Én már félek képet betenni a fourkai szállásról, mert nagyon egyszerû. Kb 20 éve épült az apartman, a kor igényeinek megfelelõen, és sajnos a luxus igényeket nem elégíti ki. Igaz, hogy tiszta, de a berendezés és a csempe múlt századi. Nem volt gondunk a víznyomással, meg úgy egyáltalán semmivel(vannak települések, ahol komoly problémát jelent a vízellátás). Pedig a hûtõ is ezer éves volt és hiányzott a mélyhûtõ ajtaja. Nekem a lényeg, hogy tisztaság legyen, kényelmes ágyban alhassak éjszakánként. A többit megoldom. Zuhanyoztam én már kerti zuhanynál is, amikor az emeleti apartmanba nem ment fel a víz.
De én nyaralni mentem oda és nem készültem luxusra. Ha a luxus érdekelne, akkor egy 5 csillagos szállodába mennék.
Lássuk be, hogy mindenki a számára legkedvezõbb áron választ szállást. Olcsó húsnak híg a leve! Szerintem tudomásul kellene már venni, hogy ha olcsó utat keresünk, az biztosan nem felel meg minden igényünknek.
A buszos utakkal csak a baj van. Ha összezárnak 40-50 embert, ott valakit biztosan ér valamilyen sérelem (most nem az extrém esetekrõl beszélek).
Bocs, ha kicsit átmentem off-ba, de már bosszantó, hogy a többség csak a sérelmeire emlékszik a nyaralásból. Mondja el a bánatát a megfelelõ topicban, hogy mások okuljanak belõle, de mondjatok el minden szép élményt is. Szerintem abból több jutott a nyaralásotok alatt.
Mélységesen egyetértek veled, Csutek! Aludtam én (sráckoromtól) pincétõl a padlásig (ez komoly!) mindenhol, mégis jól éreztem magam. Jó, az igények és a lehetõségek ma már mások, de kellõ felkészültséggel (ez néha nagyon sok munka!) csak ritkán érhet csalódás; a felkészülés alapján el lehet dönteni, mi a fontosabb: ár, színvonal, környezet, kényelem, vagy egyéb. Sokszor visszajártam én is szerény körülmények közé, mert valami más fontosabb volt.
Szerintem teljesen igazad van Csutek. Teljesen lehangolja az embert ez a sok negatív dolog. Vagy csak az hogy egyesek negatívan élik meg. Mi is mindíg, úgy mentünk, hogy nem voltak extra elvárásaink, csak az volt a lényeg, hogy legyen hol aludni és mindíg nagyon jól éreztük magunkat. Sajnos szerintem sz emberek hajlamosak arra, hogy csak a negatív dolgokat lássák meg, ahelyett, hogy rácsodálkoznának a táj vagy akárcsak egy szál virág szépségére.
Nekem eddig még sohasem okozott csalódást Görögország. Voltak sérelmeim, de nem olyanok, amit érdemes a nyílvánosság elé tárni, mert annyira jelentéktelennek tartom. A beszámolómban is talán csak egy mondatot szántam az esetnek.
De az kizárt, hogy egy-két év távlatából is haraggal gondoljak egy helyre. Számomra egy év távlatából a kellemetlenségek lényegtelenné válnak. Csak a szép dolgokra emlékezem. Ha gondom, panaszom van, azt megosztom az utazás szervezõjével(extrém esetben a nagy nyílvánossággal),de nem sokáig problémázom a dolgokon.
Nekem az a fontos, ami örömet okoz nekem és amiben mások is örömüket lelhetik.
Most igazán nem értelek benneteket, ciamia miért nem írhatja le, hogy õ mit élt át???? Neki ezek a benyomásai voltak és kész.
Csutek te is kéretlenül írsz mindenhova, a saját véleményedet, akkor más is hagy tegye már meg nyugodtan, és nem kötelezõ elolvasni mindent és reagálni rá szerintem. Én is ezt szoktam tenni.
De úgy látom lassan te leszel már a fórumon a fõnök!!!!!!!!!Majd akkor a te szabályaidat fogjuk betartani, és akkor elégett leszel mindenkivel.
Akkor légy szíves tedd közzé a mai napon az üzenõfalon, hogy semmi negatívumot nem lehet mostantól írni. Köszönöm
Szó sincs arról, hogy nem lenne szabad leírni a negatívumokat. Írja le mindenki a megfelelõ helyre.De ne csak a kellemetlenségeket, hanem a jó dolgokat is.
Én csak a véleményemet írtam le. Sajnálom, hogy ilyen mélyen érint a dolog, de akinek nem inge nem veszi magára.
Csutek, én is meg akartam kérdezni ciamiát, hogy az oda- és visszaút között nem tönrtént odakint semmi jó, nem voltak szép helyeken? Mert nálam is volt sokszor már katasztrófális az út, meg a szállás is, de attól még a nyaralás alatt rengeteg élményem volt - pozitív
Szerintem jó, ha valaki leírja itt a negatív dolgokat, de egyszerûen nem hiszem el, hogy az egész nyaralás negatív volt, kellett legyen benne valami jó is, és az igaz, hogy ezt általában kihagyják.
A szállásokkal kapcsolatban: régebben, mikor mentünk a buszos utakra, akkor én szinte rettegtem, hoyg aszállás ne a egy katasztrófa legyen, hogy legalább ne legyen bosszúságunk a vizes dolgokkal. Most, szerencsés helyzetûnek mondhatom magam, mert német viszonylatban nagyon nehéz apartmant találni, általában csak szállodát kínálnak, de mi mindig megtaláljuk és ezekben annyira pozitívan csalódtam (mindig van légkondi,mondjuk én nem bírom, mert beteg leszek tõle, ezért nemis használjuk, mindig van széf és sorolhatnám). Pedig ugyanazok a görögok adják ki azt a szállást is, és még ugyanazért az árért is. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem azért jobb az az apartman, mert németeknek adjék ki és nem magyaroknak, hanem azért, mert veszi a német utazási iroda a fáradságot, hogy apartmanszinten is a lehetõ legjobbakat tegye a katalógusába (és tényleg nagyon olcsók).
Azt hiszem, át kell mennünk a szállások témába, mert ez itt már nagyon off lett ....
Gondolkodtam, hogy érdemes-e belefolyni, de arra jutottam, hogy igen, én is írok errõl pár mondatot.
Csutek sok igazságot írt. Én is azt vettem észre, hogy sok negatív hozzászólás érkezik mostanában. Persze, hogy ennek is helye van, nem elhanyagolható dolgok ezek sem! DE én is hiányoltam a pozitív élményeket. A oda-vissza utazás közötti történéseket. Azt, hogy igazából milyen is volt Görögországban.
Persze, hogy kedvét szegi az embernek a kellemetlen, esetleg embertelen utazás... és jó felhívni rá mindenki figyelmét.
Csak úgy vettem észre, az ilyen negatív hozzáállással az a baj, hogy elkedvtelenítik azokat, akik itthon várják utazásuk napját (leginkább a városokról, falvakról írtakra gondolok most). Mert a jó dolgok sokszor kimaradnak.
(Most nem az Élménybeszámolók rovatra gondolok.)
Off: a szállással kapcsolatban én is azt tudom mondani, amit eddig többen is. Apartman/stúdió: (viszonylag) olcsó, minimális felszerelés. Ha valaki luxus-körülményekre vágyik, fizessen be szállodába. (Bár az sem biztosíték...)
Szerintem is az a lényeg, hogy tiszta legyen, kulturált és nyugodtan lehessen benne aludni, felkészülve a másnapi élményekre.
Olvastam már olyat is, hogy valaki azt nehezményezte (nem csak ezen a fórumon), hogy utolsó nap reggel kirakták õket az apartmanból. Hát, igen, ez általában mindenhol így van. Sõt, a legjobb az a probléma volt, hogy charter-járattal kellett utazniuk egy, a szárazföldön fekvõ településre (nem itt olvastam)!
Nem is folytatom tovább.
Ha valaki a negatív élményeirõl kiemeltebben ír, annak lehet egy olyan hozadéka is, hogy mások elkerülhessék a csapdákat, ezért én ezt egyáltalán nem tartom bajnak. A fórumoknak pont az információ szerzés-átadás a célja.
Látom sokan nem értitek a mondandóm lényegét.
Nem az a baj, hogy elmondják a rossz tapasztalatokat, sõt! De sokan jöttek idén úgy haza, hogy ha megkérdik tõle, milyen volt? Erre a válasz: Hát jó volt, de... És itt jön a panaszáradat és semmi jót nem hallunk. És ettõl kitöri a frász azt, aki napokon belül indulna.
Mondja el mindenki a sérelmeit, de ugyanakkor tegye hozzá a jó dolgokat is.
A lényeg, ha beszámolunk az élményinkrõl, legyen benne a jó is, ne csak az ami nem tetszett az utazásban.
Szerintem teljesen rendben van Ciamia élménybeszámolója. Ha õvele ez történt, akkor ezt kell leírnia. Engem egyáltalán nem tántorít el, és nem hangol le. Ezt tanulságként kell felfogni, hogy legközelebb az ember mire és hogy készüljön. Pozítív dolgokat is írt pl. Paráliáról. Tájékoztat az árakról is, ez is fontos és jó. Ez egy gyors jelentés volt az utazás körülményeirõl, a kettõ között történt dolgok pedig eztán következnek. Azért is jó kiírni magunkból a negatív dogokat, mert nem kövesedik meg bennünk a rossz, hamarabb elfelejtjük és késõbb a szép és jó dolgok fognak többször eszünkbe jutni.
Egyetértek Kakadu szavaival, a fórum célja az információáramlás, legyen az negatív vagy pozitív. És "azért vannak a jóbarátok ..." modjuk itt a fórumon, hogy enyhítsük az ilyen élmények utórezgéseit, és elmondjuk, hogy bár mindannyiónkat értek már negatív meglepetések, élmények, azért ugyanúgy szeretjük Görögországot és vállaljuk ezeket a dolgokat is, mert a serpenyõ másik oldalán ott áll a türkizkék szín, a nyugalom, a kikapcsolódás, a görög mentalitás és vendégszeretet, a csodálatos flóra és fauna, és minden, ami a szívünket melengeti, megbizseregteti, amikor átlépjük a görög határt. Hál'istennek nem vagyunk egyformák, mindegyikünk más szemüvegen lát, ezért sokszínû ez a fórum, ettõl igazi ez az egész.
Ciamia! Nagyon várom a további beszámolód, remélem hamarosan olvashatom!
[quote="geot"]
Olvastam már olyat is, hogy valaki azt nehezményezte (nem csak ezen a fórumon), hogy utolsó nap reggel kirakták õket az apartmanból.
quote]
Szerintem ez teljesen normális, hiszen azoknak is kell valamikor takarítani. Én erre úgy szoktam felkészülni, hogy ha nem reggel utazunk, hanem csak estefelé, hogy utolsó napra beteszem külön egy nejlonzacsiba a strandcuccokat, olxan strandrészt választok, ahol lehet zuhanyozni fürdés után. Pakolok szendvicset is a napra, vagy egyszerûen gíroszt eszünk. Ha vége a napnak és indulni kell, akkor a vizes cuccokkal teli nejlonzacsit be lehet még préselni a bõrönd tetejére. Engem csak akkor zavart nagyon ez, ha már nem maradtunk estig, hanem azt mondták bármikor jöhet a busz és x órát kellett ott várni valahol a melegben, ahelyett, hogy még kihasználhattam volna az utolsó napot.
Vojandi,
igen, nagyjából mi is így szoktunk eljárni. Szerintem is rendben van, hogy korán el kell hagyni a szobákat, utána általában el is kezdõdik a takarítás.
Remélem, nem bántódott meg senki. Nem akartam személyeskedni, sõt, nem is Ciamia beszámolóját véleményeztem, hanem általánosságban írtam azt, amit. És azt is remélem, hogy senki nem gondolja úgy, hogy itt nem lehet a negatív dolgokat elmesélni. Mert nem errõl volt szó.