Szia Valcsi!
Te nem tudod véletlenül, hogy az az egytál étel amit cserépedényben sütnek (és nem muszaka) mi lehet. Bosszant, hogy nem jut eszembe sem a neve, sem pedig, hogy mi volt benne. Csak arra emlékszem, hogy finom volt és máshol nemláttam ilyet.
Üdv.Foxi
Szia Valcsi!
Te nem tudod véletlenül, hogy az az egytál étel amit cserépedényben sütnek (és nem muszaka) mi lehet. Bosszant, hogy nem jut eszembe sem a neve, sem pedig, hogy mi volt benne. Csak arra emlékszem, hogy finom volt és máshol nemláttam ilyet.
Üdv.Foxi
Szia Foxi!
Mint Ferrari is írta, valószínûleg a sztifádó lesz az a kaja.
A kósziak legnépszerûbb étele. Kis cserépedényben tálalják, mindíg forrón. A marha vagy borjúhúst kockára vágják, apró hagymafejekkel együtt párolják, majd fûszerezett olivaolajjal, kevés paradicsommal, és fehérborral készült mártással leöntik. Tálalás elött egy kis cseréptálba szedik, és öt percre forró sütõbe kerül. Köret nem való hozzá, de kenyeret és salátát célszerû fogyasztani mellé, mert nem könnyû, de nagyon finom étel.
Jó étvágyat!!!
Üdv.:
Sziasztok!
Görögországban nagyon kevés levessel találkoztam eddig, de íme egy recept, a Manitáró szúpa.
Ez egy gombafejekbõl készült elég sûrû krémleves, petrezselyemmel ízesítve. A gombákat krumplival, hagymával és sárgarépával megfõzzük, majd leturmixoljuk, és a tetejére friss petrezselyemzöldet, és oregánót szórunk. Cseppnyi joghurttal tálaljuk.
A Pasztíszia egy muszakához hasonló étel. Fõtt makarónit és ledarált, fûszerezett marhahúsból készült szószt rétegekben helyezzünk egymásra. Az utolsó réteg tetejére besamel mártást öntsünk, majd sok sajtot reszeljünk rá. Az egészet forró sütõben pirosra süssük. Tálaláskor nagy kockákra vágjuk. Köret nem illik hozzá, de ketchuppel ízesíthetjük.
Ez a híres kardhal, az étlapokon swordfish néven található. A hatalmas halból vastag, szálkamentes szeleteket vágnak le. Olivaolajból, fûszerekbõl és citromlébõl álló pácban áztatják, majd oregánóval meghintve roston ropogósra sütik. Az igazi köret hozzá, egy nagy tál görögsaláta.
Igen Én olvastam!!! Lehet, hogy más nem ,és bocs a babérok learatásáért.
Az elsõség joga Téged illet.
Az Én receptemet másként kell elkésziteni.
AZ bitos ,hogy a legjobb!!! szakácsok a férfiak
zeus
Drága Rebeka!
Ez a hozzászólásod úgy tûnik nekem szól, de Krisztának címezted. Egyébként csak azért említettem meg, hogy írtam már egy polipos receptet, mert úgy vettem észre a hozzászólásokból, hogy nem mindíg olvastok vissza, és akkor felesleges idõt pazarolnom a receptek felkutatására.
Üdv.: