Sziasztok! Tegnap érkeztünk haza Pargaról. Mesés hely. Nagyon hangulatos. Mi a Diogenis-ben voltunk, az egyik legszebb apartman. Csak ajánlani tudom. Ha bárkinek bármilyen kérdése van, hajrá
Gina
Petra! Merre vagy? Nagyon várom a Siren Villáról az infókat, és persze az élményeidrõl is.
Kazoo már sok mindenrõl beszámolt, gondolom neked is eseménydús nyaralásod volt, ne fossz meg minket tõle!!!
Akkor én is összeszedek pár gondolatot. Szerintem mesés Parga, szuper volt a nyaralásunk, minden nagyon jól összejött.
A mi utunk Szegedrõl Pargáig odafele 27 óra volt, mert a sofõrök eltévedtek elég rendesen. Viszont baromi jó volt a buszunk, jó minõségû, ment a légkondi is este meg a fûtés. 3 busz indult akkor Pargára, a mi buszunkon több, mint a fele utas magyar volt, mindegyik sofõr szépen beszélte a nyelvet. Kazooéknál meg a másik buszon alig volt magyar, ráaduásul asszem a busz sem volt fullextrás...
Pargán tényleg kukák mellett raktak ki minket és onnan vittek be kisbuszok a szállásra. Mi a Zachariasban voltunk, ami a prosi szerint ugye a Valtos közelében van, pedig pont a városi strand van közel. Nekünk kb 15 perc séta volt kényelmesen a város, míg pl Kazooéknak a Valtosról asszem volt háromnegyed óra. Ráadásul aki a Valtos közelében lakik felkészülhet baromi sok lépcsõre és hegymászásra, ha a városba akar bejutni.
Az apartmanunk egész jó volt, nem fullextrás luxusszálló, de ötvenezerért ez nem várható el. Nagyon jó kis társaság jött össze a Zachariasban, igen jól éreztük magunkat!
Mi átsétáltunk egyik nap a Lichnosra, gyönyörû volt az út, de én vagy 3 litert izzadságtól szabadultam meg az út alatt, pedig a barátom vitt minden cuccot. Visszafele már vizitaxiztunk Lichnos nagyon szép, de õszintén szólva én nem voltam elájulva tõle.
Mi a legtöbbet a városi strandon strandoltunk, bejött a hely, volt tusoló is. A Valtos is nagyon szép, csak nekünk ugye az kicsit messze volt…
Elmentünk Sarakinikora is (8 euró fejenként az út oda-vissza) és az nagyon tetszett. Nem voltak sokan, mesésen szép ott a tenger…
Fakultatívakat Kazoo már mesélte, mi is velük voltunk, így nyolcan mentünk mindenhova. Én is csak ajánlani tudom az autóbérlést, mert így kb ugyanannyira jött ki árban az Acheronos túra, mint az Aeolusnál lett volna (35 euró fejenként) de sokkal több dolgot láttunk, a saját tempónkban mentünk, sõt, még hajóztunk is az Acheronon. A srácok merészek voltak és megfürördtek, én meg béna voltam és csak térdig lettem halhatatlan Az Acheront mindenképpen ajánlom mindenkinek, meg Kassopiba is menjetek el, csodás romváros.
A jon tengeri út is nagyon jó volt, aki szeret hajókázni, szerintem menjen el mindenképp. Csodaszép helyekre visznek el.
A Paxos-Antipaxos úttal mi megszívtuk, Kazooék lebeszélték az egyik hajónál az utitervet, de nem vittek el minket az ígértekkel ellentétben a kék barlangokhoz, így kissé morcik voltunk… Plusz Paxoson megálltunk 3 órára és nem lehetett semmit sem csinálni abban a városban csak kajálni meg strandolni…
Vissza 23 óra volt az út Szegedig de úgy, hogy ismét eltévedtünk… de sebaj
Az a furcsa, hogy nagyon sok panaszkodó utassal találkoztam. Sokan voltak, akiknek semmi sem volt jó, akik minden apró baromság miatt panaszkodtak, és totál elrontották ezzel a nyaralásukat plusz Andrea (kinti utaskísérõ) életét is feleslegesen megkeserítették. Olyan furcsa volt, hogy ott voltunk ezen a csodálatos helyen és sokan csak panaszkodni tudtak apró baromságok miatt. Jó, volt pár jogos panasz, de sok volt a túlreagálás…
A Vagiáról meg a Tamusisról sok rosszat mondott Andrea, a Tamusissal jövõre már nem köt a cég szerzõdést, a Vagiát meg nagyon szídta. Azt mondta, hogy nálunk, a Zachariasban megy minden a legkönnyebben. A háziak baromi aranyosak voltak, mindig próbáltak kommunikálni velünk, de csak görögül tudtak, így nehezen ment nekik.
Ja, napágyakat lehet bérelni. Lichnoson 6, városi strandon 8, a Valtoson 7 euróba kerül két napágy és egy napernyõ 1 napra…
Így elsõre ennyi jutott eszembe, de kérdezzetek nyugodtan és írok még.
Annyit viszont fontos megjegyezni, hogy olyan lesz a nyaralásotok, amilyennek alakítjátok. Ha jól akarjátok magatokat érezni, akkor jól fogjátok, mert a hely csodálatos, olyan isteni a város hangulata, hogy ehhez hasonlót nem nagyon láttam még, pedig sok helyen jártam már. Nnnna szóval ennyi elsõre Szép estét mindenkinek!
Jövök már, bocsi, h csak most!
Szóval, Korfu. Mi Párgából mentünk át, 8.30-ra kellett a kikötõben lenni, 2 és fél óra csak oda a hajóút, szóval az ember 5 órát tölt a hajón, és a városban is ugyanennyi idõ van nézelõdni. 35 eurót fizettük érte fejenként. Az volt vele a fõ bajom, h amikor kiraktak Korfu városban, egy szóval nem mondták, h merre érdemes menni, mit kéne nézni, szóval mindenki szétszéledt, és próbálta egyedül megtalálni a látnivalókat... Ennek persze az az eredménye, h az ember lerohanja az 1. újságárust Korfu térképért, ami viszont több mint 3 euróba kerül (ilyesmit szoktak ingyen is osztogatni...). Szóval én ettõl a kirándulástól nem igazán voltam elragadtatva... Olvastam itt, h a jón-tengeri szigetes kirándulás se túl nagy szám, úgyh én azt gondolom, h aki csak egyszer akar elmenni hajózni, az inkább a Paxos-Antipaxos túrát válassza. Kicsit mi is megbántuk, h nem erre fizettünk be... Ne értsetek félre, nem azt akarom mondani, h Korfu nem szép hely, mert tényleg nagyon gyönyörû, viszont így nem lát belõle szinte semmit az ember. Engem például nagyon bosszantott a tudat, h ott van tõlem pár kilóméterre 1 csomó nevezetesség, de nem tudom megnézni, aztán ki tudja, h mikor jutok el legközelebb. Szóval Korfura legalább 1 hetet kéne szánni.
Látom, h nagy az érdeklõdés a Siren Villáról is. : ) Arrõl én viszont szinte csak pozitív dolgokat tudok mondani. Igaz, h az 1-esben laktunk, szóval szerencsésnek mondhatjuk magunkat, azok alapján, amiket itt írtatok.
Nagy elõnye, h tágas, tiszta, hûvös (legalább is az 1-es), elég jól felszerelt (van klíma, naponta 5 euró, függetlenül attól, h mennyit használja az ember, úgyh ne spóroljatok vele : P ), szép a környezete, csendes, így jókat lehet éjjel aludni, és nagyon-nagyon jóóó medencéje van.
Hátrányaként csak 2 dolgot hozhatok fel: a hangyákat, és a távolságát a városközponttól. Ezek közül a hangyák csakaz elsõ nap jelentenek gondot, utána már megszokjaaz ember, h bezacskóz minden ehetõt. Az, h messze esik a központtól, engem kevéssé zavart, mert nagyon szép az út, és így legalább csend is van éjszaka. Lemértük, h a városi strand kb 1400 méterre van a Siren bejárójától, a bejáró még 200 méter hosszú, de iszonyúan meredek. Mi ezt az utat naponat megtettük legalább 2szer gyalog, úgyh a 11 nap alatt kb 100 km-t sétáltunk. Ez még edzésnek sem utolsó. : )
Mindent összegezve azt kell, h mondjam, h már elég sok tengerparton jártam, és elég sokféle apartmanban laktam, de mind közül ez volt a legjobb, és én csak ajánlani tudom mindenkinek.
Olvasgattam az utóbbi hozzászólásokat. Dódónai és albán élménybeszámolókkal nem találkoztam, pedig nekem talán ez a 2 kirándulásunk tetszett a legjobban. Aki autóval megy, annak Dódónát mindenképpen ajánlom, persze Albániát is, de azt csak akkor, ha 1 kicsit kalandvágyóbb. : ) Ha nem számít off-nak, és persze érdekel titeket, akkor szívesen beszámolok nektek holnap az albán utunkról.
Most látom, h kérdeztetek a szállás elfoglalásáról is. Na az egy kicsit nehézkes volt nekünk. Az utazási iroda azt írta, h a Kanaris Travelbe kell menni, ha megérkeztünk Párgára. Mi kb fél 3 körül értünk oda, megkerestük az irodát, ami zárva volt, sehol senki... Megkérdeztem a szomszéd étteremben 1 pincért, h mikor szoktak ezek kinyitni, mondta, h este 8 körül... Hát, akkor jutottam addig, h felhívom Velin Andreát. Õ magyarázta el, h hol van a szállás, és mondta, h a kulcsot is ott kapjuk meg, a Kanarisban végül is semmi dolgunk nincs. A Sirenben mi voltunk az elsõk, talán ezért volt olyan szerencsénk, h az 1est kaptuk, a kihelyezett néni adta oda a kulcsokat. Õ nagyon kedves egyébként, de sajna csak görögül tud, igaz már gyakorlott a mutogatásban. : ) Szóval a Siréneseknek mondom, h ne menjenek a Kanarisba, felesleges, meg valószínûleg nyitva sem lesz, amikor odaérnek.
Mi egyébként odafele fél 7kor indultunk itthonról (Bp mellõl), és úgy értünk oda másnap fél 3-ra (görög idõ szerint), h éjjel megálltunk 1 órát aludni. Ez így 19 óra, de hazafele sikerült gyorsabbnak lennünk, magyar idõ szerint reggel 5kor indultunk, és este 10re itthon voltunk, szintén több pihenõvel, 15 óra alatt. Úgyh annyira nem vészes az út. Az utolsó 2-300 km rázós 1 kicsit, mint már többen is említettétek, van arra néhány szerpentin, de kárpótol érte a táj szépsége.
Ha ti is korán reggel akarjátok a szállást elhagyni, akkor egyszerûen hagyjátok a kulcsot a zárban, a légkondi miatt pedig elõzõ nap keressétek meg a nénit!
Petra! Nagyon szépen köszönöm,hogy írtál! Kicsit megvigasztal, hogy elégedett voltál a szállással! Viszont az 1-est már Urbia is írta, hogy az 1-es, 2-es apartman az jó, és ragaszkodjunk hozzá!
Ti autóval voltatok, vagy busszal?
Mikor értetek oda, és Andreán keresztül kaptátok a szobát, vagy egyenesen a szállásra mentetek?
A dodonai kirándulást mi is tervezzük, mindenképp szeretném látni!
Érdekel engem legalábbis nagyon a leírásod róluk, de nem tervezed, hogy egy hosszabb beszámolóban írod meg, és az összeset?
Persze, ha nem, itt is jó lesz rövidebben! Én mindenért hálás vagyok nagyon!!
Fotókat készítettél? Azokat is jó lenne látni, persze, csak ha Te is így szeretnéd!? Köszi elõre is!!
Petra! Közben látom, hogy épp elkerülte egymást a kérdésünk és a válasz! Mert már meg is válaszoltad az egyik kérdésemet! Közben olvastam, hogy mikor indultatok, és érkeztetek ki!
Én korábbra terveztem az indulást, de így már akkor félek, hogy túl korán odaérünk!
Gyorsan mentetek, vagy betartottátok a sebességkorlátozásokat?! Azt olvastam, hogy több pihenõt is tartottatok, de ettõl függetlenül érdekel,hogy mégis milyen autóval, és milyen sebességgel mentetek?
Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, de nagyonérdekel a tervezés miatt!
Ha túl korán érünk sem jó, mert akkor még Andreát sem tudom telefonon elérni!
Köszi még egyszer.
Szia
Mi is a Zachariasban voltunk és én is csak jókat tudok róla mondani.Nagyon kis szupi apartman az.És a háziak is kedvesek.Még mindig hajnalig beszélgetnek a háziak?
Akkor ti is azzal a hajóval mentetek Paxosra amivel mi.Egy nõci volt a kapitány.Azzal NE menjen senki, mert nem megy a kék barlangokhoz.
katyus!
Sajnos nagyon sok olyan ember van, aki egyszerûen nem tudja magát jól érezni és állandóan csak panaszkodni tud. TAvaly is találkoztunk ilyenekkel. Olyanokra panaszkodtak, amit én észre se vettem. Az õ bajuk, ha ennyire nem tudják magukat jól érezni.
Ezek szerint a Sakisról nem mondott rosszakat az Andrea?
Na most már aztán nem tudom melyik kirándulásra menjünk. Egyesek a korfui kirándulásra esküsznek, mások meg a másik kirándulásra.
Azt hiszem most még is maradunk Korfunál és a Paxos kirándulásnál.
Olyan jó, hogy ti is pozitív élményekkel jöttetek haza!!
Már csak 6 napom van hátra, de most egy örökkévalóságnak tûnik.