#361672007-07-13 07:23:59 Straight Story - Az igaz történet
Straight Story - Az igaz történet
Alvin Straight 73 éves özvegyember, aki beszédhibás lányával, Rose-zal éldegél az Iowa állambeli Laurens városkában. Afféle régimódi cowboy, saját értékrendje és erkölcsi kódexe szerint élõ vadnyugati figura. Büszke és makacs, orvoshoz menni sem hajlandó, noha egészségi állapota rohamosan romlik, rossz a dereka és tüdõtágulása van. Telefonon értesítik, hogy fivére, Lyle szívszélhûdést kapott, mire Alvin elhatározza, hogy meglátogatja õt Wisconsin állambeli otthonában. Se kocsija, se jogosítványa - a fûnyíró gépe az egyetlen közlekedési eszköz, ami szóba jöhet számára. 350 mérföldes út áll elõtte.
Rendezõ: David Lynch
Fõszereplõ: Richard Farnsworth
Díjak és jelölések:
Európai Filmakadémia (1999) - Fõdíj: David Lynch
Cannes (1999) - Arany Pálma jelölés: David Lynch
Golden Globe díj (2000) - Legjobb eredeti filmzene jelölés: Angelo Badalamenti
Golden Globe díj (2000) - Legjobb színész - drámai kategória jelölés: Richard Farnsworth
Oscar-díj (2000) - Legjobb férfi fõszereplõ jelölés: Richard Farnsworth
Én akár hányszor nézem meg az Angyalok városát, mindig elbõgöm magam! De még a páromnak is könnyes lesz a szeme!
Én imádom egyébként a régi amerikai filmeket is, mint pl: a Római vakáció, Ilyenek voltunk, Mezitláb a parkban stb.... Uncsi mi? Ez van!
Fõszereplõje az oscar dijas színész Denzel Washington. A film mottója Üldözd a bünöst. Elõzd meg idõben.
rendezõ: Tony Scott
forgatókönyvíró: Terry Rossio, Bill Marsilii
zeneszerzõ: Harry Gregson-Williams
operatõr: Paul Cameron
producer: Jerry Bruckheimer
vágó: Chris Lebenzon
szereplõ(k):
Denzel Washington (Doug Carlin)
Val Kilmer (Pryzwarra ügynök)
James Caviezel (Oerstadt)
Paula Patton (Claire Kuchever)
Bruce Greenwood (Jack McCready)
Adam Goldberg (Denny)
Mindenki megtapasztalta már, milyen az, amikor egy pillanatra úgy érzi, hogy az éppen zajló eseményeket pontosan ugyanúgy átélte már egyszer. A déjá vu jelensége mindmáig megfejtetlen titok maradt. Egy ok nélkül ismerõsnek tûnõ arc vagy hely valóban lehet ismerõs? A semmibõl felvillanó emlékkép talán egyfajta figyelmeztetés a múltból? Vagy épp ellenkezõleg: kulcs a jövõhöz?
Egy New Orleans-i kompon hatalmas robbanás történik. Doug Carlin /Washington/ szövetségi ügynök a nyomok után kutat, amikor egy szupertitkos laboratóriumba szállítják, ahol az idõben elõre és visszafelé is mûködõ megfigyelõ-kamerákkal kisérleteznek. Így talán a tettesek elé vághatnak, és megmenthetik a kompot.
Talán...
Én akár hányszor nézem meg az Angyalok városát, mindig elbõgöm magam! De még a páromnak is könnyes lesz a szeme!
Én imádom egyébként a régi amerikai filmeket is, mint pl: a Római vakáció, Ilyenek voltunk, Mezitláb a parkban stb.... Uncsi mi? Ez van!
Süti!
Az Angyalok városával én is így vagyok!!! Állati film és gyönyörû... és ilyen az élet! Van egy vágyad, álmod, célod, feladsz érte mindent és mikor eléred... már véget is ér... És mi matrad, kérdezhetnénk!!!
De az a nap, egy éjszaka... (ugye kb annyi volt nekik) az egy életre szólhat
Na de abbahagyom, mert már a szemem sarkában ott vannak azok a fránya könnyek
Ami szép, az szép. Ráadásul nincs semmi szégyelni való azon, ha egy férfinak is vannak érzései. És azon sem, ha egy film ennyire meghatja. A férjemnek is csillogott a szeme, amikor elõször látta az Anygyalok városát.
Az én napom alaposan el lett szúrva. Mûsorváltozás miatt elmaradt a kedvenc filmem.