor mondják, hát igen van ilyen, de idõpontot azt nem mondtak mettõl meddig, mert néhány napon máskor volt. Én Parálián, mert ugye ez van mindig fikázva, 3 apartmanba voltam eddig. Ott a napszak bármely részében van víz és van melegvíz, nincs vízkorlátozás. Mondjuk én még az olaszoknál se találkoztam ilyennel. Akik a turistákból akarnak megélni, azok ezt szerintem ne tegyék meg.
Ismét leírom magával a faluval nekünk problémánk nem volt.
Én tartom a véleményemet és le is fogom írni ha arra kerül a sor.

De itt értek egyet hapcival, valószínû mi van túl igényesek, és ezért nem felelt meg ezekkel a feltételekkel az apartman.
icon_wink.gif

# 533
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27966 Üzenet linkje2007-05-15 13:08:42  Válasz a #27962. hsz-ra Előzmény #27962

Kedves Kriszta! Hát ez az, amirõl írsz, hogy talán Te vagy túl igényes, úgy érzed, és akiknek megfelel, az pedig nem az!!! Én ezt reklamáltam meg, hogy azzal, amiket folyton leírsz mindenhová, név szerint említve a tulajt, az apartmant, azzal valahol azokat is megsérted, akik ott jól érezték magukat. Pedig nem biztos, hogy azok igénytelenek, csak lehet, hogy nem voltak olyan rossz tapasztalataik, mint neked.
Mi ugyanabban az apartmanban voltunk, ahol Ti, csak két héttel elõbb, és nem volt a WC-ben dugulás, egyszer sem maradtunk víz nélkül a zuhanyzóban, ezért írtam, hogy nekem nem voltak rossz tapasztalataim.
De látod többen vannak, akiknek voltak ilyenek, és mégis visszatérnek, mert jól érezték ott magukat. Az tény, én is leírtam egyszer, hogy a konyha hagyott kívánnivalót maga után, viszont annyi pénzért szerintem nem kell fullra felszerelve lennie!
Elõzõ évben viszont másik apartmanban voltunk, és az teljesen fel volt újítva. Tavaly az jutott, ami, de mivel nagyon keveset voltunk mi is otthon, ezért tökéletesen megfelelt, emiatt nem érzem magam igénytelennek, és "kakiszagban" én sem szeretek élni, ezt szintén kikérem magamnak!
De ezeket egyszer szerintem bõven elég leírnod, úgyis utánaolvas, aki odakészül. Ha elriasztja, nem megy, és kész.

Azzal semmi gond nincs, ha neked nem tetszett, csak akkor próbáld elfelejteni, és nem lépten-nyomon felemlegetni mindenkinek.
Ha valakinek szintén olyan rossz tapasztalatai lesznek, mint neked voltak, akkor az úgysem fog még egyszer visszamenni, aki pedig még nem volt ott, az úgyis utánanéz, és majd saját maga eldönti, hogy tetszik-e neki, vagy sem.

Ismétlem, nekem egyáltalán nem jön be Paralia, de mivel nem szeretem, nem tetszik így nem is foglalkozom vele, nem írok a topicba és kész.
Talán tedd Te is ezt, és hagyd, hogy mindenki döntse el, hol szeretne nyaralni, és melyik apartmanban!
Név szerint pedig szerintem senkit nem kellene sértegedned, egy olyan topicban, ami csak általánosságban szól valamirõl (görög pasik), mert állítólag alig voltatok otthon az apartmanban, a tulajjal alig találkoztatok, akkor hogy alkothatsz róla véleményt, és pláne, hogy mered sértegetni nyilvános oldalon?

Bocsi, ha kicsit felháborodtam, de már tényleg túlzónak érzem ezt az antikampányt, holott szerintem mindenhol érhetnek embereket jó és rossz benyomások, az már szerintem egyáltalán nem helyfüggõ!

Bocsi mindenkitõl, nem akarok én kötekedni, csak ezt muszáj volt leírnom. icon_biggrin.gif

# 534
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27969 Üzenet linkje2007-05-15 13:28:02 

busaianiko!
Én megértem Krisztát, de végsõ soron igazad van! Kyrának tettem éppen hasoló okból észrevételt; remélem nem lesz baj belõle! icon_cry.gif
Ami engem illet; a kocka el van vetve; megyek Makrira levezetésként, és kész! A sült kagylók meg reszkessenek... icon_lol.gif

# 535
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27972 Üzenet linkje2007-05-15 13:42:09  Válasz a #27969. hsz-ra Előzmény #27969

Köszi az észrevételt! Én is megértem Krisztát, mert nagyon rossz lehetett, amit átélt. Azzal nincs is semmi gond, hogy ez neki nem tetszett, csak az bánt, hogy azóta mindenkit megpróbál lebeszélni arról a helyrõl, megemlítve a negatív élményeit, és valahol sértõnek érzem, hogy azzal, hogy valaki odamegy, az már szerinte igénytelen is!
Én ezt próbáltam meg kifejteni, lehet, hogy túlzottan, de már mindegy!!!
Jó nyaralást neked, és remélem nem lesz semmi rossz tapasztalatod!? icon_biggrin.gif

# 536
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27975 Üzenet linkje2007-05-15 13:45:40  Válasz a #27972. hsz-ra Előzmény #27972

Anikó!

Nem tudtam, pedig már 2 éve a fórumba írok, hogy csak a szépet és jót lehet leírni, nekem eddig miért nem szólt senki?? icon_eek.gif Nem gondolod tán, hogy a többi topiknak is kéne szólnod, hogy a rosszat felejtsék el, le nem merjék írni csak a jót. Nézd én nem álomvilágban élek.
Írj bátran a Paráliába, én nem korlátoztalak eddig sem benne, sõt örömmel venném a véleményedet.

A fent említett fickó és cége miatt, majdnem oda lett a tavalyi nyaralásunk, ha a férjeink nem olyan talpraesettek mint amilyenek, és ezt te tudod a legjobban, mert elmondtam neked akkor.

Ja és ha itt engem megszólítanak, mert csak ezért írtam bele tegnap, akkor hagy döntsem már el én, és ne te, hogy válaszolok vagy sem.

Hapci bizony mi is átmegyünk a Makedónba, ha nem is sült kagylóra, de a maridheszük isteni volt tavaly.
icon_lol.gif

# 537
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27986 Üzenet linkje2007-05-15 14:11:58 

h.apci
De akkor is van az összefolyónál valahol vízzár (nem kell szifon alakúnak lennie), legalábbis kellene. Különben jön a csatorna szag, amit Kriszta említett, és nem tartom kizártnak, hogy jött.

Kriszta:
De most, hogy említed a szellõzõ is lehetett, de hát errõl is tudnék mesélni, hogy Magyarországon egy tömbházban mi van a szellõzés helyett icon_sad.gif Látod ez például nekünk nem probléma, mert hozzáedzõdtünk, hogy keresünk más megoldást, másképpen próbálunk szellõztetni. Lehet, hogy alkalmazkodtunk a körülményekhez? Persze az ember elvárhatja, hogy a pénzéért legalább a normális ellátást megkapja. De nagy kérdés, hogy a váratlan vízhiány esetében szerintem még a DAS sem tudna kártérítést kicsiholni! Viszont reméljük, hogy meghallják és javítanak rajta.
Luk beszélés NO! Bocs, ha túl hosszú voltam. A végét nézd meg az írásnak, de ettõl még ne tekints igénytelennek.

A tengeri uszadékról pedig annyit, hogy vajon hogyan került az oda? Szerinted valaki ott..., szerintem biztos nem, mert egyébként (itt van az elõvigyázatosság nálam is) már az elsõ nap kerestem az esetleges csatorna kifolyást a tengerbe, de nem találtam csak egy eret, de az is csak nagyon kicsi volt. ennek ellenére megnézve az uralkodó áramlási irányt, döntöttük el a keresett strand irányát. icon_smile.gif De ez is csak elõvigyázatosság volt a részünkrõl.

OFF fürödtünk mi még a Bodrogban is, és ott úszott még a lócitrom is. De olyanról is hallottam, akik tavaly Bulgáriában nyaraltak a Fekete-tenger partján és csak a medencében fürödtek. Húsz éve még Neszmélynél bementünk a Dunába, most meg, hát ne próbáljuk ki, olyan sok a hulladék és a hab ON

De nyílván, ha az ember tapasztal ilyet, akkor ott nem megy be a vízbe. Mint írtam mi is arrébb a Robinsonon voltunk (közel volt és csak görögök voltak). Ja, hogy miért? Mert a hordalékos vízben a csalánosokat nehéz észrevenni, azok meg igen csak csípnek. Ha majd az unokáinkat is visszük Görögországba, akkor biztosan csak ilyen jó helyen fürdünk majd.

# 538
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27987 Üzenet linkje2007-05-15 14:13:15 

Húúú, mennyi hozzászólás, amíg írtam! Ha ismtlés lenne, bocsi!
# 539
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28024 Üzenet linkje2007-05-15 20:33:14 

Sziasztok!
Úgyérzem nekem is kell pár szót ,,szólnom" Makrigialos mellett.
Szerintem ha valakinek igényei vannak nem ,,párezer" ft-os szállást keres,de ha mégis akkor számolnia kell azzal,hogy egyszerûbb és talán nem a legcsilivilibb helyet kapja icon_confused.gif Azt hiszem ez a lényeg!!!/Mi fõzezonban 15000ft/fõ/hét/ voltunk/Szerintem, ha valami olcsó/persze nem feltétlenül kell koszosnak lennie/,de nyilvánvaló,hogy nem túl igényes.Erre számítani kell minadazoknak akik az olcsóbb kategóriát választják.Bárhol is legyen az a világon.Mi is sokan mentünk és volt akiknek egyáltalán nem jött be sem a falu,sem sem a szállás..Nem is tudom Õk is mit vártak?Luxust álomkivitelben,,bagóért"?Na igen.A tengerparti, tisztaságért meg mi magunk vagyunk felelõsek icon_redface.gif Mindennap takarították a partot,ezzel sem volt gond.
Viszont kirándulásokhoz remek kiindulópont Makrigialos.Ja és a kisebb pénzû családoknak is. icon_wink.gif

# 540
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28031 Üzenet linkje2007-05-15 21:26:16  Válasz a #28024. hsz-ra Előzmény #28024

Sziasztok! Szerintem utoljára szólok hozzá, nehogy az legyen a látszat, hogy megbízásból védem ennyire Makrigialost, és a fent nevezett céget. Szó sincs róla!!!
Csak ugyanúgy, ahogy Katusnak az a véleményem,hogy ennyi pénzért ne várjon az ember luxust, csak legyen tisztaság, és tudjunk hol aludni.
Mi ezt megtaláltuk. Nem tudom utánunk kik nyaraltak ott, hogy annyira lepusztult az az apartman, de nekünk még jó volt!!

Kriszta! Én nem azt mondtam, hogy csak jót és szépeket írjál. Persze, hogy le kell írni a rosszat is, de nem mindenáron bemocskolva valakit, és valamit, és századszor is ugyanazt!!!
Nem felejtettem el, amit írtál az utazással kapcsolatban, de én épp, hogy úgy emlékszem, hogy egy vidéki iroda ment csõdbe, és a pesti irodának köszönhetõ, hogy mégis utaztatok, mert elintézték, hogy a csõdbe ment iroda vezetõje befizesse a pénzeteket ott elõttetek! Vagy én értettem félre? Akkor bocsi mégegyszer!

Nekem tetszett Makrigialos, a szállás, az emberek és minden. Csak ismételni tudnám magam, úgyhogy többet nem teszem!! icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 35 36 37 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu