Melyik részre utazol?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
Hozzászóló Üzenet
# 601
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35410 Üzenet linkje2007-07-09 14:47:26 

Van külön Kefalonia topik!!! a sziegetk között...
# 602
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Z.timi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#35641 Üzenet linkje2007-07-10 17:06:49 

Sziasztok!új vagyok,kocsival mennénk korfu-sidari ill.Parga esetleg Tassos a kiválasztott uticélok eggyikére szertnénk eljutni!Mit ajánlanátok ki hol járt?Sartin 2X voltunk és hasonló hegy völgyes eldugott öblök vonzanak ahol jókat motorozhatunk.Olvastam a Triest ill. Velencébõl hajózást!Fejenként +autóra van a jegy?Melyik éri meg jobban szárazföldi ill. hajózás anyagilag?Aki tud segítsen!Nincs még foglalva szállás tudtok jó irodát pl.Parga?Elöre is köszönöm
# 603
Zsófi73
Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36792 Üzenet linkje2007-07-16 22:07:34  Válasz a #216. hsz-ra Előzmény #216

Makrigialos:

Makrigialos egy kis pötty falu. Olyan menjen oda, aki szeretne görög emberekkel találkozni, kicsit "benne lenni a falu hétköznapjaiban". Reggelente 2 pékes autó is körbejárja a falut, (dudálja) és friss, meleg kemencében sült görög pékárukat árulnak. Hetente van piac. Isteni. Árulnak halat, mindenféle gyümölcsöt (s a görög gyümölcs íze, zamata össze se hasonlítható a magyarral), fúszerkeveréket, ám itt is betévedt kinai jellegú huci-muci is van. A görög piacosok hangosan (félhangosan) kinálgatják portékájukat. A part egyszerû, ám kékzászlós. Nemzsúfolt. Nincsenek pálmafák, és nincsenek mozgó árusok sem. Rengeteg a partra vetett fekete kagyló, és hínár. Emiatt tán rendezetlenek tûnik a part, ám természetes. Szóval Makri' nem az néplavór , ahol egymáshoz érnek a törülközök, és csak magyar hangot hallasz. A tengerparton vagy, és élvezed a természetes tengert, nem érzed azt, hogy ez egy mesterségesen létrehozott "valami". Makrigialoson nincs is olyan sok apartman, nem tudom pontosan mennyi, 5-10. A fõutcán léteznek "igazi" tavernák, ahol a görögök sziesztáznak. A part "fölött" van a tán, mesterségesen, a turistáknak "kialakított" sétálóutca. De semmi túlzás. Persze vannak gyönyörû házak, termõ fugefákkal, stb., stb. Makrigialos egy mese. Mi tavaly is ott voltunk, és idén is odamegyünk. Makrigialosra- a Maria-apartmanházba. A tulaj: Nikosz. Egy végtelen kedves, tipikus vendégfogadó jellem. Csak jókat tudok róla írni. 2 hetet töltünk idén is Görögországban. Azért is jó uticél Makrigialos, mert pld. nincs messze. (Szeged-Makri = 880 km) Viszont egy csomó látnivaló elérhetõ távolságban van. Mi tavaly 200 km-re körben "mindent' megnéztünk. Olimposz, Meteorák, Edessza vízesés, Theszaloniki, Platamon, és egy csomó környékbeli strand. Gondban is vagyunk , hogy idén merre. Hát kitalálunk, hogy Evia. Egy egy sziget, komppal lehet megközelíteni, és Makri-tól délre van. Úgy gondoltuk 2-3 napra egy kemping (sátor)-ben szállunk meg,és Eviát is felfedezzük. Már nagyon várom, de legfõképp a gyerekek. Egész évben Görögországot, és a már említett apartmantulajt, Nikoszt emlegetik. Talán nem véletlenül.
Zsófi73_Szeged icon_biggrin.gif

# 604
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36827 Üzenet linkje2007-07-17 11:12:07  Válasz a #36792. hsz-ra Előzmény #36792

Zsófi, a Meteorák felé, véletlenül nem Elassona felé mentetek? ha igen, milyen az út arra? Van egy térképünk, ami szerint kiemelten szép a táj.
# 605
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36868 Üzenet linkje2007-07-17 15:20:40  Válasz a #36792. hsz-ra Előzmény #36792

Zsófi! Nagyon örülök, hogy Te is ennyire megszeretted Makrigialost, mi is már kétszer nyaraltunk ott, és nagyon sajnáljuk, hogy az idén nem oda megyünk, dehát szeretnénk más tájait is megismerni Görögországnak, és Makrigialos környékét már nagyon bejártuk!! icon_biggrin.gif
A legjobb az lenne, ha ott is lehetnénk egy hetet, meg ahová befizettünk is, dehát ez idén nem jön össze, de azért remélem 1-2 napot ott tölthetünk idén is!?
Minden szavaddal egyetértek, és köszi még egyszer!!

# 606
Luki323f
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#36934 Üzenet linkje2007-07-17 21:29:42 

Sziasztok!

Nagy dilemmában vagyok! Sartira menjünk vagy Vrasnára? Sartin a Babis apartman lenne, Nea Vrasnán pedig a Vrasna Beach apartman. MIndkét helynek van elõnye és hátránya is. Teljesen tanácstalan vagyok és alig van idõ dönteni. icon_confused.gif

# 607
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37006 Üzenet linkje2007-07-18 11:30:02  Válasz a #36934. hsz-ra Előzmény #36934

Szia luki323f!

Én Sartira mennék a helyedben, nekem sokkal jobban tetszett mint Vrasna. Gyönyörû környezetben fekszik és a tengerpartja is jobb. Sartin találsz homokos, sziklás részeket. Van olyan rész ahol lassan, de olyan is hogy gyorsan mélyül a tenger. Nagyon hangulatos az ófalu része, nagy éjszakai élet van. Egy szólhat ellene, hogy állítólag nagyon sok már a magyar és olyan zsúfolt lett mint Siófok. Én régebben voltam ott, de akkor még nem igen ismerték ezt a helyet.
Vrasna kisebb falu és kevésbé van élet. A szomszédos Asprovaltára kell esetleg bemenned valamiért, mert ott sokkal több üzlet található. Vrasnának a tengerpartja is homokos, de a víz elõtt van egy elég széles kavicsos sáv, és a víz is gyorsan mélyül.

# 608
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37007 Üzenet linkje2007-07-18 11:31:11  Válasz a #36934. hsz-ra Előzmény #36934

Ja! Ezeket az apartmanokat sajnos nem ismerem, így ebben a témában nem tudok nyilatkozni.
# 609
Andra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1308 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37057 Üzenet linkje2007-07-18 16:03:30 

Kedves luki323f!

Egyetértek Valcsival. Én is inkább Sartit ajánlanám. Mindkét helyen nyaraltam már, ezért van összehasonlítási alapom, bár ízlések és pofonok..... icon_lol.gif
Vrasnán nem sok minden van, tényleg át kell menned vagy Stavrosba vagy Asprovaltara, ha éjszaka szeretnél nyüzsit.
Amúgy szép hely Vrasna is, de Sartinak valamiért varázsa volt.

# 610
Stargate68
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37157 Üzenet linkje2007-07-19 09:18:57  Válasz a #36792. hsz-ra Előzmény #36792

Szia Zsófi73 !

Makriról írtál minden szépet, ezért gondolom hogy viszonylag jól ismered.
Lenne egy kérdésem, megpedig, hogy tranzitszállásnak találok-e helyet
magamnakés kis családomnak, szerinted ?
Eviára megyünk de nem akarok 1500 km levezetni egybe...

Köszönöm
Stargate68

# 611
Zsófi73
Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37509 Üzenet linkje2007-07-21 17:09:16 

Stargat68 !
Ratio!

Vettem a kérdést,
-Makri - tranzitszállás
-Meteroák - megközelítés

hamarosan utánanézek, és válaszolok.

Bár már szorit az idõ, holnap este 6 óra körül indulunk. Addig van még egy kis teendõ.
Visszajövök ! A válasszal. icon_smile.gif

# 612
Zsófi73
Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37511 Üzenet linkje2007-07-21 17:12:33  Válasz a #36934. hsz-ra Előzmény #36934

Sartira ne.
# 613
Zsófi73
Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37525 Üzenet linkje2007-07-21 19:54:25  Válasz a #36827. hsz-ra Előzmény #36827

Ratio!

Igen ! Elessona felé mentünk, asszen autópályán ha az út minõségére kérdezel. Egyébként Görög'-ben kifejezetten jó minõségûek az utak.

Hogy a táj milyen arrafele menet? Csatolnék képeket, de béna vagyok.
Lenyûgözõ. A Meteorák mese. Állsz, és nézel. És nem hiszed azt, amit látsz. Nem tudom voltál-e már? Nem merem bõvebben ecsetelni, mert ha voltál tudod mirõl beszélek, ha nem akkor meg úgy sem tudom leírni.
Jó utat. Mi vasárnap estefele (6ó) indulunk Szegedrõl. Kb. reggel 6-7-re leszünk Makri'-n. Persze ez csak a határátkelõkehelyi várakozásoktól függ. Az mesélik (2 hetes info), hogy a Makedón határnál bevezettek valami új, számítógépes rendszert és nagyon lassan haladnak. (...) 3-4 óra várakozás. Nem akarom elhinni, de lelkileg azért kicsit felkészülök rá. Mindenesetre a RedBull bekészítve.
Jó utat és kellemes pihit !

# 614
MaEd
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37538 Üzenet linkje2007-07-21 21:30:12 

Zsófi73!
Mire írtad, hogy Sartira ne?

# 615
Zsófi73
Aktív fórumos
Aktív fórumos
250 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37543 Üzenet linkje2007-07-21 22:05:46  Válasz a #37538. hsz-ra Előzmény #37538

Luki323-nak írtam: "Sartira ne"
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Úticélok, tervek
<   1 2 3 ... 40 41 42 ... 78 79 80   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu