Amikor elõsször jártunk Athénban (illetve korábban párszor már átautóztunk a városon Korinthosz felé menet), felmentünk az Akropolisz közelébe és megálltunk a Plaka egyik mellékutcájában, az egyik ház elõtt volt egy hely az autók közt (gonolom a helyi lakosok parkoltak ott), oda beparkoltam.
Aztán felsétáltunk az Akropoliszra.
Szóval nem lehetetlen parkolóhelyet találni, de nem is könnyû.
Sziasztok,
Mi a Hotel Almában szálltunk meg az Omoniánál. Jó volt a közlekedés. A parkolásról nem tudok nyilatkozni mert gyalog voltunk, de talán azt érdemes lenne megfontolni, hogyha hétvégén mentek csendesebb a város, és a fõ látnivalók akkor is nyitva vannak. Szerintem akkor biztos könnyebben lehet helyet találni és nincs akkora dugó.
http://www.hotelalma.gr/index.htm
Valaki nemrég azt kérdezte hogy lehet az Akropolis környékén parkolni?
Nos leírom az én esetemet. Elnézést de utca neveket nem tudok említeni, de szerintem elég jól beazonosítható a hely. Van egy nagy parkoló ahova a túrista buszok állnak be. Na oda nem lehet személykocsival beállni. De mellette van egy nagy elemeltes kávézó vagy étterem, annak van egy õrzött parkolója. Persze ezt nem tudtam mikor beálltam, jött ia a parkolóõr, mondta, hogy oda nem állhatok. Elkezdtünk egyezkedni, és a végén 5 Euroért még vigyázott is a kocsira négy órán keresztül.
Na ezt csak azért írtam le mert két egymást követõ évben is visszatérõ "ügyfelei" voltunk.
Lehet, hogy megéri próbálkozni? Rendes volt az õr, mert szólt, hogy hátizsákot nem lehet felvinni. Máskülönben gyalogolhattunk volna vissza a parkolóba.
Nos ennyi az én történetem. Egyébként érdemes kis mellékutcákban keresni parkolóhelyet. Kicsit kell gyalogolni, de nagyobb eséllyel találtunk helyet.
Ja és nem árt felírni az utca nevét ahova beállsz, hogy visszatalálj pár óra bolyongás után is. Vagy GPS...
Jut eszembe még egy téma: próbálkozott már valaki geocachinggel Görögországban?
Várom a jelentkezését! Én idén harmadjára próbálom, eddig három találatom van.
Na ezt csak azért írtam le mert két egymást követõ évben is visszatérõ "ügyfelei" voltunk.
Lehet, hogy megéri próbálkozni? Rendes volt az õr, mert szólt, hogy hátizsákot nem lehet felvinni. Máskülönben gyalogolhattunk volna vissza a parkolóba.
Hova nemlehet hátizsákot felvinni? Mert az Akropoliszra egész biztosan lehet. Nekünk legalábbis még egyszer sem szólt érte senki sem.
Kézitáskánál nagyobb méretû táskát, ételt, és ásványvízen kívül más italt nem lehet bevinni az Akropolisz területére. Mûemlékvédelem miatt. Van egy csomagmegõrzõ a bejárattól balra, az Areiospagos felé. Nagyon sokszor jártam már ott, és nem egyet láttam, aki kulloghatott vissza a bejárattól a csomagjával, vagy akitõl elvették a szendvicseit, üdítõit. De talán van, akit a nagy tömegben nem szúrnak ki.
Most már tûsarkú cípõben sem szabad felmenni az Akropoliszra és a rágót is hanyagolni kell (múlt heti hír).
Mikor mi voltunk, akkor is küldtek vissza hátizsákosokat, hogy tegyék le. Talán azért, mert ha van táska, akkor 1-2 követ biztos bele is raknak. Sajnos!
Az aki tûsarkú cipõben megy fel az Akropolisra, az biztos nem egy tapasztalt turista.
Sajnos nem egy számomra féleszû túristával találkoztam én is aki tûsarkúban próbált meg bokatörés nélkül végiglavírozni egy-két romon. Tavaly pl. Knossosban találkoztam nem is eggyel.
Bocs ha off volt.
...Van egy nagy parkoló ahova a túrista buszok állnak be. Na oda nem lehet személykocsival beállni. De mellette van egy nagy elemeltes kávézó vagy étterem, annak van egy õrzött parkolója. Persze ezt nem tudtam mikor beálltam, jött ia a parkolóõr, mondta, hogy oda nem állhatok. Elkezdtünk egyezkedni, és a végén 5 Euroért még vigyázott is a kocsira négy órán keresztül...
Ez nagyon hasznos infó!
Hétköznap vagy hétvége volt? (Lehet, hogy mindíg van ott egy-két szabad hely?)
...Van egy nagy parkoló ahova a túrista buszok állnak be. Na oda nem lehet személykocsival beállni. De mellette van egy nagy elemeltes kávézó vagy étterem, annak van egy õrzött parkolója. Persze ezt nem tudtam mikor beálltam, jött ia a parkolóõr, mondta, hogy oda nem állhatok. Elkezdtünk egyezkedni, és a végén 5 Euroért még vigyázott is a kocsira négy órán keresztül...
Van valami ismertetõjele ennek az étteremnek? Épület színe, esetleg neve?