Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 526
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41429 Üzenet linkje2007-08-15 17:05:18 

Köszi a segítséget.

Szúnyogok mennyire vannak a szigeten?

# 527
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41445 Üzenet linkje2007-08-15 19:48:30  Válasz a #41429. hsz-ra Előzmény #41429

rekuc-2 éve júniusban bizony a meleg miatt nyitva kellett tartani az erkélyajtókat, mert éjszaka 20 fok alá süllyedt a hõmérséklet, és így az alvás-komfortunk egész jó lett, de mivel Limenasban a Poppis apartman mögöt van egy nyílt csatorna, a szúnyogok bizony özönlöttek a szobánkba, ezért minden esti programunk volt, hogy a csipkefüggönyt elhúztuk, és körben ragtapasszal leragasztottuk, reggelente pedig leszedtük. Ez bevált, az elektromos írtás nálunk nem mûködött, de állítólag helyi szerrel sikeresen megoldható a probléma.
# 528
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41542 Üzenet linkje2007-08-16 11:36:56 

Még egyszer köszönök minden infot azoknak, akik segítettek, különösképpek Kónyunak icon_smile.gif, de a többieknek is.

Remélem nem fogunk csalódni a szigetben, nekem már régi vágyam h lássam Thassost, úgyh kizárt dolognak tartom hogy ne tetszen icon_smile.gif icon_smile.gif

Ha hazajöttem ígérem írok én is sok mindent.. icon_smile.gif
üdv.

# 529
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41546 Üzenet linkje2007-08-16 12:01:05  Válasz a #41542. hsz-ra Előzmény #41542

Szia Rekuc!

Nagyon jó utat Neked, és szép nyaralás kívánok, és pihend ki magad, nagyon megérdemled!!! icon_lol.gif

# 530
Luna
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41615 Üzenet linkje2007-08-16 15:51:46 

Sziasztok!

Már rég jártam erre,sajna annyi volt a munka, hoyg csak ettem meg aludtam. Viszont így még jobban fog esni a holnapi utazás, s a végcélicon_smile.gif
Igaz most nem gondolkodok olyanokban hoyg hova s merre fogunk túrázni, csak egy partra vágyok napra meg tengeri szélre.
Nah persze, azért nem fogom kihagyni a javasolt helyeket.
Ha hazaértem majd én is beszámolok.
Rekucnak nagyon jó utat;)Érezzétek legalább olyan jól magatokat mint ahogy rmélhetõleg mi fogjuk.
A többieknk köszönöm a hasznos információkat;)

# 531
TEnikõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41645 Üzenet linkje2007-08-16 19:54:02 

Sziasztok!

Én most jöttem vissza a szigetrõl, Limenariában volt a szállásunk, Maria stúdióban.
Thassos tényleg gyönyörû, nem csalódtam benne. Sokkal változatosabb a táj, mint pl. Krétán.
Limenast, mint fõvárost kicsit nagyobbnak képzeltem, de igazából Heraklion miatt, ami tényleg egy nagyváros.

Már nagyon sokan leírták, mit érdemes megnézni a szigeten, ezért ezzel nem szeretnék senkit fárasztani, így csak néhány személyes benyomást és élményt osztanék meg Veletek.

Ha a szigetre indultok, vigyetek magatokkal vízbe való cipõt, mert köves-kavicsos a tenger (még ahol homokos is a part, bent a vízben köves, sünis.)
Paradise beachen mondjuk nem voltunk, de a legtöbb strandra jellemzõ, hogy távolról finomhomokosnak látszik (fényképeken pl.), de a látszat csal - ott is köves, kavicsos a part.
Egyébként cipõ nélkül is lehet élvezni a kristálytiszta vizet, de cipõvel azért kellemesebb lehet..
Metalia beach megér egy-két strandolást, Limenáriában sétáljatok végig a fõ sétányon, fel a dombra, a Speidel ház mellett, ott lesz egy kék felüljáró amin átsétálva már csak le kell ereszkedni a sziklák között végigvezetõ úton.
Taverna, étkezési lehetõség nincs a strandon, csak bár, szóval ha egész napos strandolást terveztek érdemes vinni vmit.

Tavernákról - kipróbáltunk többet is, a kikötõ mellett, illetve a tengerparti sétányon is.
Az Asterias taverna viszi nálam a pálmát, ami a kikötõhöz közelebb van szintén a sétányon, jobbra.
Családi étterem, van minden nap valami házi specialitásuk, isteni a görög salijuk, és ott ettem a legjobb tzatzikit is a szigeten.

Aranyos még a taverna, ami a rendõrséggel szemben van ( biztos megtaláljátok), ajándék desszert, minden este bouzuki zene..nagyon hangulatos.
Csak Makedonikos bort ne kérjetek palackkal, mert ha utána látjátok milyen olcsó az italboltban, meglepetés fog érni titeket.
Egy üveg vörösbort kértünk - felírta hogy Makedonikosz, mellé: 17 euró.
Megkérdeztem, hogy ez az ára-e, erra áthúzta, és föléírta - 13 euró.
A boltban 4 euró, görög Duty Freeben 3,40. Mindegy , azért finom volt:)

Fakultatív programokkal kapcsolatban általános tapasztalat, hogy ha tudsz egy kicsit angolul/németül, és nem ragaszkodsz a csoportodhoz, akkor érdemesebb egyénileg befizetni a programokra.
Nálunk (Bella Tours) a hajókirándulás 34 euró volt, egy kishajóval, BBQval, reggelivel, egész napra.
Ugyanez egyénileg ( mi a szupermarketben fizettünk be, de lehet tavernában, kikötõben ahol kint van a plakát) 25 euró volt, angolul minden görög tud aki ilyesmivel foglalkozik, elég egyszerûen le lehet rendezni.

Mi az Agios Sostis hajón voltunk, ami egy kisebb, családias hajó, 30-an voltunk, dánokkal és olaszokkal.
A magyarok elmondása alapján a Bella Toursosok hangos szlovákokkal teli hajóval kirándultak, meg se lehetett moccanni.
Mi egész jól összebarátkoztunk a dánokkal, olaszokkal (helyes olasz család volt, kultúráltak), a legénységhez tartozó Jorgo nevû görög srác pedig állandóan búvárkodott, rekord méretû csigákat, kagylókal felhozva a felszínre. Annyi kagylót hozott fel, hogy a legtöbb ember a hajón falatozta nyersen. Lekváros kenyér volt reggelire, kávé, narancslé, ebédre bõséges souvlaki görög salival, kenyér.

A görög est nekünk szintén 25 euró volt, de többet nem megyek, nem nevezném görög estnek, inkább nemzetközi bohócestnek.
Egyébként az irodánál ez is 33 euró körül volt, ráadásul nem is Theologosban, hanem valahol Limenária és Alyki között.
Az Augustos tavernában voltunk, ahol a tulaj egy másik férfival együtt énekelt, olyan volt mint a görög Lagzi Lajcsi. Az egész este arról szólt, hogy magukat szórakoztatták azzal, hogy milyen jó elõadók.
Pedig aki hallotta már eredetiben azokat a görög dalokat, nem pont ez lenne a véleménye.
A végén a hastáncosnõ (aki egyben néptáncos és pincérnõ is volt) showja pedig hab a tortán. Kb. 6 asztalon táncolta el ugyanazt a néhány mozdulatot. Tömör unalom.
Csak hogy pozitív dolog is legyen benne: az étel finom volt, 40 percünk volt annyit szedni amennyi jólesik.

Még egy dolog: Ha Limenáriában jártok, mindenképpen ugorjatok be a Thalassies bárba (hotel is egyben) egy koktélra, ahol találkozhattok Theoval, aki talán tulajdonostárs is, de mindenképpen felszolgál, és egy igazi egyéniség a mély hangjával és humorával.
Egyébként ebben a hotelben van a Bellásoknak a félpanzió, van menü akció, 7 euró egy vacsi vagy ebéd, és 3 euró minden koktél. (nagyon megéri, borzasztó jók!! - pl. Perfect coctailt érdemes kipróbálni)

# 532
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#41650 Üzenet linkje2007-08-16 21:06:26 

Szia Tenikõ! Köszi a beszámolódat. Hasznosakat írtál...
# 533
Tuma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
50 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42177 Üzenet linkje2007-08-21 11:15:35 

Sziasztok!!!

Megérkeztünk szombaton Thassosból...... sajnos .....
Fantasztikus kis sziget, nagyon szép hely mindenkinek csak ajánlani tudom tényleg.
Mi Skala potamiasban voltunk, annyira aranyos kis hely, szép nagyon a strandja s, este a falu nagyon hangulatos jók az ételek kedvesek az emberek is. nagyon sok görög turista volt és alig voltak magyarok szerencsére.
Körbejártuk az egész szigetet, de a kedvenc partunk a márványpart lett, oda jártunk sokat strandolni és napfürdõzni.
Sok sok szép képet sikerült készíteni, ha rájövök hogyan kell megosztom veletek is szívesen.
amióta itthon vagyok nincs kedvem semmihez, az idõ is rossz......
Visszavágyom nagyon!!!!
Aki pedig éppen oda készül, minden pillanatát élvezze és használja ki mert tényleg tündéri ez a sziget!!!!!

# 534
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42336 Üzenet linkje2007-08-22 17:04:30  Válasz a #42177. hsz-ra Előzmény #42177

Márványpart-az melyik, talán Alyki ?
# 535
Tuma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
50 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42339 Üzenet linkje2007-08-22 17:51:38  Válasz a #42336. hsz-ra Előzmény #42336

Szia !

Nem nem Alyki, hanem Makryamos felé van a bánya irányában egy aranyos kis pici öböl, és valami fantasztikusan szép.
Nem nagyon felkapott hely szerencsére, kevesen ismerik.
Inkább görögök és a kiránduló hajó visz el oda, elég rossz az odavezetõ útde megéri.
M,i neveztük el márványpartnak mert az egész tiszta márvány de szó szerint. a part a sziklák minden, a vízben is.
Gyönyörû.
Hogy lehet ide képet feltenni? Úgy megmutatnám nektek.

# 536
Tuma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
50 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42340 Üzenet linkje2007-08-22 17:57:01 

Ja és még valami.
Sok infót kaptam Thassosról, de egyrõl senki sem beszélt, hogy elég sok a darázs és méhecske a szigeten, és bizony meg kell szokni a létüket.
Persze érthetõ mivel vannak méztermesztõk a szigeten, és igen finom mézet lehet venni náluk.
Nekünk elég gyorsan ment, de ha esetleg valki olyan megy oda nyarlni aki alergiás a darázs csípésre és életveszélybe is kerülhet miatta, annak bizony megfontolandó ez az uticél.
Pefkari környékén nem volt olyan feltûnõ a darász és méh nyüzsgés, de a többi helyen bizony jelen voltak.
Nem tudom hogy ez egész nyáron vagy csak bizonyos idõszakban van e így, nem értek a méztermesztéshez.

# 537
Tuma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
50 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42341 Üzenet linkje2007-08-22 18:04:27 

Tuma írta:
Ja és még valami.
Sok infót kaptam Thassosról, de egyrõl senki sem beszélt, hogy elég sok a darázs és méhecske a szigeten, és bizony meg kell szokni a létüket.
Persze érthetõ mivel vannak méztermelõk a szigeten, és igen finom mézet lehet venni náluk.
Nekünk elég gyorsan ment, de ha esetleg valki olyan megy oda nyarlni aki alergiás a darázs csípésre és életveszélybe is kerülhet miatta, annak bizony megfontolandó ez az uticél.
Pefkari környékén nem volt olyan feltûnõ a darász és méh nyüzsgés, de a többi helyen bizony jelen voltak.
Nem tudom hogy ez egész nyáron vagy csak bizonyos idõszakban van e így, nem értek ehhez.

# 538
Tom2004
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42353 Üzenet linkje2007-08-22 19:15:37  Válasz a #42177. hsz-ra Előzmény #42177

A "márványpartra" autóval is el lehet jutni, vagy csak gyalog. Én 8 nap múlva indulok
# 539
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42380 Üzenet linkje2007-08-23 07:09:12  Válasz a #42339. hsz-ra Előzmény #42339

Pontos leírást tudsz adni errõl a partról ?
Odavezetõ út, térkép jelölés, stb.

# 540
Tom2004
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
36 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42392 Üzenet linkje2007-08-23 08:33:33  Válasz a #42380. hsz-ra Előzmény #42380

Skála Panagiától északra 2-3 km egy ki öböl, van is a térképen út jelölve, de nem tudom autóval járható-e.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 35 36 37 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu