Szia Andra!
Szerintem az út fáradalmaira már másnap nem emlékeztem, nem is foglalkoztam vele, mert annyi minden van ami feledteti. Korfura biztosan megy hajó, hogy mikor közlekedik nem tudom, azért biztos különben, mert pont akkor kötött ki egy hajó este, amikor lent fényképezkedtünk, és a felirat Parga-Corfu
Sziasztok!
Szombat este mi is megérkeztünk.Egyetértek az elõttem szólokkal, Parga tényleg szép hely.Kis ékszerdoboz.Tengerparttal,hegyekkel,várakkal,olajfa ligetekkel.
Mi 2* is túráztunk a Lichnoshoz, nem tudtam betelni a látvánnyal.Oda és vissza is gyalogoltunk...Bár az egyik boltban az eladócsajtól mikor megkérdeztem, hogy jó úton járunk-e, közölte, hogy oda nem lehet gyalog eljutni.Az túl messze van-közölte.Lehet még nem járt az olajfa ligetben?
Én is szerkesztgetem a képeimet, hamarosan tudom küldeni, hogy más is láthassa õket.
Amiért most gyors bejelentkeztem az az, hogy beszkenneltem a térképet, hogy meg tudjátok nézni az apartmanok elhelyezkedését. Ami jó, mert én pl a Villa Vagiát, pont ellenkezõ oldalra képzeltem..
jajajajjjj,ide nem tudom. Most írtam az üzenõfalra, h mit tegyek.
Akik busszal mennek, azoknak feltétlen ajánlom, hogy nézze meg jól, hogy hová érdemes befizetni, és mit inkább saját finanszírozásból kihozni. Pl. Achelon folyóhoz a túrához, Gliki faluból kell elindulni, ha Pargaból elindulunk ahhoz a keresztezõdéshez ami elágaz (ez kb 14 km) Igoumenitsa és Preveza felõl két útvonalon is megközelíthetitek, Igoumenitsa felé kb.1000 m-nél van egy jobbos kanyar onnan 15 km-re van Gliki, ha motort kölcsönzöl, és viszel magaddal egy felfújható csónakot egy jó félnapos szerény vadvizi túrát tudsz szervezni, tegyük fel Preveza felõl jöttök vissza, Necromantio pont útba esik, és ha még van energiátok megmártózhattok a tengerben Ammoudia-i strandon ami egy elég hosszú tiszta homokos part, vannak kis homokszigetek benne, nagyon jókat lehet napozni rajta, és sokkal melegebb a vize, mint Parga, Sivota, vagy Perdikada felé a strandokon.
Hogy találkoztunk Pargán abban biztos vagyok, csak nem tudtunk róla.Elég sokat mászkáltunk.
07.09-én kezdtük buszos utunkat és 20-án ismét útra keltünk, hogy 21-én este megérkezzünk. Én úgy gondolom teljesen egyidõben voltunk.
Elég sok magyar szót hallottam jobbról is és balról is.
Hát a víz az tényleg nagyon hideg. Nem is gondoltam volna, hogy ebben a nagy hõségben hõsnek kell lenni a bemenetelnél..
Mi is voltunk az Acheron folyónál, nekem nagyon tetszett, de ha a hideg vizet lehet fokozni, ott már fagypont közelében volt(persze az én érzékelõm szerint)
Nagyon sajnálom azokat, akik már haza jöttek, de irigylem is õket a rengeteg élményért, ami t én is szeretnék átélni.
Tbetti: a térkép sokat segítene, erre várok mióta a fórumot olvasgatom Mi a sakisba leszünk és még senki nem tudott pontos helyet meghatározni.
Urbia: a kirándulásaid távolsága Pargától tudható?
Már alig várom, hogy elinduljunk!
Szia Trompos!
Azokat a km-t leszámolom amit eltévedtünk, akkor a köv. Gliki-Acheron 25-30 km attól függ merrõl közelíted meg. Ammoudia: 24 km, Lefkada: oda-vissza 254 km itt a Porto Katziki strand a mérce, maga a várostól, mármint Lefkada várostól Porto Katziki kb 54 km. Preveza 90 km, Igoumenitsa kicsit közelebb, km-ben, de ha a hegyi utakat nézzük Preveza közelebbinek tûnt. Ja és Preveza-Lefkada között van egy 3 km fizetõs szakasz, ez az alagút ami átmegy a tenger alatt. Perdika, és Sivota szintén 24 km, mint Ammoudia csak az utóbbit megtettük, kb 20 perc alatt, még Sivotát majd 50 perces autókázás után. Tehát érdemes a km mellett azt is megnézni, milyenek a tengerszint feletti magasságok. Pl. hazafelé az elsõ 216 km-t 4 óra alatt sikerült megtenni, ugyanez a távolság autópályán nem volt 2 óra.
Ez mondjuk tényleg így szokott lenni. Másnapra elfelejtjük az utazás összes nyûgét.
Nagyon jó hír, hogy közvetlenül Pargaról indul valami vizijármû Korfura!!! Majd errõl a hajóról tedd fel légyszi a képet!!! Amúgy is imádom a hajós képeket.
Esetleg neked van valami tipped jó étteremre, boltra, pékségre?
Vio a Zorbast ajánlotta, de ha ti felfedeztetek más jó éttermet is, ami nem túl drága, akkor azt is kipróbálnánk.
Neked is a Lichnos strand tetszett a legjobban? Nekem képek alapján az a legszebb, de majd élõben kiderül. Tõlünk igen messze lesz, de ha ennyire szép, akkor megéri átkutyagolni.
A térképet nagyon-nagyon várjuk, jó lenne végre sejteni, hogy merre lesz a szállásunk.
Az Acheron folyóhoz nagyon szerettem volna eljutni, de sajna lejárt a jogsim, anélkül meg nem kölcsönözhetek robogót.
De jó neked, mindjárt indultok!!! Sajnos én már nem tudom meg, hogy milyen a Sakis stúdió, mert pont váltani fogjuk egymást.
Remélem nem nyúltunk nagyon mellé és normális lesz a szállás.
Félek, hogy nagyon messze lesz mindentõl.
Nálam a Lichnos vezet, de persze az út odáig legjobban. Az olajfa liget.
Olyan néha, mintha egy mesekönyvben járnál.
Az Acheron folyónál mi az Aeolus szervezésében voltunk busszal, próbáljátok ki ti is.
35 EUR volt/fõ, ami tartalmazta az ebédet. Attól nem voltam elájulva, ha nem kéred, akkor csak 30 EUR/fõ.
Reggel 1/4 10-kor indultunk, megnéztük a Necremantiot, majd Zalogonál lehetett választani, h felmegyünk-e az emlékmûhöz vagy pedig a romvárost nézzük meg. Mi utóbbit választottuk.
Aztán jött az ebéd, majd a folyónál gyalogoltunk felfelé elég hosszan.Az nagy élmény volt. Arra készülni kell, hogy rettentõ hideg és a cipõ elengedhetetlen.
17,15 körül értünk vissza.
Egyik nap vizitaxival elmentünk a Sarakino beachre, mert kép szerint az tûnt nekem a legszebbnek.
8 EUR volt oda-vissza/fõ, de nekem csalódást okozott, mert egyáltalán nem adta a képen látható hangulatot.
Szia Andra!
Mi a gyrost és a souvlakit több helyen is kipróbáltuk, ezért már van összehasonlítás, mondom a legrosszabb tapasztalatot az a Toroni étterem volt, egyszerûen rossz volt mindkettõ étel. A Baltazar-nál viszont nagyon finom volt a gyros. Éttermeket szerintem nagyon érdemes megnézni. Pl. a Romantic taverna étlapján szinte minden másfélszeres áron volt mondjuk a Stefanos étteremé, ugyanígy a Flisvos is jóval drágább volt. Az igazság az, hogy mások az igények. Engem pl. nem érdekel, hogy selyem párnákon, ezüst kanállal eszem, és rózsaszín flamingók ugrálnak körülöttem, vagy egy pici étteremben fehér egyszerû tányéron, csak ízletes legyen, és ha még igazi régi hamisítatlan hangulata van az tavernának az már egy plusz jó.