Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 1246
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35536 Üzenet linkje2007-07-09 23:04:42 

nitta írta:
Sziasztok!
Mi most utazunk elõször Korfura kocsival, szombaton este indulunk, de most már el bizonytalanodtam, hogy oda fogunk érni Vasárnap estig?! Az utolsó komp 22.30-kor megy! Tud valaki segíteni hány óra lehet az út Igoumensiáig!

Nitta!

https://www.viamichelin.com/viamichelin/int/tpl/hme/MaHomePage.htm

Ide írd be a "departure"-hoz (zöld) honnan akarsz indulni - elég a "Postcode, city, area..." - legalsó mezõt kitölteni!
A "destinationhoz", hogy hova akarsz menni (itt is elég az utolsó/3. rublikát kitölteni!!! A többit magától behozza!

Nem tudom, ki milyen útvonaltervezõt használ - már ha használ, de ez tuti jó és "update". A nagyobb, hoszantartó eltereléseket is feltünteti és mindent (utazási idõ, üzemanyag és egyéb költséget is...)
Nyilván a határon való várakozást is valami átlag idõnek veszi, ez szerencse kérdése! De szerintem a többi adat megbízható. Nálunk minden céges utat eszerint tervezik és legtöbbször tényleg "helyes" adatokat ad.

Remélem segíthettem vele icon_lol.gif

# 1247
Csutek

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35540 Üzenet linkje2007-07-09 23:13:04 

Petros!

Tényleg "egy húron pendülünk". Én mindig ezt az útvonaltervezõt használom és még nem ért csalódás.Tavaly nagyon jól jött. Igaz, hogy az úticélunk nem volt rajta, de a legközelebbi település neve alapján rendesen útbaigazított. Azt a néhány km-es szakasz az utazási iroda pótolta.

# 1248
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35544 Üzenet linkje2007-07-09 23:29:33 

És tudod mire használtam mostanában?
A különbözõ fórumokon olvasott és képeken "megtetszõ" településeket beírtam és már láttam is, hogy útba esik-e az idénre tervezett "északról délre a keleti parton" címû utamba , vagy egy következõ nyralást arra kell terveznem icon_biggrin.gif

# 1249
Csutek

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35546 Üzenet linkje2007-07-09 23:36:27 

Remélem jövõre is sikerül használnod Hellaszban. Majd néhány hónep múlva megbeszéljük, hogyan juthatunk el autóval legközelebbi uticélunkhoz. Lehet, hogy hasonló álmokat dédelgetünk.
Most mennem kell. Szép álmokat mindenkinek. Én dolgozom mindenki helyett. icon_wink.gif

# 1250
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35547 Üzenet linkje2007-07-09 23:37:03 

Microsoft AutoRoute; nagyon profi. Sajnos nekem csak egy régi verzió van, de még mindíg jól használható.
http://www.microsoft.com/uk/homepc/autoroute/ProductDetails.aspx?pid=001

# 1251
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Popeye77

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
511 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35562 Üzenet linkje2007-07-10 07:58:18  Válasz a #35547. hsz-ra Előzmény #35547

En szivesen mennek pl nappal, de ha reggel indulok el eleg lutrinak tunik mikor erek Toloba, azert az mar odebb van es nem mindegy hol mennyit var az ember:) Szal most ugy okoskodtam ha elindulok 3adikan delutan negy orakor akkor csak odaerek masnap del korul:D Igy lesz benne ejszakai meg nappali vezetes is:)
# 1252
Kriszta35

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35563 Üzenet linkje2007-07-10 08:19:04  Válasz a #35562. hsz-ra Előzmény #35562

Sziasztok!

Ahogy olvasom a most visszaérkezõket, nekünk a múlt héten ilyenkor óriási mákunk volt, hogy 30-15 percet vártunk a határnál.
Amikor mentünk reggel fél 6 ra értünk a határhoz volt elõttünk 3
autó, múlt héten amikor visszafelé jöttünk a határhoz éjfélre értünk oda, és 2 autó volt elõttünk és 2 kapuval dolgoztak az autósoknak.

# 1253
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35577 Üzenet linkje2007-07-10 10:11:04  Re:

Popeye77 írta:
En szivesen mennek pl nappal, de ha reggel indulok el eleg lutrinak tunik mikor erek Toloba, azert az mar odebb van es nem mindegy hol mennyit var az ember:) Szal most ugy okoskodtam ha elindulok 3adikan delutan negy orakor akkor csak odaerek masnap del korul:D Igy lesz benne ejszakai meg nappali vezetes is:)

Budapest - Tolo több mint 1.500 km (Athénnál a kanyar levágásával, hegymászással)! Elég nagy kalandnak látszik tranzitszállás nélkül... icon_confused.gif

# 1254
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35597 Üzenet linkje2007-07-10 11:32:51 

Barátaim!
Már csak 4 nap!!! Annyira nehezen telik, mintha valaki hátráltatná az óra mutatóit icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif
Aztán kint meg pikk-pakk elillan (mármint az idõ) icon_redface.gif icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif

# 1255
Timi75

Aktív fórumos
Aktív fórumos
162 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35606 Üzenet linkje2007-07-10 12:09:39  Válasz a #35597. hsz-ra Előzmény #35597

Igen,ezt én is ugyanígy érzem! icon_wink.gif

Az éjszakai utázáshoz annyit fûznék,hogy mi is éjjel fogunk menni,mert egyrészt hûvõsebb van,másrészt a gyerekek akkor tudnak aludni is az uton,na meg talán a rendõr is kevesebb........

# 1256
Barbageorgopulosz

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
241 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35613 Üzenet linkje2007-07-10 13:02:53 

Mi már jó pár éve, csak nappal utazunk.
5 óra körül indulva, este 7-8 -ra érünk Paraliára.
Mivel, nagyjából "emberi" idõben keltünk, meg sem kottyan az út, és lecuccolás után, még irány az éjszaka. icon_cool.gif
Ellenben, amikor még elõzõ este elindultunk, úgy kiütöttük magunkat a hajnali vezetéssel, hogy hiába értünk sokkal hamarabb, le kellett pihenni néhány órára. Tehát ott voltunk, ahol a part szakad, nem nyertünk vele semmit, csak fáradtabbak voltunk. icon_confused.gif
Az, hogy kevesebb a rendõr, az lehetséges, de nehezebb is õket észrevenni. Mire észrevesszük , már rá is mért a kis huncut. icon_confused.gif
A forgalom, az tény, hogy nagyobb, de a hegyekben lehet nézelõdni legalább.
Klímás autóval, meg nem gond a meleg sem.
Mondjuk, akinek nincs, az tényleg kényelmetlen. icon_confused.gif
Szóval nekünk ennyi a tapasztalatunk a nappal vs. éjszaka utazással kapcsolatban. icon_lol.gif icon_wink.gif

# 1257
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35619 Üzenet linkje2007-07-10 14:31:50 

barbageorgopulosz írta:
Mi már jó pár éve, csak nappal utazunk.
5 óra körül indulva, este 7-8 -ra érünk Paraliára.
Mivel, nagyjából "emberi" idõben keltünk, meg sem kottyan az út, és lecuccolás után, még irány az éjszaka. icon_cool.gif
Ellenben, amikor még elõzõ este elindultunk, úgy kiütöttük magunkat a hajnali vezetéssel, hogy hiába értünk sokkal hamarabb, le kellett pihenni néhány órára. Tehát ott voltunk, ahol a part szakad, nem nyertünk vele semmit, csak fáradtabbak voltunk. icon_confused.gif
Az, hogy kevesebb a rendõr, az lehetséges, de nehezebb is õket észrevenni. Mire észrevesszük , már rá is mért a kis huncut. icon_confused.gif
A forgalom, az tény, hogy nagyobb, de a hegyekben lehet nézelõdni legalább.
Klímás autóval, meg nem gond a meleg sem.
Mondjuk, akinek nincs, az tényleg kényelmetlen. icon_confused.gif
Szóval nekünk ennyi a tapasztalatunk a nappal vs. éjszaka utazással kapcsolatban. icon_lol.gif icon_wink.gif

Na még egy megerõsítés számomra icon_biggrin.gif köszi!
Mondjuk ha nem írtok be ennyien, akik észrevették a nappali utazás elõnyeit én akkor is nappal megyek. De ezért van eme hasznos fórum, mert sok olyan dolog is elõjön, amire az ember magától nem is gondolna... Gyerekekkel el tudom képzelni, hogy az esti utazás az elõnyösebb, hisz az õ biológiai órájuk sokkal "érzékenyebb" még! De pont ez az, amit nekünk felnõtteknek sem szabad elfelejteni. Nappal fent, este aludni... Bevallom én is "éjszakai bagoly" tipus vagyok, éjszaka képes vagyok nagyon sokáig fent lenni. A vizsgaidõszakokban sem tudtam este 10 elõtt nyugodtan tanulni icon_biggrin.gif Viszont az a hajnali 2-4 óra között, amikor bizonyítottan a mélyalvás "ideje" van... Na az számomra halál! És könnyen az is lenet icon_evil.gif ... És még egy dolog: ha este indulnék, elõtte minimun 12-14 órát fenn vagyok, teszek, veszek, elfáradok. És utána a10-en pár óra, koncentrálni a hegyek között, rendõrökre, koldusokra, kocsira és persze a családra... Szerintem meggondolandó icon_eek.gif

# 1258
Jenike

Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35630 Üzenet linkje2007-07-10 15:28:34  Re:

Popeye77 írta:

Tavaly a Szeged-Tolo (Indulás: 22 órakor, érkezés: 16 órakor) távot leküzdöttem, de ez volt az elsõ és egyben utolsó is. Egyedül nagyon kockázatos, ezért nem ajánlom senkinek.

jenike

# 1259
Syy

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35631 Üzenet linkje2007-07-10 15:30:21 

Üdv! Még új vagyok itt. Hétvégén megyünk a Peloponnésszoszi krt-ra. Sajnos valószínûleg éppen a török invázió idején. Nos ezzel kapcsolatban kérdezném,hogy a határon bátran elõre lehet-e furakodni az EU-s folyosóhoz?
# 1260
Rebeka

Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35658 Üzenet linkje2007-07-10 19:13:56 

Syy írta:
Üdv! Még új vagyok itt. Hétvégén megyünk a Peloponnésszoszi krt-ra. Sajnos valószínûleg éppen a török invázió idején. Nos ezzel kapcsolatban kérdezném,hogy a határon bátran elõre lehet-e furakodni az EU-s folyosóhoz?

Ja bátran ha van merszed a sok-sok török mellett, plussz ha találsz köztük annyi helyet hogy elférjen az autó. icon_twisted.gif De viccen kívül: lehetetlen vállalkozásnak tûnik. Ha idejében kiszúrod, hogy új kaput nyitottak nyertél, ha nem nincs szerencséd. Egyébként idõnként egy-egy illetékes elvtárs utasterelést végez, de nem vettem észre, hogy érdekelte volna milyen országból érkeztél. Ráadásul a törökök ugye nem a saját országjelzésük alatt közlekednek, így nem egyértemû, hogy török vagy pl. német vagy olasz. Egyébként a Macedónokon kívül minden határ rugalmas, ha magyar vagy még az útleveledre sem kíváncsiak idõnként. Illetve idõnként megkérdezik hová igyekszel, ha meghallja, hogy görög földre csak csap egyet: haladj tovább. icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 83 84 85 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu