Geot, a képeidet sajnos nem tudom megnézni, de Cimpiét megnéztem és egyre jobban tetszik nekem, bár drágább, mint a Katerina amit Rrinya írt, de néha biztos jól fog esni egy kis nyugi és a sétálással nincsenek problémáim...
Rrinya, köszi, hogy válaszoltál felírtam mindent, hogy kitõl mi, mit hol...
Már nagyon várom, hogy induljunk, pedig még 3 hét...
Olvastam, hogy 600 euró/2 fõ/1 hét...én csak 500euróval számoltam, gondolkozzak el ezen inkább???
Apartamban leszünk szóval enni muszáj, motort is szeretnénk bérelni 3 napra minimum, de fakultatív programra nem szeretnénk menni, inkább mi egyénileg fedeznénk fel a szigetet...bár ha valaki nagyon ajánl valamit, akkor ne tartsa magában:-)
Érdekelne, hogy a fõbb nevezetességekbe mennyi a belépõ???
jah és egy nagyon buta kérdés, de korfura elég a személyi is ugye?
Elõre is köszönök minden választ...
Süti,
Kezdem azt hinni, hogy feleslegesen vettem meg az utikönyvet!
nagyon köszi a hasznos infokat! egyébként nekem elég körülményes volt beszerezni az aprócska Korfu kiadványom... Pedig csak itt a fórumon látom, hogy mennyi hasznos dolgot lehet megosztani! És igazából (nekem legalábbis) a gyakorlati infok a legfontosabbak, a látnivalót, pedig úgyis felfedezed...
Sajna elbénáskodtam, és olyan utat foglaltam, amivel este 6-kor indulunk Budapestrõl késõ bánat. így lemaradunk a landolásról, plusz 1 napunk tulajdonképp oda. Így jár a gyakorlatlan utazó... legközelebb rutinosabb leszek
Szerintetek jellemzõ egyébként utazási irodákra a fix indulás? Mármint lehet tudni, hogy más iroda pl mindig inkább délutáni charterrel utaztat? Mi a Neckermannal megyünk. még nem vizsgárolódtam, de lehet, hogy náluk mindig esti indulás van? mert akkor legközelebb más irodát választok...
Sajna elbénáskodtam, és olyan utat foglaltam, amivel este 6-kor indulunk Budapestrõl késõ bánat. így lemaradunk a landolásról, plusz 1 napunk tulajdonképp oda. Így jár a gyakorlatlan utazó... legközelebb rutinosabb leszek .
Szia Tusa!
Azt nem mondanám, hogy oda lenne 1 nap, hiszen amikor hazafelé jöttök, gondolom, este 9-10 körül indul Budapestre a gépetek. Szóval annyira ne bánkódj, az utolsó napra is lehet programot szervezni, csak idõben vissza kell érni a szállásra.
2005-ben még 6-nál is késõbb indultunk, 11 körül érkeztünk meg az apartmanhoz. És persze nagyon nagyon sajnáltam, hogy lemaradtunk a landolás látványáról.
Tavaly du. 4-5 körül indult a gépünk, úgyhogy nappali fényben is megcsodálhattam, milyen egy leszállás Korfu szigetére. Mondanom sem kell, hogy csodálatos!
Viszont utolsó nap 4 körül jött értünk a transzferbusz, szóval arra a napra már nem tervezhettünk sok mindent. A fõvárosban mászkáltunk, játékboltban voltunk, vásároltunk, ilyesmi.
Idén este fél 7 körül indulunk és elõre szomorkodom, hogy talán már sötét lesz, mire odaérünk.
De utolsó nap elég késõn száll fel velünk a gép, így még ki lehet találni valami jó kis programot.
Mi olyan 70 ezer Ft-ot költöttünk ott fejenként egy hét alatt, de mi vittünk kaját is magunkkal, viszont amit megkívántunk vagy megtetszett azt megvettük. Plusz befizettünk egy fakultatívra és béreltünk 3 napra motort is. Szóval a 600 euró bõven elég kell hogy legyen. Bár mi júli elején voltunk, nem tudom hogy augusztus végére (fõszezonra) változnak-e az árak.
Amúgy ha még nincs apartmanotok, akkor én a Gela apartmant tudnám ajánlani így külsõ szemlélõként. Asszem oda a Zeusz Travel visz. A Canal Damourtól 2 percre van és a központ sincs olyan messze, de már azért csendesebb rész. A Katerinát csak azért nem ajánlom mert eléggé lelakott és a takarítás sem az erõsségük. De ha ez titeket nem zavar, akkor az ideális mert csendesebb helyen van, ugyanakkor 5 perc a part.
A többi apartman már eléggé kint van Sidari szélén, de ha ez titeket nem zavar akkor azokkal sincs szerintem semmi gond.
Az 5kontinens, Bella tours és az Ibusz utazási irodának kint egyébként közös a kinti idegenvezetõje, Gábornak hívják és nagyon jófej. Õ csinálja a fakultatívokat is. Elõször mi is úgy terveztük hogy egyénileg fedezzük fel a szigetet, de végül árban nem volt vészes és mivel Gábor nagyon profinak tûnt így befizettünk a szigettúrára és nem bántuk meg. Olyan apró infókat is elmond amik tök érdekesek és az utikönyvekben sincsenek leírva. Ez 35 euró volt fejenként, a hajókirnmdulás is 35, a görög est 40 euró. Állítólag a hajókirándulás is nagyon jó volt de mi már azért sokalltuk hogy 2 fakultatívra is befizessünk.
Kár hogy nem ment hajókirándulás Paxos felé, arra még szivesen befizettem volna.
Ti melyik utazási irodával akartok menni?
Az 5kontinens, Bella tours és az Ibusz utazási irodának kint egyébként közös a kinti idegenvezetõje, Gábornak hívják és nagyon jófej. Õ csinálja a fakultatívokat is. Elõször mi is úgy terveztük hogy egyénileg fedezzük fel a szigetet, de végül árban nem volt vészes és mivel Gábor nagyon profinak tûnt így befizettünk a szigettúrára és nem bántuk meg. Olyan apró infókat is elmond amik tök érdekesek és az utikönyvekben sincsenek leírva. Ez 35 euró volt fejenként, a hajókirnmdulás is 35, a görög est 40 euró. Állítólag a hajókirándulás is nagyon jó volt de mi már azért sokalltuk hogy 2 fakultatívra is befizessünk.
Gábor tényleg jó fej és profi idegenvezetõnek bizonyult, nekünk is tetszett a nagy sziget túra. Akkor még nem mertük magunk felfedezni a szigetet. Maradt bennünk hiányérzet, ezért tavaly robogóval jártuk végig a nevezetességeket, a utazási irodát (és Gábort és Babettet, aki szintén jó fej volt) kihagytuk a szervezésbõl.
A hajókirándulás szuper volt, még isteni ebédet is kaptunk.
A görög estre nem mentünk el.
(A fakultatív programokról is értekeztünk már a topikban régebben elég sokat. Elnézést, hogy megint megemlítem, de nem tudnám még egyszer ugyanannyira összefoglalni a gondolataimat. )
Én is gondoltam, hogy viszünk magunkkal kaját, de kb. 1-2 alkalomra szóval nem akarok felpakolni...
A Bella tourst néztem...és a Geot által javasolt Hawaii nagyon megtetszett...azért a Gela apartmant majd még megnézem...ma még nem sok idõm volt nézelõdni:-(
Szóval a szigettúrát ajánljátok??? OK...én bízok bennetek, bár úgyis minden ott fog eldõlni...a hajó kirándulást biztos kihgyjuk, mert tengeri beteg vagyok...
Mondjuk egy vizibiciklit még bevállalok...
Görög estrõl van valakinek valami élménye?
Augusztus 19-e még fõszezonnak számít?
Szigettúra: érdemes, rengeteg szép hely, rengeteg program. Ebbõl adódik, hogy picit rohanós. De utána legalább tudni fogjátok, mire vagytok még kíváncsiak.
Igen, nagyon bõ a program: Kerkyra, Achilleon, Paleokastritsa, ott hajókázás, Monostor, Bella Vista kilátó, és még sok kis megálló, ami épp útba esett és a buszsofõr megállt, hogy megnézzük a kilátást.
Mi is úgy voltunk vele, hogy aztán robogóval még elmentünk a Vlachernahoz, onnan néztük a leszálló repülõket. Aztán lementünk még Benitetsbe a kagylómúzeumba meg a Pankrátor hegyre.
Egyébként a 35 euró tartalmazza Achilleonba a belépõt, ami 7 euró. A hajókázás Paleon megint 7 euró, ami nincs benne az árban mert ez fakultatívan lehet választani. De õszintén szólva ez az üvegfenekû hajó nem volt nagy szám. Szerintem sokkal nagyobb élmény kis hajóval végigjárni a kis barlangokat, ahonnan szabad szemmel is lehet látni a tenger alját, annyira tiszta a víz.
Egy kérdés szept2-9 közt megyünk Sidariba autóbérlésnél tud-e valaki arról hogy gyerekülés kérhetõ.e mennyiért és milyen (Csak ülés magasító vagy rendes ülés)?
Szia Tusa!
Mi is a Neckermannal mentünk. Eleinte nekünk sem tetszett az este 6 órás indulás, úgyhogy meg is kérdeztem van-e korábbi, de sajna nincs. A Neckermann csak este 6-kor indít utakat Korfura! De azért ne bánkódj, mert szerintem messze a legmegbízhatóbb iroda! Minden pontosan úgy volt, ahogy ígérték! A szállásunk kifogástalan és csendes volt, ahogy kértem! A képek, amiket mutattak a hotelrõl és Paleoról nem hogy nem voltak photoshopozva, de a valóságban még szebbek is voltak! Az idegenvezetõ kedves és segítõkész, úgyhogy tényleg, ahogy a nagykönyvben meg van írva!
Egyébként mi leszálláskor még láttuk a szigetet. Sõt! A pilóta még egy kört is tett Korfu fölött és képeket is készítettünk! Igaz, azóta rövidültek a nappalok!
Mi az utolsó napot úgy oldottuk meg, hogy a kocsibérlésünk szombat este 6-ig tartott. Kb. ekkor jött értünk a reptéri transzfer. Így még egyszer elmehettünk azokra a helyekre, amelyek nagyon tetszettek nekünk. Pl: Paleo feletti kolostor, Lakones. Aztán egy utolsó ebéd az O Meraklisban. Így nem éreztük annyira elvesztegetetnek az idõt. De volt aki egész nap strandolt. A szálloda felajánlott egy szobát az utasoknak, ahova letehették a bõröndjeiket és letudtak fürdeni a strandolás után. Nyilván jobb lett volna, egy reggeli érkezés és indulás, de azért így sem éreztem megrövidítve magam! Csak arra kell figyelni, hogy az utolsó napotok is jól teljen, használjátok ki annyira, amennyire csak lehet és akkor nem fogod úgy érezni, hogy egy napod oda van!
Megnéztem a Hawaii apartmant Sidariba, de nem találtam valami olcsónak...
Tud valaki olcsón szállást Sidariban, nem kifejezetten a totál nyüzsis részen?
Köszönöm