A görög emberek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
Hozzászóló Üzenet
# 61
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Foxi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2783 Üzenet linkje2005-10-11 17:22:59 

Szia Albatrosz!
A nyitvatartási idõhöz hozzászólva, vigyázni kell mert a muzeumok sem mindig vannak egész nap nyitva. Igy jártunk Thebaban, mert du.1/2 3 kor bezárt igy nem tudtunk bemenni, és ha jól emlékszem még Pellában is, ott meg du. 2 óra körül nyitott ki a muzeum, igy csak a romkertet láttuk.
Üdv.Foxi

# 62
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2797 Üzenet linkje2005-10-12 10:16:16  Infók

Szia Albatrosz!
Szerintem egyáltalán nem baj, hogy megosztod velünk az információidat. Elvégre azért van a Fórum, hogy segítsünk egymásnak. Ott élve, sok olyan dolgot tapasztalhatsz, amit mi túristák nem igen, de fontos lehet valakinek. Én személyszerint örülök neki, hogy nem csak segítségért fordultál ide, hanem veszed magadnak a fáradságot, és írsz a tapasztalataidról. Köszönöm!
Üdv.:

# 63
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2801 Üzenet linkje2005-10-12 12:27:13 

Szia Albatrosz !

Csatlakozom Valcsikához. Én is örülük, hogy a görögök között élve megosztod velünk a tapasztalataidat.
Te, ott a hétköznapokban jobban átlátod a dolgokat.
Várom a további írásaidat is, természetesen amennyire az idõd engedi.
Köszönöm Neked.

icon_lol.gif icon_smile.gif icon_lol.gif

# 64
Albatrosz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2804 Üzenet linkje2005-10-12 16:41:55 

Koszi a biztatast.icon_smile.gif Akkor jon a tapasztalatok kovetkezo fejezete, ami a gorog vezetesi szokasokrol szol.

Meglehetosen orult modon vezetnek (pl. motoroznak a jardan, es magasrol hm… szoval tesznek a gyalogosokra), igaz, megnyugtato, hogy ellentetben a a horvatokkal, itt nem a "jobbra szikla, balra tenger"-szituacio van. Megfigyeltem, hogy a zöld lampara csak akkor indulnak el, ha a mogottuk levo mar rajuk dudalt, tovabba a gyalogos teljesen alsobbrendu (ha nem indulsz el idoben a zebran, akkor az autók mennek keresztbe, akkor is, ha nekik piros). A parkolási szokasaik pedig egesz megdobbentok: az utcasarok és a jarda legalabb annyira nem jelent problemat, mint az, hogy befalaznak egy masik autot. Mindezt mar nagyon sok helyen lattam, tehat azt hiszem, van alapja az altalanositasnak. A benzinkutak kb. olyanok, mint Parizsban, vagyis a jarda melle all az auto, es ott kap enni. A gyalogos meg befogja az orrat, es atlepi a csoveket.

Magyar embernek talan fura elsore, de en mar egeszen hozzaszoktam, hogy mikor lelepek a jardarol, meg a zebran is oldalazva kell mennem a kocsik kozott, tovabba ha nekem zold a lampa, akkor is korulnezek, hogy nem jon-e egy orult gorog.icon_smile.gif

Parkol a görög 1

Parkol a görög 2

# 65
Albatrosz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2805 Üzenet linkje2005-10-12 17:05:17  utbaigazitas gorog modra

Nehany szo a gorog utbaigazitasrol, mert az rogton erkezes utan belopta magat a szivembe. A repteren megkerdeztem vkt, hogyan jutok el az allomashoz, mire elkezdett nevetni, hogy az messze van. Mondtam, nem gyalog gondoltam, csak mondja mar meg, mire szallhatnek fel... Erre eliranyitott egy menetrendszerinti buszhoz. A buszra semmi nincs kiirva, ami a megallokat illeti, a tobbseg pedig nem beszelt angolul (vagy ugyanolyan tudatlan turista volt, mint en). Mikor mar gyanusan kozeledett a palyaudvar, megkerdeztem egy sracot, hogy hol kell leszallnom pontosan. Vigyorgott, mint az elozo no, mondvan, hogy, o, az kozel van... Mondtam, hogy oke, tudom, de hol... Erre o: az utolsoelotti megallo. Khm. Mondtam, hogy az nem lesz kiirva, hogy mar csak egy van hatra. Erre mondta, h majd latni fogom. Szerencsere tenyleg lattam. icon_smile.gif (NB. egy 24 es egy 10 kilos borondot vonszoltam, ezert +/- 1 megallonak sem orultem volna.) Termeszetesen mar a happy end (=szallas megtalalasa) elott is jot nevettem a gorogok szorakozottsagan, hogy bar segitokeszek, de sokszor olyan valaszokat tudnak adni, amivel cseppet sem jut elobbre az ember. icon_lol.gif
# 66
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2816 Üzenet linkje2005-10-13 07:08:57 

Szia Albratosz!

Nagyon tetszett az írásod a közlekedésrõl. Én is hasonlókat hallottam.

Amit pedig láttam, hogy a Stop táblával se sokat foglalkoznak, éppen lassítanak, amikor meglátják. Talán azért van náluk ez a tábla kirakva, mert hát mégis csak Europába vagyunk, és illik, hogy legyen.
Ami érdekes, hogy én amig kint voltam balesetet nem láttam, persze lehet, hogy azért mert éppen nem ott volt.

Jó lenne ha még tudnál, más érdekességet, tapasztalatodat leírni icon_biggrin.gif

Várjuk! icon_wink.gif

Kriszta

# 67
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2817 Üzenet linkje2005-10-13 08:46:03 

Sziasztok!

Balesetet én sem láttam, pedig a szárazföldön elég durva a közlekedés, fõleg Athén és Szaloniki környékén. Talán a szigeteken kicsit nyugisabb.
Itt az emberek nem tartják be a közlekedési szabályokat, annak az autónak van elsõbbsége amelyiknek elõbbre van az orra. Kétsávos úton négy autó megy egymás mellett, ráfekszenek a dudára.
Én szeretek dunamikusan vezetni, úgyhogy nem volt gond a közlekedés.

# 68
Foxi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
93 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2821 Üzenet linkje2005-10-13 09:22:03  közlekedés

Szalonikiben is van sebesség korlátozás, de ez senkit sem érdekel, éppugy mint másutt sem. Õrült tempóban mennek és az embernek követni kell a gyorsaságot. Mi nagyon sokat autóztunk ott is de én sohasem éreztem magam veszélyben, dacára annak, hogy fõképp a hegyekben nagyon keskeny utak vannak és ott is tempósan vezetnek. Én sem láttam sehol balesetet. Ez érdekes, mert idehaza nem mulik el nap baleset nélkül, ráadásul itthon tetü lassu a közlekedés hozzájuk képest.
Nekünk tetszett a stilusuk.
Sziasztok foxi

# 69
Vendég
Figyelmeztetve
- Figyelmeztetve -

Nincs beírva úticél.
#2832 Üzenet linkje2005-10-13 10:31:03 

En sem lattam balesetet, es remelem, nem is fogok. (Igaz, a tobbi koleszos mar beszomolt tobb motoros balesetrol is.)

Meg valami: tok vicces, hogy ha van ket parhuzamos, akar 3 savos utca par haztombnyire egymastol, akkor inkabb csinalnak ket egyiranyut, minthogy osszeeresszek az ellenkezo iranyba kozlekedoket.icon_biggrin.gif

# 70
Albatrosz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2833 Üzenet linkje2005-10-13 10:32:34 

Az elozo en voltam, csak elfelejtettem belepni elotte.icon_smile.gif
# 71
Albatrosz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2834 Üzenet linkje2005-10-13 10:34:59 

Az elozo en voltam, csak elfelejtettem belepni. icon_smile.gif
# 72
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2838 Üzenet linkje2005-10-13 11:45:29 

Szia Albatrosz!

Szerintem ez sokkal biztonságosabb, hogy nincs szembe forgalom, és inkább egyírányu az utak.

Tényleg megnyugtató, hogy eddigi hozzászólásokban sem írt senki balestrõl.

Foxival én teljesen egyetértek, hogy nálunk lehet, éppen a lassúság miatt van baleset.
A görögök vezetési stílusa nekem is tetszik.

Kriszta

# 73
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2901 Üzenet linkje2005-10-18 15:18:34 

Szia Albatrosz !
Napok óta várom az ujabb információidat, tapasztalataidat. Bízom benne, hogy csak az elfoglaltságaid miatt nem jelentkeztél az elmúlt napokban és nem sokára újabb élményeidet osztod meg velünk.
A koliban vannak görög diákok is, vagy csak külföldiek?

# 74
Albatrosz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2916 Üzenet linkje2005-10-19 17:09:52 

Szia Rebeka!

Valoban mozgalmas volt az elmult par nap, ha erdekel, miert, akkor latogasd meg az elmenybeszamolos topicot.icon_smile.gif

Sajnos nincsenek gorog diakok a koliban, veluk leginkabb az egyetemen es kirandulasok alkalmaval talalkozunk.

# 75
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#2919 Üzenet linkje2005-10-19 18:42:30 

Régebben téma volt a nõk helyzete Görögországban. Most került a kezembe egy cikk, amiben errõl is szó volt. Nos ott az áll, hogy a görög lányok, asszonyok nagyon önállóak, sokuknak önálló vállalkozása van.
A lányok késõn mennek férjhez, mert ugye jól körül kell nézni. Ekkorra lakással, kocsival rendelkeznek általában, amit a szülõk vesznek. Hozomány?
A szerencséseknek állami munkahelyük van, itt korábban kezdõdik a munkaidõ, de hamarabb is van vége.
A görög nõkre jellemzõ, hogy a lakás rendjére nagyon ügyelnek és igen jól fõznek, amit otthon tanulnak.
Nos ezt én olvastam, Albatrosz talán tud személyes tapasztalatokat is szerezni.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Görögország
<   1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu