Sziasztok!
Mi most utazunk elõször Korfura kocsival, szombaton este indulunk, de most már el bizonytalanodtam, hogy oda fogunk érni Vasárnap estig?! Az utolsó komp 22.30-kor megy! Tud valaki segíteni hány óra lehet az út Igoumensiáig!
Ide írd be a "departure"-hoz (zöld) honnan akarsz indulni - elég a "Postcode, city, area..." - legalsó mezõt kitölteni!
A "destinationhoz", hogy hova akarsz menni (itt is elég az utolsó/3. rublikát kitölteni!!! A többit magától behozza!
Nem tudom, ki milyen útvonaltervezõt használ - már ha használ, de ez tuti jó és "update". A nagyobb, hoszantartó eltereléseket is feltünteti és mindent (utazási idõ, üzemanyag és egyéb költséget is...)
Nyilván a határon való várakozást is valami átlag idõnek veszi, ez szerencse kérdése! De szerintem a többi adat megbízható. Nálunk minden céges utat eszerint tervezik és legtöbbször tényleg "helyes" adatokat ad.
Tényleg "egy húron pendülünk". Én mindig ezt az útvonaltervezõt használom és még nem ért csalódás.Tavaly nagyon jól jött. Igaz, hogy az úticélunk nem volt rajta, de a legközelebbi település neve alapján rendesen útbaigazított. Azt a néhány km-es szakasz az utazási iroda pótolta.
És tudod mire használtam mostanában?
A különbözõ fórumokon olvasott és képeken "megtetszõ" településeket beírtam és már láttam is, hogy útba esik-e az idénre tervezett "északról délre a keleti parton" címû utamba , vagy egy következõ nyralást arra kell terveznem
Remélem jövõre is sikerül használnod Hellaszban. Majd néhány hónep múlva megbeszéljük, hogyan juthatunk el autóval legközelebbi uticélunkhoz. Lehet, hogy hasonló álmokat dédelgetünk.
Most mennem kell. Szép álmokat mindenkinek. Én dolgozom mindenki helyett.
En szivesen mennek pl nappal, de ha reggel indulok el eleg lutrinak tunik mikor erek Toloba, azert az mar odebb van es nem mindegy hol mennyit var az ember:) Szal most ugy okoskodtam ha elindulok 3adikan delutan negy orakor akkor csak odaerek masnap del korul:D Igy lesz benne ejszakai meg nappali vezetes is:)
Ahogy olvasom a most visszaérkezõket, nekünk a múlt héten ilyenkor óriási mákunk volt, hogy 30-15 percet vártunk a határnál.
Amikor mentünk reggel fél 6 ra értünk a határhoz volt elõttünk 3
autó, múlt héten amikor visszafelé jöttünk a határhoz éjfélre értünk oda, és 2 autó volt elõttünk és 2 kapuval dolgoztak az autósoknak.
En szivesen mennek pl nappal, de ha reggel indulok el eleg lutrinak tunik mikor erek Toloba, azert az mar odebb van es nem mindegy hol mennyit var az ember:) Szal most ugy okoskodtam ha elindulok 3adikan delutan negy orakor akkor csak odaerek masnap del korul:D Igy lesz benne ejszakai meg nappali vezetes is:)
Budapest - Tolo több mint 1.500 km (Athénnál a kanyar levágásával, hegymászással)! Elég nagy kalandnak látszik tranzitszállás nélkül...
Az éjszakai utázáshoz annyit fûznék,hogy mi is éjjel fogunk menni,mert egyrészt hûvõsebb van,másrészt a gyerekek akkor tudnak aludni is az uton,na meg talán a rendõr is kevesebb........
Mi már jó pár éve, csak nappal utazunk.
5 óra körül indulva, este 7-8 -ra érünk Paraliára.
Mivel, nagyjából "emberi" idõben keltünk, meg sem kottyan az út, és lecuccolás után, még irány az éjszaka.
Ellenben, amikor még elõzõ este elindultunk, úgy kiütöttük magunkat a hajnali vezetéssel, hogy hiába értünk sokkal hamarabb, le kellett pihenni néhány órára. Tehát ott voltunk, ahol a part szakad, nem nyertünk vele semmit, csak fáradtabbak voltunk.
Az, hogy kevesebb a rendõr, az lehetséges, de nehezebb is õket észrevenni. Mire észrevesszük , már rá is mért a kis huncut.
A forgalom, az tény, hogy nagyobb, de a hegyekben lehet nézelõdni legalább.
Klímás autóval, meg nem gond a meleg sem.
Mondjuk, akinek nincs, az tényleg kényelmetlen.
Szóval nekünk ennyi a tapasztalatunk a nappal vs. éjszaka utazással kapcsolatban.
Mi már jó pár éve, csak nappal utazunk.
5 óra körül indulva, este 7-8 -ra érünk Paraliára.
Mivel, nagyjából "emberi" idõben keltünk, meg sem kottyan az út, és lecuccolás után, még irány az éjszaka.
Ellenben, amikor még elõzõ este elindultunk, úgy kiütöttük magunkat a hajnali vezetéssel, hogy hiába értünk sokkal hamarabb, le kellett pihenni néhány órára. Tehát ott voltunk, ahol a part szakad, nem nyertünk vele semmit, csak fáradtabbak voltunk.
Az, hogy kevesebb a rendõr, az lehetséges, de nehezebb is õket észrevenni. Mire észrevesszük , már rá is mért a kis huncut.
A forgalom, az tény, hogy nagyobb, de a hegyekben lehet nézelõdni legalább.
Klímás autóval, meg nem gond a meleg sem.
Mondjuk, akinek nincs, az tényleg kényelmetlen.
Szóval nekünk ennyi a tapasztalatunk a nappal vs. éjszaka utazással kapcsolatban.
Na még egy megerõsítés számomra köszi!
Mondjuk ha nem írtok be ennyien, akik észrevették a nappali utazás elõnyeit én akkor is nappal megyek. De ezért van eme hasznos fórum, mert sok olyan dolog is elõjön, amire az ember magától nem is gondolna... Gyerekekkel el tudom képzelni, hogy az esti utazás az elõnyösebb, hisz az õ biológiai órájuk sokkal "érzékenyebb" még! De pont ez az, amit nekünk felnõtteknek sem szabad elfelejteni. Nappal fent, este aludni... Bevallom én is "éjszakai bagoly" tipus vagyok, éjszaka képes vagyok nagyon sokáig fent lenni. A vizsgaidõszakokban sem tudtam este 10 elõtt nyugodtan tanulni Viszont az a hajnali 2-4 óra között, amikor bizonyítottan a mélyalvás "ideje" van... Na az számomra halál! És könnyen az is lenet ... És még egy dolog: ha este indulnék, elõtte minimun 12-14 órát fenn vagyok, teszek, veszek, elfáradok. És utána a10-en pár óra, koncentrálni a hegyek között, rendõrökre, koldusokra, kocsira és persze a családra... Szerintem meggondolandó
Tavaly a Szeged-Tolo (Indulás: 22 órakor, érkezés: 16 órakor) távot leküzdöttem, de ez volt az elsõ és egyben utolsó is. Egyedül nagyon kockázatos, ezért nem ajánlom senkinek.
Üdv! Még új vagyok itt. Hétvégén megyünk a Peloponnésszoszi krt-ra. Sajnos valószínûleg éppen a török invázió idején. Nos ezzel kapcsolatban kérdezném,hogy a határon bátran elõre lehet-e furakodni az EU-s folyosóhoz?
Üdv! Még új vagyok itt. Hétvégén megyünk a Peloponnésszoszi krt-ra. Sajnos valószínûleg éppen a török invázió idején. Nos ezzel kapcsolatban kérdezném,hogy a határon bátran elõre lehet-e furakodni az EU-s folyosóhoz?
Ja bátran ha van merszed a sok-sok török mellett, plussz ha találsz köztük annyi helyet hogy elférjen az autó. De viccen kívül: lehetetlen vállalkozásnak tûnik. Ha idejében kiszúrod, hogy új kaput nyitottak nyertél, ha nem nincs szerencséd. Egyébként idõnként egy-egy illetékes elvtárs utasterelést végez, de nem vettem észre, hogy érdekelte volna milyen országból érkeztél. Ráadásul a törökök ugye nem a saját országjelzésük alatt közlekednek, így nem egyértemû, hogy török vagy pl. német vagy olasz. Egyébként a Macedónokon kívül minden határ rugalmas, ha magyar vagy még az útleveledre sem kíváncsiak idõnként. Illetve idõnként megkérdezik hová igyekszel, ha meghallja, hogy görög földre csak csap egyet: haladj tovább.