Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 691
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pogacsa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38443 Üzenet linkje2007-07-27 14:11:09 

Köszi Geot, hogy írtál...azt hiszem el is döntöttem, hogy Sidari a mi helyünk...már csak utazási irodát meg apartmant kéne találni, néztem amit írtál (Hawaii) azt a Bella Toursnál lehet, meg amit rrinya írt az 5kontinensnél a Katerinát...a Katerina tetszett nagyon és bár szeretnénk majd szórakozni is esténként , örülnék ha nem lenne egéasz éjszaka hangzavar és pihenni is lehetne...a Hawaii ilyen?

Néztem rrinya képeit, amik gyönyörûek...A Hotel Paradiso medencéjét használhattátok, vagy csak úgy ahogy Geot mondta, ha fogyasztottatok?
A nagyszigettúrára érdemes befizetni, vagy inkább nézzük meg egyénileg? Korfu estrõl valakinek élménye? Érdemes?
Bella Vistahoz hogy jutunk el? Az idegenvezetõ ad térképet???
Még egy kérdés: Rrinya! Azt a medencés, szép kilátásos képet honnan fotóztad?

# 692
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38444 Üzenet linkje2007-07-27 14:12:04  Válasz a #38438. hsz-ra Előzmény #38438

Na, még ismételtem is magam. icon_lol.gif
Még írok akkor... van meki, rengeteg ajándékbolt, pólóbolt, vízi sportokra lehetõség, rengeteg robogókölcsönzõ és persze egy csomó taverna (sok-sok inglis fúddal és) természetesen görög specialitásokkal.

# 693
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38449 Üzenet linkje2007-07-27 14:22:57  Válasz a #38443. hsz-ra Előzmény #38443

Pogácsa,
ha az apartmannak, ahol laktok van medencéje, azt általában ingyen lehet használni. De nem bántódnak meg, ha rendelsz egy üdítõt a bárból. icon_wink.gif Mi fejenként 1-1 0,33-as ice tea társaságában majdnem egy egész napot eltöltöttünk ott - utsó' nap, amikor a transzferbuszra vártunk. A pincér kijött és körbekérdezett mindenkit.
De tavaly, amikor csak "meglátogattuk" Sidarit és a Hawaii medencéjét, senki sem jött ki, hogy rendeljünk. Úgy gondoltuk, illendõ lenne, ha ezt mégis megtennénk, úgyhogy vettünk magunknak 1-1 jégkrémet.
Ha csak úgy bementek valahova, tényleg érdemes rendelni.

Most mennem kell, de ha gondolod, délután vagy este majd bõvebben írok a Hawaiiról meg egyébrõl. icon_smile.gif

# 694
Pogacsa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38453 Üzenet linkje2007-07-27 14:31:44 

Nagyon köszönöm amiket írtál és szívesen várok még még infot...(kicsit telheteten vagyok...tudom:-))
Azt gondoltam, hogy a saját apartmanoméhoz tartozó medencét használhatom, de a katerinának nincs...a Hawaii apartmanról meg szívesen várok minden infot ahogy azt már írtam...
Elõre is köszi

# 695
Mezeskalacs
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38458 Üzenet linkje2007-07-27 14:53:19 

Köszönöm nagyon az infókat. icon_smile.gif)) Még egykérdésem lenne. Én eddig csak a hurrá-nyaralunkkal utaztam, és az elmúlt évek botrányai miatt eléggé bizalmatlan vagyok más utazási irodákkal szemben, de most a Dias Zeus Travelnél láttam nekem való utat.
Hallottatok már valamit róluk?

Elõre is nagyon megköszönöm a válaszokat!

Mézeskalács

# 696
Pogacsa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38460 Üzenet linkje2007-07-27 15:00:40 

Szia Mézeskalács!

Én még velük nem utaztam ,de a barátaimtól eddig csak jót hallottam, illetve itt a topikba is ha visszaolvasol, akkor mindenki csak ajánlja...
Annyi saját tapasztalatom van, hogy az Apollonnal utaztam és visszafelé bedöglött a busz...Diazos busz vett fel minket és szállított haza...
Üdv

# 697
Tusa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38463 Üzenet linkje2007-07-27 15:10:45 

süti írta:
Tusa! Nekünk szerencsére nem volt szükségünk orvosi ellátásra, de így is durván 600 eurót költöttünk ketten. Úgy, hogy a szállásunk félpanziós ellátással volt. Bár igaz, ezt nem mindig tudtuk igénybe venni!
Egyébként eszembe jutott még valami. Egyszer beültünk az O Meraklis taverna melletti kis kerthelységbe, amit két alkoholista öreg angol házaspár vezet. Pár évvel ezelött egy nyaralás alkalmával beleszerettek Korfuba, eladták mindenüket és kiköltöztek. Azóta kint élnek Paleon, még télen is. Csináltak egy kis bárt, aminek nagyon hangulatos kerthelysége van, szõlõlugassal, citrom és narancsfákkal. Egy komplet ebédet szolgáltak fel nekünk egy sör és egy ásványvíz áráért! Jó mi? És nem is volt drága!icon_eek.gif icon_lol.gif

Szia Süti!
600 euró? tényleg?! Én valamivel kevesebbre gondoltam volna (biztosra mentünk, és kábé osztoztunk szoroztunk a pontos infok alapján, amiért újfent hálás vagyok!) de jó hogy mondod! icon_smile.gif
mi is félpanziósok vagyunk, de gondolom nem fogjuk tudni kihasználni, mert biztos nem mindig leszünk Paleo-ban vacsora tájt... icon_confused.gif
Ez az alkoholista angol házaspár! Hát ezt meg kell néznünk! icon_biggrin.gif ezt nevezem én életnek különben! Minden tisztelet az övék, hogy meg merték / tudták tenni, hogy elõröl kezdenek mindent! És ez így vajon mennyire éri meg nekik, hogy ingyér szétosztogatják a bárt icon_question.gif Biztos valami pénzmosás biznisz icon_exclaim.gif icon_eek.gif icon_lol.gif Lehet a sör és ásványvíz kombináció a jelszó. Mi is kipróbáljuk, nehogy lelõjenek, ha narancslevet kérek! icon_wink.gif
Egészen fel vagyok villanyozva. Minden nap egy kis Korfu. Így már nagyon közelinek tûnik az indulás icon_smile.gif

# 698
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38474 Üzenet linkje2007-07-27 16:06:44  Válasz a #38458. hsz-ra Előzmény #38458

Mézeskalács, itt nézz körül:
Tartalomjegyzék: Tapasztalatok/Utazási irodák:
https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=147

# 699
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38479 Üzenet linkje2007-07-27 16:22:19  Válasz a #38453. hsz-ra Előzmény #38453

Pogácsa,
a Hawaii egy "apartmankomplexum". Ettõl még véletlenül se ijedj meg, mindez annyit jelent, hogy az út egyik oldalán van egy bár, a medence, 2 apartmanház (mindkettõben több apartmannal), a másik oldalon az étterem, egy ajándékbolt és felettük a stúdiók. Ettõl se ijedj meg. icon_lol.gif Nagyon kellemes, barátságos hely, egyáltalán nem óriási. A képeken szerintem jól lehet látni. Az út egyáltalán nem széles, arrafelé már nem is túl forgalmas. Mellette szupermarket és a környéken éttermek.
Nyugisabb hely, ha viszont nyüzsgésre vágytok, sétálva 5-10 perc alatt beértek a központba.

Képeim a Hawaiiról:

# 700
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38480 Üzenet linkje2007-07-27 16:26:36  Válasz a #38479. hsz-ra Előzmény #38479

Most nézem, hogy a fotóalbumban Cimpinek vannak képei Sidariról és a Hawaii apartmanházról.
# 701
Süti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38504 Üzenet linkje2007-07-27 18:27:12 

Hát igen! Mi is megpróbáltunk indulás elõtt egy kicsit tájékozódni, mégis mennyi pénzt vigyünk magunkkal. Az egyik barátunk azt mondta, hogy õk (úgyszintén ketten) egy hét alatt ezer eurót költöttek, amikor Koson voltak. Igaz, félpanzió nélkül! Nem akartam elhinni, de végülis éppen elég volt a 600 euró. 5 napra béreltünk autót:160 euró, üvegaljúhajó két fõre: 14 euró, kétszer béreltünk vizibiciklit, ami összesen 16 euró. Õszintén szólva nem is tudom mire ment el. icon_eek.gif Az biztos, hogy sehol sem találtunk olyan olcsó tavernát, mint amilyen az O Meraklis. Párszor elõfordult, hogy lemaradtunk a vacsiról és így kénytelenek voltunk egy tavernában enni. Pl: a Dél-Korfus kirándulásunk alkalmával, Chalikounasnál (ott nagyon jó homokos a tengerpart, kevés emberrel) ért minket a vacsoraidõ. A tó mellett (ami sajnos augusztusra kiszárad) van egy pici, nem túl csalogató taverna, amit egy öreg néni vezet. Azt hittük a külseje alapján, hogy olcsó lesz, de sajnos nagyot tévedtünk.Rajtunk kívül nem volt ott senki. Szerintem a nénike rajtunk akarta behozni az egész heti bevételét! icon_confused.gif Egyszer- egyszer megengedtük magunknak azt a luxust, hogy kilátó étterembe üljünk be. Tudtuk, hogy ez sok pénzünkbe fog kerülni, de úgy voltunk vele, hogy egyszer élünk!
Áááá, igen! És 17 euróért vettünk napolajat Korfu városban egy patikában! Úgyhogy jobban jártok, ha visztek magatokkal! icon_exclaim.gif
Az angol házaspárnál mindig nagyon jó a hangulat. Fõleg esténként, amikor már egy picit be is tintáztak! icon_lol.gif Általában nincsenek túl sokan náluk. A görögök eléggé összetartóak, úgyhogy inkább görög tavernákba mennek, és a turisták is. Fõleg angolok járnak hozzájuk. Esténként az öreg (jó, annyira nem is öreg) általában gitározni szokott. Képzeld el! Egy kellemes nyári este, egy szõlõlugas alatt ülve, finom italt szürcsölgetve, jobbnál jobb zenéket hallgatni! icon_biggrin.gif

# 702
Jude
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38603 Üzenet linkje2007-07-28 22:10:19 

Sziasztok!
Moraitikáról tudna esetleg valaki valami infót adni? + az idei autókölccsönzés árai is érdekelnének!
Köszi!

# 703
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38608 Üzenet linkje2007-07-28 23:05:55  Válasz a #38603. hsz-ra Előzmény #38603

Szia!

Elsõ körben csak annyit tudok mondani neked is, hogy olvass vissza ebben a topikban, rengeteg hasznos információt találhatsz.
Így legalább addig sem telik "haszontalanul" az idõ, ameddig nem érkezik válasz a kérdésedre.
A fõoldalon található fotóalbumban van néhány album Korfuról - azon belül pedig Moraitikáról.

# 704
Rrinya
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
28 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38736 Üzenet linkje2007-07-30 08:31:20  Válasz a #38427. hsz-ra Előzmény #38427

Szia Pogácsa!

A robogót a fõutcán lévõ kölcsönzõtõl, Dimitristõl béreltük. Naponta 20 euroba kerül, de mi 3 napra kértük és így 50 euróért odaadta.
Amúgy Sidari nem túl olcsó,de ez nem csak Sidarira értendõ, hanem az egész szigetre. Mivel fõként angol turistákra vannak berendezkedve, ezért ha csak leülsz egy étterembe már fizetni kell azért hogy megterítettek, illetve a kenyérért meg a vajért. Már nem tudom hogy ez pontosan mennyi volt, de nem egy egetrengetõ összeg.
A boltok közül természetesen az a legdrágább ami a központban van, ott 10 zsömle került 2 euróba, de nagyon puha és fincsi. Mi általában a Sconto Marketben vásároltunk, mert ez a legolcsóbb állítólag Korfun és ez volt legközelebb az apartmanunkhoz. Sidariban van még egy ennél is nagyobb super market, de az eléggé kint van a falu szélén, oda inkább csak robogóval érdemes menni.
A gyros a San Remoban a legfinomabb, bár szerintem 4 éve finomabb volt mint idén,de még mindig isteni. A kicsi 1,8 euro, a nagy 3 euro volt. A kicsivel szerintem bõven jól lehet lakni, a nagy hát minimum van 2 kg, nagyon durva, szóval azt csak versenynagyságú gyomrúaknak ajánlom. icon_lol.gif
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van még konkrét kérdésed apartmanokról, Sidariról vagy bármirõl, írjatok, szivesen válaszolok. Így legalább egy picit még olyan mintha ott lennék. Úgy hiányzik... icon_cry.gif

# 705
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#38740 Üzenet linkje2007-07-30 08:45:55  Re:

rrinya írta:
A kicsivel szerintem bõven jól lehet lakni, a nagy hát minimum van 2 kg, nagyon durva, szóval azt csak versenynagyságú gyomrúaknak ajánlom. icon_lol.gif

Mi tavaly beleesetünk abba a hibába, hogy nagy gyrost rendeltünk (nem emlékeztünk pontosan, hogy tavalyelõtt kicsit ettünk), úgyhogy elég sokat kellett küzdenünk, mire legyûrtük. icon_lol.gif
De isteni, mindenképpen érdemes megkóstolni!
És az a tzatziki... nyami. icon_rolleyes.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 46 47 48 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu