Sziasztok! Ma érkeztünk haza Paraliáról (sajnos), és most kapcsoltam be a gépet, elsõ utam hozzátok vezetett:) Leszámítva Skiathost, meg a másfél nap nemjó idõt, nagyon jól éreztük magunkat. Lehet jövõre is megyünk, de kocsival és 2 hétre:) (most busz, 1 hét volt). Majd írok még.
Szia Vadryka! Szerintem nem érte meg a 40 eurót a sok utazás. Mondjuk örülhetek, mert akik vasárnap mentek, azok fáztak is. Már reggel késve indultunk. 2 busz indult, figyeltük a neveket, nem mondták a miénket. Egy kalap alá vettek azokkal, akik elõttünk fizettek be. (Mondjuk elõ nap a Meteoráknál is mondták vmelyikõnk nevét meg plusz 3 fõ, közben ketten mentünk, mindegy...). Aztán többen voltunk a buszon, mint kellett volna, késéssel indultunk, sztem mi szálltunk be a hajóba legutoljára... (az a mi bajunk, hogy ahol megálltunk reggelzni, vettünk is kaját, plusz hûtõtáskát se vittünk, innivaló jó húzós volt minndenhol, szendvicset vittünk). Aztán nem tudtuk, miért nem indul a hajó, vagy egy órát vártunk. Addig ellenõriztek, de nem közölték. Skiathoson elmondott(Ildikó) pár dolgot, aztán elkísérte ebédelni azokat akik szerettek volna. Mi is hozzájuk csapódtunk. Hoztak fénymásolt magyar étlapot ár nélkül. Nem egy luxusétterem volt, de a kaja se volt normális adag, az ára meg másfélszerese a paraliainak... A strandolásnál lecuccoltunk nyugágyra, nem mondta senki, hogy fizetõs, 8 euróba került..... Annyi pénzt, amennyit költöttünk, nem érte meg. Ok csináltunk sok szép képet, de akkor se. Ja, visszafele meg 2 lengyelre várt a hajó, végül lehet otthagytunk õket. Éjfélre értünk Paráliára 9 helyett a sok késés miatt....
Így már érthetõ, hogy nem tetszett nektek.
Mi eddig úgy gondoltuk, hogy nem megyünk fakultatív kirándulosokra, megoldjuk bérelt kocsival vagy robogóval, de Skiathos-ra mindenképpen el szeretnénk menni, és persze azt csak fakultatív programban tudjuk. De így már ebben sem vagyok biztos.
Bár mi aug. 29-én megyünk, akkor már talán nem lesznek annyian és rugalmasabban fog mûködni minden.
Azért sajnálom, hogy rossz élményekkel jöttetek haza arról a gyönyörû helyrõl (bár még csak fotón láttam), de gondolom azért a nyaralás többi része kárpótolt benneteket.
Mondjuk utólag belegondolva, mégha nem lettek volna ezek a kellemetlenségek, azért szerintem nagyon sok az utazás azért a 3-4 óra ottlétért. De nem akarlak lebeszélni, ezek szerint csak nekem nem tetszett az egész. De jó Neked, hogy még elõtte vagy a nyaralásnak:) Én már a jövõ nyarat várom Mi is gondoltunk a robogóra, quadra, de sose próbáltuk, véletlen vmi baleset lett volna, nem örültünk volna... Olympusra szerveznek robogós, Makrigialosra quad-os utat (Caravel apartmannél).
Sziasztok!
Olvasgatom itt a sok hozzászólást, ginaa teljesen megerõsített abban, hogy nem megyünk Skiathos-ra elejétõl fogva sokalltam az utazást és szerintem sem ér meg annyi pénzt a pár órás ottlét... helyette inkább kalózhajó.
A korinos-i strandot viszont mindenképpen felkeressük, meg amit Myra ír Paralia-n, azt is. Zsufi talán már nem lesz szept. elején, ezért is idõzítettünk ekkorra.
Nem tud vki olyanról, hogy esetleg kedvezményesek a fakultatív prog-ok utószezonban?
Minden hamarosan utazónak jó készülõdést, akik pedig kinnt vannak, azoknak kellemes pihizést és sok-sok szép élményt kívánok
Üdv.!
Sziasztok! Sajnálom, hogy nem jött be a Skiathos-i kirándulás. Nekem nagyon tetszett. Szerintem azt hogy ennyit utazni azért a 3-4 óráért nem igy kellene gondolni, hiszen itt a hajózás is a része a dolognak. Nekem az is nagyon tetszett, hiszen itthon hol tudok hajókázni? Nagyon szép tájakat látni a hajóról, és az a sziget ahol strandolni lehet, azt is érdemes látni, hiszen azt mondta az idegenvezetõ, hogy benne van a 10 legszebb strandban a világon. Sajna a napozóágyak tényleg fizetõsek, ezt elmondta nekünk az idegenvezetõ, meg ki is volt irva néhány helyen. Én csak azért irtam ezeket, hogy azért ne menjen el a kedvetek, mert sajna Ginaaa-nak szerencsétlenül jött össze, de nem bizti, hogy ez pont igy jön össze másnak is.
Mi szakadó esõben voltunk Szkiátoszon, igaz Eviáról Pefkibõl indultunk hajóval, de kitûnõen éreztük magunkat. Esõkabátban mezitláb csavarogtunk az utcákon, a parton, a kikötõben, hozzá állás kérdése, kitûnõ ebédet ettünk egy tavernában, ha nagy esõ van itthon ma is emlegetjük És a dolog lényege, hogy haza induláskor a kapitány vissza adta az idõjárás miatt az utiköltséget, illetve felajánlotta, hogy aki akar a következõ napokban ingyen vissza jöhet. Ez GÖRÖGORSZÁG !!! Ne hagyd ki Szkiátoszt!!!
Parálián sok helyi utazási iroda van elõ és utó szezonban körül kell nézni az ajánlatok és az árak között.
Például a parti sétálóutcán a kalózhajó pavilonjában, lásd "dlia" paráliai fotoalbumában a 29 sz fotó, késõ este ha van szabad hely a következõ napra jelentõs árengedményt adnak.
Érezzétek magatokat olyan jól Görögországban mint mi szoktuk Üdv.
Sziasztok! Ma értünk haza Görögo-ból! Paralia-n voltunk, és Sartin! Írok pár dolgot, de ha valakinek kérdése van szívesen válaszolok!
Úgy indultunk el, hogy kint keresünk szállást! Paralia-n durván 1 óra alatt találtunk helyet, úgy hogy szinte mindenhol volt szabad szoba! Az árak változóak voltak! 2 fõ / éj 30EU-tól 45-ig. Mi egy teljesen új építésû apartmanhotelban kaptunk szállást, 35 EU / szoba áron! A szállás neve "Pigasos" azaz Pegazus... Ebben nem volt benne a klíma, ami 5 EU / éjszaka plussz kiadást jelentett.... Volna......de nem volt rá szükség...
Sartin már neccesebb volt a helyzet! Egész nap szállást kerestünk. Délelõtt 10-11 órától, este 9-ig! Kemény volt! Minden fullon van, és az árak is jóval komolyabbak! Ez gondolom a telítettség miatt van! Nagy nehezen találtunk szállást egy szálloda alaksorában, 40EU / éjszaka áron! Ez egy 5 fõsz szoba volt, 4-en laktunk benne! Úgy gondolom, hogy 10EU fejenként több mint korrekt ár volt érte! Semmi extra, a lényeg, hogy tiszta volt! A szálloda neve: Hotel Phyllis! CSak ajánlani tudom!
A lényeg, hogy sztem Paralia-ra simán el lehet indulni szállás nélkül, SArti viszont necces! Legalábbis ebben az idõszakban!
Amit mindenképpen érdemes megnézni! Olympus!!!! Meteora!!! Esetleg hajókirándulás! Nem ragozom, lerágott csont, már többen is írtak élménybeszámolót!
Paralia-n a víz koszos! Zavaros, hordalékos, és TÚLZSÚFOLT! Aki teheti béreljen motort, vagy autóval menjen arrébb! Mi pl. Litochoró felé mentünk (az Olympus kapuja, max 15km-re Paralia-tól). Paralia-hoz képes gyönyörû a tenger!
Sarti...no comment! Maga a paradicsom! Fõleg a NArancspart!
Ja...autóval hazafelé 13óra volt az út, odafelé is kb. ennyi! Semmi gond nem volt, viszont tényleg sok a rendõr! Nemzetközi zöldkártya érvényességi idejére figyeljetek! Nekünk a lejárt dátum a Macedón határon 30EU-t jelentett zsebbe.....
Aladina!
Köszi a jó kívánságot mi vasárnap indulunk mindjárt itt van!
A Skyathos-i kirándulással kapcsolatban minden viszonyítás kérdése.
Az a pár óra utázás /ami elsülhet nagyon jól is mint általában/ hidd el kárpótól az a gyönyörû látvány amiben részed lehet a szigeten. Nagyon szép Skyathos de te tudod mi mennyit ér meg neked.
A kalózhajós kirándulásról is csak jót olvastam mert azt még nem tapasztaltam meg. Nagyon kellemes nyaralást kívánok én is neked!!!
M.
Mi augusztus 24-én indulunk kb éjfélkor Sartiba kocsival 8-an. Nekünk sincsen szállásunk, azért remélem nem lesz annyira gáz találni. Én is néztem a hotel Philly-t, nagyon korrekt helynek tûnik.
Ti merre mentetek? Bulgária vagy Macedónia? Nálunk ebbõl vita van , mert én Macedoniát választanám.