Athén
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
Hozzászóló Üzenet
# 91
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27671 Üzenet linkje2007-05-13 00:28:34  Válasz a #27602. hsz-ra

Amikor elõsször jártunk Athénban (illetve korábban párszor már átautóztunk a városon Korinthosz felé menet), felmentünk az Akropolisz közelébe és megálltunk a Plaka egyik mellékutcájában, az egyik ház elõtt volt egy hely az autók közt (gonolom a helyi lakosok parkoltak ott), oda beparkoltam.
Aztán felsétáltunk az Akropoliszra. icon_wink.gif

Szóval nem lehetetlen parkolóhelyet találni, de nem is könnyû.

# 92
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Monalisa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
96 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27846 Üzenet linkje2007-05-14 13:22:34 

Sziasztok,
Mi a Hotel Almában szálltunk meg az Omoniánál. Jó volt a közlekedés. A parkolásról nem tudok nyilatkozni mert gyalog voltunk, de talán azt érdemes lenne megfontolni, hogyha hétvégén mentek csendesebb a város, és a fõ látnivalók akkor is nyitva vannak. Szerintem akkor biztos könnyebben lehet helyet találni és nincs akkora dugó.
http://www.hotelalma.gr/index.htm

# 93
TPisti
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
111 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27918 Üzenet linkje2007-05-14 21:56:32 

Sziasztok!

Valaki nemrég azt kérdezte hogy lehet az Akropolis környékén parkolni?

Nos leírom az én esetemet. Elnézést de utca neveket nem tudok említeni, de szerintem elég jól beazonosítható a hely. Van egy nagy parkoló ahova a túrista buszok állnak be. Na oda nem lehet személykocsival beállni. De mellette van egy nagy elemeltes kávézó vagy étterem, annak van egy õrzött parkolója. Persze ezt nem tudtam mikor beálltam, jött ia a parkolóõr, mondta, hogy oda nem állhatok. Elkezdtünk egyezkedni, és a végén 5 Euroért még vigyázott is a kocsira négy órán keresztül.

Na ezt csak azért írtam le mert két egymást követõ évben is visszatérõ "ügyfelei" voltunk.
Lehet, hogy megéri próbálkozni? Rendes volt az õr, mert szólt, hogy hátizsákot nem lehet felvinni. Máskülönben gyalogolhattunk volna vissza a parkolóba.

Nos ennyi az én történetem. Egyébként érdemes kis mellékutcákban keresni parkolóhelyet. Kicsit kell gyalogolni, de nagyobb eséllyel találtunk helyet.
Ja és nem árt felírni az utca nevét ahova beállsz, hogy visszatalálj pár óra bolyongás után is. Vagy GPS...

Jut eszembe még egy téma: próbálkozott már valaki geocachinggel Görögországban?
Várom a jelentkezését! Én idén harmadjára próbálom, eddig három találatom van.

Üdv mindenkinek!

# 94
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27920 Üzenet linkje2007-05-14 22:02:48 

Én kérdeztem TPisti...
Köszönöm a tippeket! icon_wink.gif

# 95
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27921 Üzenet linkje2007-05-14 22:21:10 

Na ezt csak azért írtam le mert két egymást követõ évben is visszatérõ "ügyfelei" voltunk.
Lehet, hogy megéri próbálkozni? Rendes volt az õr, mert szólt, hogy hátizsákot nem lehet felvinni. Máskülönben gyalogolhattunk volna vissza a parkolóba.

Hova nemlehet hátizsákot felvinni? Mert az Akropoliszra egész biztosan lehet. Nekünk legalábbis még egyszer sem szólt érte senki sem.

# 96
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27924 Üzenet linkje2007-05-14 22:50:41 

Kézitáskánál nagyobb méretû táskát, ételt, és ásványvízen kívül más italt nem lehet bevinni az Akropolisz területére. Mûemlékvédelem miatt. Van egy csomagmegõrzõ a bejárattól balra, az Areiospagos felé. Nagyon sokszor jártam már ott, és nem egyet láttam, aki kulloghatott vissza a bejárattól a csomagjával, vagy akitõl elvették a szendvicseit, üdítõit. De talán van, akit a nagy tömegben nem szúrnak ki. icon_smile.gif
# 97
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27932 Üzenet linkje2007-05-15 05:56:15 

Most már tûsarkú cípõben sem szabad felmenni az Akropoliszra és a rágót is hanyagolni kell icon_wink.gif (múlt heti hír).
# 98
Juhi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
818 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27936 Üzenet linkje2007-05-15 06:54:39 

Jox írta:
Most már tûsarkú cípõben sem szabad felmenni az Akropoliszra és a rágót is hanyagolni kell icon_wink.gif (múlt heti hír).

Mikor mi voltunk, akkor is küldtek vissza hátizsákosokat, hogy tegyék le. Talán azért, mert ha van táska, akkor 1-2 követ biztos bele is raknak. Sajnos!

Az aki tûsarkú cipõben megy fel az Akropolisra, az biztos nem egy tapasztalt turista.

# 99
Karpuzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
181 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27944 Üzenet linkje2007-05-15 08:53:22 

Sajnos nem egy számomra féleszû túristával találkoztam én is aki tûsarkúban próbált meg bokatörés nélkül végiglavírozni egy-két romon. Tavaly pl. Knossosban találkoztam nem is eggyel.
Bocs ha off volt.

# 100
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27945 Üzenet linkje2007-05-15 08:55:47  Akropolisz

# 101
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#27981 Üzenet linkje2007-05-15 14:02:18 

TPisti írta:
...Van egy nagy parkoló ahova a túrista buszok állnak be. Na oda nem lehet személykocsival beállni. De mellette van egy nagy elemeltes kávézó vagy étterem, annak van egy õrzött parkolója. Persze ezt nem tudtam mikor beálltam, jött ia a parkolóõr, mondta, hogy oda nem állhatok. Elkezdtünk egyezkedni, és a végén 5 Euroért még vigyázott is a kocsira négy órán keresztül...

Ez nagyon hasznos infó!
Hétköznap vagy hétvége volt? (Lehet, hogy mindíg van ott egy-két szabad hely?)

# 102
Kijelentkezve--
-törölt nick 6508
Aktív fórumos
Aktív fórumos
211 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28711 Üzenet linkje2007-05-23 15:58:01 

# 103
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28964 Üzenet linkje2007-05-25 12:30:32 

# 104
BOBOLYA
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28967 Üzenet linkje2007-05-25 12:44:44 

Tavaly minket sem engedtek fel fagyival. De ha valaki megy, az vigyen magával vizet, és sapkát a fejre!
# 105
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#31132 Üzenet linkje2007-06-13 10:51:56 

TPisti írta:
...Van egy nagy parkoló ahova a túrista buszok állnak be. Na oda nem lehet személykocsival beállni. De mellette van egy nagy elemeltes kávézó vagy étterem, annak van egy õrzött parkolója. Persze ezt nem tudtam mikor beálltam, jött ia a parkolóõr, mondta, hogy oda nem állhatok. Elkezdtünk egyezkedni, és a végén 5 Euroért még vigyázott is a kocsira négy órán keresztül...

Van valami ismertetõjele ennek az étteremnek? Épület színe, esetleg neve?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 6 7 8 ... 60 61 62   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu